![]() |
Pretpostavljam da misliš na onog na vikend akciji. Naravno da se isplati. :)
|
Ako imate optickog misa i planirate kupiti COOLERMASTER STORM Speed-RX, nemojte ni u ludilu... Kod naglih pokreta misem blesira se senzor.
Isprobano s dva misa, oba opticka, rade bez problema na stolu bez podloge ili sa SS QCK+ koja je izlizana do besvijesti. |
treba mi neki mišonja, veliki, tipa mx518 ili death adder, a da nije preskup, kaj ja znam, do nekih 300 kuna
|
pozz ekipa. dileme, dileme.. :chears:
vec duze vrijeme imam komp spojen u dnevnom boravku na 32 incni led tv i danas je zeni dopizdilo preskakat kablove od tipkovnice i misa dok ide u kuhinju, pa je doslo vrijeme nabavit bezicne. trenutna postava je logitech ultraX flat tipkovnica (onaj prvi model) , logitech b58/69 mis i steelseries podloga. tipkovnicu sam nagledao logitech K360, al fakat nemam pojma koji bezicni mis da uzmem... htio bi da je neki full size kao trenutni, a ne ove mini kakice za laptope. pa ak moze neka preporuka do +- 200 kn. |
Ne znam... Ja ti imam Logitech K400 i prezadovoljan sam. Genijalna stvar iz Logitech laba. Nikada si više neću kupiti bežični miš u te svrhe. Najbolja stvar je to što ti tipke od F1 do F12 rade osnovnu funkciju preko F tipke, a prva im je funkcija kontroliranje multimedije. Ima je već za 200 i nešto sitno kuna, a stvarno je ludilo stvar za koristit uz TV. Mislim čak i da user Garro još uvijek prodaje svoju za 180 kuna pa slobodno baci oko na tržnicu
Ako baš hoćeš samo full size bežični miš, definitivno idi na M510 koji je po ovoj cijeni TOTALNI BEST BUY >>> http://www.elipso.hr/informatika/mis...CH-M510-BLACK/ |
vidio sam K400 dok sam trazio, al jednostavno mi se ne svidja, vizualno.. a mis mi svakak treba dok igram neku pucacinu npr
sto se tice misa, upravo tak nest mi treba. hvala na preporuci :chears: |
Trenutno imam lacheisis 5600 koji je na izmaku snaga (evo sad ce za par mj. u cetvrtu godinu) razlog sto spominjem jer sam se navikao na raspored tipki (dvije palac dvije srednji prst plus wheel i dvije za mali ) pa trazim neku dostoju zamjenu po mogucnsti slicnim dpiem i rasporedom tipki (barem ove cetiri na palcu i povise wheela)
Ne mora biti razer ali bezuspjesno surfajuci nisam mogao naletit na misa sa slicnim rasporedom osim mozda roccat kone ili taipana od razera, ali je problem sto je taipan premal (probao ga u instara) a roccat mi ne izgleda kao udoban sto se tice rasporeda tipki. P.s. Grip mi je izmedju claw/palm i preferiram malo vece miseve Pa sljedi pitanja par: 1. Sto bi perporucili s obzirom na preference gore navedene? 2. Iskustva s roccat kone? Jeli imam krivu percepciju? 3. Mozda nesto totalno drugo? (hex i nagu ne bi ni u ludilu ili variacije na temu od logitecha, 6-12 tipki na palcu no thx) Hvala |
G700/s je sa 4 tipke za palac i mene odlično sluzi.
Prvo G700 3 godine, sad G700s već nekoliko mjeseci |
Dajte mi propruke nekih best buy miševa današnjice za FPS, pitam jer ne pratim, prijatelj kupuje, da ima neki ok izbor, nek si prouči kaj bi mu odgovaralo...
Nisam neki primjer, imam Logitech Mx518 godinama :kafa: @Nybelung :fala: |
Genius Maurus, optički, 160kn
Sharkoon Fireglider, optički, 180kn Logitech G100S, optički, 200kn Cooler Master Alcor, optički, 260kn Sharkoon Drakonia, laser, 260kn Sharkoon Drakonia Black, laser, 300kn Gigabyte M6980X, laser, 300kn Cooler Master Mizar, laser, 330kn Boldao sam ti ove koje smatram najzanimljivijima. |
|
Da pitam ovdje, da li vas uhvati ponekad bol zapešća nakon duljeg vremena sa mišem tijekom igranja? Što radite da "ublažite"? Ili uopće nemate bol pa recite je li zbog ergonomije miša, podloge, način držanja?
Htio bi možda pokupit neki savjet. Trenutno me malo počinje hvatat zapešće nakon 4-5 sati u igrama, miš je G600, a podloga func tanka tvrda. |
kolega pauza i odmor. To je to.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Moram priznati da mi jako fali MX518 (7 godina korištenja). Logitech G9x (3 godine) je dobar ali fali mi malo visina senzora očitanja po podlozi. Kako kod dignem 1 cm (reargira pokrete) a kad dignem slučajno više od 1 cm i ne radi. Zato mi živcira i fali ono što MX518 ima. Em je bio prezican i pokretljiv.
