PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Motori (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=26167)

MAGARAC 01.10.2013. 00:56

Ko zna kak su mu ovi prisli i kaj se mu sve srali. Tam su ljudi i drugaciji, pogotovo ovi kaj imaju malo vise love ko taj ocito pa se boje svega zivoga. Kod nas bi vjerojatno neki dedek izasal van i je.. im m.. svima.

Red_Dragon 12.10.2013. 14:49

Bok ak ima kakve koristi kupujem Yamahu XT 350 ili jaču. Bitno mi je da ima anlaser i da nije registrirana : D, ciljam da starije modele do '95.

Milentije 18.03.2014. 18:26

Pozdrav narode!

Da malo dignem temu iz mrtvih, počinje vam sezona. :D

Ovako, nikad do sad nisam sjeo na motor. Zapravo, lažem, jesam jednom, i krenuo i stao dva puta, čisto da vidim kako je to. Dakle, iskustvo 0 bodova.

Planiram sebi nabaviti onaj jedan mini motor ili pocket motor, kako ih već zovu. To čisto iz zajebancije, da imam na čemu polomit ruke kad mi je dosadno.
U mojoj okolini ih ima par komada po cijenama od oko +-100 €. Na šta konkretno treba obratiti pažnju kod tih čuda, koliko je to "pouzdano"? Treba li svaki dan nešto šarafati na njima ili je to ipak malo izdržljivije? Ne planiram divljati na tome ili nešto, čisto kruzing iz zajebancije.

BTW imam 2 metra i 100 kila. :D

Evo nekih koji su mi zapali za oko u mojoj okolini pa ako imate kakav komentar napišite:

1. http://www.pik.ba/artikal/10986801/mini-motor/
2. http://www.pik.ba/artikal/7265311/mini-motor/
3. http://www.pik.ba/artikal/10085574/mini-motor/
4. http://www.pik.ba/artikal/11310817/m...ni-motor-kros/
5. http://www.pik.ba/artikal/10217776/mini-motor/
6. http://www.pik.ba/artikal/11641440/m...-extra-stanje/

gsxr750k9 18.03.2014. 20:17

to su ti sve kinezi. vozis dok ide. kad crkne hitis ga u cesme.
nas je prije 10-12 jari ulovila manija pa su skoro svi u drustvu uz sve moguce pile koje smo imali kupili jos i te idiotarije.. nema ko se nije posteno strusil..
u svakom slucaju bacanje love.
:D

Toorop 18.03.2014. 20:25

Pozdrav! Tako je i mene uhvatila neka fix ideja da uzmem to malo čudo da se zajbavam i baš kako kaže, to su sve kinezi, voziš dok ide. Moj je trajao koji 3 mj. i onda je auspuh počeo izlaziti s mjesta, pukla mi guma koju je lanac presjekao i tako dalje.. evo stoji već dosta dugo ne da mi se popravljati a i ne mogu naći gumu novu :D

Radije daš te pare u nešto drugo :D

Baja 001 22.03.2014. 08:35

Citiraj:

Autor Gilbert5 (Post 2424154)
Žalosno je što se uopće mora raspravljati tko je kriv. Jedna rijec opisuje konja na motoru, vecina zna koja je to rijec.

Moram tu dodat nesto, opisuje ga kao MIRNA. Osobno bi napuca kombi vozaca. Jucer isto identicna situacija, samo manji skuter, SUV glupi CRD i debil u jeftinim MAX AIR patikama (one đikanske od 100€) sasiče put momku bez zmigavca. I ja gledan i ne virujen, da je doslo do tenzija ja bi mu zalipio jednu a nisan bio u sudaru. KJG ili kreten jedan glupi. To je definicija idiota koji ovako sjebu motoriste!

gsxr750k9 22.03.2014. 10:58

Danas pocinje pravi cirkus, onaj na DVA kotaca :D
u pol 7 su kvalifikacije; sutra u 8 trka.
Qatar.

