![]() |
Citiraj:
ha, o cemu ti? pa to nisu bash ekstremne temperature, a ionako ce rijetko kad procesor biti iskoristen kao u orthosu/primeu vishe sati. Mislim nece se procesor rastaliti od tih temp., drugo je sta ti to percipiras kao taljenje - ipak se radi ovdje o 4-jezgrenom procesoru u 65nm tehnologiji i vecoj voltazi |
temperature su najveci problem bilokakvim elektronickim komponentama, 73c ga nece vjerovatno unistit(pricamo u duzem vremenskom periodu), ali bas i nebi reko da je preporucljivo
vec sam reko da je po meni 73c beskorisno, a ti radi sa svojim procem sta god zelis, i nisam niti spominjo orthos ili koji god program, to ovisi o korisniku sta ce radit sa procesorom nije 73c puno previse, ali malo ipak je, mene osobno smeta sve iznad 60c, ali do nekih 65-68 bi bilo ok i nitko nije spominjo nikakvo taljenje |
procitaj dobro svoj post koji sam quote-ao - tamo se ne spominje "po meni", vec "valjda ga neces tako drzati" - dakle aludiras na druge.
Sve u svemu, zadnja od mene jer vidim da se ovdje voli zaplesati u offtopic i bespotrebne rasprave |
Citiraj:
ako cemo bas cjepidlaciti, neka mi netko nadje model iste mase kao Zalman 8700 da ima te performanse ;) a, ako cemo vec pljuvati po coolerima, jel itko probao neki Gigabyteov ili Asusov CPU cooler ;) Citiraj:
osim toga ako se pogledaju testovi na netu, jako su rijetki oni u kojima su neki Quad Core stavili na vise od 1.3 V pa vi sad razmislite zasto ;) Citiraj:
|
a onda nemoj razumjet...skroz beskorisna rasprava, ne znam zakaj opce pisem nes, radite kaj ocete, sve kaj sam napiso nek se zbrise, uvijek isto sa svakom temom di god dodem, fuckas sve
|
Citiraj:
back on subject, CoolerMaster ima novi model, Z600, i u reviewima djeluje impresivno (ako vam je masa coolera veca od 1kg prihvatljiva) evo jedan review: Cooler Master Hyper Z600 CPU Cooler, ostale googlajte sami, jer novi nicu svaki dan ko gljive sad jos samo treba docekati da ga se Feniks smiluje uvesti |
Evo da sumiramo Zalmanaka:
+ izgled + montaža + pristojne performanse - cijena - performanse nisu adekvatne cijeni - nemogućnost zamjene ventilatora - relativno bučan (za noise freakove sve 1000+ rpm je bučno :)) |
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Koristiti EDIT/Multiquote...
|
koja je razlika između c2duo i c2quad stock coolera, koliko bi se dobilo montažom c2quad stock coolera na c2duo e6400 (slažem novi comp a ponuđen mi je quadov cooler za nekih 50-tak kn ili da se bacim na kupnju freezera?)
|
Citiraj:
|
ja sad imam 3800+ sa jednom jezgrom :lol2:,radi na 2.4...temp. sa stock coolerom su u idleu 30 C°,a u loadu oko 40 C°....
uskoro bum kupil novi komp,mislim uzet q6600 i clockat ga do cca. 3.5 ghz... od venta za oko mi zapinje Cooler THERMALTAKE BigTyp VX...kaj vi mislite o tome i kaj se moze nac bolje od toga |
Koji hladnjak za Intel C2D CPU?
Ovaj stock hladnjak za core2duo intel CPU je pomalo glasan, a i ne hladi bas najbolje, za cas temperatura skoci do 55 kad se nesto radi...
