![]() |
Citiraj:
|
ikea led stvarno svih vrsta grla i oblika 20-50kn fyi.
|
Jel valjaju kaj, si probal?
Mislim jakost svijetla i to? |
ma vidio jučer u prolazu, nisam imao potrebe za tak nečim, ali ono gle to je baš ikea brand i nekak računam da neće na bilo kaj staviti svoj logo.
|
Ne znam za Ikea LED, al mogu potvrditi da su Ikea štedne odlične. Uzeo sam u Grazu veliku okruglu štednu (20 W, 1200 lm) i mogu reći da svijetli barem duplo jače od "obične" štedne koja ima 20 W.
|
vidio sam Ikeine, ali nisam probao uživo. NO; ove jeftinije su sve po 500-600 lumena, soma imaju ove po 100-njak kuna. OK, kvaliteta te ili Livarno ili tako nekakvog brenda - nemam pojma, ali nisu ništa jeftinije od istih, ako gledaš teh spec.
edit, soma lumena najjeftiniji E27 80 kn. Govorim o Ikeji jel... |
Uf, mnogo je to, obzirom na ovu iz lidlota za 59kn. Ili nije?
|
e pa sad...Jedino ako su ove iz Ikeeee osjetno jače iako su obje deklarirane na soma lumena. Pa ga ti znaj.
|
e da i jučer sam u emmezeti vidio na blagajni kod izlaza neke štedne brijem 10 ili 15w one spiralne za 19.99kn pa eto fyi čini mi se dosta jeftino pošto najjeftinije te spiralne sam vidio u sparu za 25-27kn.
|
kako se ponašaju ove led iz lidla ako se ima dimer?
|
Jel imate kojeg pouzdanog sellera na ebayu sa kvalitetnim LED zaruljama ? trebaju mi corn bulb warm white, "normalno" i tanko grlo e27 i e14 ? :chears:
|
Stigle ove gore sto sam narucio. Bezveze, jako slabe, a svjetlost nocu nema veze s zarnom niti iako je ovo trebalo bit "warm". Za sad od osrama najbolje sto sam vidio uzivo.
Edit: Ah nisam stavio koje sam narucio. 9W warm white neke s ebaya. Izgleda mi ko 40w zarna nit. |
ima sad na Ina postajama Osram Led žarulje....nekih 10-tak vrsta...u rasponu od 45-90kn!
tobože sad s do nekih 60% popusta....sad neznam koliko ti modeli Osramovih ledica stvarno i vrijede ! :) |
Mislim da je vrijeme da izbacim sve CFL žarulje iz kuce:)
Sad sta preporucate kojeg ebay sellera /stranicu za kupnju tih 5730 žarulja? |
|
Citiraj:
Količina svjetla je manja nego sam očekivao, s obzirom daima 20W i (kao fol) 2000 kineskih lumena. Meni je svjetlo skoro jednako kao žarulja od 60W koju sam do tad imao u kupaoni, možda malo jače (70-75W). Jel postoji neka žarulja (bilo s ebaya ili negdje drugdje) koja baca 360 stupnjeva, a može dat koliko i žarna od recimo 100W?! Dnevni boravak mi je malo veći i s dvije ovakve LED-ice kakve sam kupio neću imati dovoljno svjetla. :kafa: |
Citiraj:
@zag0 Za ekvivalent 100W vjerojatno treba minimum 84 ledice, a možda i 98. |
Citiraj:
|
Citiraj:
Iman ovu warm white i daje svijetlost oko 100W |
http://www.ebay.co.uk/itm/B22-3W-9W-...item43b9035603
Piše 1100LM za 14W što bi bilo tu negdje. Pitanje samo da li je istina. Kupio sam ja 4 x 8W, u obliku svijeće, warm white. Jače su nego neke corn iz Kine koje sam prije kupovao, približno kao i 500LM štedne koje imam trenutno, možda malo slabije. Ali svijetlo je više cold nego warm white. Inače je warm white 2700K, a on svoje reklamira kao 3000K+, možda zato. Nisam siguran da li bi primjetio da nemam warm white štedne, pa kad direktno sa njima usporedim, vidim da to i nije žuto. |
Citiraj:
Dajte nesto di ima buy it now :D 5730 ajmo ljudi pa valdja ima neko nesto sta valja ..il su sve riknule? |
Viper ono ti je bio samo primjer što da tražiš...Bilo koji link ti je dobar,gledaj gdje je jeftinije :D
A što se tiče one što sam napisao da izbjegavate,i dalje to mislim, kao što je još jedan forumaš napisao par postova iznad.. @zag0 spomenutu žarulju su čak maknuli na par stranica jer su svima pocrkavale..a tih 20W neću niti komentirati, ja sam izmjerio za onu drugu 60 5730 LEDica ravno 9w.. inače neki dan mi je došla ona ogromna sa 132 LEDice deklarirana kao 28w,izmjereno 23w. Nisam nešto pretjerano oduševljen ali mjenja običnu od 130-140w, konkretno meni je zamijenila dvije neonke od 120cm.. |
Citiraj:
A i $15.59?! Nije malo preskupo za ebay? :D |
LED Žarulje zadnje genercije
Citiraj:
Nego nabavio sam Philps i Osram LED žarulje (zamjenja za 60 i 75W) u Art rasvjeti i INI te mogu reći da je to sada posve druga priča. Dosta kvalitetnija svjetlost nego na ranijim modelima. Istina da i dalje imaju bacanje svjetlosti oko 200°, ali ako je plafonjera sa mat-mlječnim staklom, ono dosta pomaže u raspršavanju, no ipak se vidi da lijeva i desna strana nisu jednako osvjetljene. Garancija za Philip je 5, a Osram 3god. Cijena 72 i 56kn. |
Koliko je realno jacina svjetla? I koji white je?
