![]() |
Citiraj:
Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk |
Citiraj:
pa s kojom ti karticom kupujes preko alija? ja sa maestrom... ide iz kune u dolar i amen. ovo sta si ti gore opisao je dok ide s tekuceg na devizni. ja sam imao taj problem s gore navedenom transakcijom gdje mi je prvo islo s tekuceg na devizni (HRK-EUR), onda na deviznom u funte (EUR- HRK i onda tek HRK - GBP), oderali su me brat bratu 150 kn samo u konverzijama. za aliexpress koristite direktno maestro sa tokenom. a za paypal i ostalo, ja sam si sad napravio revolut karticu. nek se oni slikaju sa svojim konverzijama i naknadama.... :kafa: Citiraj:
za aliexpress povrat - ako on tebi preko paypala prebacuje novac, onda ce tebi skinut paypal naknadu a ne njemu. ako ides preko disputea dobit ces pun iznos nazad na racun i to racun s kojeg si platio, ne paypal. |
Citiraj:
Citiraj:
|
Neznam je mozda nekom od vas ovo korisno, ali ja koristim usluge jedne agencije u HR i oni obave kompletnu proceduru za mene, meni je to ok, mozda nekom i bude korisno
Uvoz iz Kine |
Web stranice koje nemaju adresu sjedišta, doo koji stoji iza firme, pa čak ni broj telefona
|
Citiraj:
samo nas zanima da li radiš tamo ili je to tvoja firma |
Citiraj:
Mene opeljesili za 3500 eura. Roba nikad došla i ne javljaju se više ... Čekam da odvjetnik riješi to... Izbjegavati. Sent from my SM-G950F using Tapatalk |
Znači kupio sam usb disk i sada pod Package information imam Parcel1 i Parcel2. Pod Parcel1 je Delivery successful a pod Parcel2 je još uvijek u dostavi.
Pa me zanima koja je razlika između Parcel1 i Parcel2? https://i.postimg.cc/MGDk3M2n/Parcel1.png https://i.postimg.cc/0Q2TTkPc/Parcel2.png |
Citiraj:
Ako ih n aovaj način reklamiraš, onda si stvarno blesaF :roller: Inače, zanimljivo kako na Aliju i za neke jeftine bezveze stvari imaju tracking koji stvarno radi |
Neki loši selleri daju tracking od drugog kupca da im piše da je poslano unutar 24h. Tek kada stvarno pošalju tebi daju ispravni, tj no 2 tracking
|
Iskreno, nisam ni pratio dal' dane 2 trackinga.
Ali nemam primjedbi, sve uredno dolazi |
Citiraj:
how yes no. čudi me da već nije brisano skupa sa ovim mojim |
Kada će sljedeća akcija na Aliju?
Zadnja je bila prije nekih tjedan-dva. Pratim cijenu na https://www.aliprice.com/ i vidim da je bila 30% niža (svako malo je 30% niža), ali još nema ni odbrojavanja do sljedeće akcije |
A kaj kupujes?
Nesto za 1$? |
Citiraj:
|
Jedno pitanjce vezano za plaćanje na Aliexpressu. Naručio sam SD karticu i platio sa Visa electron debitnom karticom od RBA. Imam aktiviran tzv. 3D secure gdje me na većini transkacija, po plaćanju, traži da potvrdim transakciju tokenom, radnja koja je popraćena mailom od RBA koja me obavještava o transakciji.
