![]() |
Dajte mi recite kakav je NOTE jedinica??? Vidim da su mu cijene kao i S2 pa me zanima jel ima kakvih večih mana ili ???
Jer meni veličina odgovara, a ostale specifikacije su praktički identične... |
Kakv slijepac drži tel na 15 cm od oka?
|
@tonisostari
c Dobar mob, testni jelly bean radi dobro, malo je slapast zbog dimenzija ali ako ti to nesmeta sasvim solidan mob.ja mu manu jos nisam nasao (sto ti je kod mene rijetkost :D ) . @prako o cemu ti trabunjas? pa neces mob provjeravati s 3 m nije to televizor nego ga priblizis blize ocima da bi vidio neke detalje (tipa zrnatost) nitko nije rekao da cita forum s 15 cm udaljenosti |
Citiraj:
|
@estugarda: ako ti se da,potraži i pročitaj reviewe na xda za taj problem, ja sam se zaista uvjerio na vlastitoj koži i slažem se da po mnogim stvarima to ne bi smjelo biti normalno, no svi tvrde da jest.....ne lupam gluposti.. :)
Inače, u većini slučajeva rađe biram s/amoled ekrane, na ipsu mi crna izgleda kao da ste navukli crni zastor i u pozadini upalili svjetlo..(svjetlo ko da prolazi kroz boju,bljedunjavo crna..), ali što se tiče oštrine, tu ips šuta dupe :) |
Citiraj:
|
Citiraj:
Neki ljudi na XDA su tvrdili da je to normalno i da njima nije porblem imati mobitel koji ima display u plavo toniranom grayscaleu. Neki ljudi su čak tvrdili da Samsung namjerno nadruka plave boje jer su navodno plavi led subpixeli kratkog životnog vijeka, pa da duže ostanu vidljive, što je najveća glupost tamo. Manji broj ljudi je tvrdio da se radi o staklu ili premazu stakla koji je na nekim, ili mnogim uređajima izveden neprecizno i zbog različitih debljina, različito lomi svjetlost. Nema definitivnog zaključka. Meni, sa srednjoškolskim poznavanjem optike ovo zadnje zvuči kao najlogičniji opis problema. Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Na s3 je ista stvar kad se na mobu radi u mraku. Čak na mom ima i nekih fleka po ekranu crnih, neki pikseli su izgleda skroz isključeni. Ništa se to ne vidi čim ima malo svjetla u prostoru. Citiraj:
http://forum.xda-developers.com/show....php?t=1846451 ovo je jedan sa playstora https://play.google.com/store/apps/d...ysunlock&hl=hr |
Citiraj:
To ti je tako, a još nakon što ljudi isprckaju sve živo to bude žešća katastrofa. Već sam bio objavio sliku. Kompanija pokušava uštedit, pogotovo na nama. Dobijemo nešto tih sampleova i to je to. Naspram Srbije i Rumunjske smo nula, a kamoli naspram Njemačke. |
Citiraj:
Daj malo objasni kako to kompanija pokušava uštedit na nama? U prodaju šalju defektne preproduction primjerke? Zanimljiv ti je post, ali skroz nedorečen. Na koju sliku misliš? Ako ti je kroz ruke prošlo puno Samsung S2/S3/N1/N2 uredjaja; kakvo je tvoje iskustvo s displayima? I najvažnije, gdje i na koji način kod nas se može kupiti, recimo Note2, bez spomenutih nedostataka? Citiraj:
Ni plav, ni žut? Sa dovoljno brightnessa? Može fotka? |
Citiraj:
Ne, to što se izlaže u VIP-u, TMobileu, etc. nije defektni primjerak. To je sample, u koje obično idu nešto lošiji dijelovi, jer se i naprave prije produkcijskih primjeraka. Kompanije štede na nama, našem tržištu stavljanjem starijih dijelova (HTC stavlja S3 umjesto S4 procesora recimo, iako sam ja uspio uhvatit S4), za Samsung ne znam, ali to se obično zna manifestirat da se uređaj pokvari, pa mu recimo treba promijenit matičnu ili ti daju novi uređaj (jednostavno dijelovi lošije kvalitete, znam da je S II imao problem sa matičnim kod nas, pa je dosta ljudi minjalo, dok je sa S III situacija bolja). Može bit greška u proizvodnji, al opet se na HTCovom primjeru vidi kako nam šalje defektne primjerke, tako da bi ljudi u početku prodaje promijenili i po 4-5 OneX modela dok ne bi dobili funkcionalni. Na jednu staru sliku koju sam objavio po povratku sa predstavljanja SGC. Nikad nisam toliko promatrao display koju nijansu bijele ima. Uvijek mi je bila važnija crna, tako da ti to stvarno ne mogu ocijenit. Pa bilo gdje da ga uzmeš (VIP, TMobile, Smartson...) trebao bi imat isti primjerak kao svi, ali on se može vrlo lako razlikovat u kvaliteti (naravno na bolje) u odnosu na sampleove koje probaješ, tj koji su izloženi. |
Citiraj:
|
Citiraj:
Ja mislim da je trenutno uzimanje bilo čega sa SAMOLEDom od Sammya čista lutrija, s više mogućnosti da se popuši, nego da se dobije. Tako se meni čini nakon što sam pogledao po nekoliko primjeraka S2/S3/N2. Vjerujem da je isto i sa N1. Kako to nekome ne smeta, nije mi jasno. |
Odustajem, izvlačiš iz konteksta i očigledno ne razumiješ što pokušavam reč. Pročitaj još jednom, ako shvatiš, shvatiš, ako ne, nemam pojma.