Da li Razer Deathadder ima problem? Koji je baš nasljednik sličan MX518-cu? |
Nemaš više nasljednika, bio je G400/500 koje su sad zamjenili 402 i 502 koji nemaju veze s 400 i 500.
Iako, ako ti baš fali senzor, Avago koristi masa miševa srednjeg ranga. Svi Razeri imaju problema :D Njihove dobre serije miševa su više iznimka nego pravilo. |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Najbolje ti je provjerit to sve uživo prije nego išta kupiš. Ja imam exectmat i taj jastučić je meni samo smetnja, koristio jedno vrijeme i preporodio se dok sam ga maknuo. Više odmaže nego što pomaže jer ti stavi ruku u neprirodan položaj i smanji dotok krvi u prste :D.
Jastučić je od gela, a ove gore podloge su sve aluminijske dual sided, jedan strana je hrapavija jedna je glatka tako da možeš odabrat što ti više paše. Kao što je kolega gore predložio odmori bar 5 minuta svaki sat, igranje 5-6 sati u komadu spada u sferu oboljenja :lol2: |
Citiraj:
Po meni G402 osrednje sličan. G502 ne mogu progutati svemirski dizanj od RAT 7. Čini mi se da ne gine kupnja preko Ebay MX518, G400/500 Znači svemogući Razer ipak precjenjen. :D :fiju: |
Pa kupi mx518, ja sam svog nedavno popravljo nakon 6 god bez ikakvih problema. I iskreno da mi nedajboze krepa samo novi mx518 dolazi u obzir probo sam ove novije miseve raznih proizvodaca i meni su zivi uzas, nzn kak bi s tim igro. Jedino sta mu fali su mi jos bar 1-2 funkc tipke.
|
G402 je (navodno) super miš. Čak sam mislio prodat svoj G100s i nadoplatit za njega, ali onda sam se sjetio da za 90% igara koristim gamepad, a za 90% surfanja tablet. G100s je meni iznenađujuće dobar miš i nisam primjetio da ima problematičan lod pa bi ti (ako bočne tipke nisu must have) trebao biti super. Meni je sasvim ok za povremeno igranje i rad u prozorima.
|
Citiraj:
Citiraj:
Imam sad Alumic a prije nje sam imao eXactmat. Alumic kao i ova druga imaju hrapavu i glatku stranu. Kao što kolega reče jastučić je od gela nema šanse da opet uzmem podlogu bez njega. Još bih prije preporučio Alumic jer je ona kao i eXactmat metalna dok vjerujem da je vespula od plastike. I još k tome je Alumic znantno veća od EM i izgleda odlično. Mislim da ti je samo problem navikavanja oko ovog jastučića a osim toga nema nekih mana. Podlogu kad kupiš ne moraš više ni razmišlajti o habanju ili tome. A pereš ju brusilicom! :D Ja sam svoju Razer promijenio iz dosade. Mislim da sam ju imao oko 3 godine i još uvijek je u ladici za svaki slučaj. |
Pozdrav
Nakon 6 godina moram se oprostiti od MX518. U meduvremenu sam nabavio Fireglider laserski ali ne pase mi nikako, uz to mi je jos pretezak cak i bez utega. Iduci izbor su mi CM Alcor ili Roccat Kova+. Odabrati jedan od ta 2 ili potegnuti do nekog Logitecha tipa G400s? |
Imam g400 i imao sam 2 g400s...
G400 mi se pokazao kao jako pouzdan i dan danas radi ko prvi dan. G400s je nakon par mjeseci dobio lufta na lijevoj tipki i počeo propadat... Na garanciji mi ga zamjenili i opet nakon nekog vremena lijeva tipka počela zezat. Nije propala ali je počela tulit kod određenog pritiska - jako živcira. U svakom slučaju probao bi opet nabavit g400 umjesto g400s. |
Nedavno sam nabavio G502 i pošteno ga iztestirao u igricama. Nakon što sam dulje od tri godine koristio G700 mogu samo reći da je ovo bolji miš. I tranzicija je vrlo kratko trajala, svega par sati korištenja. Svaka preporuka ako se može izdvojiti toliko novaca.
|
Ja sam nakon 7-8 godina MX518 zamijenio sa G400s samo zato jer sam ga našo za smješne pare, inaće bi vuko MX i danas danas vjerojatno. Ovog zadnjih godinu i kusur koristim i nikakvih problema za sad, a nakloko se već pošteno :D
|
Ima li neko iskustva sa ASUS Rog Gladius misem?
