![]() |
Zadnje 3 plaće i potvrdu od banke da nemam nikakav minus (čak ni odobreni, 10 min posla u banci), ništa drugo nisam trebao.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Pa dobij apn, i onda nakon prve rate ga otkazi |
Citiraj:
2 godine nakon APN-a moraš plaćati po punoj cijeni. Bilo to 5, 7 ili 9 godina, još dodaš 2 godine gore po punoj cijeni, pa tek onda probijanje kredita. |
Citiraj:
U pravilu, tko je u lošijoj situaciji i ima manju plaću, više ga tlače u banci i obrnuto. |
Sasvim moguće.
Nisam o tome razmišljao, kod mene je sve bilo kroz pitanja. Imaš ovo? Nemam. Imaš ovo? Nemam. Imaš leasing? Nemam. Imaš dugova? Nemam. Kolika ti je plaća? Isplatne liste, ovolika. Ok, možeš uzeti sam kredit u visini od toliko i toliko. |
nakon toga je osobna bankarica poslala sve na kontrolu i čekao si odobrenje neko vrijeme, a vjeruj mi da su oni sve to jako dobro provjerili :)
|
A kako oni mogu znati moje uplate i/ili diners iz druge banke osim ako me traže ispis transakcija (što nisu)? :D
|
Samo HROK provjeravaju. Ali, uopće ne sumnjam da postoji način kako da provjere ako baš žele i da svi međusobno sheraju podatke, zbog svog boljitka.
|
Mene su u startu pitali za kreditne. I sasvim je logično da ti to gledaju jer na kreditnu moš napucat ogromne račune.
Ja kreditnu ni nemam, tako da mi je svejedno :) Danas bio procjenitelj, kaže bankarica da oni (Zaba) od ovog tjedna primaju zahtjeve i kreću u obradu. Jedino još ne znam da li da idem na eure ili kune. Kamata je ista Sent from my Mi 9T using Tapatalk |
Citiraj:
|
Citiraj:
Počni sumnjat. |
Ide provjera, 4 dana traje, upravo dobio info.
Kada skupe sve info, ide provjera među bankama. |
s obzirom da radim za stranu kladionicu, cijelu firmu mi ispituju kad dižu kredit za uplate na kladionice na tekućem računu.. i meni su gledali, nije bilo ništa pretjerano i kredit mi je odobren (za sve ima work arround, ništa preko tekućeg ;))
|
Citiraj:
|
Citiraj:
a sta je solemnizacija? za mene idiotluk, ali za dobar postotak ljudi u hrvatskoj sta jedva zna citati financijski ugovor nuznost nazalost. u biti ti objasni cijeli ugovor kredita članak po članak i onda ovjere potpisa svih potpisnika, itd. nakon toga upisi u katastar i sl, pa ako ti to JB odradjuje, to se naplati isto neku sitnicu. |
Solemnizirani ugovor ima snagu ovršne isprave, npr. ako ne vraćaš kredit na vrime, banka samo digne ovrhu temeljem tog ugovora, tj upisa založnog prava na tvojoj nekretnini. Bez suda, naganjanja, odvjetnika, čekanja.
Meni je izašla 3000kn cca, plus 1000kn max za ostale ovjere,upise itd. |
Citiraj:
Ja mogu rec da meni nisu nis objasnjavali. Prodavatelji su imali neka pitanja na koja uglavnom nisu znali odgovorit. Htjeli su naplatit sta ce mi isprintat novi zk i poslat postom. Svima koji printaju e izvadak treba dat mj dana zatvora :D Da ne ulazim dalje u to kako može ovjera koštat ovisno o cijeni na ugovoru, pa ovjeravas potpis isto prodavao ja auto od 2000kn ili zgradu. Opcenito smatram da javne biljeznike treba ukinut, jer nemaju nikakve odgovornosti, a nema ni neke koristi velike od njih. |
Ekipa, kredit u kunama ili eurima? S obzirom da nam je kuna čvrsto vezana uz euro, a kroz koju godinu ćemo u eurozonu, trebalo bi bit svejedno. Ili?
S kunama zapravo jedino mogu spušit nešto na tečaju jer će tečaj u trenutku realizacije kredita sigurno bit nešto veći od 7,53 po kojem će se radit konverzija kad uvedemo euro |
Za glasam za kunu. Već sada je kurs lošiji nego što će biti kod konverzije što znači da ćeš profitirati jer će ti kreda u HRK biti pretvorena u manje EUR.
|
Pa dosta je velik tečaj (7,53 ja mislim) dogovoren za konverziju.
|
Ovo je sad iznimka što mi gotovo sigurno idemo na euro, ali mene su učili da se kredit diže u valuti u kojoj se prima plaća.
Možda je to krivo, ali ja sam se toga držao. Olakotna okolnost su kamate koje su iste. |
Citiraj:
Citiraj:
EDIT: @franzD Pa bio sam 100% siguran kako je rekao da je to pretpostavljeni tecaj i da sam vec nekog tu ispravio. Ajde hvala na ispravci, probat cu navecer izguglati, mozda se ja referiram na neku jos stariju izjavu ili sam nesto krivo zapamtio. |
Citiraj:
https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrva...-kune-15007461 |
Treba pitati u banci još jednu stvar kad dižete kredit.
Meni je fiksna kamata za kune 15 godina, dalje promjenjiva (viša trenutno), a za eure 10 godina. |
Po nekoj logici, kamate bi ulaskom u eurozonu trebale ići dole, a ne gore. A i uvijek možeš refinancirat. Nakon isteka subvencije, naravno
Sent from my Mi 9T using Tapatalk |
Nakon isteka subvencije + 2 dodatne godine ;)
|
Ima nekoga tko ide na APN?
Ja sam predao sve, procjena bila vani, dobio idem na 100% subvencije, kredit odobren, sada čekamo APN. :) |
Predlažem da mod preimenuje temu u STAN: kupovina, krediti, APN
🙂 Sent from my POCO F2 Pro using Tapatalk |
Citiraj:
|
Trebao bih otići u gruntovnicu skinuti teret sa stana.
Trebam u Sky office ići? Prije je bilo kod NSB-a, ali sad googlam radno vrijeme i vidim da je bila selidba, a spominje se i Novi ZG... Sent from my POCO F2 Pro using Tapatalk |
Skyoffice da. Poskeniraj di možeš parkat jer u neposrednoj blizini baš nema parkinga. Pada mi na pamet onaj crveni konzum iza njega.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Ja sad samo čekam. :) Imao sreće što sam kupio po 1400 EUR kvadrat, sad ide i do 1800. :) Tako da za mene 100% pokrivaj APN, bez ikakvog dodatnog pitanja. |
Citiraj:
|
Kreditna savjetnica misli da bi banka mogla tražiti manje izmjene (pred)ugovora, ali to mi nije problem dogovoriti s investitorom. Što se tiče kreditne sposobnosti tu nemam brige, a tražim manje od pola kupoprodajne cijene, ostalo je otplaćeno kaparom. Zanima me samo hoće li se stići procjena i odobrenje odraditi do 29.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Za 6-mjesečni ispis prometa po tekućem računu može proći ispis sa internet bankarstva ili se mora ići u banku?
|
Ja sam izvukao PDF s bankarstva za prva tri i pdf izvatke za druga tri (PBZ drži samo zadnja tri izvatka u internet bankarstvu). Nisu ništa prigovarali.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 22:35. |