![]() |
sto mislite o ovom
|
cca 9500kn
|
Pozdrav ekipa,
zanima me dal ovo može proći odnosno dal će proc ovo moći gurati. ASRock Z77 Extreme4 LGA 1155 i5-3570k stavljene 6970 x2 ? |
Pozdrav
Frendu sam složio okvirnu kantu pa vas molim na komentare i prijedloge. Nesto bolje, jeftinije? :) Uglavnom ce sluzit komp za gaming, autocad, multimedija itd. Cifra cca 5 do 6k kn za cash. Asrock z87pro4 Intel core i5 4440 Hyper 212 evo Palit gtx660 2gb ?? Kingston ddr3 8gb Fractal design core 3000 Fortron raider 550w Seagate 1tb Možda nešto slabije stavit i potegnuti za ssd 120gb? Npr mbo? P.s. Monitor ce ic lg 23 ips. Hvala. Lp |
Citiraj:
Uz i5 4440 na trebaš Z87, B85 ima sve osim RAIDa Stock CPU cooler ti je dosta, tu možeš komotno ušparat |
@chiro
Ploča: ASUS M5A97 EVO R2.0 Procesor: AMD FX-8320 Box 3,5GHz - 16MB Cache - 125W BOX Hladnjak: Cooler Master Hyper 212 Evo Memorija: Kingston Technology HyperX black 8GB DDR3-1600MHz Module Grafička: Sapphire RADEON R9 270X Dual-X OC with Boost Kućište: LC-Power PRO-923B - Red Captor Napajanje: XFX PRO550W SSD: Kingston Technology SSDNow V300 120GB Disk: Seagate 1TB SATA HDD Barracuda, Serial ATA III, 1000 GB DVD: LiteOn iHAS124 bulk black =5 963,00 kn, besplatno sastavljanje i dostava, na tu cifru ide 3% popusta za članove foruma (navesti pri registraciji da si član - napisati nick na forumu), dućan je www.uzishop.hr Ako je u pitanju 3D, onda bi trebalo uzeti više rama. Lako se naprave preinake. |
Pozdrav,zanima me koja od ovih konf. je bolja za gaming:
1. CPU:AMD FX 6300 MBO:Gigabyte 78LMT-S2 Ram:2x2GB 1333Mhz DDR3 HDD:WD 250GB Sata III GPU:PowerColor 7770HD CASE:Blueberry V11 560W 2. Procesor: i3 3220 3.3GHz Ploča: MSI H61M-P20 (G3) Ram memorija: TRANSCEND 2X4GB DDR3 1333MHz Hard disk: SEAGATE BARRACUDA 2TB KUĆIŠTE SPIRE CoolBox D305B 500W MSI AMD Radeon HD 7770 1GB 128bit R7770-PMD1GD5 Dolazim iz BiH,obadvije konf. su sa pik.ba,provjerene radnje,nove sa 12 mjeseci garancije,cijena 750KM=2700kn |
Bolja je gornja konfa, samo se to složi i bolje za te novce.
Ubaci se veći disk i bolja MBO. |
nesto ovako?
-procesor: AMD Vishera FX-6300 6x3.5-4.1GHz - matična ploča: AM3+ 970 Gigabyte GA-970A-DS3 - memorija: Silicon Power 4GB ddr3 1600mhz - grafička kartica: PowerColor Radeon 7770 GHz Edition 1GB DDR5 - hard disk: 320GB SATA III - kućište: Blueberry M42-520 560W FULL ATX - napajanje: 560W |
M5A97 R2.0 ili 970 UD3 gledaj.
