PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Iskustva s IT trgovinama (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=66)
-   -   MR servis (informacije i iskustva) (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=215082)

Drvoje 22.10.2014. 09:03

Citiraj:

Autor syss (Post 2680302)
...jučer sam skužio da je fronta telke nova, znači cijela prednja maska je nova zato kaj ima jedan detalj kojeg orginalna maska nije imala....

Pusti zapišanoga da kanđama napravi autogram i problem riješen :D

smirnoff 23.10.2014. 13:11

Citiraj:

Autor syss (Post 2680302)
ne zna se krivac :D

btw. jučer sam skužio da je fronta telke nova, znači cijela prednja maska je nova zato kaj ima jedan detalj kojeg orginalna maska nije imala.

sad mi pak stvarno ništa nije jasno.

ajooj sad je tek jebada...netko je dobio zapišani TV koji će im usmrdit cijelu sobu kad se urgije... :roller:

syss 23.10.2014. 13:21

pa sumnjam da su mijenjali panel zbog toga mislim ono common sense da nisu... pitanje je jedino zašto su mijenjali.

De5tr0yer 23.10.2014. 19:59

Mijenjali su jer je tvoj ispravniji od onog drugog. :D

syss 23.10.2014. 20:05

UNTI to nisam pomislio :D

dkoraca 03.11.2014. 23:22

Moj servis ne preporučujem nikome. Možda imaju dobre ljude koj rade tamo, možda se i trude ,al imaju jedan problem. Gazda je bahata i bezobrazna osoba, u to sam se osobno uvjerio. Moj servis je ovlašteni Prestigio servis, nema ti druge nego slati tamo. Pošto sam trgovac i radim s Asbis-om moram kod njih slati Toshiba laptope i Prestigio tablete. Servis kao servis nije ništa posebno, ima puno boljih servisa. Za Prestigio se moraš spremiti na mjesec, mjesec i pol čekanja i agonije. Zoveš ih na telefon nikako se ne javljaju. Moraš sve mailom, to čekaš barem dan do dva. Zadnja stvar što mi se desila je sljedeća. Kupac koj je uzeo laptop kod mene nakon devet mjeseci ga je vratio da mu laptop ne puni. Ispitao sam laptop, spojio moj testni punjač i laptop normalno radi. Problem u punjaču. Neznam zašto je normalno al ne možeŠ slati smo punjač nego se mora slati i laptop. Pošto je kupac uzeo laptop kod mene, napravio sam uslugu i šaljem laptop za kupca. U opisu kvara napišem, neispravan punjač, jamstvo. Testiran s našim punjačem i Laptop normalno radi. Servis nije priznao jamstvo ,napisali da je korisnik kriv. Ja sam rekao da ne mislim da je kupac kriv, mislim da je tvornička greška. Vidio sam 1000 punjača, s prekriženim, savijenim kablovima i rade normalno. Al nema veze, servis je rekao da nema jamstvo i točka. Javim kupcu da nema jamstvo, kupac ljut i kaže da je to u jamstvu. Kažem servisu da taj laptop nije moj, da kupac ne želi platiti i da kontaktiraju kupca, da mu objasne, da se dogovore. Oni vrate laptop, naplate MENI!!!!! 150kn da se ja s kupcem svađam. Zovem kupca da nije uredu da naplate meni jer laptop nije moj i da se dogovori sa servisom. Kupac dođe u trgovinu, želi Laptop i njega ne zanima. Uzeo je Laptop. Meni je ostalo da platim 150kn jer su mi prijetili da mi neće poslat drugi Laptop koj je na servisu kod njih, koj nema nikakve veze s ovim!!!!! Dok ne platim tih 150kn da mi ga neće slati. Ja sam samo mogao platiti i mogu se slikati. MR servis je jako dobar i profi servis.

