![]() |
Citiraj:
Pa nekako sve od navedenog. Kao razlika izmedu stereo i mono zvuka, nezz tesko je za objasniti ali razlika se cuje na prvu odma. Bilo je dosta pisanja o tome prije cca 2 godine kad je taj soundbar bio aktualan. Sent from my iPhone using Tapatalk |
Netko ne čuje razliku između mp3 i CD/FLAC, to je tako.
Ali mislim da Warrior neće baš ništa extra dobiti korištenjem HDMI Arc, što se tiče kvalitete zvuka. Drugačije bi bilo kad bi TV i soundbar podržavali eARC. Ovako može biti zakinut za CEC, volume control (preko TV-a) i lip sync, što je meni već sasvim dovoljno da koristim HDMI Arc. |
CEC mi ide na živce, volim pojedinačno paliti i gasiti uređaje, volume samo na TV-u mi isto ne odgovara, volim imati odvojeno. Jedino ne znam taj lip sync, možda i nemam taj feature.
Mislim da mene muči sam HDMI kabel. Treba mi 3m pa ću ipak za test kupiti novi. Na što paziti? Da li je dovoljno da bude high speed do 18Gbps kako se reklamiraju ili? Poslano s mog Samsung S21 Ultra koristeći Tapatalk |
Kaže gugl da je ARC podržan od HDMI 1.4 na dalje
Ja sam uzeo 2.0 kabel, to je valjda 18Gpbs Iz Pevexa neki opleteni |
Citiraj:
Btw nisam nesto posebno prezadovoljan s SK5 s vremenom sam skuzio da nekako zatomljuje zvuk... npr glasove. Sent from my SM-G996B using Tapatalk |
Jedan kratki savjet ako netko gleda.
Kupili smo tanki LG 65" OLED TV pa smo htjeli i neki super minimalistički soundbar. LG sam soudbare sam htio sve dok ih nisam vidio u živo koliko su veliki. Istražio sam sve i na kraju se odlučio za S801B od Samsunga (S800b je crni) Kod nas je cjena oko 3200kn a s Amazona sam ga ubo za nekih 350E Taj soundbar i sub su toliko sexy u prostoru da je to čudo. Zvuk je ok u smislu da čujem ono što se prije nije čulo...ništa revolucionarno. Soundbar je iznimno dug pa je soundstage širok i ima Athmos opciju (gornje zvučnike) Eto, ako netko želi soundbar a ne želi se svađati s boljom polovicom ovo je nevidljivo. https://www.samsung.com/us/televisio...2-hw-s801b-za/ |
Ovo je jako dobra preporuka, hvala ti.
I kod mene je, zbog mira u kući, estetika jednako važna funkcionalnosti. 90% soundbara su crne cigle, pa sam čak na watchlistu stavio precijenjeni Sonos Arc. Ovaj Samsung je do sada najsličniji, možda i bolje izgleda od Sonosa zbog niske dimenzije. Na žalost čak i visina od 3.8cm je previsoka za moj TV koji je na manje od 2cm od komode. Ali ionako sam ga planirao povisiti ubacivanjem police. Kao jedinu manu vidim nedostatak eARC-a, ali može se bez toga. Reci molim te gdje si ga kupio za 350€? Jer na Amazon.de je u ponudi samo S811B po cijeni od 420€. Uopće ne vidim koja je razlika između 801 i 811, po specifikaciji djeluju isto, a razlika u cijeni nije zanemariva. Sent from my SM-G991B using Tapatalk |
Meni je Sonos ARC bio prva opcija ali sam si reko 2t kn za setup...pa ajde 3t. Arc je preko toga i još nema sub. Tako da mi je otpao.