CPU i GPU su super, disk od 500GB jer je mala razlika u cijeni između 320 i 500GB. A napajanje tipa Fortron 400 i slično, XFX 450. |
Citiraj:
to što ima 6 jezgri proc na užasnoj ploči i bez dodatnog hladnjaka, manji disk, losije napajanje te duplo manje memorije? :fiju: Citiraj:
|
Citiraj:
Da li bas moram uzeti hladnjak,ne planiram OC u skorije vrijeme. A ovo je nesto maks. za pare,jer da uzimama u imtecu ili nekoj slicnoj radnji ovdje kod nas u BiH,mogu uzeti maks. 3220G I 7750HD. Napajanje cu uzet drugo mozda malo kasnije,samo me zanima moze li ovo sada napajanje koristiti neko vrijeme? |
ja bi i dalje,kao sto sam na bugu rekao, isao na konfu broj 2
eventualno uzeti manji disk 500gb te uzeti nesto kavlitetnije napajanje da si bez brige...naravno ako imas tu mogucnost,ako ne uzmi ovako kao je jer da, fx 6300 zahtjeva dodatni hladnjak... |
Pa prva je konfa procesorski snažnija, ali zahtjeva izmjene, koje sam naveo u postu FRipper ;)
|
Pozdrav ekipa,
Nakon 6,7 godina doslo je vrijeme da uzmem novu kantu... Pratio sam zadnjih mjeseci na nekoliko foruma sta i kako savjetujete, citao recenzije, pa evo,slozio sam nesto... Namjena je kombinirano posao, AutoCad najvise i to trenutno 2D, ikako planiram uskoro preci na 3D; te igre, ima naslova koje bi volio probati a sa starom konfiguracijom vise ne mogu, te ubuduce da ne brinem nekoliko godina oko toga... Kao sto vidite ne mjenjam racunalo cesto tako da mi je jedan od bitnijih kriterija da bude future proof sto je vise moguce, iako mi je jasno da je to u danasnjem vremenu vrlo diskutabilno/teze izvedivo... Ovo je moja ideja, a slobodno sugerirajte sta god mislite da bi trebalo promjeniti da zadovolji kriterij(e) : i5-4670k Asrock Z87 extreme4 Gigabyte Gtx 770 windforce 4Gb Kingston hyperX black DD3 1600, 8 Gb, 1.5V Toshiba 1 TB 3,5" SATA Kingston SSDNow V300 120 GB Cooler Master Hyper 212 Evo XFX Pro550W Corsair Carbide 330R ...optika... Unaprijed hvala :) |
@popi
Kolko taj komp koji si sastavio u konačnici košta? Predlažem s.1155 platformu, jer na s.1150 ćeš pri uzimanju ploče i procesora osjetiti samo par stotina kuna manje u džepu. Grafička od skoro 3000 kn nije potrebna. Ako budžet dopušta bilo bi bolje uložiti u i7 procesora, isto tako i u više memorije. :) Ploča: Asrock Z77 Extreme3 Procesor: Intel Core i7-3770K Hladnjak: Cooler Master Hyper 212 Evo Memorija: Kingston Technology HyperX black 8GB DDR3-1600MHz Module x2 Grafička: Sapphire RADEON R9 270X Dual-X OC with Boost Kućište: Corsair Carbide 330R Napajanje: XFX PRO550W SSD: Kingston Technology SSDNow V300 120GB Disk: Toshiba 1TB 3.5" 7.2k SATA Gb/s 32MB DVD: LiteOn iHAS124 bulk black =7 979,00 kn, besplatno sastavljanje i dostava, na tu cifru ide 3% popusta za članove foruma (navesti pri registraciji da si član - napisati nick na forumu), dućan je www.uzishop.hr |
oko 8.300 kn, bas u uziju ;) tamo mislim da cu i uzimati na kraju...
