PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   NVIDIA (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=7)
-   -   Nvidia GeForce GTX 9X0 series (Maxwell) (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=260681)

Pupo 04.11.2014. 20:16

http://cdn5.thinkcomputers.org/wp-co...144834_hdr.jpg

http://cdn5.thinkcomputers.org/wp-co...027_111322.jpg

GALAX Releases Hall of Fame GTX 980 and 970 @TC

Gledam malo rivjue, Palitove Jetstream kartice uredno dobivaju preporuke. Juče opipao 970 Strix, moram priznat da je kvaliteta izrade i filing vrhunski. Šteta samo što kartice ipak nisu baš toliko tihe u loadu, i malo manji oc potencijal imaju.

Citiraj:

Autor De5tr0yer (Post 2685243)
Inno3d ichill, ima netko iskustva? :-D

Ona zujalica mi zgleda sumnjivo.

Bolje da su srednji vent malo povisili i neki tunel nabacili okolo. Ti mali ventovi samo zuje, a rade jadan odnosno nikakav protok zraka.

Brlja 04.11.2014. 20:56

Ova Palit ima onaj back layout isti ko i Gainward. Znači jedan DVI i ovi mali đavli za koje ne znam kak se zovu.

Pupo 04.11.2014. 21:11

Gainward je Palitov.

Brlja 04.11.2014. 21:40

:fiju:

De5tr0yer 05.11.2014. 07:39

Citiraj:

Autor Pupo (Post 2686594)
Bolje da su srednji vent malo povisili i neki tunel nabacili okolo. Ti mali ventovi samo zuje, a rade jadan odnosno nikakav protok zraka.

Dijelim mišljenje. Svejedno sam naručio, primarna nit vodilja je bila da bude kompatibilna s EK 980 blokom, a jedino Inno3D ichill x4 kartice stoje tamo na listi kao provjerene :)

Ovaj bijeli PCB kod Galax izgleda predobro. :D

esc 05.11.2014. 07:41

Citiraj:

Autor De5tr0yer (Post 2686770)
Dijelim mišljenje. Svejedno sam naručio, primarna nit vodilja je bila da bude kompatibilna s EK 980 blokom, a jedino Inno3D ichill x4 kartice stoje tamo na listi kao provjerene :)

je stvarno:puke:
vidi naljepnice,caution,hot surface:D

Sam Fischer 05.11.2014. 07:55

Citiraj:

Autor De5tr0yer (Post 2686770)

Kaj stari, napokon slažeš pošten komp nakon svih onih laptopića? :)

JuiceBox 05.11.2014. 09:53

Vi koji imate 9xx seriju ne idite na 344.60 drivere, nisu se pokazali sjajnima.

https://forums.geforce.com/default/t...read-11-4-14-/

De5tr0yer 05.11.2014. 12:18

Citiraj:

Autor esc (Post 2686771)
je stvarno:puke:

U lijepoj kombinaciji s ostatkom komponenata nije uopće loše, bar ne onak kak sam si nacrto u glavi. Problem je što većina proizvođača ima neke lude zelene alien ili crvene nijanse... Ili pak điđabajt plava, jao. :D

Citiraj:

Autor esc (Post 2686771)
vidi naljepnice,caution,hot surface:D

Sexy je pa je hot. :D

Citiraj:

Autor Sam Fischer (Post 2686775)
Kaj stari, napokon slažeš pošten komp nakon svih onih laptopića? :)

Moram si složit komp da mogu šraufat po laptopu :D

Michel 06.11.2014. 09:09

@ Shantech

Ma u principu jest dovoljna, ali postoje stvari za koje se vidi da ne ide najbolje u max postavkama. (Mnoge od tih nisu optimizirane i neidu ni na jačim)
Par primjera samo koje mi ne idu baš.... : Arma 3( Izuzetna neoptimizacija , koristi tek pola hardvera a slabo ide. Fps u samoj igri više ovisi o serveru i mreži nego kompu, što je prvi slučaj u životu da sam primijetio da igra izgubi fps upola zbog servera doslovno. ) Crysis 3 na max ide šugavo, Metro nemože ugodno.......

