![]() |
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
To valjda znaci da se online cijene moraju ispisat bez VAT-a, al nekako imam osjecaj da ce oni ostavit trenutne cijene i nadodat ti VAT za tvoju drzavu :lol2: |
Ako putujem u USA i kupim si tamo: laptop, mobitel(3x), tablet(2x), jel će me naša carina gnjaviti radi toga?
|
Citiraj:
Tvrtke koje izvoze valjda preko 30 000€ u drugu državu (negdje sam vidio i da se spominje 270 000kn) moraju naplačivati PDV države u koju robu isporučuju, s time da ako je UK VAT 20%, a HR 25%, tebi kao kupcu naplate 25%, 20 ide UK, a 5% HR. Ovo o čemu svi pričaju je krenulo 1.1. i to se odnosi na digitalne usluge, telefonija, brodcasting, npr. igrice i to... Plačat ćeš porez svojoj državi, ali to se ne odnosi na klasičnu robu, nego samo ovo što sam naveo. @lit Neće, poklonit će ti šunku i karte za kino. |
Citiraj:
|
Na neozbiljno pitanje, čovjek tako i odgovorio.
Tko će ti to znati reći? Ako se provučeš, super, ako ne, lupit će ti porez. Da se vraćaš sa jednim mobitelom, možeš se izvlačiti da je tvoj, tj. nebi te nitko ništa niti pitao vjerovatno. Ovako ti je APP. |
Citiraj:
|
|
Citiraj:
Ako se PDV placa u zemlji kupnje, placas ga tamo u nigdje i nikada vise. Ako se PDV placa u zemlji domicila, vani placas netto cijenu (bez PDV-a), a na tu netto cijenu placas jos nasih 25%. Jedino u sto nisam siguran je nacin kako ce se tih 25 posto naplacivat. Pretpostavljam odmah u webshopu, pa ce se kasnije drzave namjrit medjusobnim uskladjivanjem. Valjda smo toliko napredovali, samo jos fale pisma i uplatnice od carine. |
Citiraj:
|
Ukoliko narucujes robu iz EU preko DHL-a nema nikakvih dodatnih davanja, jer robe ne prolazi carinski pregled.Ukoliko roba nije iz EU moras imati EROI (Economic Operators Registration and Identification System ) broj i placas DHL-u uslugu sto za tebe radi carinski pregled.
|
Recimo, Computeruniverse je već prilagodio webshop novom obračunu pdv-a, ali iz nepoznatog razloga, Hr još nije "na spisku". :D
Vidi se razlika u cijeni ako se odabere Slovenija npr. Njemačke cijene: http://www.pohrani.com/f/2y/Kr/35V47YGC/screenshot7.jpg Cijene za Sloveniju (3% veći pdv) http://www.pohrani.com/f/d/KC/ErAbOeK/screenshot6.jpg |
Citiraj:
|
Jučer podigao 2 majce (kratki rukavi, tisak) naručene iz USA.
128 kn carine.... PCP oznaka je počinjala s 51 (valjda tjedan pristignuća u HR?) |
Pa koliko su kostale majice da su te tolko odrali?
|
nije tjedan pristignuća, moj pcp je bio 172.
a, došlo danas. uglavnom, zadovoljan kako sam prošao sa narudžbom, ali ne i sa danima koji trebaju našoj miloj carini da podijeli dva broja. :beer: |
koja je situacija sa kineskom robom (elektronika, dijelovi raznorazni... )? tu ste rekli da ste platili neki dodatni iznos na fake patike... hoće li oni zaračunavati nešto i za sitne tehnikalije (ono vrijednosti do 10 dolara)? imam neke DIY projekte koji se 100% baziraju da robu iz kine, plus me čeka narudžba led ugradbenih lampi u vrijednosti 200njak dolara, iako sam to mislio preko dx-a naručit.
|
i već kad smo kod toga, koji je k EORI broj, i treba li to meni? u 2015. nisam još ništa naručio s ebaya, ali od kad smo ušli u EU jesam, i nitko me ništa nije pitao niti mi se išta carinilo. osim šta su pošiljke iz kine kasnile po mjesec dana
|
Sto puta receno
iz kine do 22€ ništa, od 22 do 150€ pdv, preko i pdv i carina na elektroniku nema carine uopce. |
eori broj, znaci papir zahtjev za aktivacijom i preslika osobne je sve sto treba?