The AC 03.11.2014. 23:45

Citiraj:

Autor dkoraca (Post 2686168)
Moj servis ne preporučujem nikome. Možda imaju dobre ljude koj rade tamo, možda se i trude ,al imaju jedan problem. Gazda je bahata i bezobrazna osoba, u to sam se osobno uvjerio. Moj servis je ovlašteni Prestigio servis, nema ti druge nego slati tamo. Pošto sam trgovac i radim s Asbis-om moram kod njih slati Toshiba laptope i Prestigio tablete. Servis kao servis nije ništa posebno, ima puno boljih servisa. Za Prestigio se moraš spremiti na mjesec, mjesec i pol čekanja i agonije. Zoveš ih na telefon nikako se ne javljaju. Moraš sve mailom, to čekaš barem dan do dva. Zadnja stvar što mi se desila je sljedeća. Kupac koj je uzeo laptop kod mene nakon devet mjeseci ga je vratio da mu laptop ne puni. Ispitao sam laptop, spojio moj testni punjač i laptop normalno radi. Problem u punjaču. Neznam zašto je normalno al ne možeŠ slati smo punjač nego se mora slati i laptop. Pošto je kupac uzeo laptop kod mene, napravio sam uslugu i šaljem laptop za kupca. U opisu kvara napišem, neispravan punjač, jamstvo. Testiran s našim punjačem i Laptop normalno radi. Servis nije priznao jamstvo ,napisali da je korisnik kriv. Ja sam rekao da ne mislim da je kupac kriv, mislim da je tvornička greška. Vidio sam 1000 punjača, s prekriženim, savijenim kablovima i rade normalno. Al nema veze, servis je rekao da nema jamstvo i točka. Javim kupcu da nema jamstvo, kupac ljut i kaže da je to u jamstvu. Kažem servisu da taj laptop nije moj, da kupac ne želi platiti i da kontaktiraju kupca, da mu objasne, da se dogovore. Oni vrate laptop, naplate MENI!!!!! 150kn da se ja s kupcem svađam. Zovem kupca da nije uredu da naplate meni jer laptop nije moj i da se dogovori sa servisom. Kupac dođe u trgovinu, želi Laptop i njega ne zanima. Uzeo je Laptop. Meni je ostalo da platim 150kn jer su mi prijetili da mi neće poslat drugi Laptop koj je na servisu kod njih, koj nema nikakve veze s ovim!!!!! Dok ne platim tih 150kn da mi ga neće slati. Ja sam samo mogao platiti i mogu se slikati. MR servis je jako dobar i profi servis.

Ja fakat mislim da treba vratit m&d. :D

sandokan111 04.11.2014. 01:30

Citiraj:

Autor dkoraca (Post 2686168)

I to su nasi trgovci :P On usluge radi :lol2::lol2::lol2:

Don Kihoty 04.11.2014. 06:07

S obzirom da Toshiba ima Pickup&Return - slanje trgovca je stvarno "usluge radi"
za ljude koji su nesposobni ispuniti formular koji zahtjeva ispunjavanje 8 praznih polja
i stavljanje 2 kvačice.

GG kupac-idiot.

dkoraca 04.11.2014. 08:25

Lol !!!!!

Citiraj:

Autor sandokan111 (Post 2686221)
I to su nasi trgovci :P On usluge radi :lol2::lol2::lol2:

Najbolje bi bilo da sam mu odmah dao novi laptop, krstarenje s familijom i kupon Ina od 1000kn :) :lol2:

Mileni 04.11.2014. 09:52

Ovdje trgovac, u ovom slucaju dkoraca nije stvarno nista kriv. No zanimljivo je vidjeti reakcije servisa. Eh i da, naravno da ni kupac nije nista kriv. Samo je jedan krivac, i to ociti. IMHO naravno.

sandokan111 04.11.2014. 12:32

Citiraj:

Autor dkoraca (Post 2686243)
Najbolje bi bilo da sam mu odmah dao novi laptop, krstarenje s familijom i kupon Ina od 1000kn :) :lol2:

Ne, najbolje bi bilo da se upoznas s zakonom pa da ne izjavljujes da ti nekome usluge cinis. Nakon toga jedan odvjetnik na placi da te stvari obavlja za tebe bi bio jos bolje.

spawn 04.11.2014. 12:38

Ovdje moze biti svasta. Trebalo je ispitati punjač kako treba,tj vidjeti jel prekida kabel ili je punjac odapeo. Ako prekida kabel, u 99% je krivica kupca jer ne postupaju s punjačem kako je propisano tj. Vuku ga po prostoriji,natežu dok ne počne prekidati i to se naravno prešućuje kad se ide na jamstvo. Ista stvar kao kad popusti utičnica punjenja na laptopu
A trgovcu mogu samo reći da se pomiri s time da će ponekad snositi troškove,potrebne i nepotrebne. Odgovornost ima i prodavač,nije to samo preprodaja i tko šiša kupce.Ako želi zadržati kupca.Tako to funkcionira.

dkoraca 04.11.2014. 15:08

Citiraj:

