PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Gaming (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=38)
-   -   Counter Strike: Global Offensive (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=218904)

Cyka Blyat 05.03.2016. 12:44

Pomoc u vezi odabira novog kompa za CS:GO

Pozdrav svima novi sam na ovom forumu, pošto vidim da je forum jako aktivan želio bih vas pitati pošto nemam pojma u odabiru novog kompa, e ovako dosad sam bio prevaren 2 puta pri kupovini pa nikako ne želim da opet budem prevaren.. čovjek od kog sam uzimao je bio vjerovatno ekspert za računala a ja mulac totalni.Rekao mi je da je laptop strava i da će moći sve nove igre igrati, a ja sav sretan došao kući kad ono csgo jedva da pokrenem na 5-10 fps :( Znam da laptopi nisu predviđeni za gaming..
E sad, pošto mi stari ide u njemačku tamo raditi za stalno, on je rekao kako će uzeti jer mu nije problem ako je na rate plaćanje jer su svi njegovi tamo uzimali nove telefone čim su došli
Planiram uzeti komp (ne laptop) koji će moći igrati csgo na 70fps+ na medium postavke, čisto da igra izgleda solidno inače ne gledam grafiku. Ništa više neću igrati ni raditi na njemu tako da mi ne treba jak neki komp. Molim samo precizne informacije jer bih baš volio više da počnem igrati global dosadio ovaj 1.6.
Inače uzeo bi nov komp nikako polovan i spreman sam dati do 300 eura što mislim da je i više nego dovoljno za igranje igre stare 6 godina ako se ne varam? Svi koji mi pomognu ja obećavam da će za 1 mjesec i manje dobiti od mene csgo na steamu ili neku igru koju hoće :goood:

pci_e3x 05.03.2016. 13:06

Citiraj:

Autor Cyka Blyat (Post 2899405)
...
Inače uzeo bi nov komp nikako polovan i spreman sam dati do 300 eura što mislim da je i više nego dovoljno za igranje igre stare 6 godina ako se ne varam?...

CS:Go dobiva updates koji cak i grafiku znaju poboljsat (nedavno je Nuke dobio ogroman update - dosta ih se 'zali' sto im je uzasno pao fps pa tako i meni).
Po mom misljenju, 300 euro-schekela ti je malo za kutiju.

Ovako nesto bi ti bilo savrseno za cs:go

http://forum.pcekspert.com/showpost....postcount=8792

Cyka Blyat 05.03.2016. 14:09

[QUOTE=pci_e3x;2899408]CS:Go dobiva updates koji cak i grafiku znaju poboljsat (nedavno je Nuke dobio ogroman update - dosta ih se 'zali' sto im je uzasno pao fps pa tako i meni).
Po mom misljenju, 300 euro-schekela ti je malo za kutiju
Za svojih 4 godina igranja 1.6 nikada nisam igrao druge mape osim De_Dust 2 i 2x2

- Naravno da ima update ali nije svaki update vezan za grafiku nego za neke sitnice koje ne utiču baš na fps, da utiče kao što ti kažeš morali bi svaki mjesec uzimati nove djelove ili čak novi kompjuter. Za sada koliko znam nema zamjerki na DD2 i na sam gameplay. Osim nekih nostalgičnih 1.6 igrača koji mrze ovu igru samo zbog recoila jer ih praše svaki dan.:roller:
Bez ljutnje, mislim da nisi u pravu jer sam vidio da dosta igraca igra na 100 fps sa ne bas sjajnim kompom.
Nažalost ne razumjem se u konfiguracije da znam šta je dobro a šta ne dok ne vidim.
Uglavnom kada vidim komp za 300 e javicu vam konfiguracije pa vi ocjenite hoću li moći igrati na tom kompu csgo sa 80+ fps. U svakom slučaju hvala na odgovoru.