Od toga jedino armu 3 igram jer mi je fora :) Ali da bi zbog toga platio ovakav novac, ne pada mi na pamet.

Tvrdi 06.11.2014. 09:13

Citiraj:

Autor Michel (Post 2687283)
@ Shantech

Ma u principu jest dovoljna, ali postoje stvari za koje se vidi da ne ide najbolje u max postavkama. (Mnoge od tih nisu optimizirane i neidu ni na jačim)
Par primjera samo koje mi ne idu baš.... : Arma 3( Izuzetna neoptimizacija , koristi tek pola hardvera a slabo ide. Fps u samoj igri više ovisi o serveru i mreži nego kompu, što je prvi slučaj u životu da sam primijetio da igra izgubi fps upola zbog servera doslovno. ) Crysis 3 na max ide šugavo, Metro nemože ugodno.......

Od toga jedino armu 3 igram jer mi je fora :) Ali da bi zbog toga platio ovakav novac, ne pada mi na pamet.

Ja sam u ARMi pogasio one gluposti tipa post processing, motion blur itd i malo reducirao distance i radi mi ko podmazana na 660Ti i i7 3.6 Ghz...BTW, da samo isključiš AA za travu i isključiš skroz AA i koristiš onaj od SweetFX-a.

Nego stavit ću u ARMA temu performance i tweak guide.

Michel 06.11.2014. 11:59

Citiraj:

Autor gnujko (Post 2687284)
Ja sam u ARMi pogasio one gluposti tipa post processing, motion blur itd i malo reducirao distance i radi mi ko podmazana na 660Ti i i7 3.6 Ghz...BTW, da samo isključiš AA za travu i isključiš skroz AA i koristiš onaj od SweetFX-a.

Nego stavit ću u ARMA temu performance i tweak guide.

:offtopic:Apsolutno si u pravu, nego ja sam čak i one u cfg-u postavke mijenjao, iako samo one preporučene tipa maxframeahead na 1. Međutim čak i na skoro maximalnim postavkama ista scena ( u editoru sam stavio ai i vozila itd.) ide bolje , tj. čak se vidi tearing znači plus 60 fps, grafika skoro do jaja.... i dakle računa ai....
Kasnije dođem online taj isti dio mape i trzakavo. Pođem na drugi server , opet veći fps.... tako da sam kasnije pitao neke ljude iz klanova i ispada da fakat netcode ruši fps u ovoj igri, što je apsolutno unikatni slučaj meni poznat. :offtopic:

1samek 06.11.2014. 17:47

Pozdrav svima!

Zanima me da li neki od naših dućana prodaju GTX 970/980 s ovim novim promotivnim kodovima koje nVidija dijeli, besplatno - novi Ubisoft naslov u paketu?

Na ovo mislim:
http://www.geforce.co.uk/pick-your-path-game-bundle

lp!

zwer 11.11.2014. 08:06

Frendu jucer stigla GTX 970, Palitova, mazno u Portio webshopu. (update: nije kod Uzija, to sam ja uzo SSD pa pomijesao nes :D)

Ustekamo, komp se pali, brightness malo jači nego sa starom ATI 6950... 10-15 sec u Windowsima i black screen i neresponsive komp. Kroz 2 sata troubleshootanja smo najdalje došli da smo nakon što kartica nije black screenala 2 minute u Windowsima nakon boota, pokrenuli smo 3dMark test i izvrtili do kraja (15-20 min). Po izlasku iz 3d Marka, pras, black screen...

