![]() |
Već smo absorbirali da se za obične smrtnike ne isplati pretplata. Firme i firmice i za one koji koriste 4d pakete još uvijek da. Ali i oni neće dugo.
Danas je doslovno situacija da te dođe osjento jeftinije kupnja mobitela (pa i po punoj cijeni) u dućanu na rate (npr. ZABA bezkamatno) pa onda neka tomato ili bonbon prepaid fora nego mob na rate i pretplatu u VIPu ili Tcomu. |
Citiraj:
|
Kokos, ne treba miješati privatne i poslovne korisnike ;)
|
Mea culpa
|
Citiraj:
Kako? :stoopid: :fala: |
Poslovnjak. Dugogodišnji pretplatnik, više pretplata/usluga, računi veći od tih pretplata...
Ti kao ti nemreš to dobiti ako ništa nisi od gorenavedenog. Sent from Mobara |
Citiraj:
Prije 4-5 godina su svi ti brojevi bili poslovni ali zbog nedostatka dobre ponude prebačeni su svi na privatne pa zato pitam :) |
Dal netko zna dal je P10 lite iz VIPa dual sim mobite?
Jer im na stranici pise da nije. |
Citiraj:
|
Zna netko što je ovo? Stari dobio neki dan na mob a nema veze sa vipom niti sa tim čovjekom ? Stari je na bonbonuhttps://uploads.tapatalk-cdn.com/201...667c75fdf5.jpg
|
Što misliš što je? Spamara i scamara.
Sent from Usreo Mobara |
13124 je Vipov kratki sms broj tak da je broj legit, a poruka je greškom poslana sasvim sigurno.
|
Ma mene zanima kakva je to usluga uopće ako netko zna. Google ne izbacuje ništa a čisto informativno me zanima. Znam i ja da je neka greška 😂
|
Na koju uslugu tocno mislis?
|
Citiraj:
|
Ovak, ja sam u 11. mj trazil da uzmemo mobilnu, otplatu za s9+ i homebox, doso mi je mob i tarifa ali 2 mjeseca i jos nije doso homebox, da bi slao mail sa zalbom, i danas me zovu da im je zao, posto je tolko proslo da bi morao na novo trazit homebox :S
Ja sad bas iz principa nebi to uzeo, cak me zanima jel ja mogu vratit tarifu i mobitel? Kaj bude bilo sa onih 1600kn koje sam jednokratno platio za mobitel? |
dal ima netko problema sa a1 da ne cuje osobu s kojom razgovara ili suprotno?
naime , na poslu imamo a1 i jako puno zovemo na dnevnoj bazi (oko 50 poziva na dan), i dogadja nam se svako tolko da zovemo (na 5-6 mobitela, razlicitih marki, android, ios) , niti cujemo zvuk pozivanja, niti cujemo osobu s druge strane dok se javi, a sekunde idu. probao sam se malo igrati s postavkama pa sam npr stavio na iskljucivo 3g, i onda pak mi se dogodilo suprotno, ja sam cuo osobu s kojom razgovaram, a ona mene ne. |
Za ovo nazovi njihovu službu za korisnike, pogotovo ako su različiti mobiteli. Zadnji puta kad sam prijavljivao sličan problem dobio sam dojam da jeko paze na kvalitetu razgovora.
|
ovako, mislio prebacit broj s bonbona na a1, ali dok provjeravam na njihovoj stranici ( traze me broj mobitela, jednokratan pin, ime, prezime, oib, broj osobne, datum rodjenja).
i onda mi ne ponudi ovaj paket za 50 kn mjesecno s 500 minuta i smsova i 2 gige prometa, nego mi nudi zasebno paket za smsove i minute i zasebno za gige, i naravno ispod se ni ne spominje cijena... jel ima netko vise info o ovome? edit: provjerio , nisu bas azurni sto se tice stranice, paket je normalno dostupan :D |
Ekipa, ima li netko problema sa mobilnim internetom sa A1 + iPhone 8/iOS 12 kombinacijom?
Odnedavno mi se desava da kad izadjem iz WiFi zone mobilni internet ne radi do reseta uredjaja ili paljenja pa gasenja airplane moda. Vec sam ih zvao i potvrdili su da imaju problema sa navedenom kombinacijom i sugerirali da pod APN umjesto " data.vip.hr" upisem samo "internet" i resetiram telefon. Medjutim i dalje se desava isto s*anje. Koje je prokleto iritantno, jer kad god odem od kuce prakticki sam offline :fuming: Problem je opisan i ovdje :) https://forum.a1.hr/apple-20/problem...-ios-u-12-2258 |
Nemam, ali imam problema sa baterijom, tjedan dana sam na A1 i isti dan kad su me uključili, slanje na vacap videa od 20 sekundi mi je požderalo 40 posto baterije.