Cyka Blyat 05.03.2016. 14:13

Inače u Njemackoj planiram uzeti na rate tamo je jeftinije koliko znam
(Berlin)

Night bird 05.03.2016. 15:25

Citiraj:

Autor pci_e3x (Post 2899408)
CS:Go dobiva updates koji cak i grafiku znaju poboljsat (nedavno je Nuke dobio ogroman update - dosta ih se 'zali' sto im je uzasno pao fps pa tako i meni).
Po mom misljenju, 300 euro-schekela ti je malo za kutiju.

Ovako nesto bi ti bilo savrseno za cs:go

http://forum.pcekspert.com/showpost....postcount=8792

Žešči overkill, znam da si napisao da nečeš rabljeno ali preporučam ti neku 775 konfu do max 1500kn i deri

pci_e3x 05.03.2016. 15:35

Citiraj:

Autor Night bird (Post 2899444)
Žešči overkill, znam da si napisao da nečeš rabljeno ali preporučam ti neku 775 konfu do max 1500kn i deri

nekome overkill, nekome future-proof, sve ovisi kako se gleda :D (i s kakvim postavkama grafike se zeli igrati)

edit: ja s svojim laptop igram na zakljucanih 60fpsa, koje drzi vecinom uredno osim kada zasmrde s dimnim granatma :D
postavke su mi sve na najnize, a rez je 1440*900 ja mislim

Cyka Blyat 05.03.2016. 19:32

sta mislite o ovome?
http://www.olx.ba/artikal/20301273/i...10-1-7gb-novo/
Ja mislim da bi moglo CS:GO na 100+ fps, cjena je smjesna..
Procesor:
Intel G4400 3,30GHZ Skylake
Ploca:
Asus H110M-K

Ram Memorija: 4GB Kinston Fury 1600Mhz
Graficka karta:
Intel® HD Graphics 510 1,7GB
HDD: 250GB Baracuda
Napajanje: MS500W
Kuciste: MS

Nybelung 05.03.2016. 19:54

Ok je. Ubodi još GTX 750 ili GTX 750 Ti i na konju si. ;)

Dottore 05.03.2016. 22:33

Izbjegni MSšit napajanja

Cyka Blyat 06.03.2016. 09:47

Citiraj:

Autor Nybelung (Post 2899570)
Ok je. Ubodi još GTX 750 ili GTX 750 Ti i na konju si. ;)

Ok ja mislim da bi trebao dobiti za 2 sedmice pa cu vam javiti :)
hvala svima za preporuke:chears:

adaksinjo 11.04.2016. 09:56

dame i gospodo, fejk godine :D

https://www.youtube.com/watch?v=GSX6pHPRsjo

Dottore 11.04.2016. 22:46

Nisam razumio

adaksinjo 17.05.2016. 21:40

shaq :D

https://twitter.com/EL/status/732374086580461568

prileee 02.07.2016. 15:25

Još CSadria kupova, besplatno + ~80€ nagrade

https://www.csadria.org/kupovi-idu-d...hallenge-june/

Mate_zg 02.10.2016. 19:55

Zaigrao sam ovu igru tek danas po prvi puta i moram reci da stvarno nije losa pa je planiram kupiti sada na steamu.Zanima me dali to mogu porkenuti na kanti staroj 8 godina.
E8400
HD4850
i 4 gb rama
dali je tko igrao na slicnoj konfiguraciji.

Dragster 02.10.2016. 20:51

Možeš bez beda, igrao sam na slabijoj... Sad i na jačoj konfiguraciji i dalje igram na 1024x768 na low iz navike i nekih sitnijih prednosti u igri... ako si spreman žrtvovati rezu i detalje naigrat ćeš se fino

Dottore 02.10.2016. 20:58

Grafička nije baš nešto, minimalo GTX 660 bi progurao kako treba.

Dragster 02.10.2016. 21:02

Ako ciljaš 1080p i medium/high ovo je istina

buljaka 02.10.2016. 21:07

Dragster pazi samo jer sam updateom početkom 2016 je zahtjevnija igra.

