![]() |
jesi siguran da su ti slusalice na dobru stranu okrenute? :roller::roller:
|
Citiraj:
Hehe... Jesu, pa ih sad nosim naopako i malo me zuljaju, i nemogu normalno koristiti mic... I na liniji je tako... na svakom izlazu sa ploce i na svemu sto ustekam zamijenjeno je... |
zar nemas ti realtek audio? imas u driverima da za svaki izlaz namjestis cemu da sluzi pa si to pogledaj...trebo bi moc to sredit
|
lako za izlaze... men je problem to sto su mi lijevi i desni zvucnik/slusalica zamijenjeni... Npr: u codu bacim bombu na desnu stranu, a ja cujem eksploziju na lijevoj slusalici/zvucniku... Pa kako to zamijeniti?
|
GA-EP31-DS3L rev2.0/2.1
Poštovani kolege "forumci" namjeravam kupit GA-EP31-DS3L radi zamjene svoje combo ploče iz siga.Ono šta me zanima je CPU volt. ctrl. na str.49 manuala sa službenih GB stranica rev2.0.Zanima me raspon voltaže na ploči
te da li bez problema može doći do 1.6GHz FSB jer vidim da to podržava samo kroz OC Mod.U uputama piše da voltaža ovisi o procesoru a intervale izostaviše,jebote likova a stavili za RAM,PCI-E,FSB,MCH-tj.NB:fuming: Moj CPU je E4400 i sad je na 266x10 jer ploča daje do 270MHz.Napišite neko iskustvo s ovom pločom ili neki koristan link.Ja sam iskopa samo problem s OC boot bugom na EP31-DS3L rev1.0,pa me zanima ima li još netko takvih problema i s kojm revizijom,postove sam zbilja PROUČAVAO. Love za jaču MBO nemam a i procesor nije ispitan po pitanju FSB wall-a pa nebi ni ulaga u skuplju.Pržija bi ga na 333x10 uz malo "soka",za početak:D Kupovnu rabljene bi rađe izbjega,ali nije isključeno po formuli U SPLITU = PROVJERA MBO-a = MOJI NOVCI TEBI = TVOJA GA-EP31-DS3L PLOČA MENI Pozdrav i thx :chears: |
evo meni se na P35C-DS3R dogada da nekad upalim komp a cooler se ne vrti i nikako se nece pokrenut sve dok ne restartam komp. iskljucena mi je ona opcija za automatsku regulaciju, tako da mi uvijek ide na 100%. ako stavim automatsku regulaciju hladenja, nakon par minuta u windowsima se prestane vrtit i vise se ne pocne vrtit dok ne restartam.a kad jednom pokrene windowse sa upaljenim coolerom bez automatske regulacije, onda radi non stop.
di je problem?:stoopid: |
Jednostavno uštekaj ventilator negdi drugo i riješen problem.
|
zar je moguce da jedna P35 DS4 nema nikakve multypliere za RAM izmedu 2.5 i 3.0?? cak je i moja stara 965 DS3 imala 2.66, i to je velika razlika...fuj
|
Može li mi netko detaljnije objasniti što znače ove dvije funkcije u biosu pod
Power Managment Setup ? S1(POS) - power on suspend S3(STR) - suspend to ram Čitam u manualu ali mi nije baš potpuno jasno... |
|
u S1 komp prakticki ostaje upaljen samo sto se zaustavlja izvodenje instrukcija te kad ti ''upalis'' komp on nastavlja s starim zadacima
u S3 se svi podaci spremaju u RAM te samo on ostaje pod naponom te kad ti upalis komp on ti se vrati u prijasnje stanje. Znaci digne ti windowse onakvima kakvi su bili prije ''gasenja'' (suspendiranja). jedino mi nije jasno kakve veze imaju postavke u BIOS-u s time kaj nekontrolira sam operativni sustav u koji mod ce se gasit prilikom pritiska na gumb ili klika na shut down |
Pozdrav.
Imam GA-P35-DS3L i chipset je poprilicno vruc.. ima li koja dobra dusa koja je rijesila taj problem i kako?? ne zelim stavit neki bucan vent, a nisam bome niti nasao nigdje 4 cm vent ili cijeli aktivni hladnjak za chipset.. any help?? LP |
stavi 80mm vent i prebaci ga na 5V pa se nece cuti
|
hm, da zaboravio sam napomenut da želim da to izgleda ka necem, a ne da nataknem velim vent koji bi prakticki mogao zacvikat izmecu hladnjaka proca i grafe.. ne, to ne zelim, vec bih radje neko mozda skuplje ali bolje rijesenje. imao sam jedno vrijeme vent 6 cm ali isto ga nisam mogao zasarafit vec se je drzao sa jedne strane sa vezicama za cpu cooler a s donje je bio na kabelu od front audio panela.... dakle to ne zelim..