2 die 4 23.03.2014. 00:25

Jel ima na nekom TV programu (koje nude naši operateri) prijenosa?
Hebo F1, njih sam prestao gledati još prije 7g. ali ovi u MotoGP su zabavni još uvijek.

gsxr750k9 23.03.2014. 10:38

Citiraj:

Autor 2 die 4 (Post 2567475)
Jel ima na nekom TV programu (koje nude naši operateri) prijenosa?
Hebo F1, njih sam prestao gledati još prije 7g. ali ovi u MotoGP su zabavni još uvijek.

kreator tv bnet, dsf aka sport1, i na maxtv-u neki gp paket veli kumic..

Mitsuoka 23.03.2014. 13:44

Citiraj:

Autor Baja 001 (Post 2567006)
Moram tu dodat nesto, opisuje ga kao MIRNA. Osobno bi napuca kombi vozaca. Jucer isto identicna situacija, samo manji skuter, SUV glupi CRD i debil u jeftinim MAX AIR patikama (one đikanske od 100€) sasiče put momku bez zmigavca. I ja gledan i ne virujen, da je doslo do tenzija ja bi mu zalipio jednu a nisan bio u sudaru. KJG ili kreten jedan glupi. To je definicija idiota koji ovako sjebu motoriste!

Ruku na srce ima kretena i u jednom i u drugom slučaju, a ono gore s kombijem, neovisno o tome što je to kao neki događaj i što nema ograničenja brzine, ovog u kombiju uopće ne krivim. Svi na motorima voze ok brzinom, a onda ovaj dopilota brže od svih, a kad je kombi presjeka traku ovi je bia 100m dalje...

Al nekidan ja idem na faks, onom ulicom od pazarića na Plokitama put pumpe na Sućidru i lik me prijeđe 10m prije pumpe i presjeće put skretajući na pumpu, što je još najgore napola ostane na cesti radi gužve na pumpi. Kretenčina. Žao mi je što se nisam zabio u njega. Trebao sam. :kafa:

gsxr750k9 23.03.2014. 20:46

nis to je to.. vale u vrhu prva trka je mjerilo stanja. FORZA VALE!

northeus 30.03.2014. 20:32

Čisto informacija za ljude koji planiraju kupiti motor:

Honda: najjeftinija u dijelovima

Yamaha: najskuplja u dijelovima

Pod dijelovi mislim na potrošne stvari kao što su lanac, lančanici filteri ...

yakob22 30.03.2014. 20:36

Zna li netko od forumaša koliko je sat rada servisera u KMS-u u Karlovcu?

HONDA type R 31.03.2014. 17:10

Ja cu svog prodati jer mi glupo da stoji godinu dana pošto sam ostao bez vozačke za A kategoriju. Ako je tko zaintetesiran neka se javi, evo oglas http://www.njuskalo.hr/sportski-moto...-oglas-9682834

Btw ako je post protivan pravilima molim mod-a da obriše, thx

Milentije 31.03.2014. 23:58

Citiraj:

Autor HONDA type R (Post 2571843)
...pošto sam ostao bez vozačke za A kategoriju.

Smije li se znati zašto? :D

2 die 4 01.04.2014. 09:56

Sigurno zbog propisne vožnje istog!
Pod time mislim na propisne mogućnosti tog motora, a ne na propisane zakone :D

vedranzeman 01.04.2014. 13:27

To je ono kad zakoni ne prate razvoj tehnologije? :D

blava 01.04.2014. 13:55

Ili je bio na kakvom moto susretu,sreo staru ekipu,well you know rest ( pivo i odlazak kući i plavci ) hehe :D

HONDA type R 01.04.2014. 17:26

Citiraj:

Autor Milentije (Post 2572010)
Smije li se znati zašto? :D

130 u naselju, ma budala pa stao.... Iako mogu u tvoj kraj na stazu i dalje ^^ a zadnji put kad sam bio sam otkrio neku pivnicu, prejebena je koljenica, samo je kost ostala :D pa bih mogao na još jednu:D inače alkohol ne konzumoram gotovo nikad, nisam kapi probao ni na svojoj momačkoj:lol2: a žurio sam jer mi je sin/beba opizdio glavom jako pa sam ga trebao voziti na hitnu i jbg naletio, dobio 5000 kuna kazne + 500 sudskih troškova 3 boda i godinu bez A kategorije, i žalim se i ne skinu mi ništa, a pošto sam se žalio na visinu kazne a ne na postupak, otišlo je direkt na visoki prekršajni u osijeku i navodno na to nemam mogućnost žalbe (nisam još primio rješenje pošto sam na terenu ali znam što piše jer sam zvao u policiju) iako sam se mogao žaliti i na postupak jer mi policajac nije dobro izračunao 10% tolerancije, i još par stvari...

Milentije 01.04.2014. 18:02

A realno, na takvu stvar je glupo žaliti se. :D
Ako naletiš nekad opet na Zalužane pošalji PM pa se provozamo/proletimo malo. :)

blava 30.04.2014. 15:54

Vidim svi pricaju o nekim bolesnim popustima u osiguranjiima za motocikle,da nema vise 1000 cm skupih registracija,sad je samo 750+ ccm pa eto da li je tko registrirao svoju pilu nedavno,da li je ga izaslo povoljnije ( vidim popusti po 400-500-600 kn pa nadalje ) ?

Trenutno bi trebao imati 25 %,prosle godine ispalo 2600 kn sa tehnickim mislim ( 660 ccm,35 kw ) , koliko bi me moglo izaci ove godine ?

Nevezano koje osiguranje,samo da je sto povoljnije :chears:

jopis 30.04.2014. 20:21

Citiraj:

Autor blava (Post 2587910)
Vidim svi pricaju o nekim bolesnim popustima u osiguranjiima za motocikle,da nema vise 1000 cm skupih registracija,sad je samo 750+ ccm pa eto da li je tko registrirao svoju pilu nedavno,da li je ga izaslo povoljnije ( vidim popusti po 400-500-600 kn pa nadalje ) ?

Trenutno bi trebao imati 25 %,prosle godine ispalo 2600 kn sa tehnickim mislim ( 660 ccm,35 kw ) , koliko bi me moglo izaci ove godine ?

Nevezano koje osiguranje,samo da je sto povoljnije :chears:

Pogledat ću ti u petak koliko je sa 25% bonusa za 660 kubika, samo trebat ću još par informacija za izračun, al to ću te u petak cimnut na pm, čisto da imaš orijentaciju za cijenu.
Inače dosta su niže cijene za velike bikeove, ali prvenstveno za vozače 30+ godina i sa 50% jer im sad ide na 60% ove godine bonus.
Primjera radi, frendu je lani bilo 2000kn za zx12r-a, ima preko 30g, vozačku preko 10g (isto jedan od kriterija), nikad nije imao šteta, i ove godine ga je ispalo 1220kn osiguranje.
:chears:

Swarm dude 31.05.2014. 12:12

Ako koga zanima, Isle of Man Superbike TT je u tijeku. Klik: video/radio live streamovi

sinisa1989 31.05.2014. 12:57

Šteta što je kvaliteta u banani. :(

Swarm dude 04.06.2014. 18:37

Uf :)

Zellenny 28.07.2015. 15:50

Đeste bajkeri :D

Imam jedno pitanjce. Prije par mjeseci sam ušao u klub "pravih" motora nakon par skutera i CBR 125, uzeo sam Suzukija SV650 i uživam :D Nije da se hvalim nego planiram ove godine prvi puta zapaliti na more sa curom na motoru.

Ići ćemo Zagreb - Krk (Baška) pa me zanima imate li možda neke savjete što se tiče rute? :D

Problem 28.07.2015. 15:55

Ja prije neki dan ubo yamahu yz450f. Planiran je servis kod Šipeka ovaj tj i ako bude sve po planu, u ned je šuma nastradala. Dvojica prijatelja imaju kateeme tak da ima veselja :)

blava 29.07.2015. 01:18

Pegaso Strada 650 - 4 godine i ni kvara osim krepanog akumulatora.

