PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Gaming (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=38)
-   -   Metro: Last Light (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=215748)

JuiceBox 11.08.2014. 08:55

I7 920 sigurno nije bottleneck, pa nije to pentium 4.

Citiraj:

Autor Garro (Post 2642846)
Bullshit. Igrao sam LL sa svojim starim 920 na 3,2 GHz i 7970, pa nije bilo problema.

920 je star procesor, ali trebao bi moći nahraniti 770GTX.

Tako je, i to star je pod navodnicima, svaki ide na 4.0 a tad je i vise nego dovoljan za 90% gejmera.

Brko 11.08.2014. 09:04

I7 920 može bit star, ali i dalje je jači od 80% današnjih desktop procesora, još ako se nafrlji na 3,8-4 GHz...

A Metro voli i7 procesore i tako da nikako 920 nije mogao biti bottleneck.
Kad igram Metro, onda sve nafrljim, i cpu i gpu :D da se znoje kak se spada :D

ivan77 11.08.2014. 11:47

Ma dajte ljudi, I7 920 da je usko grlo..
Taj procesor ubija veliku vecinu novijih danas.

Problem je u necem drugom, jer meni radi sasvim fluidno
sa konfom iz moj komp.

Sam Fischer 11.08.2014. 12:55

Metro: Last Light

Da, nema sanse da je zbog proca. Koliko god Metro bio zahtjevan, ne mogu se ne oteti dojmu da je relativno dobro optimiziran, jer rade sve jezgre na FX-u, i load na grafickama je uvijek "posten".
Ja znam bas gustat, odigrat jos pokoju misiju ponekad, cisto jer sad napokon imam posten setup da uzivam u igrinim punim carima :)

TheProfiler 14.08.2014. 19:43

Ok, našao rješenje na googleu.....stvar je bila u Logitechovom softveru. Ako netko ima Logitech miša ili tastaturu I njihov softver, samo treba u procesima ubit LCore.exe....I sad mi igra leti na 60+ fpsa, na max postavkama.....a čovječe, bzvz ono :D

Sam Fischer 14.08.2014. 22:48

Geez koja piz***ija, skoro za ne povjerovat sto sve nama geekovima dere zivce :D

Ajde uzivaj u igri sad, jedna od najatmosfericnijih i orginalnijih fps-a koje postoje :)

TheProfiler 15.08.2014. 07:29

Thnx :chears:

TheProfiler 27.08.2014. 11:45

Evo najnoviji trailer za redux:

https://www.youtube.com/watch?featur...&v=0jZOHkQFb6M

Sam Fischer 27.08.2014. 12:24

Auf kako to izgleda!
Can't wait :)
Srećom pa Metro serijali nisu predugački, inače bih bio u problemima kad zabrijem na metro :D

natal 27.08.2014. 12:47

Strasno sto yes yes. Gledam i ne vjerujem.:)

Doduse nisam odigro ni prvi metro al ovo je strasno. Koja fizika i grafika. Uff.:)

mamutarka 27.08.2014. 12:48

ima tema http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=259763 :)

ibme74 05.09.2014. 23:37

IMAM PITANJE: SPOILER ALERT ZA ONE KOJI NISU IGRALI METRO LL

Koji je pravi kraj za LL? Kao i u 2033 imaju dva kraja, gdje svi na kraju izginu i onaj gdje se Dark One's vrate i spase ljude. Po radnji LL pravi kraj 2033 je bio da lansiraš rakete i pobiješ sve darkere, a pošto se prič kako će se nastaviti Metro franšiza zanima me koji bi bio pravi kraj? Onaj u kojem Artyom preživi ili će nastavak donijeti novog lika sa kojim se igra. Što vi mislite?

Brko 06.09.2014. 00:52

pa imaš spojler u postavkama posta :D

KorisNick 20.01.2015. 19:21

Citiraj:

Autor Drvoje (Post 2396027)

BTW poprilično me iznerviralo dok nisam naša kako radi recharge (za lampu i night vision goggles).

može pomoć oko ovog, prešao sam jedinicu, a nemam pojma kako radi night vision? odnosno kako se recharga?

i nisam skužio, jel mogu ja kako dropat oružje? dakle ono imam soluciju oružja i vrtim lijevo desno, ima li opcija kako ga mogu dropat ili postoji samo opcija da se zamjeni stiskom tipke E s nekim drugim, ili kupi neko bolje, ja sam samo to skužio za sad a prešo sam cijelu jedinicu. :D

KorisNick 20.01.2015. 19:31

Citiraj:

Autor bixsy the king (Post 2522262)
Odigrah i ja Metro LL...pa da nabacim koju riječ u vezi same igre.
Grafika fenomenalna ! Baš po mojem ukusu...inače igra je puno bolje optimizirana za razliku od prethodnog izdanja...glatko ide very high bez v-sync i ssao i nigdje nisam zamjetio znatnije opadanje fps-a...uredno se vrti na 50-60 fpsa tako da tu nemam niti jednu primjedbu.
Ali ono što sam zamijetio da je dosta toga pokupljeno iz drugih igara...npr...
Fall Out 3 - gljive, zamke sa špagama,postapokaliptična atmosfera
STALKER - zvuk radijacije,zvukovi gitare,atmosfera same igre,postapokaliptično okruženje u nekim dijelovima igre djeluje identično...
Wolfenstein - ne znam zašto ali me je igra podsjetila neodoljivo na legendarnog "Return to Castle Wolfenstein"...nazi ekipa,sisate curke,poneki nivo jako sličan po prohodu
Far Cry - heh...zadnja borba u D6 protiv ekipe sa štitovima...zaista me odmah podsjetilo na finiš kao iz Far Cray-a.
Što se tiče dužine igre sasvim zadovoljavajuće za jedan fps. Nisam baš u potpunosti pokontao priču i nekako mi radnja ne djeluje povezano...no nisam pročitao knjigu tak da ne mogu nešto konkretno komentirati.
Malo me zasmetala ona glupost sa malim crnim "dark oneom" ili što je već...prati te gdje god kreneš i to mi se nije svidjelo u zadnjim chapterima do samog kraja.
Uglavnom ovo je jako jako dobro i po meni je to igra no1 of 2013...a koliko vidim najavljen je nastavak u samoj igri...knjiga na kojoj piše Metro 2035...nestrpljivo ću isčekivat i taj naslov.:goood:

meni to ne smeta, priča je odlična ali osobno sam prešo maloprije 2033 i po meni malo je to prekratko, ali igra ko igra je čista uživancija, doduše ne znam jel duži dio ovaj LLight ali vidjet ćemo, još nisam igro, možda se još malo zadržim na metro 2033. da uhvatim malo prakse, prije nego krenem na LLight. :lol2:

Manuel Calavera 17.03.2019. 10:30

Krenio LL redux. Odabrao ranger hardcore i stealth. Trebam li nešto štediti na tim najvećim težinama da se nebi "gejmbrejkao" pa da ne mogu dalje?

IHrvojeI 21.03.2019. 14:11

Citiraj:

Autor Manuel Calavera (Post 3285875)
Krenio LL redux. Odabrao ranger hardcore i stealth. Trebam li nešto štediti na tim najvećim težinama da se nebi "gejmbrejkao" pa da ne mogu dalje?

Štedi filtere (uvijek ih kupi kad budeš mogao pogotovo kad te jedan bude vodio okolo, znat ćeš kad dođeš do toga) a metaka ti neće faliti, barem ne ako budeš igrao stealth ninđu.

Manuel Calavera 21.03.2019. 16:16

Da, sjećam se da sam i u metro 2033 imao jedan level borbe sa filterima.

Prošetao sam se bez teškoća kroz 1/3 igre još taj isti dan. Zasad prelagano i na harcore ranger/stealth. Uglavnom igram stealth, tu i tamo malo eskalira

IHrvojeI 26.03.2019. 09:27

Citiraj:

Autor Manuel Calavera (Post 3287138)
Da, sjećam se da sam i u metro 2033 imao jedan level borbe sa filterima.

Prošetao sam se bez teškoća kroz 1/3 igre još taj isti dan. Zasad prelagano i na harcore ranger/stealth. Uglavnom igram stealth, tu i tamo malo eskalira

Jesi rješio igru?

Manuel Calavera 26.03.2019. 10:07

Negdje na polovici sam (level sa "škampama"). Nisam igrao od tada, pa sve do jučer.

Nije teško na ranger hardcore, samo je malo nezgodno što nemaš sučelje, pa u akcijskim scenama tj. QTE ne znaš dali moraš stiskat tipke ili je animacija. Također i šaltanje sekundarnog oružja ideš po zvuku, jer nema sučelja. No problem je što je igra malo previše skriptirana pa u nekim situacijama očito nije predviđeno da možeš šaltati oružja, iako nije dijalog u kojem ti sudjeluješ.