Autor Bruno_Rv (Post 2686344)
Ovdje moze biti svasta. Trebalo je ispitati punjač kako treba,tj vidjeti jel prekida kabel ili je punjac odapeo. Ako prekida kabel, u 99% je krivica kupca jer ne postupaju s punjačem kako je propisano tj. Vuku ga po prostoriji,natežu dok ne počne prekidati i to se naravno prešućuje kad se ide na jamstvo. Ista stvar kao kad popusti utičnica punjenja na laptopu
A trgovcu mogu samo reći da se pomiri s time da će ponekad snositi troškove,potrebne i nepotrebne. Odgovornost ima i prodavač,nije to samo preprodaja i tko šiša kupce.Ako želi zadržati kupca.Tako to funkcionira.

Punjač je ispitan i poslan s opisom kvara. Slao sam punjače u puno gorem stanju. Ovdje se primijeti da je to tvornička greška jer je punjač očuvan, nema preklopljene kablove kao kod većine kada ga motaju punjač. Najbolje da servis nema nikakve obaveze. Najbolje kada kupac kupi Laptop kod nekog trgovca i sam šalje na jamstvo, servis mu naplati usluga i da odmah pošalju fakturu trgovcu. Dobavljač je samo uvezao robu, servis samo popravlja a trgovca se mora guliti jer je glup. Ja sam odmah rekao da mi nije do tih 150kn. Samo da skrenem pažnju na Moj servis. Još su mi rekli da ih više ne zovem telefonski jer neće mi dati nikakvu informaciju, da ne šaljem mailove. Samo mogu komunicirat preko radnog naloga. Pa mi reci tko je tu lud i kako se ponaša ovlašteni Toshiba servis.

domis 04.11.2014. 15:15

sve prijepise komunikacije pošalji direktno nekom odgovornom u toshibi...mislim da se takvo primitivno ponasanje ne tolerira u normalnom svijetu :)

spawn 04.11.2014. 15:22

To sam bas htio napisati. Nisam rekao da trgovac treba snositi svu osgovornost nego se osvrcem na "uslugu" koju si napravio kupcu. Nisi napravio uslugu nego je to obaveza.
A sto se tice ponasanja ovlastenog servisera,kontaktiraj uvoznika ili odgovornog u Tohibi.

dkoraca 04.11.2014. 22:33

Ja stvarno ne znam da je to obaveza, jer na samom jamstvu piše da kupac laptop šalje na adresu servisa. Ma nema veze, i da nema tog zakona ja tako radim i zato ima posla. Meni je otac uvijek govorio, najbolja reklama je besplatna reklama :) Slao sam mail u Toshiba Croatia, zvao sam gospodina Krešimira, popričali smo al ništa mi nije mogao pomoć. Slao sam mailove u Toshiba Europe, Ministarstvu Gospodarstva, Ministarstvo poduzetništva. Po zakonu nisam smio dobiti račun na moju firmu jer uređaj nije moj. Čekam odgovor ministarstva :) Čitao sam poslove ljudi s lošim iskustvima iz MojServis-a. I sam znam da ne možeš svih zadovoljiti, al takvo ponašanje je za mene neprihvatljivo, pogotovo za ovlašteni servis. Bit će bolje :)

nino 04.11.2014. 23:18

Citiraj:

Autor dkoraca (Post 2686666)
Ja stvarno ne znam da je to obaveza, jer na samom jamstvu piše da kupac laptop šalje na adresu servisa....

Tu smo da te naucimo. :D To je tvoja obaveza jer je ugovor izmedju tebe i kupca, racun koji si izdao i koji te obvezuje rjesavati jamstvena pitanja.

Dok se to ne promijeni u zakonu, nema druge...

dkoraca 04.11.2014. 23:26

Citiraj:

Autor nino (Post 2686702)
Tu smo da te naucimo. :D To je tvoja obaveza jer je ugovor izmedju tebe i kupca, racun koji si izdao i koji te obvezuje rjesavati jamstvena pitanja.

Dok se to ne promijeni u zakonu, nema druge...

Onda sam ja ispunio moju obavezu :chears:
A servis nije ispunio njegovu :rtfm:

panisher20 05.11.2014. 10:14

Meni da su naplatili 150 kn za nesto sto nisu napravili onda bi im sjeo u auto i lagano otisao tamo, pa bih ga pitao za sta ja trebam platit 150 kn, u tih 150 kn je moga rastavit punjac i popravit ga, a ne uzet ga u ruke pogledat i naplatit za 2 min necega tolku lovu. Ja isto radim u firmi sa informatickom robom tako da nazalost nekad i ja moram bit sa njima u kontaktu,odgovor cekate po 1-2 od njih sto je sramotno, Moj servis nije definitivno preporuka.

