![]() |
ma ja uopće datu ne koristim... na poslu wifi, doma wifi + privatno imam flat.
|
Citiraj:
|
Stvar u tome da premalo koristite 3G mreže onda hvalite na sva zvona da može držati dulje.
A twitter, Fb i Instagram? Whatsapp i Viber ne računa jer one uzimaju promet po kb i to premalo. Jednako traje baterija na sve platforme. Htjeli to priznati ili ne, ipak troši. |
Nemoraš bit neki genijalac za usporedit kolko postotoka u jedinici vremena troši na jednom uređaju a koliko na drugom :D. Omjer je 30-40% u korist wp-a, u mom iskustvu. Iako sam imao i više aplikacija na androidima koje se doprinjele potrošnji baterije...
Citiraj:
|
Na koju ti foru izdrži 8S dva dana s 3G i WiFi-em?
Meni dulje od 24h nije izdržao nikako. Dakle 3G + WiFi + GPS + FB + HTC app + 4 maila + WhatApp Nikad dulje od 24h Ak zgasim WiFi traje dva dana bez bada. |
možda ima wifi sleep policy on.
|
Nemam wifi sleep on, niti ima ikakve fore.... jednostavno toliko izdrži... Ali i ne prtljam po mobitelu previše jer se ni nema kaj po wp prtljat :) No bar 15tak puta u danu se pali, bilo za poziv, poruke, kratko net, prognoza isl. Jednako tako sam ja ostajao wtf dok sam čuo da nekom one x izdrži po 4 5 dana.... Čudno.
|
Citiraj:
3 privatna mail accounta i 1 poslovni mail account (exchange). Svima frekvencija osvjezavanja 30 minuta uz cesce osvjezavanje poslovnog accounta ako iscekujem mail, a nisam pri kompu. Location je konstantno on, od socijalnih mreza LinkedIn i Twitter account, ali vezano na Hotmail account. Ne koristim ih za postanje nego iskljucivo za citanje. Facebooka nemam. Filmove ne gledam niti slusam muziku na mobitelu. Igre jako rijetko. WiFi palim tu i tamo po potrebi. Identican nacin koristenja kao i prije dok sam imao Android samo uz znatno duze trajanje baterije. Motorola Milestone, HTC Desire, Nexus S, Xperia P vs. Lumia 800/900/820 i HTC Radar (+ po par dana HTC 8x i 8s i hrpa Androida, ali to preskacem jer par dana nije dovoljno za neki zakljucak). Svi telefoni isti obrazac koristenja i na svim prvih tjedan dana intenzivno "prckanje" dok je telefon "nov i fora". Po meni sasvim dovoljno da zakljucim da baterija na WP uredjajima osjetno duze traje nego na Androidu. Jedini WP koji mi je imao slabo trajanje baterije je bio davni HTC HD7 koji je na jedvite jade trajao po jedan dan. |
Hvala na odgovoru, to ipak apsolutno ne znači ništa. Ne fosiraš uopće i još k tome na WIFI furaš. Spadaš u štedljive.
3G i syncanje e-mail ipak pojede toliko. Tvoje tvrdnje nisu točne. Žao mije i nisi dovoljno uvjerio. |
Citiraj:
Koliko si ti WP telefona isprobao da mozes tvrditi suprotno? I sto se tice WiFi furanja lijepo ti je napisano da se pali tu i tamo, a ne da se na njemu "fura". Iskljucivo ako zelim nesto vece downloadati, pa da ide brze. A za 3G - on je uvijek upaljen, ne pada mi na pamet imati Smartphone i drzati ga na 2G. Za nevjerne Tome cu u srijedu-cetvrtak (radni tjedan za dobrim koristenjem) puknuti printscreen gdje se vidi postotak i vrijeme od zadnjeg punjenja. Sada nema smisla jer je na punjacu, a i preko vikenda se (nadam se) nece previse koristiti. |
Citiraj:
Rekao sam da si prosječan korisnik koji pazi za štednju. Možeš hvaliti na sva zvona da traje duže bez diranja po njemu i čitanje. Spadaš u 20% koji ne iskorištava njene mogućnosti. Gdje ti je screen time, korištenja displaya? Nisi mi ostavio dobar dojam na korištenje jer ja znam kako i kada se koristi. Pored toga, pitaš mene koliko sam koristio mobitela?? Ne budi smiješan, radim i promjenio sam dosta mobitela. Android ima bolji battery magnament, zbog toga 3G automatski gasi kad je u dometu WiFi. Iphone radi dobro ali obavezno gasiti jedno i drugo ( ipak spada u starije generacije uređaja. ) Usporedba je ravna nuli. Nema smisla raspravljati kako, koji zašto bolji... Ravna Zepterovoj vakuum pumpi. Opet napominjem da ne favoriziram platformu. Nego želim reći da nema istine u trajanju baterije. Svatko koristi površno a i neki zna iskoristi više od površnoga. Pa-pa. |
Citiraj:
Citiraj:
Nisma osporavao broj tvojih telefona nego WP telefona jer si negdje gore pri vrhu stranice navo svoje punjenje Androida i iPhone po cemu zam zakljucio da nisi koristio WP (jer ga nisi naveo). Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
P.S. Vidim da dosta rijeci izgleda kao da ih pise netko s disleksijom, ali sad sam preumoran da idem editirati, pa se ispricavam onim kojima bude smetalo. |
Citiraj:
|
Moja iskustvo po pitanju trajanja baterije na android/wp je identično onome od Tumora.