Ubo sam ga na amazon.it Čak je bio i 273e jedan dan al ne znam jel to greška jer mi je čudno. eArc kako kužim daje dodatnu kvalitetu što je na ovakvom setupu irelevantno. https://i.imgur.com/TO0YWQU.png |
FYI...S810b i S811b kako kužim su iste stvari ali su s markicom "made in germany" pa su skuplje.
|
Citiraj:
Dakle ciljam na S801b kojeg trenutno ima kod nas za 2950 HRK, što je ok cijena, ali mislim da ću ipak pričekati neku akciju (za BF nije padala) jer mi nije žurba. Hvala ti puno na informacijama. Sent from my SM-G991B using Tapatalk |
Joj, vuče me da ubodem Samsung HW-Q990B koji je top topova, a imam Sony HT-S40R koji je još godinu dana po garancijom. Šta ću s njim?
Vjerojatno sutra idem ubosti Samsung pa mi je mirna duša. Poslano s mog Samsung S21 Ultra koristeći Tapatalk |
Meni je taj Samsung Q990 soundbar tolko ružan u živo (kutevi) :D
|
Ne kupujem ga da ga gledam. Kako kaže stara poslovica: još se nije rodio onaj koji je svima ugodio 😂
Poslano s mog Samsung S21 Ultra koristeći Tapatalk |
Citiraj:
|
Uzeo, jedva stao u auto, haha...
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...ad174189e4.jpg https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...e5c70e70eb.jpg Poslano s mog Samsung S21 Ultra koristeći Tapatalk |
Ufff, uživaj! :)
Jel na nekoj akciji? |
Citiraj:
|
Bogme je mrcina i zvukovno i fizički. Ne mogu vjerovati da to pišem, ali morao sam smanjivati bass u minus s nule jer su mi doslovce skoro popucali prozori kada sam uključio YouTube, hahaha...
Razara zvukom, razara... tek ga trebam isprobati na filmovima i PS5. Na akciji je u Elipsu na 6700kn. U ostalim trgovinama na sniženju je 7300kn - 7500kn, a normalna cijena je kao 10500kn. Poslano s mog Samsung S21 Ultra koristeći Tapatalk |
ista kutija kao q930b on je na akciji za 4500kn
|
Pitanje: moj soundbar Samsung Q990B podržava Atmos te je spojen HDMI ARC-om na TV.
Znači li to da Atmos neće biti podržan gledajući YT na TV-u ili preko Kodija s TV-a ili čak preko Android playera koji podržava Atmos, ali je HDMI kabelom spojen na TV, a sve to ako mi TV iz 2018.g. ne podržava Atmos? Jesam li u pravu? Poslano s mog Samsung S21 Ultra koristeći Tapatalk |
Ako imas tv koji ti ne podrzava te nove standarde, mozes zaobici taj problem i box piknuti direkt u soundbar (hdmi in) i soundbar u tv (hdmi out). U tom slucaju zvuk ide iz boxa u bar, a na tv se prosljedjuje samo slika. Ne treba ti vise nikakav eARC ni sl. na tv-u. Sve pada sad na box.
|
Citiraj:
Soundbar će i dalje biti spojen s ARC-om na TV. Poslano s mog Samsung S21 Ultra koristeći Tapatalk |
Preporuka soundbara ili zvučnika
Citiraj:
Ja ti imam tv iz 2016. Shield pro spojen u soundbar. I imam atmos, truehd i sve zivo. Jedino tak mozes i dobit truehd i dts-x tak da nista drugo se ni ne preporucuje Sent from my iPhone using Tapatalk Pro |
Ma sad sam skužio da mi TV ipak ima Atmos izlaz, samo nije bio omogućen kroz meni.