|
Ma razumijem, ali ima dosta kontradiktornosti u tome što pišeš. NHF. I ne odgovara baš na moja pitanja. Ovaj dio sa HTC-om je OK, ali to je OT.
Kao prvo, nijedan od tih uređaja (S2, S3, N1, N2) odavno nije preproduction. Neki su već duže na tržištu. Kao drugo vidio sam uživo i boljih i lošijih primjeraka u privatnoj upotrebi nego što su oni izloženi u T-mobileu, ili na Samsung štandu. Dakle, ta priča da kupljeni uređaj može biti samo bolji od onog u T-mobile ne stoji. I tu varijraju kvalitetom. I što mi onda ostaje nego zaključiti da je to sve lutriija!? Ni ja više nemam volje ponavljat se kao papiga. Zaključujem da se radi o lutriji i da je to veliki bezobrazluk Samsunga. S druge strane, ne razumijem i užasavam se razine ignorantnosti korisnika kad je ovaj problem u pitanju. Bio sam vrzlo blizu da uzmem Note2, ali sad ću sigurno pričekati i dobro razmisliti. |
Warning: totalni OT
Ne postoji tehnologija koja može izraditi 2 IDENTIČNA primjerka nekog uređaja. Dakle, negdje dobiješ bolji, a negdje lošiji ekran/komponentu i na to ne možeš utjecati. I to nema veze sa kontrolom kvalitete jer zadovoljava neke osnovne uvjete da bi mogao na tržište. Hebe se Kontroli koje nijanse boje je ekran - bitno je da prikazuje sliku. Kad bi se gledao svaki detalj, 90% uređaja bi bilo škart (radio sam u Kontroli kvalitete pa znam šta pričam). Jedino što možeš napraviit je da prije kupnje uređaja zamoliš da ti ga upale, pa ako ti štima, uzmeš ga, a ako nisi zadovoljan traži drugog. Isto je tako činjenica da na naše tržište dolaze primjerci koji su slabije kvalitete od onih za EU tržište. Šta napraviti? Odi u SLO, I, A ili H i kupi ga tamo (iako bi i tamo naletio na loše primjerke). Još ćeš dobiti i povrat poreza. Obzirom da smo od 01.07. u EU, gara će ti ionako važiti. Ima tu još jedna prednost - u EU je zakon da svaki uređaj ima 2g. gare. Kod nas nije tako pa evo još jedne prednosti. I zato prestani cmizdriti i kao Kalimero vikati 'To je nepravda'. Je, nepravda je. Ne odgovara ti? Pomiri se s time ili odseli. EOD |
Warning: malo manji OT
Nije bilo niš pod borom, ha!? ;) Sretan Bożić! |
warning:
Sritan Bozic i Vama! |
Ne razumis, jer da jesi ne bi pisao ovo sto si napisao u postu. HTC je naveden kao primjer jer mi je poznat, i to je odlicna stvar za argumentirat ono sto sam rekao. Ono sto ti probajes u ducanu su SAMPLEOVI. Isti kao i na predstavljanju. Cak i sa okljastarenim funkcijama naspram onoga sto sam imao priliku testirat nesto prije i tokom par dana nakon predstavljanja. Ono što kupiš je RETAIL model.
Sample je vecinom predprodukcijski uredaj, i vecinom nije kvalitete poput retail modela. Daljnjih komentara se ne mogu sjetit, a ne da mi se ni pisat, procitaj s razumijevenjem moje prijasnje postove, nema tu kontradiktornosti, samo ti nesto krivo citas. BTW ljudi sve najbolje. |
Taj sgs3...prvo exploit sad matična u cijeloj seriji.