Konfa:
- ASRock AMD ploča (Extreme 3 ja mislim, ne sjećam se napamet)
- AMD 8 Core CPU
- 8 GB RAMa
* prije ove nVidie je bila ATI 6950

Probali (Windows 7 Ultimate)
- reinstall drivera
- reinstall drugih drivera
- driver cleaner do kostiju i reinstall drivera
- sa/bez physxa
- sa/bez nvidia experience nekog junka
- ustekali TV umjesto monitora
- pali/gasi monitor i vadi/stavi kabl od monitora
- power settingse na nulu (ugasili sav power saving)
- drugi kabl (mini DP na DVI pa DVI-HDMI u monitor, inace je bio DVI u HDMI na monitoru)

Danas je reinstall Windowsa na tapeti. Ako ne proradi, što onda? Jos cu je ja u svoj komp probat upiknut ako reinstall Windowsa ne proradi... Nije valjda da je neki glupi hardware incompatibility. :hitthewal:

Disco 11.11.2014. 08:27

Citiraj:

Autor zwer (Post 2689278)
Frendu jucer stigla GTX 970, Palitova, mazno kod Uzija.

Ustekamo, komp se pali, brightness malo jači nego sa starom ATI 6950... 10-15 sec u Windowsima i black screen i neresponsive komp. Kroz 2 sata troubleshootanja smo najdalje došli da smo nakon što kartica nije black screenala 2 minute u Windowsima nakon boota, pokrenuli smo 3dMark test i izvrtili do kraja (15-20 min). Po izlasku iz 3d Marka, pras, black screen...

Konfa:
- ASRock AMD ploča (Extreme 3 ja mislim, ne sjećam se napamet)
- AMD 8 Core CPU
- 8 GB RAMa
* prije ove nVidie je bila ATI 6950

- reinstall drivera
- sa/bez physxa
- drugi kabl (mini DP na DVI pa DVI-HDMI u monitor, inace je bio DVI u HDMI na monitoru)

Danas je reinstall Windowsa na tapeti. Ako ne proradi, što onda? Jos cu je ja u svoj komp probat upiknut ako reinstall Windowsa ne proradi... Nije valjda da je neki glupi hardware incompatibility. :hitthewal:

Pa vjerovatno je grafa neispravna.

jurbAs 11.11.2014. 08:46

Cist lako moguce da je nekompaktibilna nista me nebi cudilo. Meni graficka kartica isto tako palitova nije htjela raditi sa jednim kompom a sa 2 dva radi bez pardona

RaneZ 11.11.2014. 09:04

Citiraj:

Autor jurbAs (Post 2689286)
Cist lako moguce da je nekompaktibilna nista me nebi cudilo. Meni graficka kartica isto tako palitova nije htjela raditi sa jednim kompom a sa 2 dva radi bez pardona

Mislim da takve stvari nisam cuo od 90ih :)
Ali opet, tko zna... :chears:

Rino 11.11.2014. 09:18

Citiraj:

Autor zwer (Post 2689278)
- reinstall drivera
- sa/bez physxa

Probali ste ju zabit u drugi PCIE slot ili ispuhat slot?

Clear CMOS i update BIOS-a?

zwer 11.11.2014. 12:55

Citiraj:

Autor Rino (Post 2689298)
Probali ste ju zabit u drugi PCIE slot ili ispuhat slot?

Clear CMOS i update BIOS-a?

Clear CMOS jesmo, update BIOS-a nismo. Danas na rasporedu, javim kako je proslo. Googlajuci black screen sam nasao cijelu epidemiju s tim karticama i tim problemom, ali nigdje neko rjesenje koje radi svima... :hitthewal:

De5tr0yer 11.11.2014. 14:15

Koja palitova, jetstream? Pitam jerbo sam nju na kraju uzeo... 60eur razlika u odnosu na inno3d x4...

zwer 11.11.2014. 15:19

Nah, obicni Palit... nije jetstream, frend popizdio kad je skuzio :hitthewal:, al' kolko smo culi ni ova nije nesto ekstra glasna, pa nije digo frku :D

lateralus_eye 12.11.2014. 09:38

http://www.techpowerup.com/207104/nv...m-gtx-970.html

zwer 12.11.2014. 09:43

Samo da javim - black screen problem rijesen (za sad) reinstalacijom Win7 x64.