Mate_zg 02.10.2016. 23:42

onda kupujem:amen:
hvala ekipa na pomoci

brodjo 03.10.2016. 00:09

Tko igra CS na medium/high postavkama? :D
Sve na low, 4:3 i stretch, nema labavo

draksa 03.10.2016. 00:37

Citiraj:

Autor brodjo (Post 2973927)
Tko igra CS na medium/high postavkama? :D
Sve na low, 4:3 i stretch, nema labavo

1080p sve na very high :D

Dragster 03.10.2016. 06:16

silver.. :D

prileee 25.04.2017. 17:02

Counter-Strike Adria organizira CS:GO LAN u Zagrebu, kvalifikacije već ovaj tjedan: link.

rossoneri 26.04.2017. 01:03

Mislio sam se da li da išta napišem na ovu temu ili ne, pogotovo s obzirom na trenutni status igre među igračima, po čemu moje primjedbe možda ispadaju neosnovane... Ali, svejedno...

Igram CS Source 10+ godina i igra mi je taman po guštu, dovoljno brza, osjećaj pokretljivosti i reakcije vrhunski...

S druge strane CS:GO sam pokušao u nekoliko navrata igrati, naviknuti se, i prihvatiti kao iskorak i modernizaciju samog CS-a. Ali nikako mi nije "legao". Znači imam osjećaj kao da se "vučem", osjećaj sporosti u igri iako se krećem jednako kao i drugi igrači... Osjećaj sporih reakcija i slabe pokretljivosti što mi narušava igrivost... možda vama koji ste se navikli zvuči smiješno ali igrivost GO se po meni ne može mjeriti sa Sourceom koji je za klasu bolji.

E sad, zanima me da li je ovaj GO "hajp" uzeo maha toliko da ga ljudi "guraju" unatoč nekim nedostacima i manjkavostima... Da li ima još ljudi kojima smetaju stvari koje sam gore nabrojao, kao i smjer u kojem se razvija Counter Strike po kojem se približava "mainstream" call of duty serijalu u kojem je bitnija šminka i grafika od feedbacka igraču. Ili je igra totalni vrh a ja ostario i "tripujem"? :D

Dragster 26.04.2017. 07:12

igra je vrh, ti si ostario i tripuješ

:P

nick praskaton 26.04.2017. 07:20

Citiraj:

Autor rossoneri (Post 3053546)
Mislio sam se da li da išta napišem na ovu temu ili ne, pogotovo s obzirom na trenutni status igre među igračima, po čemu moje primjedbe možda ispadaju neosnovane... Ali, svejedno...

Igram CS Source 10+ godina i igra mi je taman po guštu, dovoljno brza, osjećaj pokretljivosti i reakcije vrhunski...

S druge strane CS:GO sam pokušao u nekoliko navrata igrati, naviknuti se, i prihvatiti kao iskorak i modernizaciju samog CS-a. Ali nikako mi nije "legao". Znači imam osjećaj kao da se "vučem", osjećaj sporosti u igri iako se krećem jednako kao i drugi igrači... Osjećaj sporih reakcija i slabe pokretljivosti što mi narušava igrivost... možda vama koji ste se navikli zvuči smiješno ali igrivost GO se po meni ne može mjeriti sa Sourceom koji je za klasu bolji.

E sad, zanima me da li je ovaj GO "hajp" uzeo maha toliko da ga ljudi "guraju" unatoč nekim nedostacima i manjkavostima... Da li ima još ljudi kojima smetaju stvari koje sam gore nabrojao, kao i smjer u kojem se razvija Counter Strike po kojem se približava "mainstream" call of duty serijalu u kojem je bitnija šminka i grafika od feedbacka igraču. Ili je igra totalni vrh a ja ostario i "tripujem"? :D

također, igram css od 2007. godine, u nekoliko navrata pokuisao GO, al nije to to, jednostavno, na css-u rasturam, a na GO najveca njubara ikad, nikako se navniknut, al cinjenica da na css-sve manje igraca, al sve je to do navike, isto tako i ovi stariji 5-6 godinas, ne mogu se jos pomaknut od 1.6 cs , jer su navikli

prileee 26.04.2017. 16:37

Mislim da malo tripate stvarno i stvar je navike. Igra sam i ja 1.6 5 godina pa sam presa na go bez problema i igra je jebena...