|
Znate kak konobari troše mob? Ono,od 9 do 3 mjestimično na wifi,fejs,koji whatsapp(ako mu stigne :D ),prevrtit index tportal barely-teen :D koji poziv il sms....15.30 punjenje baterije doma. Stoga mi ovo s 48 sati normalnog(e tu nastaje problem,šta je normalno za koga?) usagea zgleda ko sci-hebeni-fi
|
Ne kužim o čem ti pričaš? Kao prvo WhatsApp poruke normalno sada dolaze, push radi najnormalnije. Što se tiče baterije opet izvališ gupost, da bar WP pokazuje šta je i koliko potrošilo bateriju pa da vidite kaj jedan 8S sve trpi na jednom punjenju, mnogi štovatelji Androida i iOS-a bi na dupetu završili.
|
Samo da se nadovežem što 8s pretrpi... 13h na bateriji, 86% iste (sutra ujutro oko 10h probudit ću se sa cca78%),10tak whats app poruka, dvije ili tri normalne, par kratkih poziva i yt filmić... Nije puno korištenja, ali na bilo kojem drugom androidu ostao bi na 50, max maxeva 60. 3g,wifi,gps, naravno sve ON jer ih nema nikakve potrebe gasit... dok na svim dosadašnjim androidima itekako i svejedno su odapinjali ko svinje na klanju.
|
http://s2.postimage.org/ej1pwl2rp/wp...30127_0003.jpg
HTC 8S nakon što je 3G stalno upaljen, GPS stalno upaljen, WiFi možda par sati, oko 90 min razgovora, nekoliko poruka, konstantan sync s FB accom, sync s gmail-om svakih 15 min, s još tri maila na svakih 30 min, HTC app, valjda 1/4 tog vremena provedena online po raznim stranicama i forumima... U glavnom s baterijom sam prezadovoljan. |
Kratka recenzija Lumie 620:
http://www.youtube.com/watch?feature...v=B3XbWKfNUYw#! Uglavnom, baterija je loša (navodno da jedva izdrži dan) :fuming: Zato tu Htc 8s dobiva borbu :goood: |
1700 mAh vs 1300 mAh ali zato Lumia ima 8 GB storage što je velik plus kao i mogućnost rada na HSDPA 850 i 1900.
|
jel dobivaju na kraju svi WP8 uređaji Nokia Maps i Nokia Drive?
|
Maps imaš u obliku Bing mapsa po defaultu na uređaju, a drive+ imaš no samo za UK, US i Kanadu.
http://thenextweb.com/microsoft/2013...uk-and-canada/ http://www.windowsphone.com/en-us/st...?wa=wsignin1.0 |
znam za Bing Maps (imam omniu 7 već jedno godinu i pol), ali sam prije par mjeseci čitao kako je Microsoft donio odluku da će svi WP(8) uređaji prijeći na Nokia Maps umjesto Bingovih
znači ništa od (bez hakiranja) free navigacije još neko (poduže) vrijeme kod nas :/ ili je dovoljno samo imati market postavljen na UK da ovo funkcionira? :) |
Nokia je dala prava na svoje mape MS-u, Bing i default Maps aplikacija na WP8 koriste Nokijine Mape.
|
Citiraj:
Ne radi fora da samo prebaciš regiju na UK jer gleda kod kojeg si operatera, tj javi SIM is not supported. Dakle možeš je skinut i instalirat ali neće raditi. |
Znaci vi sada nemate besplatnu/default aplikaciju za navigaciju na win8 telefonima? Stvarno?