Hoće tko kupiti titanim gray ko iz trgovine, t-mobile jamstvno dvije godine, 5 zaštitnih folija, radi na sve mreže :fiju: |
Citiraj:
|
|
Haahaha.. mislio sam da sam lud.. pa ja sam imao gotovo sigurno tu debilnu seriju.. pa apsolutno ništa nije radilo kako treba na mobu. Sreća pa sam ga uspio prodati kod lokalnog dilera.. Čestitam besprijekornom samsungu i najboljem smartphoneu na svijetu..
|
Vjerojatno i nisi, jer je ovo bez upozorenja. Al ja ne kužim što se ljudi zamaraju time kad postoji garancija. Ovo je bar jedna zamjena uređaja, a ne 4-5 kao kod HOX-a.
|
Sinoc mi na S3 iz cista mira dok sam cita pizdarije po netu javi poruku "Insert SIM", misleci da je neka privremena greska odem spavat. Jutros me docka firmware update ali i nakon updatea mi javlja istu poruku. Ima li netko slicnih problema ? Inace na VIP-u sam...
Samo ne factory reset :( Naravno kartica je unutra, vadjena stavljana ponovo itd. EDIT: Evo nakon petog pokusaja i restarta sve je u redu. J*** lud zbunjenoga... |
Citiraj:
|
Imao sam prije vjerovatno prvu ili drugu seriju S3. Zaboravio sam napisati, imao sam i ja problem sa simom.. Riješio bi to gašenjem moba, baterija van na par min i opet sim unutra.
Međutim, evo imam za prodat još 1 S3, radi mob perfektno. Ko tu koga, ne znam. |
Ja znam ko koga. Samsung nas jer može, a onda malo i mi sami sebe, pošto gutamo svašta, i jedni drugima osporavamo pravo na izražavanje nezadovoljstva.
|
Citiraj:
|
Zna li se koja serija ima defektnu matičnu? Trebao bi ovih dana otići po S3, pa da ne zaribam.
|
Ne kupuj to sranje. Jutros se probudim i gle čuda. Plastika sa strane napukla. Zar je potrebno da napominjem kako mobitel nikada nije pao?! Niti išta slično...
Strašno. Prihvaćaju li reklamacije za to sranje? Pun mi je kufer. Čim se vrati ide u prodaju i kupujem nokiu Sad sam se sjetio da imam 3310, samo mi baterija treba |
Za svaki mob uvijek kupim hard cover bilo plastični bilo metalni tako da mi se to ne može dogoditi. Moram obnoviti pretplatu u VIPu i inzistiraju da uzmem novi mob, a baš i nije neki izbor. Za iP5 postoji lista čekanja i kažu da će tek polovicom 01/13 doći slijedeća pošiljka. Ja bi najradije čekao SGS4 koji izlazi na ljeto.
|
Ajde mi molim te objasni kako se to ne može dogoditi ako je mob pukao sam od sebe?
http://www.androidauthority.com/gala...-units-101957/ |
Takoder i meni na plavom ispucala maska oko kamere i uz rubove a mob u bumperu od prvog dana.
|
Ma mob je moguće sačuvati samo da ga upališ, ugasiš i vratiš u kutiju.. Šteta, baš šteta, jer je kvaliteta izrade drastično lošija od one na S2, a sve zato da bi mob bio lakši i tanji.
|
na notu 2 mi zvonce postavljene mp3 pjesme se ne cuje prve 2sec(tj jako tiho), kako se rjesiti toga, ili kojim programom umetnuti prve 2sec tisine u mp3
smeta mi jer sam bas dobru pjesmicu stavio ;) |
Citiraj:
|
Imao sam vremena za ubit čekajući u nedjelju, pa sam malo prošetao po Arena Centru i pregledao Samsung uređaje. U Samsung dućanu, na Samsung štandu i T-mobile poslovnici. Uspoređivao sam display-e S2/S3/N1/N2. Gledao sam malo i kućišta pošto se pričalo o pukotinama.
Što se tiče dispaya, opet sam se mogao uvjeriti u ekstremno drastične razlike u kvaliteti prikaza i preciznosti boja. Tu izgleda stvarno nema nikakvog pravila. Na N2 su najmanje razlike u kvaliteti, i on generalno ima najpreciznije boje i najbolji brightness. N1 i S2 više variraju, imaju izraženije plave tonove koji se pojačvaju s otklonom, što je naročito vidljivo kod S2. Na S3 su ogromne razlike i u brightnessu i u kvaliteti. Ima super primjeraka ali i katastrofalnih. T-mobile poslovnica ima osjetno lošije sve uređaje. S3 u T-mobile-u je IMHO potpuno neupotrebljiv. Pukotine sam primjetio na štandu na S3 (vrlo mala pukotina na boku) i također na S3 u T-mobile-u. Iako za T-mobile nisam bio siguran, pošto ima 4 jedva vidljive pukotine ili dilatacije na sve četiri strane na istom mjestu, pa je to možda i normalno. No to nisam primjetio na S3 u Samsung dućanu. Ne kažem da nema. Uglavnom, još sam više uvjeren da je našem tržištu isporučeno svašta sa lošom ili nikakvom kontrolom. |
Opet ti gledas samo sampleove. Gledaj kupljene retail proizvode pa usporeduj.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 03:21. |