![]() |
|
1 privitaka
nakon epizode 3 reci cu samo
|
Citiraj:
|
Citiraj:
- Top Gear S09E03 - America Special - Top Gear S09E07 - Polar Special - Top Gear S10E04 - Africa Special - Top Gear The Challenges i znam da ima labmo specijal al je u nekim starijim epizodama koje nisam pratio |
V8 blender :D:D:D
|
Citiraj:
|
Citiraj:
NHF |
Citiraj:
:lol2: hahahahhahahh :care::care: On topic... Pas masters kako onaj Reno Avantajm opako izgleda (dok nema splitera naravno) . meni fakat prehebeno, sa crnim 18" felgama, jos spusten :smoke: |
jen kveščn: kak je auto izgubio 50hp??? Samo sto nije bio servisiran?
|
Citiraj:
Najbolje mi je kada su u jednoj epizodi mjerili na valjcima koliko konja ima mustang gt500, deklarirano 500, a falilo mu je u startu 30-40 konja. Pa su mu pokraj oznake 500 napisali GT500 almost:lol2: :lol2: |
Nakon ove epizode reći ću samo jedno;
Auto-škola u Finskoj rulz! :goood: |
Citiraj:
Nisam, udario me je desnom magnetnom rukom. |
Citiraj:
sto je najgore, tako testiraju i potrosnju.. savrseni atmosferski uvjeti (sastav kisika u zraku) , bez otpora zraka ( na valjcima je) i pri njihovom idealnom omjeru brzina/stupanj prijenosa..tak da se ljudi vecinom razocaraju kad nemogu dobit deklariranu potrosnju..:zdero2:. proizvođaci u svojim labovima pod gradskom voznjom mjere potrosnju pri prosjecno 50 km/h , i sa 5-6 ubrzavanja od 0-50 km/h. Dok za potrosnju po autocesti mjere sa prosjecnom brzinom od 110km/h s time da je raspon brzina od 90-120km/h .... Mislim da su u top gear-u testirali (natjecali se ciji ce manje konja izgubit :D) stare talijanske superaute (one lancie i maseratije nesjecam se tocno ) pa im je od 230ks ostalo 110... |
Citiraj:
Definitivno zakon!:lol2: |
Citiraj:
|
Ma nije to u ovom slučaju. Kompresija se ne može izgubit prije 200t km-a ako je sve redovno servisirano. Na autu je otišla usisna grana i injektori od prljavštine, čađe, i gluposti, također zamjenjen filter zraka. Koliko ljudi baš njega ne zamjeni, auti više troši i ima manju snagu, ako se ostavi stari 2-3godine. To su zamjenili i sve 5. Auto je realno izgbio 4ks u 6 godina
|
ja sam jedino tu i tamo pogledao na discoveriju monster garage i american chopers za motore.
|
hmmm, a to ima kakve veze uz top gear?
uffff, cekam danasnju epizodu, po onoj najavi cjela sezona izgleda zanimljivo |
poslao sam narudžbu za s12e04 :D
|
Citiraj:
Bas je njubara taj "Đeremi".:beer: |
pa diferencijal se nalazi u ormaricu ispod posude u kojoj se mixalo, sad dal je mislio na to, nikad necemo znati :chears:
|
Citiraj:
|
pogledao e4 bas mi je to trebalo da se malo nasmijem. stare kao vino.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
druga najvaznija stvar je prjenosni omjer koji je smjesten u diff. zato jer u "getribu" nebi stlali toliki zupcanici i obicno iznosi oko 3.5:1(omjeri getribe se MORAJU mnoziti sa mjerom u diffu da se dobije omjer motor-kotac sto 90% "strucnjaka" nezna). Znaci ako je u 5oj br omjer u getribi priblizno 1:1 kotaci se okrecu 3.5x sporije od "getribe/motora". Kad je to vec masivni nuzan dio koji svaki auto ima u njemu su prakticno smjesteni ulaz i izlazi pod 90 stupnjeva. Pogledaj si na jubitou kako radi diff. jako zanimljiva stvar:zdero: |
Citiraj:
Inače cijeli sklop diferncijala je prilično kompleksna stvar za zamisliti kako funkcionira ako to niste vidjeli u praksi. Inače, prijenos pod 90 stupnjeva te smanjivanje brija okretaja a povećanje snage radi konusno tanjurasti par zupčanika a baš diferencijal služi za raspodjelu momenta na 2 kotača. Inače famozna "špera" nije ništa drugo nego blokada diferencijala. Citiraj:
Novom autu u startu fali par postotaka snage motora a kamoli nakon par godina. @ Uber Gosu Totalno nebitno da li se u omjer uzima omjer diferencijala ili ne jer se taj omjer množi sa svakom brzinom pa dolazi na isto. Gledao sam sada video par puta i moguće je da je tamo diferencijal jer cijela konstrukcija od kardana do "blendera" izgleda ko diferencijal i poluosovina od nekog manjeg automobila sa zadnjim pogonom. (Samo fali jedna poluosovina da se razumijemo) |
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
@EDIT sad sam pogledo i ja(noob) 3-4puta snimku pa mogu tocno rec da na snimci uopce nema gertibe(kardan direktno vezan na zamasnjak motora) kao sto niti nema diferencijala(ono je "home made" zavarena konstrukcija onako nabrzaka) PS Manji auti u 95% slucajeva imaju prednji pogon(znaci nema "T" diferencijala na zadnjim kotacima) kao sto ni diferencijal "malih" auta nemoze podnjet silu i brzinu V8 zvjeri(ovo je nebitno ali cisto informativno). |
Ovo je rasprava za neki drugi forum :) Al naglasio sam od auta na zadnji pogon a to što sam napisao da je od manjeg nema veze jer za blender uopće netreba neka snaga. Ovo za vratilo/poluosovina, ipak mi je prirodnije poluosovina nego poluvratilo :D. Moram reći da me ni ne zanimaju pravilni izrazi, bitno da ja znam o čemu se radi!!