Old Iggy 05.11.2014. 12:39

Citiraj:

Autor panisher20 (Post 2686835)
Meni da su naplatili 150 kn za nesto sto nisu napravili onda bi im sjeo u auto i lagano otisao tamo, pa bih ga pitao za sta ja trebam platit 150 kn, u tih 150 kn je moga rastavit punjac i popravit ga, a ne uzet ga u ruke pogledat i naplatit za 2 min necega tolku lovu. Ja isto radim u firmi sa informatickom robom tako da nazalost nekad i ja moram bit sa njima u kontaktu,odgovor cekate po 1-2 od njih sto je sramotno, Moj servis nije definitivno preporuka.

150 kn je vjerojatno dijagnostika, a takve stvari servisi u pravilu ne popravljaju.
Sad treba vidjeti kako i zašto odbijaju reklamaciju, no u svakom slučaju vrijedi takve izbjegavati, koliko se realno može.

dkoraca 07.11.2014. 09:51

Sto ljudi, još više čudi.

Citiraj:

Autor sandokan111 (Post 2686339)
Ne, najbolje bi bilo da se upoznas s zakonom pa da ne izjavljujes da ti nekome usluge cinis. Nakon toga jedan odvjetnik na placi da te stvari obavlja za tebe bi bio jos bolje.

Odvjetnika bi mogao plaćati da naplaćujem kao MojServis. Ja ne mogu ljudima uzet 150kn zato što mi je kupac rekao ne radi punjač i ja sam potvrdio: Da, ne radi punjač, molim 150kn !!!!!! Rekao sam: napravio sam uslugu jer nisam znao da moram ja salt pošto na jamstvu piše da kupac šalje na adresu servisa. Al slao sam pa zato nisam napravio ništa loše. To što braniš taj servis pokazuje sljedeće, ili radiš tamo, ili si vlasnik ili si frustrirana osoba. :amen:
Ponavljam, ja ne mogu pisati loše ljudima u servisu nego o gazdi, pošto on vodi firmu. Radnicima svaka čast, oni rade svoj posao.

Old Iggy 07.11.2014. 09:57

Citiraj:

Autor dkoraca (Post 2687790)
Odvjetnika bi mogao plaćati da naplaćujem kao MojServis. Ja ne mogu ljudima uzet 150kn zato što mi je kupac rekao ne radi punjač i ja sam potvrdio: Da, ne radi punjač, molim 150kn !!!!!! Rekao sam: napravio sam uslugu jer nisam znao da moram ja salt pošto na jamstvu piše da kupac šalje na adresu servisa. Al slao sam pa zato nisam napravio ništa loše. To što braniš taj servis pokazuje sljedeće, ili radiš tamo, ili si vlasnik ili si frustrirana osoba. :amen:
Ponavljam, ja ne mogu pisati loše ljudima u servisu nego o gazdi, pošto on vodi firmu. Radnicima svaka čast, oni rade svoj posao.

Ako si vlasnik / vodiš neku trgovinu, morao bi znati svoje obveze.
Usluge je dobro raditi, ali ne na svoju štetu.

sandokan111 07.11.2014. 13:48

Citiraj:

Autor dkoraca (Post 2687790)
To što braniš taj servis pokazuje sljedeće, ili radiš tamo, ili si vlasnik ili si frustrirana osoba. :amen:

Lol. Ne branim ja servis nego je ovo povezano s jednom drugom temom gdje isti takvi trgovci kao ti rade "usluge" koje su zakonom obvezni, pa je samim time jos vise smjesno kad ti, kao trgovac tih stvari nisi svjestan. Znaci upustio si se u nesto, u neki rizik, a uopce nisi upoznat koje su ti obveze. I onda kad takav trgovac propadne bit ce kriva drzava a ne nepripremljenost.

dkoraca 07.11.2014. 21:35

Kivac

Citiraj:

Autor sandokan111 (Post 2687900)
Lol. Ne branim ja servis nego je ovo povezano s jednom drugom temom gdje isti takvi trgovci kao ti rade "usluge" koje su zakonom obvezni, pa je samim time jos vise smjesno kad ti, kao trgovac tih stvari nisi svjestan. Znaci upustio si se u nesto, u neki rizik, a uopce nisi upoznat koje su ti obveze. I onda kad takav trgovac propadne bit ce kriva drzava a ne nepripremljenost.

