![]() |
Citiraj:
|
Citiraj:
Treba još netko istestirati hybrid OC. Ovaj zen3 je odlično tjunan i out of the box, još kad se s ovim tjuna... |
Citiraj:
Flashas bios, postavis XMP (kako i sam kazes) i vozi misko. Eventualno isprobas PBO 2.0 jer nemas sto izgubiti - dapace mozes samo dobit 100-200mhz i nize temp... |
Citiraj:
|
Citiraj:
BTW, UPDATE: novi BIOS je gore i ima curve optimizer na PBO2. I ne samo da ima curve offset za cijeli CPU nego ima i opciju per-core curve offset :CoolRamb: UPDATE2: Uspio ga natjerat stabilno (za sada) all-core offset -12. Dobici u Cinebenchu su 2-2,5% i single i all core. |
Sutra Lisa Su ima novu predstavu .... možda saznamo da li 5700G bude isto samo za OEM-ove ili i za slobodno tržište. Praktički ništa od APUa nisu stavili na tržište od 3400G koji je na "prastarom" Zen+ GloFlo procesu.
|
https://www.techpowerup.com/277053/d...0x-in-the-wild
Citiraj:
Citiraj:
|
5600x ima na nabavi za 2500, ne znam koliko je pouzdan taj shop (iskustva nisu bas jako pozitivna na forumu). Ali znaci da je malo krenula cijena dole.
|
Takoder mogu nekome savjetovati ovaj bundle
LINK Cijena procesora i ploce ispadne po MSRP cijeni na kraju. Ducan je imao na pocetku bundle B550 Aorus PRO i 5600x za 463 EU. Uzeo ga ali sam se bio fino ukakio kada mi stigao bundle jer nista nije bootalo, na kraju krajeva bio slucaj gdje MBO nije uopce imala bios koji podrzava ZEN 3 a ekipa kao prodaje " bundle " . Na svu srecu ploca podrzava Q Flash. |
Citiraj:
Probao kupit i stornirano bilo nakon 5 min, slano na mailbox. |
Ah, zao mi je. Stvarno sam mislio da oni nece braniti mailbox, ja sam iz AT i tu salju bez problema.
edit: Salju u HR, dostava je 30 eu, pa ako vas se skupi 2-3 osobe, se isplati. Link |
Meni kod njih nije htjela proc visa od pbza, kad potvrdim tokenom baci me nazad na checkout.
Sent from my RMX2001 using Tapatalk |
Citiraj:
https://www.adm.hr/amd-bundle-ryzen-...68384/product/ |
4.350kn ispada po najjeftinijim cijenama s nabave, ADM je nekad najjeftiniji, nekad nije...
A 3.634kn ispada samo ploča i proc, bundle s linka je 3.442kn ako je euro 7,5. Nije loša ponuda, ali nisu naše cijene tako loše da bi ulazio u to... Manje poznati dućani u RH mi nisu nešto manje pouzdani za reklamacije od (meni nepoznatih) njemačkih dućana... |
Citiraj:
|
Uzeo bi ovaj kombo kada bi znao da je na ploči bios koji podržava zadnju seriju
https://www.moduldevet.hr/amd/socket...m_medium=click https://www.moduldevet.hr/asus/matic...ing-a520m-plus ali s obzirom da ne znam koji je bios gore a podrška trgovine je vjerojatno nikakva, ne bi se upuštato u avanturu. Ali otprilike ta cijena komboa bi mi bila prihvatljiva da se ne osjećam pokradeno. |
Citiraj:
Osobno imam samo jedno iskustvo sa tim Modul-om 9, ali nije bilo bas pozitivno pa ih inace izbjegavam. A za 100-tinjak kn se IMO ne isplati riskirati i poslije potencijalno zajebavati sa garom ako dodje do toga... Ploca sluzbeno podrzava 5600x sa biosom 1004, a koji je bios na toj konkretnoj ploci mogu znati samo trgovci... |
Citiraj:
E moj Mladene, pa nemaš 17 godina. Ako to stvarno želiš kupiti, imaš načina kako riješiti to vrlo jednostavno. CPU možeš uzeti kod njih ako je najjeftiniji. A ploču uzmeš u malo renomiranijem dućanu za 70tak kuna više koji će ti 100% flešati ploču ako već ne dolazi out of box sa 1004 BIOS-om. No svaki izgovor zlata vrijedi za ne kupiti AMD, jel tako :D ? |
previše komplikacija, budem pričekao te cijene u nekom boljem dućanu pa uzmem onda kombo.
|
Proizvod nije dostupan :D
Ima ga u drugim trgovinama naravno, ali za 150-200kn više |
Sa čime adekvatno ohladiti vruću svinju 5950X? :D
4.6GHz na 1.3V i ode on na 93-94° u cinebench testu sa AC LC II 280mm |
Brzi upit.