Što se tiče T diferencijala, možda je zablokirana i skinuta jedna strana skroz ali vjerojatno je neki reduktor ili nešto za 90stupnjeva i to je to. |
Citiraj:
ontopic: napokon su dobili Veyrona na test, ali kao što je i očekivano nije bio najbrži na stazi... 400ks slabija zonda je bila brža... (takodjer i 400kg lakša) |
Meni se tak sporo činio Veyron na stazi, zabrijao sam da će biti još sporiji od onoga što je i postigao.
|
Citiraj:
u situaciji kada se u normalnim uvjetima kotači okreću brzinom 20km/h i sad dogodi se nešto i lijevi kotač stane a drugi se vrti duplo brže. To sam mislio. Citiraj:
Što se tiče zonde, moj favorite :D samo s tvrdim krovom. Zonda mi je uvijek bolja od Koenigsegga. Zonda je čista snaga i zapremnina (V12:goood:) a ne ovaj, stave 2 turba na mali motor (V8:lol2:), nabriju do ibera i onda je to super. Treba na zondu staviti 2 komada :D |
Citiraj:
Dacu ti 100kn ako mi odgovoris na sljedece pitanje tocno: ako auto ide 20km/h i nema proklizavanja kotaca(konstantno gibanje), guma na autu je 185/60 R15 koliko brzo se okrece guma(kotac).:D Imas 1 pokusaj. ako pogodis daj broj tekuceg na PM i mas 100kn. @Vejron bugati Auto mi je ruzan ko smrt, preskupo i prelose, jednostavno mi ne lezi prije bi nekog "lamba" uzeo za po kvartu.:beer: |
Ovo sta sam gledao kroz onaj zavoj gdje ga more oderati (između zelene površine i guma) kao da idu sporije nego u onom kilavcu sta voze gosti. A ovaj Veyron me je dosta razocarao, ono cekanje 2g za test i onda kifla. Onaj novi lambo bas cudno mi izgleda, ona unutrasnjost kao da je obiteljski auto a ne jurilica.
|
185/60-15: 185mm x 0.60 = 111mm x 2 = 222mm + 381mm (15") = 603mm
O=2*r*pi O=603*3.14 O=1893,42mm 2r=603mm pi=3.14 (nadam se da nisi cjepidlaka) visina 15" kotača s gumom=603mm 185-širina gume u milimetrima, .60-visina gume u postotcima u odnosu na njenu širinu, znači 60% od 185=111mm 1"=2.54mm 20km/h=5.56m/s(zapravo 50/9)=5560mm/s Broj okreta kotača u sekundi = prijeđen put u sekundi/opseg kotača 5560/1893.42=2.936485302 Broj okreta kotača u sekundi pri 20km/h = 2.936485302 sad ima još prostora za dotjerivanje što se tiče decimala broja pi i decimala pri preračunu km/h u m/s |
Kod mene je upravo suprotno, iznenađen sam kolko je brzo odvozio krug, ocekivao sam 1:23:xx jer mi se Veyron doima kao AMG Mercedesi- CL 65 730 ks , 1000 Nm , 1:25:xx vrijeme (ako se ne varam) - jednostavno preglomazni
Nemojte zaboravit , brzi je i od Maseratija MC 12 i Ferrari Enza ...sto nije mala stvar ( pogotovo jer je MC 12 "namjenjen" za stazu) |
Citiraj:
|
Citiraj:
Naime radijus kotaca koji se uzima je "dinamicki" radijus koji je geometrijski radujus r monozen sa 0.97, dakle r*0.97=r,dinamicki(jer nije ista udaljenost od centra rotacije do vrha kotaca kao i od centra rotacije do ceste zbog toga sto tezina auta stlaci gumu uz podlogu). tocan recultat je: 3.02335 okr/s.:D |
Citiraj:
Što se tiče prvotnih 20km/h to je bio samo primjer da se auto kreće tj. da bi se u normalnim uvjetima kretao 20km/h, mogao sam napisati bilo što. Neznam zašto je to izazvalo tvoju reakciju. I di nađe 185/60 r15 (neka visoka niskoprofilka :D), jel nije normalnije 185/65 r15. |
http://www.youtube.com/watch?v=7OoNHNvKYpw
Može mi netko reći od vas gosu-a što se tiče top geara hoće se dijelovi na ovom klipu a u kojima su: njih trojica voze po nekoj plaži, May(suvozač) na nekom reliju, Clarkson vozi lotusa i "bježi" od helikoptera... istek biti emitirani ili su neki dijelovi i iz starih epizoda? Pratim zadnje 3 sezone i nisam to vodio pa me zanima ako je koji dio iz starih nastavaka da ga naručim. |
Sve je to vec bilo emitovano u prijasnjim serijalima, samo ja ne znam tacno u koijm epizodama su pojedini isječci sa ovog klipa bili emitovani.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 04:29. |