E sad, kod nekih trgovina, taj "secure" biva skroz zaobiđen i nema ništa od cijele te priče. Pogađate, ovdje se sada to dogodilo kod jednog aliexpress sellera. Drugi sličan primjer kojeg mogu navesti je ZooPlus. U banci sam pitao kako bi to trebalo funkcionirati (u par poslovnica) ali oni gledaju u nebesa i očito pojma nemaju. Čak i mene znaju pitat kako to plaćanje preko neta ide :D tako šta da kažem /facepalm Ima li tko kakvih informacija da razbistri ovu misteriju? |
Ovisi o prodavaču i tome kakav ugovor ima sa svojim pružateljem kartičnih usluga. 3D secure nije obavezan i Alipay (ne Aliexpress seller) ga ne traži/ne koristi. Isto kao i, recimo, Revolut, u prvih 30 dana kod punjenja računa je obavezan, nakon toga ga više ne traže.
|
Citiraj:
|
Sada se postavlja logično pitanje kako to tudumi u banci ne znaju. Meni je bilo logično da je taj secure perk za kupca ne prodavača, ovako ispada da su oni ti koji diktiraju "sigurnost". Ja i ne kupujem u tako puno trgovina, u Kini redovito plaćam preko Paypala (tamo ne traži) ali traži me na raznim web shoppovima za odjeću, spotsdirect i neke druge trgovine.
|
pa za vizu (devizni) se ne koristi token nego onaj broj na poledjini.
za tekuci racun se koristi token. ja na aliju koristim iskljucivo maestro (pbz). i svaki put me pita za token, nikad nije proslo bez njega. |
Nemam ja devizni nego tekući. RBA konvertira po prodajnom tečaju i meni to uglavnom odgovara. Normalno unosim i broj na poleđini ali moguće da onda token ovisi o samoj trgovini.
|
nemam ni ja devizni, imam tekući i žiro vizu(žiro koristim za online shopping primarno) preko pbza. i sa oba mi je ista situacija, na aliju odmah platim bez da me pita (nekad me pita da unesem datum isteka ili onaj kod sa straznje strane), a neki domaći webshop me uvijek pita da izgeneriram kod (withkey). Pretpostavljam da bi svaki put trebalo pitat, ali ne kuzim zasto neda :D
|
Ne bi trebalo svaki put pitati, pita samo ukoliko prodavač ima takav ugovor s card processorom. Prodavaču je to sigurnije jer ima manje chargebackova odnosno manje su šanse da će mu netko platiti ukradenom karticom.
3D secure je trebao biti obavezan za card-not-present transakcije od 14.9.2019. u EU, produžili su vrijeme za prilagodbu do 31.12.2020, a neke države su i prije toga tražile odgodu. Među njima je i Velika Britanija, odakle Aliexpress odrađuje kartične poslove za Europu. |
Što znači kad mi dođe poruka s aliexpressa "Delivery confirmation time extended"?
Došlo mi je za 3 narudžbe koje su napravljene polovicom 11.mj. Znači da je seller skužio da neće doći na vrijeme? Meni i dalje na Aliju prikazuje da kroz nekoliko dana ističe rok ta dostavu, to se nije promijenilo. Da dižem dispute uskoro? Usput, tracking info je sav čudan za neke od tih narudžbi jedna kao da uopće nije krenula, a druge dvije se vrte po kini. |
nadji di imas extend purchase protection. ja u pravilu lupam dispute ako ne dodje za 40 dana i trazim full refund. bez jebemti. i svaki put dobijem lovu nazad. (dvaput sam to dosad morao raditi, od cca 150 narudzbi)
|
Ja imam 7 paketa u zraku, sve naručeno sredinom 11 mjeseca, kroz sljedećih 4-6 dana svima izlazi garantirani rok dostave od 60 dana.
