![]() |
Ja sam nezadovoljan novim TW-om. Na prvu se cini sve dobro jer UI izgleda OK, i funkcionalnost je dobra, ali performanse definitivno nisu u skladu sa hardverom koji je unutra. Pokoji micro stutter inace nije big deal, ali s vremenom skuzis da Nexus 5 iz 2013. radi puno, puno gladje unutar aplikacija sto je realno sramota s obzirom na specifikacije. Za hardver nisam sumnjao da je odlican ali iz nekog razloga sam ocekivao nesto od Samsunga po pitanju softvera. Tako mi i treba :D
|
Citiraj:
|
Kaže frend da i 6P stuttera i da ga svako malo mora restartirat. Android. :D
|
Citiraj:
|
Dal se može promijeniti nekako DPI ili kajveć?
Nevjerojatno glupo mi je da S7 i S7E imaju istu količinu contenta na ekranu kao i iPhone 6S sa 0.8" manjim ekranom. Ko da su rađeni za slijepe i slabovidne. I onda mi je super kaj se ljudi smiju iPhoneu sa 4.7" "malim ekranom", a prikazuje jednak dio web sajta kojeg otvoriš. |
Mislim da postoji metoda cak i bez roota kojom se moze promijeniti dpi ali vjerojatno ce se syebati nesto u UI. Custom skinovi obicno ne podnose bas dpi promjene.
|
Baš super... Mislio sam metnut neku "vanilla Android" theme i smanjit DPI. Đabe mi ogroman mobitel koji nema niš više screen real estatea od iPhonea 6S.
Nedostatak poštenog ad blockera (sa CSS pravilima) i 1Password autofilla... Mislio sam da je Android "otvoren" i "moddabilan" i "insert_something_here". Oh, ostajem na iOS-u. A jako mi se sviđa S7E. Nema ni poštenog RSS klijenta na cijelom Androidu (Press je propao još 2014.). |
DPI se promjeni bez root-a preko adb-a . Neće vjerojatno sjebati UI. Ono što se dešavalo na S3 je da su Samsung aplikacije morale biti patchirane da prihvaćaju drugu vrijednost, znale su se pošemeriti, npr Camera app.
OT : Kažu da je zadnji update preporodio 6P i općenito SD 810, a sad... EDIT : Džabe vanilla tema kad ispod ostane TW, ako sam po sebi nije popeglan tema neće pomoći. |
Citiraj:
|
Citiraj:
Kad sam skuzija da nema nekih najosnovnijih opcija (koje btw LG ima na svom launcheru) tipa sakrivanje odredjenih apsa unutar app-drawera ili konfiguriranje vremena osvijetljenja za kapacitivne tipke i tome slicno, odmah sam instalira Novu Prime i sad je to to. Uz tamnu MM material temu sve izgleda i radi odlicno... Nova launcher kao takav se moze dobrano konfigurirati tako da opcija ne fali. Citiraj:
Postoji Adguard koji savrseno dobro funkcionira, ima adblocker, firewall, proxy itd (sve po zelji mozes paliti/gasiti) i radi bez roota... |
@Sn4k3, jel si zadovoljan s baterijom?
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Ovo mi je doslovno preporod nakon G4 koji je sa MM-om dobija na fluidnosti al na bateriji :nono:... Citiraj:
|
@Sn4k3, imal si G4, usporedba G4 vs S7 fotic?
Kolko je S7 bolji po pitanju fotki od G4? Znaci batka je dobra na S7.. Jel si uocio mozda kakav battery drain? |
Citiraj:
Nema nikakvog battery drain-a, stand by time je odlican. Navecer ga napunim na 100% i ujutro imam 99-98% ( nemam ukljucen always on screen ). |
Decki ne znam jel vec bilo ali jel netko stavio 6.0 update ? S6 imam.
|
Citiraj:
Citiraj:
5 minuta posla, samo je pitanje da li je dovoljno ili treba još. :) Mogao je netko od vlasnika uraditi ovo pa upaliti PCE forum da vidimo razliku, prije - poslije. :D |
Za one koji imaju Nova Launcher.
Dodajte novi widget na homescreen. Izaberite Nova Launcher -> Activities. Skrolajte do "Settings" i tamo izaberite ".DisplayScalingActivity". http://imgur.com/KWnvoFC Rezultat: nativna promjena DPI vrijednosti, UI izgleda kao na S6 Edge + ili Note5. Vrijedi za S6 i S7 sa MM-om. |
Nice. Ovo je vjerojatno "varijanta" touchwiza za Note. Primjetio sam da Note 5 ima nizi dpi nego Note 4. Jos uvijek po meni previsok dpi za tako velike ekrane ali je poboljsanje svakako i za 5.1" taman.