|
Citiraj:
----------------------------------------------------------------------- Philips 9,5W (60W) (2700K) - mat (po izgledu boje više vuče na 3000K, nego 2700K) Osram 10W (60W) (2700K) - mat i bistra Osram 12W (75W) (2700K) - mat |
Da da, tebe sam pitao :)
Koji white ti je isto, sta pise na njima? (ima cool/soft/warm). Pogotovo ova bistra? Te led bistre do sada nisam mogo podnijet, glava me odma zaboli, sve su nekakav cool koji mi smeta. Soft white od osrama matirana mi je dosad daleko najbolje legla, ali premale snage jos. |
OSRAM LED STAR CLASSIC
Citiraj:
OSRAM (10W-60W; 806lm; 15 years; Warm White; 2700K; Matt) OSRAM (10W-60W; 806lm; 15 years; Warm White; 2700K; Clear) OSRAM (12W-75W) 1060lm; 15 years; Warm White; 2700K; Matt) Dosta vjerno mijenjaju klasične žarulje i možda su malo, ali malo slabije od njih. Prve dvije su porijeklom iz Rumunjske, a treća iz Kine. |
Neki dan sam kupio te sa INA-e, Osram 6W, E14, 470LM, warm white.
Zamjenio sam sa njima štedne neke, iste deklarirane snage, i mogu reći da su odlične. Prve ledice koje normalno svijetle, žuto i jako. Jače su od štednih. Ili su se možda štedne potrošile sa vremenom, ali su svakako jače. Samo da potraju, a ne da mi riknu uskoro. Ako je deklaracija istina, trebale bi izdržati sljedećih 10 godina. :) |
Toliko jaka osramica a još i na ini nije ispod 100kn? Ili?
|
Zna li netko ima li žarulja sa ugrađennim foto-senzorom? Takvu bi trebao za van ispred kuće (znači da svijetli po mraku samo, da se sama isključuje po danu)
|
? Na Ini ti ove moje dođu 59,90kn. 10W e27 su ti iste cijene, dok je 12W tj. 1000+lm oko 75kn. Uglavnom, sve ti je to jeftinije od ebay-a.
Isto tako ne trebaš skupljati markice. Kod mene ih dijele bez problema, samo trebaš pitati, čak i sami lijepe na kartone. :-) |
To je onda stvarno dobra cijena! Do sada sam stalno naletavao na 3W za takvu cifru i bilo daj nemojte me zezati. cijeli stan sam si popikao corn ledice sa ebaya i savršeno do bola je. Od računa, sad već i trajnosti pa do svjetla.
|
heh, ja vozim po gradu ohoo i svaki treči dan tankam.. ali moj gazda ima drugu bengu a ne inu :(
očitu ču i ja morat žicat markice |
Ja: Dajte mi četiri komada led žarulja.
Prodavač: Imate li naljepnice? Ja: Jel mi trebaju? Prodavač: Sve u redu, izvolite. To je otprilike bio razgovor. Mislim da nećeš imati problema. :) |
Tako sam ih i ja kupio, bez markica. Može, može i to je to. Odlične su.
Treba čuvati račun, jer je garancija 3 godine, samo što ja mislim da će trajat barem 5god. duže. |
naisao danas u metrou na akciju gu10/3,2W za 19kn
uzeo za probu tri komada, rekoh za tu lovu ako i ne valjaju nema veze, bit ce za rezervu.. jebote kako to svijetli, na kraju sam iz kupaone maknuo tri osramice od 3w i stavio ove, na ocigled je bolje svijetlo... sutra idem kupiti jos za wc i stepeniste, pa ce i ostale osramice u rezervu evo kak izgledaju http://i.imgur.com/CaBAwy9.jpg |
Ako su za grow,32w su zakon! :D:D
|
Citiraj:
|
garancija je tri godine.. ak crknu budem mijenjal
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 13:59. |