pitanja :) a) sandy/haswell : zar nije haswell dugorocnije bolje rjesenje..? future proof, nadolazeci broadwell koji ce biti 1150 socket (ako sam dobro primjetio)...? da budem iskren i mene zulja da li je vrijedno 100 Eura vise dati za jedan 4770k... kazem u dilema jesam zato i pitam za savjet,pomoc.. b)sto se tice graficke,uzimao bi nvidiu definitivno...dugi niz godina sam korisnik istih i nikad nikakvih problema... al i nesamo zbog toga... c)sve ostalo stima...? maticna, kvaliteta kucista/tihi rad,dovoljno napajanje i dovoljno hladjenje za neki slabiji oc u buducnosti..? puno hvala Shan ;) |
popi
Razmisli i ovoj opciji: i5 3570K CM 212+ EVO MSI Z77A-G45 KINGSTON H-X 2X4 GB 1600 MHZ (8GB) KINGSTON V300 120 GB SSD TOSHIBA 3,5 1TB SATA 3 MSI GTX 770 2GB OC TF III GAMING LG GH24NS95 SATA FORTRON AURUM S 500W 80+ GOLD CORSAIR CARBIDE 200R ATX Ukupno: 8240 kn - Futura it (besplatno slaganje i dostava) - brza isporuka, te osjetno povecana jamstva komponenti - 3570K je vise nego dovoljan za CAD 2D/3D, a sad dal se isplati uzimati i7 trebas ti znati posto to ovisi s cime ces se sve baviti ponajvise kod 3D-a jer su 2D projetki manje zahtjevni - ako se pocnes baviti zahtjevnijim 3D projektima preporuka je da si nadodas jos rama ili ih odmah ubacis sa sljedecom izmjenom: MSI GTX 760 TF III OC GAMING + PATRIOT VIPER 2X8 GB 1600 MHZ (16GB) + ostatak odozgo = 8150 kn. Haswell po performansama nije nista bolji od Ivy-a,a Broadwell ce zazivjeti samo u prijenosnicima. Dalje ako zelis kak spada oc-at treba ti high end hladnjak poput Noctue NH 14 ili nesto od poluvodenih rjesenja od Corsaira H linije. |
@lolofuxy
-u biti uzi sam stavio iz dva razloga, prvo jer kad sam slagao kosaricu imao je mam bas sve sta sam zamislio u glavi da bi uzimao, nisam morao raditi nikakve preinake/kompromise (ni na gore ni na bolje), a drugo tih 3 posto, znam nije puno, al opet... ne znam... - hehe pa kazem, da se mene pita ja bi se mozda i malo protegao pa uzimao i7, zato i pitam vas... :) koliko je zapravo isplativo uzet to za crtanje koje ce najvjerojatnije ici prema 3D, igranje sada i ubuduce zahtjevnih igara,blabla... nisam napomenuo i da ce mi komp biti i po 12 sati u loadu, pa zbog samog hladjenja/opterecenja jesu sve stavke prihvatljive i s te strane (imao sam u planu noctuu,ali kazem ne mislim oc-at za pocetak, pa to lako uzmem kroz neko vrijeme :) )... hvala puno na sugestijama,uzet cu i to definitivno u obzir! :) |
Evo vec dugo vremena razmatram komponente za PC,zaniam me da li ce AMD A8 5600K uparen sa HD 7770 moci gurati novije igre na 1366*768 rez na med-hid postavkama.
I imali li neki isplatniji procesor za te pare? |
Citiraj:
- Ovakav prijedlog zadovoljava tvoje potrebe. |
pozdrav
frend si je slozio konfiguraciju pa da vas strucnije pitam za misljenje da li ima koja bolja komponenta za slicnu cijenu. misli vrtit neke matematicke algoritme i virtualne masine na kompu.
|
Moze osjetno ustediti s pazljivijim odabirom komponenti, a ujedno i bolje proci:
i7 3770 SPIRE KEPLER R2.0 AS ROCK B75 PRO3-M 2X TRANSCEND 8GB 1600 MHZ (16GB) SAMSUNG EVO 250 GB SSD LG GH24NS95 SATA SEASONIC SS 360-G 80+ GOLD ZALMAN T4 USB 3.0 MATX Ukupno: 6070 kn sa slaganjem i dostavom - Futura it - Haswell ne nudi osjetni pomak u performansama tako da nije obavezna najnovija s1150 platforma - potreban je hladnjak jer je stock nedovoljan posebice kod Haswella koji se vise grije nego njegovi prethodnici Sandy i Ivy Bridge. - nema potrebe za 750W napajanjem - nema potrebe za Z87 cipsetom posto uzima non K procesor (B75, H77, B85, H87 su dovoljne) - postoje puno bolja kucista za cijenu Urbana - bolje opreme, izgleda, zavrsne obrade ... |
Pozdrav,
koristio bi komp za 3d modeliranje i renderiranje, pa me zanimaju mišljenja o predloženoj konfiguraciji. Intel® Core™ i7-4930K Processor GIGABYTE GA-X79-UD3 LGA 2011 Intel X79 SATA 6Gb/s USB 3.0 ATX Motherboard QUADRO K2000 Corsair Vengeance 16GB (2x8GB) DDR3 1600 MHz (PC3 12800) Desktop Memory OCZ SSD 120GB Vector 150, 2.5" 7mm, SATA 3 6G HDD WD 1TB, Caviar Blue 10EZEX, 1000 GB, SATA3, 64 MB, 3,5", 7.200 rpm Cooler Master RS700-AFBAG1-US cooler master NSE-600-KKN2 Phanteks PH-TC14CS_BK |
Sasvim dobro za rendanje, nego u cemu planiras modelirat/rendat - koji SW (pitam zbog toga da vidim jel ti potrebna Quadro grafa)?
