![]() |
Citiraj:
Citiraj:
Uglavnom: - ne radi miš u BIOSu (tj radi ali bježi u stranu i neupotrebljiv je) - C5 error nakon cold boota (doduše meni se nije desilo, ali vidim da se događa) - čudan grafički artefakt prilikom boota prije POST ekrana - ne znam zašto, ali ClearCMOS gum ne radi (treba bateriju vadit) - vrlo teško podešavanje krivulje fanova (tko to radi, osobno ne) Dakle, nadaj se novom BIOS-u dok ti ne stigne ostatak da možeš slagati. Mislim, da se živjeti kad boota jednom u windozere. BTW, ovaj Ryzen Master je bomba od programa, stvarno odličan tool. |
Citiraj:
|
Pitanje je koliko je dobar primjerak ili upute koje imam sa OCN foruma za tweakanje raznih power postavki procesora, RAM-a i SoC-a za C6H ploču u kombinaciji sa B-Die RAM-om. To mi je otkrio @shar davnih dana i toga se držim ko pijan plota sa sva 3 procesora.
Mislim da sam ti to slao, tj siguran sam da sam slao na više mjesta. |
Citiraj:
|
Bez brige, okačit ću power settings ovdje kad se vrnem doma. Nije to tajna :)
S time da se sa ovim procesorom dosta toga novog unlockalo u BIOSu što jučer na istom BIOSu sa 2600 nije ni postojalo. To ćemo opet morat davit Raju ili tko je već Asusov rep budući elmora više nema :( Odigrao 2-3 kruga F1 2019, fino to radi. Doduše isto kao i 2600 :D Sent from my SM-G965F using Tapatalk |
Pitaj Stilta, on još uvijek piše na OCN, di ćeš bolje od njega za C6H ploču :D
|
Citiraj:
Brko čestitam na prinovi od srca ali radije da si uzeo neku prekrasnu mbo od 400 kuna i i5 9400f i imao bi cak vise fpsa po testovima s youtubea a ne da ovako mijenjaš procesore kak ti se prohtije na jednu te istu mbo. :roller: |
Rekao sam ja da neće odolit :D
Frend ima problema sa random restartovima - možda je mbo (msi x470 gayming) ili ram za reklamaciju (b-die). Nećaku je prošle godine uzeo isti ram i skoro istu mbo (samo pro verzija) samo uz R5 2600, pa može probat metodu eliminacije |
..tako je roki, nece tebi nitko govoriti sta se tebi isplati :D
..uglavnom ne los primjerak si dobio izgleda :) |
Dal ima koja itx x570 ploca u Hr?
Radim novi build na H200 kucistu, vodom hladen al razmisljam cak o full amd kompu nakon dost god tipa 3700x i 5700xt vodom hladeno. Znam da se proc ne kloka nikako, voda cist radi cistoce kucista ako ima tko info za o plocu nek senda link. hvala |
Gigabyte je ispeglao na svojim x570 pločama tako da onaj mali fan na ploči se može podesiti u tri profila : silent, balanced i performance.
U silentu se uopće ne uključuje do određene temperature, balanced ide do 1xxx rpm, performace 2xxx. U prosječno hlađenom kućištu na silentu se neće niti uključivati. |
Citiraj:
|
Citiraj:
Mene zanima Gigabyte, pogledaj si na : https://www.overclock.net/forum/11-amd-motherboards/ za ploče/proizvođače koji te zanimaju. |
Definitivno sljedeca ploca bude Gigabyte.Pun kuki mi Asusa vise.Cak razmisljam da uzmem gigabyte za ovaj build.