Odavno nisam pratio hladnjake, a posebno ne za intel. Koji je hladnjak najbolji, ako uzmemo u obzir sljedece parametre, redom: 1. cijena 2. nivo buke 3. hladjenje |
Citiraj:
|
Takodjer si pogledaj Xigmatek modele u www.hardveraj.hr , sticky budem uskoro obnovio. Promjenilo se poprilicno toga :)
:beer: |
Evo još malo podataka, pa sam provjeri:
http://benchmarkreviews.com/index.ph...1&limitstart=9 http://www.frostytech.com/top5heatsinks.cfm |
Citiraj:
Sumnjam da kod nas mozes bolji hladnjak uzet. Ali i jako jako je skup. |
nisam bas citao temu jer ima previse stranica (lijen sam:D), no ova mi se cini kao najprikladnija za jedno pitanje, pa se ispricavam ako je netko vec davio time. Dakle, vecina usera ovdje govori o temp C2D prosecora u granicama 40-45°C idle sa stock coolerom, a meni je otkad ga imam (vec jedno 7 mjeseci) temp 30-33°C idle, odn 40-45°C load, pa me zanima, dali je to moguce? Jer otkad sam ga kupio, bio sam iznenadjen ekstremno niskim vrijednostima (pa sam pomislio da su jednostavno C2D "tako hladni") s obzirom da imam stock cooler i (jos uvijek) nijedan jedini dodatni vent u kucistu. Doduse, imam kvalitetno kuciste, i dobre ostale komponente, ali opet da to cini 10° razlike, nisam siguran. No to mi pokazuje i BIOS i Everest.
|
Ovisi na koliko ti procesor radi(napon jezgre i frekvencija) i koliko kesa ima.
|
Procitajte lokaciju covjeka. :D Tamo (tj. ovdje) u Tuzli nema bas puno toga za uzeti.
Jedino Asus cooleri u Genelecu, koji su shit, te AC Freezer 7 Pro u Ingelu koji taman zadovoljava ono sto trazis od coolera. Jeftin je (~40KM), tih i dobro hladi. Jednostavna montaza je dodatni plus. BTW imam ti ja jedan Freezer na prodaju, pa ako si zainteresiran javi mi se na PM. :) |
vidi se iz konfe - E4500, dakle 2,2GHz, 2MB kesa, sve default
|
Meni su identicne tem ko i tebi. Isto E4500
|
NA toj frekvenciji se taj procesor ni ne treba nesto grijati, uz sve to ima i 2MB kesa i to je to.
|
|
Ova tema nije dovoljno dobra?
|
A decko se brine jer ima 55 celzija u full loadu :)
|
Evo mene zanima što je točnije od ova dva programa:
http://pce.hostili.com/images/laži lažix9aa_thumb.jpg Situacija je ovakva u jednom je TjMax = 100°C, a u drugom TjMax = 85°C. Razlika je vidljiva na slici, i sada da nemoram se zajebavat sa prst metodom, koja je vrijednost točnija? I da napomenem, hladnjak je BigTyphoon + 120mm @ 1700RPM, i jedan TT 120mm @800RPM, što puše po chipsetu i prostoru oko socketa! EDIT: Mislim da se je PCE hosting malo zbunio! |
Koja 2 programa ? Đe ti je slika ?
|
NEMA SLIKE, jesi corav :D
|
Citiraj:
Citiraj:
|
Je, bas je super sivi thumb.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
@pipe - hvala, onda se ne moram toliko brinuti. Nego, kad sam vec kod toga, onako informativno me smao zanima, kakav hladnjak bi mi trebao, tj koji bi mi bio dovoljan za drzati taj proc na 3GHz? Uzevsi u obzir da su mi temp ovakve kakve jesu sa stock coolerom (~32 idle, ~42load)? Ono, tek tolko da vidim isplati li mi se, tj ako ne moram neki preskupi kupovat. |
Citiraj:
|
Zabrinuti potencijalnim naletom velikih vrućina Tomo i ja patentirali smo novi oblih hlađenja kojim smo postigli astronomske taktove na procesoru core arhitekture.
Ray_ban_Jelačić OC Team H2O(l) cooling system ^^ |
fenikse, kaj je tebi? neko te u glavu lupil na hladnom pivu?? :D
@ABuser mislim da ti je stock vise nego dovoljan za 3ghz na tom procu... a ako te brine buka, pici na freezer7pro i okretaje na 600-1000 :D edit: uostalom, probaj clocknuti s stockom...stavi na 3ghz i pogledaj temp...ako ti jezgre budu vise od 65 nivesica u loadu, onda bi trebal u kupovinu ;) |
Citiraj:
|
Citiraj:
Ja ga razumijem podpuno.... |
Citiraj:
@d'beast - sa 2,2 na 3GHz sa stock kulerom? Intel je fakat zvijeri napravio:D. Kolke su tebi temp na tvom E6300 na 2,8GHz sa tim Freezerom na tolko okretaja? I kolko je "glasan" kuler? |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 10:59. |