Može li Artic Freezer 34 esports normalno hladiti 5900X? Trenutno hladi 3600, pa pretpostavljam da može, ali ne boli pitati. :) |
Citiraj:
|
Pa 4.6GHz sa 1.3V i nije clockanje kao svinjče
Navodno da bi trebao imati, ali ovo se grije uh... 3900X na 4.4GHz s 1.35V nije išao iznad 80° |
Za Ryzen 5000 seriju je još najbolje ostaviti Precision Boost 2 i popratnu automatiku, pa nek odradi svoje u suradnji s Ryzen Masterom.
4.6GHz do 4.8GHz na kakvih 80°C je bilo u većini recenzija s hlađenjem u rangu tvojeg. Jebiga, ručni OC je u ovom slučaju lošije rješenje. |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Probajte ubacit negu drugu grafičku (ako imate) vas dvojica, pa da čisto usporedite
|
A što bi dobio sa drugom grafičkom?
Grafička je u idleu i ovo je temperatura sa čistim testom na procesoru Mislim da ću probati roknuti Noctuu NH-D15 gore čisto da vidim što će reći |
@max mislim da je pucao na cinjenicu da 3080 baca puno topline u kučište, pa ti podgrijava proc
|
Jasno je meni što je on mislio, ali ako je grafička u idleu onda nemože ona ništa podgrijavati :)
|
Pa imali smo jednog momka na forumu već (5600X sa stock coolerom) kojem su temp. drastićno skočile pa je mislio da nešto nije u redu. Na kraju se ispostavilo da je ubacio 3080 unutra....
Iako te gpu imaju odlične coolere koji će ohladiti jezgru, izbacuju enormnu količinu topline u case (TDP kao nitijedna consumer serija do sada), a ona ne može samo tako nestat... Ne vidim što drugo može biti, imate odlične coolere, a ti cpu se ne griju toliko u recenzijama. Znači ili svi recenzenti lažu ili nešto nije uredu. Obojici vam je uz 5950X zajedničko ampere gpu preko 300w TDP-a (možda čak i 400w u slučaju AiB modela) |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
A onda se proc očito grije i to je to.
Možda će kasnije revizije biti malo bolje kao kod zen2 di se mogu postići veći klokovi na kasnijim revizijama. EDIT: Malo sada pročitao na OC forumu C6H temu, vidim brčina dosta aktivan...zaključak, stilt jede govna, ali govori istinu i pravo stanje. Asusu se ne isplati podržavati stari komad HW koji mu ne donosi zaradu. Nije mi jasno samo zašto onda omražena jabuka ima naj support u svijetu mobitela? Uređaji stariji od 5god dobivaju zadnji iOS i to otkad su tuženi za usporavanje, ti iOSi sada rade kao podmazani na starim uređajima... Znam, kruške i jabuke (pun intended :D), ali opet, firma poznta kao top šupci, a podržavaju, nude nešto za lovu koju im dajem. Već sam rekao i opet ću, prvi i zadnji ASUS kod mene. |
Citiraj:
Citiraj:
Blok od vodenog je okrenut jedino kako i može biti okrenut, drugačije se nemože, a sam blok pokriva cijeli heatspreader. Meni se ovo čini kao da se jednostavno ne stigne dovoljno brzo toplina prenositi na relaciji die-heatspreader-hladnjak koliko se đubre grije :D Ali evo, 32C/64T Threadripper je pao u Cinebenchu :D https://thumbs2.imagebam.com/96/7c/c...1366737713.jpg EDIT: Tek sad na slici skužio da nisam ugasio Gear Down mode pa mi je digao CAS sa 15 na 16, ali neda mi se opet vrtiti CB da vidim razliku :D |
Citiraj:
|
Ja sam kombinirao noctua kuler s ryzen 5900x i 2080ti....
Grozno... grafa zagrijava a maltene noctua naslonjena na nju... i hladi to sve nekako noctua, ali ventovi maltene na max. I onda kupio vodeno :) |
Citiraj:
nije toliko bitno da li ti blok pokriva cijeli ihs, jer kod vodenih samo kroz dio bloka prolazi tekućina(ne cijelom površinom), poanta rotacije bloka je da se kretanje hladne tekućine iz radijatora prvo usmjeri na podrucje chipleta, a tek onda na podrucje IO die-a. kod asetekovih gen 4 i 4.5 sistema to igra osjetnu ulogu, ne znam kaj je kod tebe |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 00:14. |