jel ga otvarao netko nedavno, moze li se obaviti na carini kod velesajma ili se mora u slavonsku ili jankomir? |
Jankomir samo. Predaš zahtjev i dobiješ mailom kroz par dana.
|
Citiraj:
25 $ jedna majica, ali dobio neki popust pa me koštao komad 21,50 $. Ostalo pojela snailmail dostava... |
Pitanje:
Naručio bi eventualno neki jeftini WLan usb stick ili čak pci karticu iz Kine. Kakvo je stanje sada kad smo u EU, mogu li očekivati čestitku od HAKOM-a kao kad sam svojevremeno naručio GPS ili WLan oprema prolazi bez problema? |
Prolazi bez problema, odavno vise ne trebaju nikakve dozvole.
|
Sigurno? Znači teoretski možeš naučiti mobitel iz USA?
Prije 3-4 godine sam naučio logitech daljinski iz USA, majko mila kolko peripetija samo zato što je infra-red... |
Citiraj:
Stiglo pismo od Hakoma da platim 300 Kn za neko testiranje i kojekakve idiotarije. Rekao neka vrate paket i dobio refund sa DX-a. Zato i pitam kakva je sada situacija. Ne bi da se zbog sticka/kartice od par dolara moram raspravljati sa idiotima. |
Prije je trebala neka potvrda.Vise ne treba nista.Pogledaj temu o kineskim mobitelima pa ce viditi koliko ih je narucenih.Ukoliko narucujes van EU placas samo pdv.
|
Pozdrav ekipa, imam jednu situaciju koju je možda netko već stavio ovdje, ali ja je nisam uspio pronaći.
Naime, dobio sam na poklon od rodbine iz SAD-a Iphone6, nakon malog kašnjenja stigao je u Zagreb u poštu carinjenja. Kad sam ih kontaktirao, rekli su mi da je pošiljka zadržana na carini i da ću na kućnu adresu dobiti obavijest. Sad me zanima hoću ja morat što platiti, carinu ili pdv na taj poklon? Kakva je procedura sad? Unaprijed zahvaljujem na odgovoru :) |
Pojam "poklon" za carinu ne postoji. :D
Tražiti će račun ili će potražiti vrijednost i okinut pdv. |
PDV na njihovu vrijednost mobitela ako nemas mogucnost ispostaviti origigi račun koliko je plačen.
|
Nemam račun, ali mogu ih pitati da mi ga pošalju. Mislim da su ga platili 1000$ sa poštarinom.
Vidio sam na netu primjer poziva kojeg šalje poštanski ured carinjenja, u kojem stoji da je potrebno dati izjavu o vrijednosti ukoliko se radi o nekomercijalnim pošiljkama koje fizička osoba šalje fizičkoj osobi besplatno, ukoliko nema računa, odnosno dokaza da sam isti kupio, kaoo što i nisam.. Znači dobijem poklon i još moram platiti... |
Ne gine ti minimum 1000kn.
|
Citiraj:
Da se ne plaća imao bi kontejner "poklona" tjedno. :D |
Citiraj:
|
Prema stanju dolara, to je već skoro 2000 :)
|
Ovisi na koliko ce.procjenit mob kad nemaju racun. Ali sigurno nece jeftino proc
|
Kaže da je plaćen oko 1000$. Za tu cijenu ide 128 GB 6 ili 6+. Kod nas je 7600 za i6 i 8400 za i6+, pa ak te cijene uzmu u obzir, u najboljem slučaju će ga koštati 1900 kn.
|
Citiraj:
|
Kako god, neće bit jeftino :)
|
Naručio sam materijal (čipove) od kineza, slanje DHL-om. Na računu, na pošiljci stoji ime obrta i adresa obrta.
Šaljem carisnku deklaraciju, potvrdu uplate i račun sve na adresu obrta, ime obrta te moje ime i prezime. Uplaćujem za carinu i pristojbe s poslovnog računa. Oko 16 sati prema tracking numberu pošiljka je dostavljena i potpisana sasvim drugim prezimenom. Zovem DHL pitam gdje je to dostavljeno i tko je to potpisao. Ženska objašnjava kako je telefonskim putem ta osoba x preusmjerila pošiljku na svoju adresu. Pitam je još jednom imaju li kakav dokument na temelju kojeg su preusmjerili pošiljku, kaže ne, osoba x(fizička osoba) je nazvala telefonom i promijenila adresu dostave te preuzela paket. Kaže da pišem pritužbu na mail. Ima li itko slična iskustva? Šta napraviti? |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 14:30. |