Citiraj:

Counter Strike po kojem se približava "mainstream" call of duty serijalu u kojem je bitnija šminka i grafika od feedbacka igraču.
bar je csgo sminka i grafika, doslovno na low i deri, izgleda ko source...

Uostalom i da ti source je bolji kako kazes, nema smisla igrat igru koja em nema lokalnih/svjetskih eventova, em ima deterostruko puta manje igrača/servera itd.

Plus, matchmaking koji su uveli u go je po meni totalni vrh za 90% igrača, nikakve pub 24/32slota pizdarije, nikakvo trazenje teammateova i war servera, udes, upalis mm (ili jos bolje faceit 5v5 na 128 tick serverima), za par minuta si spojen na server, igras "propisno" 5v5 i gg, kud ces bolje.

Cisto iz znatizelje, koliko ste sati utukli u csgo prije quitanja i koji ste mm rank dobili?
Ja sam u prvih 12 mjeseci igranja (kupio 2013.) utuka 1000+ sati u igru, doduse imao sam ekipicu pa je puno lakse nego solo.

rossoneri 26.04.2017. 19:44

Pa evo kako je i kolega iznad rekao, slična situacija i kod mene. Znači na Sourceu sam usudin se reći dosta dobar, dok na GO "nemogu meda" :lol2: u prijevodu njubina na kvadrat, napravin 3 koraka ko tukac i odma metak popijen a neznan ni odakle je doša, mape nisu pregledne i vidljive ka prije radi raznih dorada i ušminkavanja, njihove "irak šeme, realizam ovo ono" i nemogu se otet osjećaju da mi je nešto sporija od Sourcea... Kako u sourceu rasturan, a ovde san panj teški? odigra san možda 20-ak sati... al ako se nemogu u 20 uri priviknit na igru, a iman priko 10 godina iskustva u kanteru, onda neznan stvarno...

da se razumimo, svaćan ja sve prednosti GO i radi "komJunitiJa" :D i svega, i to je točno... al meni nije legla nikako, brate gadi mi se baš, neznan... i ža mi je šta u sourceu pada brojka ljudi, a svjestan san da je to normalno i da će se taj trend nastavit jer ljudi prelaze na novije. Nije da nisam probao, al jednostavno igra ima lošiji osjećaj od sourcea, i zato sam htio pitati je li to samo kod mene ili ima još ekipe koja slično razmišlja...

e da, oružja mi se drugačije ponašaju i pucaju, potreba prilagodba na sve

Citiraj:

Autor Dragster (Post 3053566)
igra je vrh, ti si ostario i tripuješ

:P

kratko i jasno :D cijenim to... hahaha

Dottore 26.04.2017. 22:30

Pošto već sam igrao 99" i jako mi nedostaje de_aztec mapa gdje mogu roknuti awp.

Stara mapa je uvijek preglednija nego na Source. Meni nije baš legao način hodanja kao pijanac i čudnog gledanja timove. Kao zečji pokret

CS Go je nešto popravio na bolje nego na Source. Ali nedostaje mi ono "pubever" način.. Onako da spojiš na server koju želiš i način komuniciranja sa društvom (tekestualno)

Dragster 26.04.2017. 22:37

1800 sati, LEM, solo zadnjih godinu dana i ne mogu prestati

rossoneri 26.04.2017. 23:24

stari aztec... isus mapa :care: uz inferno mi je tada bila najdraža...

u to vrime se navuka ka mulac, bila neka igraona u splitu na kmanu di su likovi peglali to stalno, bili su dobri onako i gušt ih bia pogledat pa se zakačia...