|
Default Maps aplikacija ima navigaciju, mogućnost skidanja mapa i sl. Doduše nema glasovnu navigaciju ali app je po kvaliteti bolji od GMapsa i Navigationa na Androidu, barem meni, a i koristi Nokijine mape... Ima nekakvih navigacija, nešto free, nešto jeftinih i skupih na marketu ali nikad ih nisam imao volje isprobavat.
|
Cekaj samo malo, kazes default mape imaju navigaciju? Pa koliko ja citam nema niti voice niti real time turn by turn navigaciju nego najobicniju listu koraka gdje moras manualno stiskat next. Pa to nije navigacija, to si mogao otici na michellin maps i isprintat si korake.
|
Ne trebaš stiskat next, pratiš na mapi disi i ispod nje ti uvijek piše sljedeći korak sa metražnom udaljenosti, nebi ni ja to nazvao pravom navigacijom ali definitivno posluži. Čeka se Drive za Europu kojem je samo pitanje trenutka kad će se pojaviti, besplatan, a pojede sve ostale navigacija i na drugim platformama za doručak.
|
Citiraj:
a ovo da je bolje od google mapsa... :lol2: |
Ček, pa jel ti čitaš postove uopće?
Govorimo o NE Nokijama, Nokia ima svoj Drive+ dostupan na svim Lumijama, a ta navigacija je najbolja mobilna glasovna navigacija. GMaps je naspram Nokia/Bing mapa smeće, aplikacije su same po sebi slične, ali Nokijine mape koje se koriste su toliko bolje da je i sam aplikacija bolja, a i ona je kao i cjeli WP super stabilna i brza. To će ti potvrdit svako ko je koristio oboje. Jedina prednost Googla je Street View no to je opet druga priča... Lako kroz Zagreb, svako će njega dobro napravit, odi recimo u okolici Sinja da ti GMaps govori kud i kamo da dođeš do nećega, na svoje oči sam vidio kako su Googlove mape loše, još mi je muka kad se sjetim kakvu pizdariju su mi te mape priredile svojom detaljnošću i ispravnim informacijama. Naravno, kažem bratiću da gasi svoj S2, palim Nokia Maps tada na svojoj Lumiji 710 i da vidiš veselja kad shvatiš di te Google zajebo svojim glupim mapama, a gle čuda Nokia mi kaže drugačije... Nokia (Navteq) ima fantastične mape, trenutno nemaju bolje konkurencije, bar ne u svijetu mobitela. |
nokijine mape su dobre u ovim djelovima svijeta, ali zato bingovo pretrazivanje je tragikomicno.
evo sad sam isao isprobat kako to super radi, pa ne moze naci adresu u ilici i dovest me do west gatea. mediokritetski i godinama iza vremena kao cijeli WP. doslovno mi je zao nokije sta im ovi rade. |
ja sam sa inače favoritom navigonom jednom zapeo i upravo me izvukla nokia 5800 sa svojim mapama... radi se o maltene centru zadra.
|
Citiraj:
|
jel ti to pokušavaš obraniti epl ili gugl maps koji je bio službena alternativa eplu dok sve nije sjelo na svoje mjesto? :)
|
@poltergeist
Ne znam, jednostavno čekaš, nema druge... :D Drive+ za sve WP-ove je prava stvar, njega se valjda i isplati čekat. :D @ivo_k Kakve sad veze ima Bing pretraga i adrese na mapi?! Nevjerovatno kako se nekim ljudima da trolati s jadnim argumentima, vidi se da nisi koristio WP i zato jedan EOD od mene. |
pa tko obavlja pretrazivanje u mapama nego bing?
on uopce nema pojma sta bi mi ponudio, iako zna odakle pretrazujem. ne trolam nego iznosim cinjenice koje se lako provjere, a koliko je microsoft dobar u pretrazivanju, mapama i mobilnim os-ovima je svima ocito osim microsoftovim trolovima. |
Citiraj:
Dolaziš na ovu temu samo da bi kritizirao WP8 i Microsoft, ne trebamo takve ovdje... :amen: |
Citiraj:
u windows phoneu se nalaze mape i pretrazivanje koje sam komentirao. u komentaru mogu biti i pohvale i kritike. tvoj post je dakle irelevantan. |
Sad i ti pišeš irelevantne postove. Uostalom, ti kažeš da ti na Bing (Nokia) mapama pretraga ne izbacuje neku adresu u Ilicu što je smiješno, pa ne pretražuje to Bing internet tražilica, ajd mi baš daj adresu (moš i na PM ako ne želiš javno davat nečiju adresu) pa da vidim što je to da ima na Googlovim mapama, a ne možeš nać na Nokijinim.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 04:26. |