|
1 privitaka
Citiraj:
nego, evo ja sam ponukan drugom probao 4200.. pri 1,35V i llc extreme https://valid.x86.fr/ywpepu .............Idem ga sad probat srušit primeom PS..ma srusio se odmah :D provrtio je cinebench pri 1,39V ..prilog SS. uglavnom temp na 78°C (mogu mislit sta bi bilo s primeom) ..i prime ga je naravno opet sa vrlo malom zadrskom srusio, ..lijepo lijepo, odlican primjerak, ali ipak sam ga vratio na 4,0 :D |
Na redditu je netko uspio 3800X klokati na 4,475 GHz https://i.redd.it/l6ujeoqhfz931.png
Na tom taktu je score u R20 samo 5 bodova manji od 9900K na 5 GHz. Ima Intel srecu pa Ryzeni ne idu na 5 GHz :D. |
Citiraj:
E to je silikon :) ..ove r5 3600 bolje da su zakljucali , bilo bi postenije lol Ps A intel ima 14++++++++ , vidjet cemo tih 5ghz kad bude 10nm khm :lol2: |
Kad bude tih 10 nm onda će amd bit na 7nm+ :D
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Gledao sam na redditu dosta threadova sa klokanjem 3600-ice i puno ljudi je reklo da nema smisla te nove ryzene testirati primeom, da se zbog specifične strukture novog ryzena takav stres neće moći postići kroz normalne aplikacije. Možda probat neke druge stres testove, kog briga ako se ruši u primeu ako radi svugdje drugdje :D |
uvjek sam procesor kloko nabrzinu redom
frek, napon.. boot windows intel burn test 10runova,padne,dizi napon prode dizi frek.. itd Kad ga ustabilim za 10min..odvrtim aidu ili sl 45min i to je to Kakvi prime i sl.. ak proce 10runova i oznoji se stabilan je neko smatra nepotrebno mucenje tim testom, al u zadnjih 15god nisam vidio da je cpu prdnuo.. orije bu ploca kad izlaze x570 itx u hr? |
Citiraj:
|
Ma glupost i nezrelo razmisljanje djecurlije koja bi eto rado drzala proc na 4.3-4.4GHz radi qurcenja pa ono... stabilan je za ono sta ja trebam ili radim.
Nikad se ne zna koja kombinacija aplikacija moze dovesti procesor u stanje koje ga dovede Prime ili bilo koji drugi test koji ce ga srusiti kao isti... Procesor je apsolutno stabilan kada nema te aplikacije/testa koja bi ga srusila i to je jedina garancija ako je sve sto se tice HW ispravno, da nece biti nezeljenog restarta, kolapsa cjeloga systema u sred bilo kakvog posla ili zabave. U konacnici cak ni tada kada ga bas nista ne rusi system nije 100% stabilan jer uvjek moze "zakazati" naponska regulacija mbo u vidu da se ne radi o neispravnosti iste nego da sama mbo moze imati fluktacije u svome radu jer naravno nije sve na stocku pa takve fluktacije recimo llc-a kada je sve "nategnuto" nemaju onu dozvoljenu toleranciju kao kad je sve na stocku ili na auto podesenjima. Sa starijim Ryzenima jos je imalo nekakvog smisla igrati se OC-om ali svi ovi testovi sto se za sada mogu vidjeti izvlace cinjenicu da je OC Ryzen 3 serije besmislen i trazenje nekakvog sweet spot-a u pojedinim slucajevima uzrokuje cak i manje perfomanse, sve na stock i dobro hladenje je ono sto mu treba. Prst u uvo. Tko ne moze bez OC-a ima starije generacije ili neka ide na Intela. Mrcvarite i sebe i mbo i proc bez ikakvog smisla ili relanog dobitka... |
Citiraj:
|
$68 cheap ram, Crucial Sport LT (Micron E-die) DDR4-3000cl15 xmp timing-> DDR4 3600cl16 xmp timing. 1 click OC.
Izgleda da ce Micron E-die biti buduci best-buy. Vec sam na par mjesta procitao da se jako dobro OC-a. |
Citiraj:
Napredak u smislu kvalitete IMCa i kompatibilnosti je ogroman, ako ga usporedimo sa prijašnje 2 generacije. Sent from my SM-G965F using Tapatalk |
Frendu je PBO smrzavao/resetirao pc
fiksirao je voltažu 1.2875 i klok all core 4.1ghz i problema nema Sad radi na pbo ali s offset voltažom od minus 0,500 v. Kaže da all core boosta do 4.175 ghz |
Sad prije par dana Asus je proširio CPU compatibility list na svojim pločama tj nadopunio sa Zen2 ergelom. Zanimljivo je kako niti na jednoj nije službeno podržan 12c/24t R9 3900X, a ekipa ga uredno vozi na C6H pločama, sa 4 keksa RAMA bez nekih velikih problema. Čak im i boosta po deklariranim vrijednostima.