|
Citiraj:
Citiraj:
|
Kako mi je ipak malo dosadno na poslu istraživao sam i našao neke fora stvari, evo copy paste informacija koje sam stavio na reddit:
Settings .DisplayScalingActivity - enables condensed view of system UI, same as on S6 Edge + or Note 5, meaning smaller icons and UI elements. .IconBackgrounds - enables homescreen and app drawer icons background like it was in Marshmallow Beta. .ModePreviewTablet - enables additional "Reading mode" in display options. It dims screen so I don't recommend using it on bright daylight because it can be harder to see assets on screen. .networkconnect.NetworkManagerActivity - holy shit this one is nice. Allows you to select which app can use WiFi and mobile data. Also it allows you to select which apps can use data even after data usage warning is shown. .RunningServices - shows running services, like in Developers Menu .Settings$AirCmdSettingsActivity - S-Pen Air Command setting. It won't work since S6/S7 doesn't support S-Pen functionality. .Settings$MemorySettingsActivity - Shows RAM usage options like on stock Marshmallow, at least I think. Very helpful for troubleshooting misbehaving apps or battery consumption. .Settings$ZenModeSettingsActivity - it seems like this is Do Not Disturbed (DND) on steroids. You can add additional rules and select which events can have priority. .UsageStatsActivity - shows usage for every app on phone. It lists app name, Last time app was used and for how long. .wifi.WifiConfigInfo - very detailed info about configured WiFi networks. System UI .settings.BrightnessDialog - shows small slider for brightness .DessertCase - old KitKat hidden animation from About .egg.MLandActivity - hidden MM game |
Pitanjce, imam S6 i od kako je došla 6.0.1 nadogradnja igram se s par stock ROM-ova, znači svi su više-manje isti, razlika je u changelistu, osjeti se razlika u performansama.
Konkretno, francuski koji su svi flashali jer je prvi procurio ima stock (kao sistemske apliakcije) Facebook i ostala sra*ja koja ne korisitm pa ga izbjegavam. BTU/XEU je OK, al najstariji build. Pa me zanima sljedeće, da li mogu ostavit BTU (CSC) koji trenutno koritim i preko njega flashat francuza (XEF) da izbjegnem bloatware? |
Ne. Bit ce francuski sa svim bloatwareom. Zasto bi engleski bio star? Svi su to slicni firmwarei..
|
Imate li problema sa premium sms texts na S7? Nece da mi salje SMS prema Simpi ( aktivacija tarife itd ). Moze pomoc?
|
QuidZz, jesi nabavio tempered šajbu za S7?
|
1 privitaka
Citiraj:
Btw shvatio sam zasto mi nece SMS da ode. Umjesto +385980501 ( broj od t com sms centar ) mi pise +3859800501. Znaci stalno mi dodaje broj viska. Izbrisem ga i spremim ali ga opet vraca. Kako to rijesiti? |
Ako ti nije problem, jel može fotka kako izgleda na mobu?
|
1 privitaka
Citiraj:
Evo, no ovo je samo za prvu ruku da ekran ima zastitu. Cekam da ZAGG ili neki drugi proizvodac izbaci full edge to edge 3D tempered glass. Gledam po XDA forumu no jos nista. Ovi no-name 3D kineski zijevaju po rubovima tako da nevaljaju. :chears: |
A oni koji izgledaju kao maskice za mob?
http://www.ebay.com/itm/9H-Full-Cove...FWqx-JGNNvPbrA |
Citiraj:
|
Stigao update FWa na S5 (G900F) BTU - BPC3
Jučer updateao kao FOTA, neda mi se flešat i resetat mob kad za mjesec dana dolazi MM. Changeloga nema još, a update je isključivo vezan za security. Nije performance patch, tako se barem piše. Također nema ni ikakvih noviteta. |
http://uploads.tapatalk-cdn.com/2016...8b60cdbbef.jpghttps://vimeo.com/159676911
Pozdrav. Imam samsung s6 920f koji je na mm 6.0.1 francuzu čim je izašao. Od trenutka update-a 2x mi se dogodilo ovo iz priloga. Znači mobitel otključam i dobijem ovo iz priloga, zaključam ga na tipku i ponovno otključam i sve bude normalno. Imam garanciju i sve, samo ne znam kako ću im objasniti da se to dogadja? Thx na svakom savjetu |
Napravi reset na tvornicke postavke ( prije toga napravi backup ) pa onda vidi.
|
Ako ces ic na servis pokazes slike koje si ovdje postao. Tako sam ja na g4. Ostavio slike na mobu i tamo ih pokazao. Al oni ce ti prvo (vjerojatno) napravit reset. Tako kako ti je kolega napisao to napravi sam. Pa ako se ponovi, pravac servis
|
Samsung Galaxy S7 edge battery life (Exynos and Snapdragon)
http://www.gsmarena.com/samsung_gala...blog-17325.php Summa summarum: Exynos je dosta efikasniji. http://cdn.gsmarena.com/imgroot/revi...marena_001.jpg http://cdn.gsmarena.com/imgroot/revi...marena_002.jpg |
Citiraj:
Imam i silokonsku masku ali mi stoji u ladici za eventualne ekstremne situacije (pijanke i sl. :-))... |
Citiraj:
Na LG temi, ima link di su rađeni testovi po pitanju baterije, G5 vs S7 i razlike praktički da i nema, s tim da G5 dolazi sa s820 i s manjom baterijom... Valda samo Samsungu ne paše SD pa i otud slabiji rezultati.. |
Citiraj:
Ja se rjesavam Notea 5. Pokusao sam ali ne mogu probaviti Lagwiz/Touchjizz/*ubacipogrdnoime*... S7 je isti qrac i mogu misliti na sta to lici nakon godinu dana. Jedino da si ga ostavim za ukras i nosim ga kao kameru :D |
Citiraj:
|
Citiraj:
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 00:12. |