Znači, ide i preko HDMI ARC, ne treba Android player uštekavati direktno u soundbar. Poslano s mog Samsung S21 Ultra koristeći Tapatalk |
Citiraj:
Citiraj:
Preko plexa gledam filmove. Vecinom skidam bluray remuxeve od 60-100gb Nijedan tv ti ne podrzava truehd atmos u tom je caka. Samo onu dolby digital plus (lossy) verziju. Sent from my iPhone using Tapatalk Pro |
za TrueHD Atmos potreban je HDMI eARC
|
Uh warrior, u srce me diraš. Gledam kako bi s božićnicom mogao zamjenit 2.0 sistem što sad imam sa q990b i samo si dodao goriva na vatru haha
|
Citiraj:
Preporuka soundbara ili zvučnika
Citiraj:
Nije potreban. Imam obican ARC Sent from my iPhone using Tapatalk Pro |
Citiraj:
Ja ipak spojio svoj Andriod box H96Pro+ s HDMI kabelom u HDMI IN na soundbar Q990B, malo podesio Kodi koji mi se vrti na Coreelecu i pustio Atmos Demo. Ostao sam PAF! Vrištao od smijeha. Kakav hebeni osjećaj. Žena me pita šta se smijem, mali me pita šta to kiša lijeva vani, hahaha... a grmi kao da je potres, bukvalno sam se tresao na kutnoj. Kada sam isti takav demo pokrenuo s Android playera koji je bio spojen na TV, a TV preko ARC-a na Q990B, nije mi htio playati zvuk uopće. Sad još samo da nađem dosta materijala s True Atmosom pa da uživam, ali mislim da ih nema još puno trenutno. Ili griješim? Poslano s mog Samsung S21 Ultra koristeći Tapatalk |
Cijeli Marvel ti je u Atmosu, mislim na BR ripove. Za početak i test dosta.
|
Samo sada imam nerješivi problem, a to je da otkako sam prebacio TV zvuk sa "višekanalno" na "Dolby Digital Plus", imam kašnjenje zvuka na TV/MaxTV-u za nekih 150-200ms što je iritantno.
Još je veća frustracija što i na Philips 65PUS7803 TV-u imam opciju pomaka zvuka, ali samo u + od 0 do 60ms još većeg kašnjenja. Na Samsung Q990B soundbaru imam opciju pomaka zvuka od 0 do +300ms što, također, uzrokuje samo još veće kašnjenje. Znači, oba uređaja imaju pomak SAMO u plus. Pa zašto, pobogu, nemaju pomak zvuka u minus pa da korigiram ovo kašnjenje? Kako živjeti s tim? Vi nemate taj problem? |
Citiraj:
|
Citiraj:
kako si stavio zadnje satelite u ravnini glave ili iznad? jel mozes poslati taj DEMO |
Citiraj:
Problem pomaka zvuka imam kada gledam MaxTV (HRT1, NovaTV, RTL) na TV-u koji je ARC-om spojen u soundbar i to samo u slučaju kada na TV-u prebacim opciju izlaza zvuka s "višekanalno" u "Dolby Digital Plus". Ponavljam, i TV i Q990B imaju opciju pomaka zvuka ali samo u jednu stranu i to u stranu još većeg kašnjenja. Zašto nema opcije pomaka zvuka u oba smjera kao, npr. kod KODI-a? Ne znam ima li netko sličnu situaciju? |
Za soundbar je logično, ne može reproducirati zvuk prije nego ga primi od TV-a
Moj Samsung TV isto ima pomak zvuka samo u jednu stranu 0-250 |
Dobro jutro ekipa, moze neka preporuka soundbara za do nekih 1500-2000kn?
Nista fensi i posebno, ali da je upgrade sa trenutnih 2.0 zvucnika Geniusa koji se spajaju preko 3.5mm porta. Spajanje bi isto islo, jer nemaju neki posebni noviji tv :D Moze i model bez i neki model sa wooferom ili opcenito neka best buy opcija u tom rangu? Hvala unaprijed :chears: |
Citiraj:
To je i meni na MAX tv-u konstantno, 2-3 soundbara promjenio.
Sad sam gledao iza jer mi je zakacen receiver maxtv satelit za nosac tv-a i vidim da sa stražnje strane ima opticki izlazna receiveru. Bas cu ovaj vikend ak stignem, probat kako ce zvucat ako spojim soundbar direkt na maxtv prijemnik. Javim svakako. :D |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 15:09. |