Najbolje da trgovca krivimo što proizvod ne radi. Proizvođač napravi loš proizvod, uvoznik od proizvođača dobije licencu da prodaje i on traži ovlašteni servis, po mogućnosti da je kvalitetan i pouzdan. To što neki servisi varaju ljude to je druga strana priče. Trgovac uzme proizvod i ima zaradu 3-10%, pošto ga webshopovi zajebavaju sa zaradom 1-2%. U tu cijenu je uračunata dostava,najam,radnici,režije.... Trgovac proda mobitel koj se pokvari. Normalno da kupac ima jamstvo. I sada ga trgovac šalje na jamstvo, plati dostavu gore, dole i zarada ispari. Al to nema veze. Onda servis kaže, mobitel nema jamstvo jer je mobitel bio u odiru s vlagom. Normalno da je ušla vlaga ako je mobitel loše napravljen. Po tebi sada trgovac mora kupiti novi mobitel i dat kupcu ? Što je s dobavljačem, s proizvođačem, sa servisom. Zašto onda postoji servis? Tko štiti trgovca koj ima par radnika, plača sve doprinose, poreze, prireze,plaču .... Kada vlasnik propadne nema pravo na biro jer ima poduzeće, a plaćao je sve poreze i doprinose. Pa gdje je tu zdrav razum? Što je po tebi to. Ti češ napisati pa to je rizik. Kada svi prodanu tko će tvojoj baki plaćati penziju, našim roditeljima, braniteljima ? :nono:

sandokan111 07.11.2014. 22:13

Citiraj:

Autor dkoraca (Post 2688127)

Uputio bi te u gospodarsku komoru, ili gdje god vec daju savjete za trgovce. Mislim da ti treba. Ovo sto ti pises nema bas neke veze ni s temom, ni s mojom brigom kao kupca, ali jedno je sigurno, da je to tako nemoguce nitko ne bi nista prodavao. Trzisna ekonomija, to smo htjeli, to smo dobili jeli.

Alfa_R 07.11.2014. 23:41

Citiraj:

....:

Samo ću ti ponoviti ono što su ti forumaši već rekli i to potkrijepiti sa zakonom.

Pravo i pravda često nisu na istoj strani, ali ovdje kao da jesu. Zakon štiti kupca od jačih tj trgovca i uvoznika/proizvođača.
Bit je da se se ne slama preko leđa kupca.

Tvoja je obveza definirana jasno u novom Zakonu o zaštiti potrošača

Ispunjenje ugovora:

Članak 43.

(1) Trgovac je dužan potrošaču ispuniti ugovor u skladu s odredbama ugovora, ovoga Zakona i Zakona o obveznim odnosima.

(2) U slučaju materijalnog nedostatka na proizvodu na odnose potrošača i trgovca primjenjuju se odredbe Zakona o obveznim odnosima o odgovornosti za materijalne nedostatke stvari.

(3) Ako trgovac ili proizvođač daje jamstvo za ispravnost prodanog proizvoda dužan je ispuniti obveze propisane Zakonom o obveznim odnosima o jamstvu za ispravnost prodane stvari, kao i obveze preuzete jamstvom.
....

koji nas upućuje na zakon o obveznim odnosima koji glasi:

3. Jamstvo za ispravnost prodane stvari (garancija)
Odgovornost prodavatelja i proizvođača

Članak 423.

(1) Kad je prodavatelj predao kupcu jamstveni (garancijski) list kojim proizvođač jamči ispravnost stvari u tijeku određenog vremena, računajući od njezine predaje kupcu, kupac može, ako stvar nije ispravna, zahtijevati kako od prodavatelja tako i od proizvođača da stvar popravi u razumnom roku ili ako to ne učini da mu umjesto nje preda stvar koja je ispravna.
(2) Ova pravila ne isključuju primjenu pravila o odgovornosti prodavatelja za nedostatke stvari.
(3) U jamstvu moraju biti navedena prava iz jamstva koja pripadaju kupcu, te jasno navedeno da jamstvo ne utječe na ostala prava koja pripadaju kupcu po drugim pravnim osnovama.
(4) Jamstvo mora sadržavati pojedinosti koje su potrebne kupcu za ostvarivanje njegovih prava, a posebno trajanje jamstva i teritorijalno područje važenja, te ime, odnosno naziv i adresu osobe koja je izdala jamstvo.
(5) Neispunjenje obveza iz stavka 3. i 4. ovoga članka ne utječe na valjanost jamstva.
Traženje popravka ili zamjene

Članak 424.