Namjeravam umirovit skoro raspadnutog G500 pa me zanimaju iskustva. |
Citiraj:
Meni odlicno lezi u ruci, gumirani bokovi dobro drze i nakon sto se ruka pocne znojiti, precizan, tipke odlicno reagiraju. Imam ga cca 3 mjeseca, najvise se igrao Bf4, Titanfall, LoL i zadnje vrijeme nesto WoW-a. |
Citiraj:
Reci mi kakav je za velike ruke? |
Nema na cemu.
To mi je tesko reci..Ja imam rekao bih ruke srednje velicine. Također vjerojatno ovisi i o tome kakav grip netko koristi, ja osobno imam nes između claw i palm gripa. Generalno bi rekao da radi oblika misa bolje lezi za palm nego claw grip al ja nemam nikakvih problema sa njime. Mis se moze i odspojiti sa usba kabla te dolazi sa rezervnim teflonskim nozicama i zamjenskim switchevima. U ruci ostavlja dojam da je dosta kvalitetne izrade. |
Citiraj:
Malo sam razočaran sa G500 u tom slučaju. |
Cisto da hintam prijateljski, Razer Naga Hex - uzeo i pozalio. Kao MOBA igrac moram priznat da je mis jako cudan. Uzasno sjeda u ruci ako nemate palm grip i igrati samo na njega je nemoguce, sto je zapravo i za ocekivati. Tako da tih 6 tipki meni trenutno sluze samo za iteme (u LoLu 1-6). Osobno sam iz toga naucio da je ergonomija broj jedan na misu, a onda dalje tek dodatne funkcije tipa extra tipke i sl. Moj osobni favorit: Deathadder.
|
Citiraj:
imam problem, mis nije bas u raspadu al pocea me zajebavati kotacic i to kad koristim middle-click. Dosta puta ne hvata, a kad uhvati triba ga posteno stisnuti.. Mislim da cu ga probati popraviti, al za svaki slucaj trazim nasljednika ako ne uspijem. Gledam dosta reviewa na jubitou, al ne mogu se odluciti. G502 mi je primamljiv radi odlicnog senzora, al bojim se da mi nece pasati u ruci radi dizajna koji podsjeca na r.a.t. (ko sto kolega gori spominje) i da cu slucajno pritiskati one bocne botune... G400 mi djeluje malen za moju ruku, razerovi stakori mi nikad nisu pasali, a ostale brendove nisam ima prilike isprobati... |
Ma to ti se smeca nakupilo oko kotacica samo to ocisti, mozes i sa wd40 malo pospricat. Meni moj mx518 vec 7godina radi uz par manjih popravaka.
|
Ja sam uzeo combo Coolermaster Octane, tipka i miš. Imam RAT 5 i apple tipkovnicu na kompu, a za laptop sam si uzeo to, jer mi laptop nema HR tipke.
Moram se naviknuti na tipkovnicu, pošto moja apple je užasno tanka i ima tipke kao i laptop. Miš mi je prelagani za moje iskustvo. Ergonomija je dobra, čak i više od toga, ali je užasno lagan. Možda se i na njega trebam priviknuti. |
Koristim G502 već par mjeseci i moram priznati da je izvrstan miš..
|
Eto za one hardver geekove i dubljeg djepa (nadam se jednom i moj :zdero:) koji žele prvi dobiti....
BTW, zna netko u praksi kaj je best buy od senzora s kojim dolazi? :beer: http://eustore.madcatz.com/Mad-Catz-...-for-PC_2.html |
SteelSeries Kinzu V2 Pro, kupio na ebayu od nekog korejca za nekih 100kn jeftinije nego u nas što je bilo, sjebo se scroll wheel, a kako piše kod steelseriesa da za aziju daju 1g. garancije mislio sam ništa od toga i uzmem od istog trgovca s ebaya Logitech G100s i on se sjebe nakon pola godine (lijeva tipka mora imat jak pritisak da bi prepoznao klik), po s/n registriram miš kod logitecha i piše garanciju do 2017-e da imam, reko da ne rastavljam miš i gledam switch i onu oprugicu u njemu, otvorim RMA kod njih i opišem kvar, uglavnom prvo jave da to mora poslati originalni kupac miša na popravak, a ne ja, kažem im to je od tog i tog trgovca iz koreje s ebaya kad sam to rekao kažu mi da južna koreja nije uključena u neku internacionalnu garanciju i odbiju moju žalbu, čisto bez nadanja pošaljem i steelseriesu upit u vezi garancije, uslikam miš s naljepnicom i serial numberom, jave se sutra dan i kažu odobren ti je RMA i kažu u roku 30 dana oni moraju zaprimiti u danskoj miš i bit će popravljen, reko kul, pošaljem im i u roku dva tjedna stigao skroz novi kinuz v2 pro, eto čisto da kažem svoje iskustvo :D ovaj g100s budem sam popravljao, kinzu v2 pro sam novi dobio, platio samo slanje u pismu 48kn
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 06:16. |