Ja bi jedino stavio 32GB umjesto 16GB Rama |
Modelirao bi u rhinocerosu/3ds maxu, a renderirao u Vrayu.
|
Citiraj:
|
Hvala na prijedlogu! Kaj onda ispada da je quadro serija samo marketinški trik tj. da se za iste novce može dobiti puno više samo iz druge serije (uz nešto jače napajanje)?
|
Jače napajanje od V700? pa to napajanje drži dvije gxt770 bez problema...
ne treba ti jače napajanje već možeš komotno uzeti i slabije |
AMD konfa
Pozdrav !
Manje/vise sam si u glavi slozio novu konfiguraciju koja bi trebala zamjeniti ovu dobru staru kantu koja me je uz par "medicinskih" zahvata kroz vrijeme sluzila evo vec.. 5-6 god. (ne sjecam se tocno). Zanima me prvenstveno par stvari; 1. Sto eksperti misle o konkretnom izboru memorije uz dati MBO i Proc. (OC potencijal bi trebalo uzeti u obzir) 2. Kako Vam se cini opcenita ujednacenost i "sinergetika" same konfiguracije ? 3. S obzirom da su zalihe (CPU, GPU i MBO) komponenti cini mi se u dosta ocitom opadanju (sto se dobavljivosti tice), a komp necu moci fizicki slagati do kraja mj., dali da proc. i GPU kupujem ipak odmah, ili da cekam kraj mj. ? Dali bi moglo doci do kakve (negativne ili pozitivne) korekcije cijena u medjuvremenu.. ? Dakle konfiguracija bi trebala biti: ASUS SABERTOOTH 990FX R2.0 MBO AMD AM3+ FX-8350 CPU 16 GB, G.SKILL Sniper series, DDR3 1866MHz, kit 2x8GB Intel 120 GB SSD + Samsung 256 GB SSD + par starih HDD-a GPU Asus ili MSI R9 280X Kuciste, PSU i periferija ostaje iz starog sistema. Hvala unaprijed na savjetovanju i sugestijama. :chears: |
Predložio bi ti malo drugačije. Ok ploče su: Asus M5A97 R2.0, Gigabyte GA-970A-UD3P, Asus M5A97 EVO R2.0, Gigabyte GA-990XA-UD3
Procesor predlažem FX-8320, jer nema opravdanja u 350 kn većoj cijeni koju treba platiti za FX-8350. Hladnjak predlažem Raijintek Ereboss, a ovisno gdje budeš kupovao imaš još i Raijintek THEMIS, Cooler Master Hyper 212 EVO, Zalman CNPS10X OPTIMA Memoriju najjeftiniju sa što dužom garancijom. Bit će dosta i 8GB. Takt 1600MHz. 1x8GB ili 2x4GB tak svejedno. Gledaj samo da nemaju visoke hladnjake. Ne znam zašto bi uzeo dva SSD-a. Ako uzimaš od 120GB imaš Kingston V300 120GB ili Intel 530 120GB. Kod većih imaš isto Kingston V300 240GB, Samsung EVO Basic 250GB, Intel 530 240GB. R9 280 grafički nema u ponudi. Imaš MSI GTX 770 Twin Frozr. |
Citiraj:
Hvala na sugestijama :goood: koje su cini mi se date prvenstveno sa ustedom u vidu ? Dakle da se objasnim, nije da mi je novac zanemariv faktor, ali s obzirom da ce mi ovo mozda biti i posljednji "gaming" PC u tradicionalnom smislu, ne zelim raditi previse kompromisa, barem ne onih koji ce psiholoski utjecati na moju osobnu predodzbu nove kante :fiju: Znaci usteda od 1-2K kn mi ne predstavlja primarni problem, koliko hocu da kanta bude 1-2god. extra trajnija koliko bude moguce. Zato ostajem definitivno pri FX-8350, a MBO takodjer, ne toliko zbog featuresa, vec (nadam se) kvalitete komponenata, jer prema mojem iskustvu, na maticnim plocama prvo pocnu otkazivat stvari.. barem je tako najcesce bilo kod mene. Sto se tice SSD-a, Intel je (neplanski) upao na grupnoj kupnji jucer u Links'u, i on ce ici za systemski disk, za sto mi njegova 5godisnja garancija ipak uljeva malo vece povjerenje, ali s obzirom da mi 120 GB nikako nije dovoljno za sve ostalo sto planiram nakacit na SSD, Samsung ce doci dodatno za STEAM folder i mozda neki BF 4-5 u perspektivi. Sa kombinacijom dva komada SDD-e planiram generalno rasteretit, odrzavat ispod 60% kapaciteta