Dok recimo Điđibajt sa svojom X470 Aorus Gaming 7 WiFi ponosno ističe R9 3900X, a Asus ko cuckold sa svojim pandanom C7H ćuti i max podržan proc je R7 3800X. Ne mogu se oteti dojmu da su ispali najveći šupci sa izlaskom Zen2 procesora. Sve se bojim što će biti nagodinu kad dođe Zen3 koji još po AMD-ovom obećanju mora na "sve" postojeće AM4 ploče :) |
Citiraj:
Ali i ovaj prvi bios mi drzi stock stabilno pa ajde, stvar radi makar u Windowsima kako si i sam rekao :D |
Ja za svoju asusicu imam 3900X naveden
|
Ne kuzim što ste ocekivali da ce prvo peglati stvari zavec prodane ploce ili za ploce koje treba prodati...jasno ko dan
|
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
Naravno da nismo očekivali da će sav support biti fokusiran na 2 i pol godine starim pločama, ali nismo ni očekivali iste pizdarije kao i u ožujku 2017. OK, nisu iste, ali nisu ni predaleko :) Ista priča je bila kad su došle X470 ploče, isto je bilo "nisu nam trenutno bitni senzori na X370 pločama", ali pošto se radilo o reciklaži čipseta, kompatibilnost je bila out-of-box odlična. Sad baš i nije, ali uglavnom, svima više manje radi, samo uz neke male pizdarije koje kako koga iritiraju. Sudeći po prethodnim iskustvima sa R5 2600, imao sam BIOS iz 06/2018, a od tada mislim da sam u BIOS ušao 2-3 puta i to samo zato jer su me neki tražili Screeshotove postavki. Tako da može i ovaj ostati kakav je jer jednom kad uštelam CPU, ostaje uštelan. A uostalom, ako netko i želi cickat po tome, Ryzen master je odličan za takve zadeve on the fly. Može se prebacivati iz Full auto u manual OC i obrnuto. Citiraj:
Čurav sam... jako, stvarno nisam vidio :) No, C6H i C7H (kao nekakvi flagshipovi)... |
A dobro, jos nisam cuo ni blizu da ekipa ima sranja kakva je imala 2017 sa ramom, cold boot-om, random bsod i sl.
Mislim da je ovaj put stvar ipak puno cisca(x570+ryzen 3k), a to znaci dace i brže na red doci peglanje x4xx i x3xx biosa, bitno da radi out of the box bez nekih vecih problema, ostalo ce se popeglati, prije su early adopteri placali vecu cijenu za biti na prvoj fronti. Ocekivao sam veca sranja na starijim chipsetima |
Jednom je jedan veliki čovjek i mislioc sa ovog foruma rekao: "To je AMD - nije ni zamišljeno da sve radi od prve dobro.". I imao je pravo. Žao mi je što više nije aktivan toliko...
|
Izbacili su dobar komad harvera, ali cijeli taj launch im je katastrofalno loš. Jbt jel stvarno previše očekivati da kupim dijelove, složim i da jednostavno rade. Bez zajebancije s voltažama, biosima, memorijom, straha od neuspjelih bootanja sustava, itd. Moram priznat da me to dosta odbija od AMD-a kad vidim sranja s kojima se ljudi susreću :/
|
Citiraj:
|
dupli post
|
Ove cijene su bolesne, gledam malo komponente za novi pc i u adm-u 3700x i aorus ultra ploča 6000 kuna !!!!! A gdje je još ram bar 2 x16gb pa grafička.....
|
Citiraj:
Ako padne na 1600kn bit će taman. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 10:34. |