nakon toga na steamu uzea Source i laganih 900 sati natuka kroz ovih nekoliko godina... a Global Offensive me toliko razočara da san jednostavno mora pitat ovde da li ljudi imaju isti osjećaj u igri ka i ja, da im ne leži... Nadan se da će u sljedećem kanteru isto neke stvari prominit jer ovaj GO mi jednostavno nije gušt igrat pošto mi se teško naviknit na njega, i previše detalja po mapi itd...

rap_4_life 26.04.2017. 23:32

Ja san dinosaur 1.6 FTW inferno ah ta vremena....

vedran031 27.04.2017. 01:31

Trenutno imam 1300h csgo i 1300h css, oba su mi okej tj css sam prestao igrati nakon izlaska csgo.

Css-a imam i vise sati je mi je ovo sada drugi steam acc, prvi sam poklonio nekome.

Ima dana kada skidam glave ko lud a ima dana kada nemam 2 kila po gejmu, ali dobro ja sam vise za zajebanciju nego ozbiljnu igru :D iako sto vise igram sve sam gori :D

prileee 27.04.2017. 20:04

2258h and counting, od toga 1000h u prvu godinu. Lem trenutno jer uglavnom solo queue, prije sam bia supreme ali to nije ni bitno ionako.

@rossoneri meni je "previse detalja" bio razlog odbijanja prelaska sa 1.6 na source, ali na go mi je cak bilo relativno bezbolno. Pokusaj dat jos 10ak sati :D

@dottore Pa i dalje postoje pub serveri, dapace, nikad ih nije bilo vise, od standardnih pubova, arena, retakes, dm servera pa do svakakvih gluposti.

Dapače, lokalna ekipa na csadriatočkaorg drzi gore 4-5 servera, public, arena, retakes i surf, pa bacite oko ;)

Igra je heroin, doslovno.

veve 27.04.2017. 21:43

Ja sam odustao prije 4 godine, nakon što su počeli nebuloze dodavati i mijenjati igru. Sad tu i tam nabacim malo DM i casual da poberem koji drop.

Jedino čemu se sad radujem je velik update koji bi trebao doći na ljeto, prebacivanje na Source 2.

rossoneri 27.04.2017. 22:04

Citiraj:

Autor veve (Post 3054331)
Ja sam odustao prije 4 godine, nakon što su počeli nebuloze dodavati i mijenjati igru. Sad tu i tam nabacim malo DM i casual da poberem koji drop.

Jedino čemu se sad radujem je velik update koji bi trebao doći na ljeto, prebacivanje na Source 2.

op op op... daj malo detaljnije, prvi put čujen :eek: di šta kud kako?

i da, ide mi na živce miljon skinova za puške, noževe rukavice, koda san u nekoj "Lego" igrici za dicu a ne ozbiljnoj (relativno :D ) mrežnoj pucačini...

veve 27.04.2017. 22:31

Nema baš previše detaljnih informacija, još su nagađanja oko prebacivanja. Soon™ :D

https://www.vg247.com/2017/04/13/cou...g-this-summer/

CS:GO China Presentation - Some Screencaps

Dottore 27.04.2017. 22:38

Citiraj:

Autor prileee (Post 3054278)

@dottore Pa i dalje postoje pub serveri, dapace, nikad ih nije bilo vise, od standardnih pubova, arena, retakes, dm servera pa do svakakvih gluposti.

Dapače, lokalna ekipa na csadriatočkaorg drzi gore 4-5 servera, public, arena, retakes i surf, pa bacite oko ;)

Igra je heroin, doslovno.

Auu , surf mi je dosadna.
Znači preko CS GO ima publica? Može info o tome ?
Zadnje sam bio na CS forumu i nema ih više.

prileee 28.04.2017. 00:18

Pa ima csadria domaci pub: 88.99.77.14:27015

Sva vremena su GMT +2. Sada je 05:47.