stoga, preoblikovat cu pitanje : jer ima gdje za kupit aktivni hladnjak za chipset. sry my bed LP |
kao da svakodnevno buljis u kuciste i gledas u taj ventilator pa ti smeta... pretjerujes
no ako hoces bas kupit hladnjak onda stavi gore thermalrighta HR05 s 80mm ventom, na thermalrighta se vent pricvrscuje vezicama iako, neznam sta te to tolko muci sto je vruci chipset. jesi gledao temperature? oko koliko ° se krecu? da bezveze ne bacas novce... |
nisam gledao koliko je tocno temperatura, al ne mogu drzat prste na njemu, a to mi govori da je poprilicno vruc...
a sta se tice "kao da svakodnevno buljis u kuciste i gledas u taj ventilator pa ti smeta... pretjerujes" - jbg znam da ne gledam, al sama pomisao na to me smeta.. jednostavno volim da to bude sve na svom mjestu onak pic pic, bas kao sto neki vole imat ocan proc il sl... p.s. gdje da nadjem thermalrighta HR05? |
Ma ne bavi se glupostima. Iz iskustva ti kažem da ćeš prije oštetiti čipset promjenom hladnjaka nego što će ga temperatura ubiti.
Samo obisi negdi jedan 120mm ili 80mm fan da puše u smjeru hladnjaka, stavi ga na 7 ili 5v i to je to. Ako ćeš se igrat zamjenom hladnjaka, vjerovatno ga imaš u Linksa. |
ma nema sanse da ga ostetim.... u linksu nisam nasao niti jedan cooler osim ona dva zalmana pasivna za 50 i 25 kn, koji su za nist ! :S :(
gledao sam sad malo po netu thermalrighta HR05 i to mi se cini ok, i uzeo bi to kad bi nasao za kupit :) |
Ima i tek kakve šanse da ga oštetiš. Svi ti čipovi su "goli". Bez heatspredera. Dovoljno je da se nagne hladnjak na njemu samo malo upre i da čip samo malčice pukne sa strane. Meni se to dogodilo na jednoj Asusovoj ploči. Ploča boota ali ne prolazi POST.
Ja sam do sada s pregrijavanjem jedino imao problem što mi se southbridge pregrijavao na jednoj P31-DS3L. Nema boljeg rješenja za ploču nego uperiti jedan 120mm vent da puše u soutbride i northbridge. *edit: HR-05 je lijepa igračka ali nije vrijedna tih para. LINK Na kraju ćeš opet stavit vent na taj HR-05 što si mogao naparviti i na originalnom hladnjaku. |
nema sanse da ga ja ostetim siguran sam.. skidao sam ih brdo i stavljao one pasivne zalmane, na zadnjoj gy dok sam jos imao amd-a sam stavio aktivni neki koji mi je dao frend, al ga na zalost vise nemam jer je oso s plocom, no pustimo to je oft.
u potpunosti ti vjerujem da bi 120-ka pomogla, al to je ono sto ne zelim to moze samo kao privremeno rijesenje.. :) |
e super... stavit cu vent al ce to izgledat kak treba :D
hvala |
ako ne nadjes u ducanu probaj potrazit polovni na trznici - ako si se bas odlucio na promjenu stock hladnjaka, iako, po meni to nema smisla jer ces samo hladnjak platit kao pola ploce :D
|
Evo kako ima dosta ovakvih postova na forumu kako "objesiti" hladnjak da puše po ploči pripremija sam nekoliko slika kako ja to rješavam.