Već lagano ponestaje snage,ali jednostavno koliko troši,kako ide i čuje se i koliko kosta servis,da ima +30 KS ne bi mijenjao :D

Thoroughbred B 29.07.2015. 18:45

Citiraj:

Autor Zellenny (Post 2808595)
Đeste bajkeri :D

Imam jedno pitanjce. Prije par mjeseci sam ušao u klub "pravih" motora nakon par skutera i CBR 125, uzeo sam Suzukija SV650 i uživam :D Nije da se hvalim nego planiram ove godine prvi puta zapaliti na more sa curom na motoru.

Ići ćemo Zagreb - Krk (Baška) pa me zanima imate li možda neke savjete što se tiče rute? :D

neznam kakav savjet trazis,pa imas 2 ceste...autocesta ili stara cesta...nije da imas 4 rute...

blava 30.07.2015. 11:19

Citiraj:

Autor Thoroughbred B (Post 2809032)
neznam kakav savjet trazis,pa imas 2 ceste...autocesta ili stara cesta...nije da imas 4 rute...

Upravo to,radije biram lokalne ceste radi ribanja gume na autocesti i monotonije,no onda opet tu dolaze nepazljivi turisti i policija na svakom koraku pa biraj.

Najvise pazi na kampere jer eto sta se dogodilo prije par dana,ljudi poginuse ni krivi ni duzni :nono:

Zellenny 01.08.2015. 14:54

Citiraj:

Autor Thoroughbred B (Post 2809032)

Citiraj:

Autor blava (Post 2809269)
Upravo to,radije biram lokalne ceste radi ribanja gume na autocesti i monotonije,no onda opet tu dolaze nepazljivi turisti i policija na svakom koraku pa biraj.

Najvise pazi na kampere jer eto sta se dogodilo prije par dana,ljudi poginuse ni krivi ni duzni :nono:

Evo konkretno mislio sam na savjet tipa da li biste nekome tko prvi puta ide na takav put tj. nema previše iskustva na dužim relacija savjetovali staru cestu, autocestu ili možda kombinaciju? :)

blava 01.08.2015. 15:32

Motor ti je dovoljno snažan za putnu brzinu od 140-150 kmh sa prtljagom i suvozacicom,a sad puno sigurnije je po meni autocestom,ali na trošak guma i monotonije.

Lokalne ceste opet ljepše i zanimljivije radi zavoja,ali puno tih nestrpljivih turista i onih koji ne *ebu pravila prednosti,a da ne pričam da te negdje u zavoju ne iznenadi prazna boca ili sljunak.

Po meni kombinacija najbolje,autocestom polovina, polovina lokalne.

Najbolje posjeti motori.hr i otvori temu di ce te lokalci najbolje savjetovati sta kako. :)

Kakogod,pamet u glavu,lagano sa gasom i ne vjeruj nikome pogotovo kad daju zmigavac za desno da ne bi se predomislili pa lagano desno.

Pawzilla 18.04.2016. 20:40

Ekipa bok, dižem temu iz mrtvila. Kako imam divlje ideje kao kupovinu garaže, uradi sam projekte i slično, pojavilo se sljedeće, pa trebam mišljenje.

Naišao sam na jednu Yamahu XT660X sigurno godinu dana zavezanu na istom mjestu prekrivenu centimetrom prašine, ispuštenim gumama i hrpom suhog lišća i svega što je vjetar donio na nju. No, motor nije udaren, plastike nisu oštećene i kako je natkriveno iznad njega, nije kisnuo. Putem registracije pokušavam doći do vlasnika (pretpostavljam ili osoba koja više nije u mogućnosti voziti ili član obitelji, kako je čudno da takav motor stoji vani a da se nitko ne brine o njemu), te ponuditi neku cijenu gdje ću biti siguran da i ako je zaribao i da baš pola toga ne valja da ne izgubim ulog. Kako se taj model proizvodi od 2004. godine, okvirno bi dao 7-10k kn, sad, jel to puno ili malo, po opisu procijenite i pitanje je, isplati li se uopće tako nešto kupiti po navedenoj cijeni i sređivati ili se bolje pustiti toga i razmišljati o nečemu pametnijem?

blava 18.04.2016. 20:45

To su pouzdani agregati,nemaju nikakvih mana,ako je agregat očuvan,nije prešao puno,racunaj otpočetka da imaš trošak novih guma barem 1300 kn,filteri ulje i zamjenski dijelovi cca 1000 kn,registracija i porez,ali da ta Yamaha drzi cijenu i 10 000 kn je limit koji bi dao.