i posljedicno im nadam se produzit zivot. Jedna MSI Twin Frozr R9 280X "Gaming" mi je rezervirana, pa se nadam da ce se i to obistiniti. Sto se tice memorije, u dilemi sam zapravo jedino izmedju: 8 GB, G.SKILL RipjawsX series,DDR3 1866MHz 16 GB, G.SKILL Sniper series,DDR3 1866MHz, 2x8GB garancija je 5 god. u Linksu sto je vrlo pozeljno. Osim ako netko iz nekog razloga misli da doticna memorija nije idealan kompanjon (za eventualni OC) sa datim CPU i MBO ? Takodjer, nisam bas u tokovima, kakvima se smatraju aktualne cijene memorija ? Dali mi je bolje uzeti odmah 16GB, ili 8, pa sljedece god. jos 8 ? Manje vise sam sam sebi poodgovar'o na sva pitanja, ali svejedno sam zahvalan na svakoj sugestiji i inputu sto se tice navedenih komponenata. Hvala ! :goood: p.s. hladnjak vec imam; Noctuu d-14 |
Pa kad imaš odličan hladnjak onda možeš slobodno uzet FX8320 i oveclockat ga koliko ide, jer u konačnici 8320 i 8350 su isti procesori, samo je 8350 tvornički postavljen na viši takt..naravno da je moguće da je 8350 nešto bolji uzorak procesora od 8320, pa možda ide 0,2 GHZ više u overcloku od 8320, ali platiti 350kn više za to meni se ne čini kao dobro :D ali tvoja je lova, ako misliš da je potrebno ok..
|
Slažem se sa preporukama, razlika u performansama ne opravdava razliku u cijeni...sve ovisi na kakav primjerak procesora naletiš, može se dogoditi da naletiš na primjerak 8320 procesora koji se bolje clocka nego FX8350...FX8320 digneš na brzinu FX8350 sa par klikova u biosu, 5 minuta posla, bez problema ga možeš dići na 4.4, a s obzirom na hladnjak koji imaš, neće biti problema niti za 4.6Ghz...8350 i da digneš na 4.8Ghz, razliku u performansama nećeš vidjeti/osjetiti, pa čak i u sintetičkim testovima razlika će biti minimalna, da se razlika isplati vjerovatno bi ti momci predložili 8350...bolje tih 350 kn investiraj u bolju ploču, ili pošto si gamer, izbaci jedan SSD i idi na R9 290 grafu, tu ćeš najviše profitirati što se tiče gaminga i biti ćeš duže miran nego sa R9 280x
EDIT: što se tiče memorije, ako ti je dužina jamstva bitna, onda idi na kingston DDR3 ram, daju 120 mjeseci... Kingston DDR3 HX Beast Kingston DDR3 HyperX |
Ok ekipa stvarno cijenim trud i najbolje namjere da mi ustedite tih 300injak kn, ali s obzirom da planiram taj rig exploatirati sljedecih 5 god., a "psiholoski" cu biti sretniji sa FX-8350, tih 300kn ce se vishestruko amortizirati kroz dato vrijeme :kafa:
Hvala Dado na ukazivanju na ovog Kingstona ! Nisam znao da su poceli i 10 god. garanciju davati na memorije ?!? Svakako cu ju ozbiljno uzeti u obzir.. P.S. Vidim da imas Sabertooth plocu, gotovo "identican" proc i Ripjaws memoriju, kako si zadovoljan sa tom' kombinacijom ? i btw nisam bas "gamer", tu i tamo CoH2, neki bolji FPS i rijedze obrada videa - su najzahtjevniji zadaci pred kojima se nadju moje konfiguracije, ali kada se upustim u neke od navedenih aktivnosti zelim da sve sljaka relativno glatko. Kada vec zicam savjete.. ima li netko ideju, koje napajanje da nabavim za ovu konfiguraciju iz "mein komp" ? ..s obzirom da SS ide sa novom, a staru utrobu planiram sloziti zeni za svakodnevno pipkanje i torrente.. mozda neki portal 1,2 tu i tamo,.. Primarno mi je da PSU bude pouzdano i tiho ! :stoopid: Gledao sam onaj 500ish W Arctic Cooling u linksu, ali testovi su u najboljem slucaju "li-la", i nedostatak EPS12V ga cini se eliminira za moju staru DFIjku.. |
Biti će ti dosta XFX 450W za staru kantu. Ipak je Seasonic unutra.