Guglao i zvao, i dodijelili mi privatnu IP adresu. Sada je stanje bolje, al opet cica više nego na bonbonu. Radi se o iphone SE. |
Na Jabučnjaku sam dobio savjet za koji mi se cini da rjesava problem :goood:
Citiraj:
|
a na staroj mrezi ti je radilo normalno?
ja sam imao problem na jednom zeninom mobu di sam flashao portani rom (android) i to je bila softverska greska, da cim bi upalio wifi, automatski je gasilo mobilni internet u opcijama, i nisi ga mogao ni preko brzog menija ukljuciti nego ici bas u meni i rucno ga upaliti. edit: sad vidim da si rjesio :) |
Ako je tko nedavno prelazio na A1 bonove, nakon što se ispuni sve na stranici i dobije doma papirnati zahtjev i sim karticu, treba li što vratiti u A1, ili je to to i čekamo datum prelaska?
|
ja sam iso u poslovnicu, nije mi se dalo zaje... prek weba.
|
Nije problem. Minuta posla iz fotelje. Samo se ne sjećam moram li što potpisati i vratiti im.
Iz bonova u bonove se ide. |
A jel ti prelazi sve na a1 stranici?
Meni ne Dodjem do slike osobne, oznacim, fajl je ispod 2mb Next i nista, finalni korak mi ne prikaze Sve browsere isprobao i 2 racunala |
Sve uredno prošlo. Prošli petak. A jučer stigla sim kartica doma.
|
eto ja opet probao firefox na win10 i jok
poslije osobne, korak 5 da potvrdim, mene baci na a1.hr root stranice aaaa a u linku imam da bi morao biti na korak 5, ako to refresham, dobijem korak 5 ali kad stisnem finish, drugi dan vip javlja da su dobili podatke bez osobne, neka ponovim proceduru edit konačno otkrio toplu vodu slika 1 i 2 kod mene su imale 1045 / 1100 KB i nije htjelo bacit dalje sad sam slike smanjio kvalitetu, pa sam dobio slike 850 / 820 kb .. i gle vraga, sad dođe na korak 5 A tamo im piše limit 2 MB za po sliki ili ti ga fajlu .. |
Jel netko učlanjen u A1 na bonove & više program vjernosti? Šta se dobije u tome? Koliko čega, pod kojim uvijetima?
|
Pogubili su se totalno. S10 kod njih uz tarifu 5000/15GB 460 kn mj. na 24mj. plus 1400 kn odmah za mob. Tele2 340kn mj. na 24mj i 1500kn odmah s tim da je tarifa sve neograničeno. I ekipa i dalje kod A1 kupuje.
|
Vec par godina uopce nema smisla kupovati mobitele kod operatera.
Kupim mob bez ugovora kod najjeftinijeg prodavaca, kartica je na bonove i to je najjeftinije moguce. |
340 kn mjesečno samo za mob je kao povoljno? :D
Plus najgora mreža... Slažem se da se ne isplati na pretplatu i još mob uzimat od njih... previše je to.. Opcije sa bonovima su daleko bolje i naravno mob negdje za gotovinu i miran 2-3 god bez obaveze Poslano sa mog SM-G950F koristeći Tapatalk |
Ma da se mob uzme i na rate na karticu opet je povoljnija kupnja nego kod a1 / tscuma
|
Ovisi o tarifi/ama i ako uzimaš privatno ili na firmu.
|
Citiraj:
Nemaju svi karticu a bome neki su i u financijskim problemima i od tud dolazi raj za operatere. |
Vjeruj mi da se na firmama zarađuju masne pare, privatni korisnici su tu više iz zajebancije i da se doda sitniš u vreću para. Ne bi vjerovao koliko firmi sa 3-4-5 brojeva ima račune 2000+kn a rastu računi sa brojem usluga. Velike firme imaju brdo usluga mobilnog interneta za praćenje vozila i/ili fiskalizacije. To su ogromne pare. Čini mi se da najjeftinija fiskalizacija je 140kn/mj a to moraš imati kao firma. Sada računaj ogromne firme kao konzum+, lidl, kaufland itd. Vjerujem da imaju malo drugačije raspoređeno ali to je pun k poslovnica i fiskalnih blagajni i vjerojatno dobiju popust ali opet su to masne pare. Da ne pričam o Executive-level tarifama od 400+kn sa troznamenkastim brojem GB, 1000+min poziva prema non-EU državama u Europi itd. A direktor napravi 30gb prometa i 50min prema Srbiji npr.
|
Citiraj:
O fiskalizaciji i slično da ne govorimo, tu telekomi nemaju neku prisutnost kod velikih korisnika. |
Ja za 5 linija plaćam oko 750kn:
- po broju: unlimited sms, VPN, 5.000 min prema drugim mrežama, 10Gb - 1 fixni broj (HomeBox) - besplatni pozivi za na sve mreže, 10Gb - 3 mobitela (S9, Xperia XA2 i Mate/Honor neznambroj) - 500kn jednokratno |
Ono što ja ne kužim je kako neko pri zdravoj pameti, solidnom plaćom, Mastercard ZABa karticom u džepu ode kao privatan korisnik na pult teleoperatera. A hrpa dućana nudi te iste mobitele jeftinije (i na rate 12mj bezkamatno) a ti onda biraj koju ćeš tarifu kod operatera, bonovi, pretplata kako god. I u te 2 godine uštedio si hrpu love, to više što je uređaj skuplji. I još imaš slobodu izbora hoćeš li biti vezan ugovorom ili ne.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 22:56. |