Treba izbjegavati shipping sa China Post na AliEx, već duže vrijeme imaju problema i veliki zastoj dok recimo one poslane sa Singapore, Sweden ili NL Post iz Kine uredno stižu u roku 15-25 dana. |
Citiraj:
ovdje sam provjerio: https://global.cainiao.com/?spm=a2dh...45CK4g&lang=zh nego je čak pet puta ovaj status pojavio: Beijing] [Beijing Exchange Station] Return i onda sve ispočetka ponovo.... ja sam u međuvremenu zatražio povrat novca, i naručio sa ebay-a od sasvim drugog sellera i još sam mu rekao da pošalje sa bilo kojim osim China post.... i ovaj je opet poslao sa China post... nadam se da će taj doći normalno... a dodatno neki paketići bez tracking numbera, free shipping su odavno došli |
ja sam jednom imao slucaj da sam dodatno platio da mi lik ne posalje small packet plus (2$), i poslije je lik poslao upravo tak. fino trazio refund... uglavnom najgori shipping ti je onaj super economy il kak se zove kaj ni nema po 2 slova ispred i iza..
|
China post je još ok. Sada je spor Yanwen i Cainaio koji su prije bili brži
|
e to to, taj yanwen ubi boze.... a ovo sve sad kaj cekam vec mjesec dana sve islo cainao super economy global.... uzas...
|
Koji bi onda shipping trebalo ciljat? I kako se može napraviti jedna pošiljka s više itema od jednog sellera? Vidim da mogu odabrati shipping samo za svaki pojedini item, što mi nije baš cilj.
|
ako je iz istog shopa, poslat ce ti on sve zajedno. ali ipak placas shipping za svaki pojedini item. pa meni je china post registered airmail ok. i aliexpress-ov shipping je isto ok. to u pravilu dodje za 2 tjedna u prosjeku.
s tim da imaju mutave cijene i ne znam kaj s tim dobivaju... tipa isti item ce kod prodavaca biti 3$ i shipping 2$ a kod drugog ce biti 5$ item, a shipping free... isti drek :D |
Citiraj:
|
Ali shipping definitivno, uvik dođe najbrže i nikad problema. Draže mi je platit Ali nego čekat dva miseca.
|
Citiraj:
Sve naruceno tog dana došlo, osim tog gori i dva small packeta sa chine, i cainao i yenwen i ofc sing post koji mi je redovno najbrži ja uglavnom trazim da mi produže protection time, pa ako faila onda trazim dispute |
Meni zadnja 2 mjeseca apsolutno sve s Alia kadni.. nista na vrijeme..
Prije toga, pogotovo po ljeti, dolazilo za 2 tjedna |
1 privitaka
Ne kasni baš sve, samo iz Kine.
Aliexpress, naručeno 26.12., krenulo 2.1, došlo do mene u lokalnu poštu danas 09.01. Ja se čudim, a onda skužio po trackingu da nije išlo iz kine nego da su Singapurćani :-) http://forum.pcekspert.com/attachmen...1&d=1578588063 |
Meni su još 2 stvari u zraku:
Jedna naručena na 11.11. saleu (sve ostalo je došlo prije 01.12.), samo jedna stvar još nije :D I još mi se prije koji dan javi seller sa porukom :D Citiraj:
A drugi paket, naručen početkom prosinca je kao jučer stigao u RH (stigao push notif. od ali appa jučer). S tim da su 2 itema koja su naručena i plaćena isti tren k'o i ovaj paket već stigli prije 3 tjedna :D |
Al dobro kad vidim da sam 4.12 iz centra tehnike naručio nosač za tv, a doša je tek jučer, nije ali ni toliko loš :lol2:
|
da li je netko išao za time da aliexpress lagano kraducka?
napravio sam 3 narudžbe ovaj tjedan, gledam netbanking i razlikuju se iznosi na ali orderu i na izlistu s netbankinga. order 1: alix order kaže Total Amount US $ 32.56 otp netbanking kaže ALIEXPRESS.COM,LONDON.GBR/08.01USD/34,53 -238,92 order 2: alix Total Amount US $ 1.97 netbanking ALIEXPRESS.COM,LUXEMBOURG.LUX/08.01/USD/2,57 -17,85 koji K. ovo nije ni problem u tečajnoj razlici - ulaz u usd je različit. dok recimo zadnji order je 17.81 usd, i ulaz na netbankingu je isto 17.81 . ne kužim. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 17:13. |