|
Slažem se sa napajanjem iznad, i XFX daje 5 godina jamstva
Ako kažeš da ćeš psihološki biti sretniji/mirniji onda uzmi FX8350, da kasnije nebi bilo ipak sam njega trebao uzeti :) Sa navedenom konfiguracijom sam ultra zadovoljan, nemam nikakvih zamjerki, komp radi 24/7 OC@4.4Ghz bez ikakvih problema, BSOD-ova, mušica...sabertooth je kvalitetna ploča, ima dobar bios, 8+2 faznu regulaciju, ima dobre hladnjake, tako da nećeš imati problema sa pregrijavanjem prilikom OC i meni osobno lijepo izgleda, samo gledaj da ti kućište bude dobro provjetreno jer se FX8xxx serija poprilično grije...što se tiče memorije, nju sam uzeo od jednog kolege sa foruma, nemam nikakvih zamjerki, premda po njoj nisam prčkao, radi cijelo vrijeme na stock postavkama...radila mi je i u kombinaciji sa 990XA-UD3 pločom bez problema moraš samo paziti na memoriju da nije jako visoka, gledaj da je low profile, da kasnije ne bi imao problema prilikom montaže CPU hladnjaka... |
Ok, hvala Puno na svim savjetima ! Kuciste je Antec 1200, tako da sa prozracnosti nece biti problema. :chears: Drz'te mi fige da kad sve pokupujem i pospajam - proradi ! :fiju:
|
Evo treba mi "drugo misljenje" za kolegu - složio si je ovako nešto:
i5 4670k MSI Z87-G43 8 GB Kingston Beast 1600 MHz Đifors GTX580 (grafika je sa starijeg računala) Jel ovdje nešto bottlenecka ili je u redu konfiguracija? Čisto okvirno naravno... |
Opet se vracam ja sa svojim "futureproof" dilemama..
Dakle s obzirom da nisam jos kupio osnovne komponente, pojava osjetno snizenih FX-9370 me dovodi u sasvim novu napast. Trenutna razlika izmedju FX-8350 i FX-9370 je 300 kn - sto odmah zanemarujem kao faktor, jer kao sto sam rekao 300/600/1000kn amortiziranih na 5 god. mi nista ne predstavlja. No sa 220W TDP-jem (FX-9370) se javljaju mnogi novi problemi, koji opet nisu nepremostivi (nadam se) Koliko sam uspio odraditi 'due diligence' Sabertooth MBO, Noctua-D14 i Antecovih 5X 120mm i 1X 200mm vent bi se trebali nositi sa tim procesorom, a ako ce se taj stroj koristiti iskljucivo za sporadicnu obradu videa/photoshop i gaming, a ne 24/7 - ni potrosnja struje me pretjerano ne zabrinjava. E sad, prvenstveno me zanima - s obzirom da masovno online svi trube kako je to zapravo 'nafureni' FX-8350, dali nebi bilo iskljuceno undervoltati i underclockati ga na napon i taktove Fx-8350 !? Time smanjiti strest na system, cooler i konacno TDP ? I kada dodje vrijeme imati zagarantiran one button OC sa defaultnim postavkama ? ..i mozda i eventualnih 5 Ghz jednog dana kada mi komponente ne budu vise toliko mile.. :O Misljenja ? |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 18:10. |