Također i to bacanje noževa/dinamita je veliki minus kao i u prvom dijelu, ne možeš baciti kad želiš i gdje želiš (stišćeš i ništa se ne događa), nego samo kad igra to predvidi. Na neki način kao da ni to bacanje nije real time, nego skriptirano...

Atomosfera i setting je odličan, samo ga malo kvari ta pretjerana skriptiranost i zvuk oružja koji je očajan (pogotovo kalaš, čak i kad se ne uzme obzir da se nalazi u zatvorenom prostoru)

IHrvojeI 26.03.2019. 10:58

Ma da, igra je zapravo pravo lagana... Ai je glup pa se doslovce prošetaš po levelima, pogotovo kad skužiš kako funkcioniraju.
Ne kužim na što misliš kad kažeš: Također i šaltanje sekundarnog oružja ideš po zvuku, jer nema sučelja

i ovo

...ne možeš baciti kad želiš i gdje želiš (stišćeš i ništa se ne događa), nego samo kad igra to predvidi.

Manuel Calavera 26.03.2019. 11:53

Citiraj:

Autor IHrvojeI (Post 3288415)
Ne kužim na što misliš kad kažeš: Također i šaltanje sekundarnog oružja ideš po zvuku, jer nema sučelja

Na najvećoj težini nemaš sučelje za sekundarna oružja kad stisneš tab, pa za nož čujem zvuk noža, tekućinu za vatrene granate i sl.

Što imaš selektirano možeš vidjeti tek kad stisneš tipku za objektives, pa još jednom da podigne list (onda vidiš i koliko municije imaš, te to sučelje za sekundarno oružje - ali opet ne možeš mjenjati tu, nego samo vidjeti što je selektirano)

Tako da je to malo zajebano u akciji

Citiraj:

i ovo

...ne možeš baciti kad želiš i gdje želiš (stišćeš i ništa se ne događa), nego samo kad igra to predvidi.

Pa kao što i piše, ne možeš baciti kad želiš i gdje želiš. Kao da ima neki predviđeni okvir ili dio mape gdje se može bacat. Tako mi je bilo i u prvom reduxu.

Citiraj:

Ma da, igra je zapravo pravo lagana... Ai je glup pa se doslovce prošetaš po levelima, pogotovo kad skužiš kako funkcioniraju.

U jednom levelu (mislim bandits) mi je 5-6 neprijatelja ušlo u one male podzemne prolaze pod levelom, pa sam 90% neprijatelja porokao odjednom, kao pecanje u kanti

IHrvojeI 26.03.2019. 13:46

Jebo me pas ali ja sam uvjeren da bi se pojavio na kratko dio HUD kad bi birao te noževe, molotovljeve itd. Ne znam, možda sam zabrijao ali znam da nisam imao problema s time... I sad mi ovo nije jasno, u borbi nisi mogao bacati bombe ili?

rodriguez 26.03.2019. 16:27

Jel ima last light za PS4?

Manuel Calavera 26.03.2019. 18:08

Citiraj:

Autor IHrvojeI (Post 3288488)
Jebo me pas ali ja sam uvjeren da bi se pojavio na kratko dio HUD kad bi birao te noževe, molotovljeve itd. Ne znam, možda sam zabrijao ali znam da nisam imao problema s time... I sad mi ovo nije jasno, u borbi nisi mogao bacati bombe ili?

HUD nije problem/bug nego je to napravljeno namjerno na najvećoj težini (piše i u opisu težine)

Što se tiče bacanja - mogu bacat, ali ne baš svugdje i pod bilo kojim kutem (koji nije predviđen u igri). Stisneš i ništa se ne događa, tek kad promjeniš gdje gađaš (gdje je igra zamislila) onda baci. Ne događa se prečesto, ali jest problem neki. IMO nije bug, nego je igra jednostavno tako napravljena (događalo se u više levela, kao i u prvoj igri). Kako bih rekao bacanje stvari nije "real time" slobodno bacanje, nego je i to asistirano u određenoj mjeri

@rodriguez

imaš sve za ps4

Roso 27.03.2019. 09:09

Može mala pomoća na nooba. Počeo sam igrat (igram cca 2 sata tjedno :D )i nisu mi baš najjasnije ikone kad podižem oružje. "E" tipka bi trebala zamjenit to šta pokupim sa onim šta imam u ruci? Ali to mi ne radi za onaj air gun, ne mogu ga se otarasit. Šta znače highlightani narančasti djelovi kod ikone, je li gubim upgradeove, prebacuju se na novo oružje, ostaju u ruksaku, šta? "R" tipka rastavi to na djelove koje kupim? Kako pokupit samo municiju?