Da ti odgovorim na pitanje,ako je agregat ispravan i ako treba samo standardno ( gume,servis,akumulator,kocione pločice ),ja bi uzeo.

Odličan motor ;)

Poslano sa mog Coolpad F1 koristeći Tapatalk

Pawzilla 18.04.2016. 20:57

hvala ti na odgovoru :) Tako sam i mislio. Logika mi je da ako ima pločice, ima i neko osiguranje, pa ću tako naći kontakt. Ne znam kako će reagirati koga god dobijem na telefon, ali vrijedi probati. Imam dosta opremljenu radionu, tako da bi ga bez paljenja kupio, rastavio, zamjenio gume, brtve i sve tekućine i filtere, a ostatak treba samo oprati.

Primjetio sam da je na tanku torba, te kufer iza i originalni auspusi, što me navodi da ga je vozila ozbiljnija osoba, pa mi je zato zanimljiv. :) Budemo vidjeli pa javim tu ishod.

Ideja je ukupno uložiti nekih 15kkn i puno truda za vozno stanje.

blava 18.04.2016. 21:04

Ako ti je prvi motor,ono biti će ti zanimljiv gradski motor,a uz to i potegnuti na duze relacije,samo je to jedan klip i dosta su primjetne vibracije,što se tiče ostalog kad ga dovedes u red,onda iz sezone u sezonu samo zamjena ulja i filtera te guma i nizaj kilometre.

Za zavoje dušu dao,živahan agregat koji lagano poteze na zadnji sa maksimalnom brzinom oko 170 kmh,jedino je malo teže na autocesti trpjeti vibracije i muciti motor.

Samo što puno opreza jer iako 50 ks,to je ozbiljan motor za početnika i lako poljubis asfalt,eto sretno sa restauracijom,javi kako ide i regaj se na motori.hr jer ima dosta ekipe koja ti može pomoći u vezi dijelova,savjeta itd.

Poslano sa mog Coolpad F1 koristeći Tapatalk

Thoroughbred B 21.04.2016. 11:31

Planiram uzet zeca 750,2005 godište...a ako me pukne,možda uzmem i novog na kredu...iako mi je 2005 neprežaljen zeko jer sam ga već planirao kupovat prije cca 8 godina.

Ima li netko zekana 750 ili 1000? Konkretno me zanima i razlika između 750 i 1000 u snazi,jer na papirima u ks nije velika.

riceburner 21.04.2016. 11:45

Citiraj:

Autor Thoroughbred B (Post 2917117)
Ima li netko zekana 750 ili 1000? Konkretno me zanima i razlika između 750 i 1000 u snazi,jer na papirima u ks nije velika.

hiljadarka ima vise momenta, linearnije vuce iz podruma...

DiTech 21.04.2016. 11:51

Z750 2005. ima los ovjes i kocnice, radije redizajn koji je mislim od 2011 isao, znaci z750R ili Z1000 ak si bas zapeo za kawe.

Thoroughbred B 21.04.2016. 12:22

Budem razmislio,Z 800 me isto privlači ali ljepši mi je z750...ne volim taj futuristički dizajn novih nakeda.

2011+ mi se ne isplati uzimat jer su prilično skupi,tj. nisu puno jeftiniji od potpuno novog Z 800.

Vozio sam zeca 750 i prilično sam bio zadovoljan,posebno jer sam u to vrijeme vozio monstera 600...koji je bio trom nikakav za "sportsku" vožnju.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 08:36.