Na prvoj slici je P35-DS3P+E2160 i jedan 80mm je obješen da puše po NB, SB hs i pasivnoj grafičkoj grafičkoj. Veoma učinkovito i tiho. http://72.52.144.107/~w3dizajn/pce/i...yecw_thumb.jpghttp://72.52.144.107/~w3dizajn/pce/i...pzsj_thumb.jpg DFI ICFX3200+Q6600 sa zavezanim 120mm gdje se god stigne samo da visi i hladi pwm hs koji se ugrije za prste ispeć na 3.2GHz. http://72.52.144.107/~w3dizajn/pce/i...fe0f_thumb.jpghttp://72.52.144.107/~w3dizajn/pce/i...0ylc_thumb.jpg Na zadnjoj slici je također jedna ICFX3200+Q6600 na 3,2GHz. Kućište je prastaro i na njemu su izbušena dva otvora od 120mm (drugi nije vidljiv na slici). Na jednom je stavljen vent dok kroz drugog vuće zrak TT BigTyphoon. http://72.52.144.107/~w3dizajn/pce/i...w6s6_thumb.jpg Sva kučišta imaju nekakve otvore (barem rupice) u blizini ovih visećih ventilatora. |
|
Citiraj:
Zbilja si zajeba gravitaciju moram ti priznat,te lucidno iskoristio razne žičice za spajanje ventilatora.Management kabela je tako fin da imam osjećaj da ne spavaš u strahu da koji od njih ne uleti u neki od ta 4 venta.Treba imat muda za držat ovakvu konfu u pogonu.Svaka čast. BTW Čemu ti služi ovaj plavi 8cm vent kraj Fortrona-pirka optiku?! |
Citiraj:
|
|
Za ovaj rad treba posebno napajanje od nekih 550-650W:D LOOL
Ili samo služi za ukras:D |
Citiraj:
valjda zbog propuha,ipak je to big airflow potencijal cca 10000CFM:D BTW Ovaj rashladni sistem je skuplji od onog šta hladi unutar tog kučišta,ali jebiga klima uređaj ti više ne treba pa se uštedilo,plus glavna si faca u getu ili selu s osnovnim predispozicijama za hitno liječenje na kauču:roller: |
Citiraj:
|
Gigabyte P35-DS4 rev 2.0 (biosi F14c beta i F13)
C2D E6750 G0 2X2Gb G.Skill 4GBPQ Corsair VX450W Naime memorija nikako neće raditi u slotu 3 i 4, znači ne samo kao dual npr. 1 i 3, nego i kao single, samo 3 ili samo 4. Ta memorija jednostavno mora raditi na ovoj ploči, imao sam ju na P35-DS3R. 1 i 2 slot rade, pojedinačno ili zajedno. CMOS je napravljen, van baterija, jumper gore, memorija van i to par sati. Drugu memoriju nisam probavao, gore je kako kaže kolega normalno radio kingmax. Jel ta ploča zna seruckat zbog biosa ili WTF?! BTW - NUSPOJAVE - računalo radi 5-6 sekundi i restart i tako do sutra... |
hm, meni radi normalno sa kingmax i transcend
|
Ima neko Gskill?! :-)
|
Citiraj:
vratio sam f13 (to je posljednji final ako se ne varam), i sad sve radi kak treba. taj f14c je ipak beta (i to već dosta dugo)tako da..... btw, kako to misliš "f14c i f13"? dva BIOSa odjednom? ne kužim (njub):beer: :respekt: |
Ploča ima dual BIOS pa mu je vjerojatno kao primarni flashani F14c, a kao sekundarni F13
|
Ma isprobavao sam sa ta 2 biosa.
BTW, koliko ploči treba struje za određene FSB-ove otprilike, i koliko joj je pametno max dati za 24/7 sa tim stock hlađenjem. Mislim ja ipak ciljam na 500 FSB-a... Naravno, prvo treba riješit memoriju GRRR. |
Imam isto kao i ti p35-ds4 rev2.0 i e6750 GO već 6 mj.
Prvo sam gore ima Kingmaxa i sve šljakalo, onda budem ja stavio bolju memu gore i kupio Crosair 2x2gb Dominator i onda sranja 1 sat ok onda se restarta, onda 1 dan ok i opet i onda poludio vratio Kingmax i sve ok. Bios f14, FSB max sa i bez dizanja voltaže 490 na 500 nikako, proc 1.475 na 3900. |
neće 500. haha, pa očito ovisi do primjerka, a tvoja je očito čudna kad ide na 490 neovisno o strujama. smiješno je što je na DS3R mi sve uredno šljakalo. Imao bih i ja kingiće, ali mene hebe multy 7x...
|
Citiraj:
Uglavnom problem sa FSBom i kompatibilnoću sa Kingmaxom (!) 2x2GB, te stabilnoću sustava, sa DFIom je sve bilo OK. |
ga p35 ds3r 2.0 zadnji bios
Imam zanimljivu situaciju da mi komp pri paljenju i pokretanju neće prikazati post ekran sve do učitavanja ahci biosa, znači onaj prvi post ekran (bios, frekva memorija...) mi ne prikazuje osim kada je komp hladan. Ujutro kada ga upalim uredno prikaže post, ali kasnije kada ga restartam i palim gasim tek od ahci.... Mijenjani biosi, clear cmos, default bios settings itd nista nije rijesilo problem. Radilo je bez problema dok nisam mijenjao tri napajanja, grafičke i procesora i od tih promjena negdje sam primjetio ovo. Jedini incident koji mi pada na pamet je sto sam prilikom ovih promjena hardvera jednom prigodom malo procesorom opalio-zapeo po pinovima i minimalno spustio vrh jednog pina te ga nazad podigao ali ne bih rekao da bi to bio uzrok ovog problema koji se koliko sam primjetio jedino manifestira na gore opisan način. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 06:07. |