Neamo ni frend ni ja dve ljeve zasto 2 driver cleanera nisu uspjela rijesit issue, niti sto ga je uzrokovalo, ali eto, mozda nekom skratimo muke.

Go figure. Bijesna graficka :D:beer:

Disco 12.11.2014. 10:18

Citiraj:

Autor lateralus_eye (Post 2689859)

E to te ja pitam!
Samo nek one dodju sa 4gb RAM-a i neka bude ispod 2kile kn i to je to :goood:

JuiceBox 12.11.2014. 14:32

Citiraj:

Autor zwer (Post 2689862)
Samo da javim - black screen problem rijesen (za sad) reinstalacijom Win7 x64.

Neamo ni frend ni ja dve ljeve zasto 2 driver cleanera nisu uspjela rijesit issue, niti sto ga je uzrokovalo, ali eto, mozda nekom skratimo muke.

Go figure. Bijesna graficka :D:beer:

Zato jer u globalu driveri cleaneri su cisti bloatware koji moze napraviti vise stete nego koristi . Ja kad sam prelazio sa 480ke na 770, ubacio sam grafu, upalio na generic driverima, preko starih nvidijinih snimio najnovije i vozi. Dakle nisam uninstall nicega radio, samo stare pregazio s novima i peglaj . Vi ste vjerojatno prvo radili uninstall starih pa onda ubacili grafu ili obrnuto a niste uopce trebali micati drivere. Jedino ako je prelazio s ati.

Milentije 12.11.2014. 14:38

Da, ali on je promjenio stranu. :D

JuiceBox 12.11.2014. 15:05

Da, sad tek vidim da je napisao 6950, a onda su driveri od atija morali bar malo srat, makar i za kraj i na drugom proizvodacu :D

thesekiman 12.11.2014. 15:43

Stigli vodeni blokovi za kratke 970-ke kao ove moje Palitove dvije.. Nisam se htio prije zafrkavati za oni blokovima od 670 koji su navodno slični, neki su imali problema i tako pa sam se odlučio strpiti dok ne izbace original. Ali majku im što su skupi.. 2 bloka po 100 Eura, 2 backplatea, 4 fittinga, poštarina, skoro 280 Eura.. Izbit će mi sve iz đepova :)

http://www.ekwb.com/shop/blocks/vga-...x0-series.html

RaneZ 12.11.2014. 16:05

Citiraj:

Autor thesekiman (Post 2690052)
Stigli vodeni blokovi za kratke 970-ke kao ove moje Palitove dvije.. Nisam se htio prije zafrkavati za oni blokovima od 670 koji su navodno slični, neki su imali problema i tako pa sam se odlučio strpiti dok ne izbace original. Ali majku im što su skupi.. 2 bloka po 100 Eura, 2 backplatea, 4 fittinga, poštarina, skoro 280 Eura.. Izbit će mi sve iz đepova :)

http://www.ekwb.com/shop/blocks/vga-...x0-series.html

Been there, done that :)
Nema ljepšeg osjećaja od poštara koji nosi blokove te subotnjeg slobodnog popodneva :goood:
Uzivaj !

Osobno cekam za non ref verziju..

De5tr0yer 12.11.2014. 17:07

Nema boljeg osjecaja od odlazenja Eddyu u garazu u sloveniju, kupovinu blokova i svega bez poreza i uz brutalne popuste. Been there done that. Bas je napredovao :D

JuiceBox 12.11.2014. 20:20

Citiraj:

Autor De5tr0yer (Post 2690079)
Nema boljeg osjecaja od odlazenja Eddyu u garazu u sloveniju, kupovinu blokova i svega bez poreza i uz brutalne popuste. Been there done that. Bas je napredovao :D

isprika na offt , ali koji eddy, moze malo poblize :D :chears:

De5tr0yer 12.11.2014. 20:27

EK Team:
President of the Board: Edvard König

Na stranim forumima se zvao Eddy, nadimak jelte. Nemate pojma. :D

JuiceBox 12.11.2014. 22:04

Dakle, kad se iduci put bude islo za deželu molim obavjest da uplatim nekom pare da mi sve kupi :D

Milentije 12.11.2014. 23:16

:D

skyman 12.11.2014. 23:24

Pozdrav ekipa,

Planiram sutra / prekosutra uzet gtx 970, e sad koji od navedenih uzet modela, tj. koja najviše pruža za novce (hlađenje, cjelokupan paket itd) , nije sad problem 200-300 kn...?

Još me muči hoće li mi i5 4690 uzrokovat kakav bottleneck na stock frekvencijama ili sam ipak trebao ići na neki i7 model?

Milentije 12.11.2014. 23:47

4690 će biti i više nego dovoljan.

RaneZ 12.11.2014. 23:58

Citiraj:

Autor skyman (Post 2690260)
Pozdrav ekipa,

Planiram sutra / prekosutra uzet gtx 970, e sad koji od navedenih uzet modela, tj. koja najviše pruža za novce (hlađenje, cjelokupan paket itd) , nije sad problem 200-300 kn...?

Još me muči hoće li mi i5 4690 uzrokovat kakav bottleneck na stock frekvencijama ili sam ipak trebao ići na neki i7 model?

Proguglas pa vidis sto ti pase :)
ili tu

zwer 13.11.2014. 12:40

Flash news opet:
- reinstalacija windowsa - radilo sve 2-3h
- nakon toga opet black screen

Dakle, bit ce da nije do toga. Danas ide graficka kod mene u kantu na friske windowse pa da vidimo... :hitthewal:

Kakve su spike sa vracanjem? Kupljena je u webshopu, moze se to vratit kroz tjedan dana bez pitanja? Jer u protivnom ako je neispravna, ide na reklamaciju, pa onda XY tjedana j..anja u mozak i natezanja sa servisom... Do tad je frend bez graficke jer je svoju frkno. :hitthewal::fuming:

zvonac 13.11.2014. 13:02

Citiraj:

Autor zwer (Post 2690418)
Flash news opet:

Dakle, bit ce da nije do toga. Danas ide graficka kod mene u kantu na friske windowse pa da vidimo... :hitthewal:

Kakve su spike sa vracanjem? Kupljena je u webshopu, moze se to vratit kroz tjedan dana bez pitanja? Jer u protivnom ako je neispravna, ide na reklamaciju, pa onda XY tjedana j..anja u mozak i natezanja sa servisom... Do tad je frend bez graficke jer je svoju frkno. :hitthewal::fuming:

Imal isti problem sa r280x i sa gtx 760..
Nakon mukotrpnog ispitivanja svega i svačeg, najvjerojatnije je bilo nekompatibilnost hardvera (?).. Mada gtx760 nisam imal dugo kod sebe, u ono vrijeme je imala problema s driverima (black screen) pa mi je lagano puknul film, nisam baš imal neke sreće ni sa 280x, a recimo ati 7970 je radila bez greške na mojoj konfi, dok su ove dvije grafe kenjale..
S tim da sam 280x vozil na reklamaciju, tip ju je izmasakriral do jaja, a ova radi bez greške kod njih, samo je kod mene doma je zezala...

Ne bi se čudio da se grafa ne voli s ostalim hardverom, nakon doživljenih problema, sad me sve više i strah kupovat neku grafu da ne naletim na ove iste probleme..

kasko 13.11.2014. 14:08

Citiraj:

Autor zwer (Post 2690418)
Flash news opet:

Nemože ovo u roku tjedan dana jer ju sad moras reklamirat pod neispravnu.
Stoga čak mislim da nemožes dobit pare nazad uopće. Nek me netko ispravi ako ovo nije tocno.
A kaj sad, nek trubi dok ne "poprave".

Sva vremena su GMT +2. Sada je 13:14.