Posta sam u krivu temu, ovo je za Exodus

Mommistake 27.03.2019. 09:14

Citiraj:

Autor rodriguez (Post 3288565)
Jel ima last light za PS4?

Prvi link na google...

https://www.playstation.com/en-us/ga...ght-redux-ps4/

rodriguez 27.03.2019. 16:11

Kupio jedinicu i dvojku metro za 56 kn na storeu:D

Did58 18.04.2019. 23:47

Pozz. Jel' neko odradio sve DLC ačivmente u Metro LL Redux?

Brko 19.04.2019. 06:58

Jesam :) što te zanima ;) ?

Sent from my SM-G965F using Tapatalk

Mommistake 19.04.2019. 08:16

Haha. Pročitao sam čovjekovo pitanje, i znao sam da je sljedeći komentar tvoj :D

Brko 19.04.2019. 09:00

Pa slobodno se netko drugi sa svim ačivima prijavi u diskusiju :)
Baš me zanima što kolegu zanima. Ti ačivmenti su bili poprilično straight forward, nije baš da je trebalo se patiti kao recimo za Shadow Ranger ačivment u vanilla LL igri (ne Redux). Tu sam se izmučio.

Mommistake 19.04.2019. 09:05

Ma zezam se, ne vidim razlog zakaj ti ne bi odgovorio ;)

Did58 19.04.2019. 10:01

Citiraj:

Autor Drug Brko (Post 3294639)
Jesam :) što te zanima ;) ?

Zaglavim u The tower Pack-u, a i nije nešto sjeo (ili sam prestar za ovo), pa ako može neki taktički savjet.

Brko 19.04.2019. 10:23

Koji ačivment točno te pati u toweru? Tower ti je više demo i developer show-off nego da ima smisla kao igra ;)

Did58 19.04.2019. 18:13

Citiraj:

Autor Drug Brko (Post 3294687)
Koji ačivment točno te pati u toweru? Tower ti je više demo i developer show-off nego da ima smisla kao igra ;)

Fala na trudu. Patili su me Humansi u 2/2 dijelu u "Test Complete - Complete the TOWER level" ačivu, ali sam ih upravo otkantao po kratkom postupku s LTM + G (to mi jedino nije sjelo u igri).
Ostao mi je još samo "Spartan 2034 - Complete the game in Spartan Mode" ačiv, zanima me jel' pretežak da se ne mrcvarim ako je.

Manuel Calavera 21.04.2019. 20:45

Prešao igru, dobrio lošiji kraj (iako sam zabrijao da imam gro moral pointsa), mada su oba završetka zapravo dobra, samo jedan je bolji

Plusevi:

- OK priča
- lokacije
- atmosfera
- inovativni metro gimmici (gas maska - mjenjanje filtera, brisanje maske, upaljač i paučina i takve sitnice)
- veća raznolikost od 2033 (pogotovo više neprijatelja, boss fajtovi i sl.)

Minusevi:

- zvukovi oružja
- sekundarna oružja (malo daju clungy feeling, jer ih baš ne možeš uvijek upotrijebljavati, na mjestu i u vrijeme koje ti želiš, skriptirano)
- malo previše skriptirana općenito
- AI neprijatelja
- lagano i na ranger hardcore u 95% situacija (previše healtha posvuda, ajd sa filterima je znalo biti borbe na možda 2 mjesta u igri)

Sve u svemu jedan od najboljih fps serijala u zadnjih 10 god, ali IMO nebi ih baš svrstao u najbolje igre općenito

Did58 28.04.2019. 19:12

Last Light i Metro 2033 upravo ponovno odigrao s dobrim završetkom, te otključao sve ačivmente 100%.

Ima san puno veći gušt nego onako "slobodnim stilom" jer triba igrati s malo više pažnje.

mamutarka 16.05.2023. 20:46

Immerse yourself in the year 2034 - you are the last light in the darkest hour.

To celebrate Metro: Last Light's 10th Anniversary, the original Complete Edition of the 2013 game will be available for free on Steam from 18-25 May.

vahha 16.05.2023. 23:26

Ne znam da li je iti jedna druga igra više puta bila free ukljucujuci i jedinicu! Mislim da ne postoji osoba koja nema original jedinicu i dvicu.

Nadam se da je ovo dio markentinga i potencijalnog trailera cetvrtog dijela pocetkom sestog mjeseca!

Sva vremena su GMT +2. Sada je 14:37.