(1) Kupac može zbog neispravnosti stvari zahtijevati od prodavatelja, odnosno od proizvođača popravak ili zamjenu stvari u tijeku jamstvenog roka, bez obzira na to kad se nedostatak pojavio.
(2) On ima pravo na naknadu štete koju je pretrpio zbog toga što je bio lišen uporabe stvari od trenutka traženja popravka ili zamjene do njihova izvršenja.

Kao što vidimo jasno je naglašeno da imaš obaveze iz zakona, kao i one iz jamstvenog lista (s time da ona u jamstvenom su ništavna ako se kose sa zakonom).
Tako da, ne nisi učinio nikakvu uslugu kupcu što si slao o svom trošku nego si ispunio svoju zakonsku obvezu.

Nick7 08.11.2014. 09:39

Nadalje, ima i jos zabavnih dijelova zakona.

Naime, zakonski jamstvo smije biti minimalno 2 godine. A za puno proizvoda se daje jamstvo manje od toga (po deklaraciji proizvodjaca).
U slucaju da je navedeno jamstvo od jedne godine, a proteklo je npr. 1.5 godina - i dalje je duznost na trgovcu da popravi stvar/da novu ispravnu kupcu.

S druge strane - trgovci ne mogu niti trebaju biti 100% zasticeni od svega.
Naime - proizvodjac ima rizik da nesto nije ispravno i mozebitni trosak, isto tako imam i ja kao kupac - jer je jamstvo vremenski ograniceno, po kojoj logici bi trgovac morao biti u potpunosti zasticen i ne imati ikakav rizik, a opet zaradjivati u tom procesu?

Old Iggy 08.11.2014. 17:42

Citiraj:

Kada vlasnik propadne nema pravo na biro jer ima poduzeće, a plaćao je sve poreze i doprinose. Pa gdje je tu zdrav razum? Što je po tebi to. Ti češ napisati pa to je rizik. Kada svi prodanu tko će tvojoj baki plaćati penziju, našim roditeljima, braniteljima ? :nono:

Ti ili nisi nikakav trgovac ili si jako zelen uletio u to.

Taman5ipol 16.03.2015. 11:44

Imam pitanje jedno vezano uz IT servis, posto ste malo pod zadnje postove skrenuli s teme, pa me zanimaju par stvari. Odnosno, zanima me jedna; gdje je najbolje dati maticnu plocu za repariranje (reballing) ?
p.s. jel tko provjerio ovaj IT servis ?

Overclock_freak 16.03.2015. 14:37

Javi se forumašu Alvin ili firma IT Elektronika

e-one 08.04.2015. 17:45

Citiraj:

Autor Nick7 (Post 2688243)
Nadalje, ima i jos zabavnih dijelova zakona.

Naime, zakonski jamstvo smije biti minimalno 2 godine. A za puno proizvoda se daje jamstvo manje od toga (po deklaraciji proizvodjaca).
U slucaju da je navedeno jamstvo od jedne godine, a proteklo je npr. 1.5 godina - i dalje je duznost na trgovcu da popravi stvar/da novu ispravnu kupcu.

S druge strane - trgovci ne mogu niti trebaju biti 100% zasticeni od svega.
Naime - proizvodjac ima rizik da nesto nije ispravno i mozebitni trosak, isto tako imam i ja kao kupac - jer je jamstvo vremenski ograniceno, po kojoj logici bi trgovac morao biti u potpunosti zasticen i ne imati ikakav rizik, a opet zaradjivati u tom procesu?

Koliko je meni poznato ovo je netočno. Garanciju definira uvoznik u suradnji s proizvođačem naravno i koliko je meni poznato tj koliko sam uspio rastumačiti zakon taj rok uopće nije zakonom definiran. Dalje trgovac može ponuditi dodatno jamstvo na svoj trošak.

Ovo što ti navodiš pretpostavljam da je izvučeno iz zakona o obaveznim odnosima samo što onaj rok od 2 godine se ne odnosi na garanciju o ispravnosti proizvoda već na materijane nedostatke, a to baš i nema veze s garancijom.

De5tr0yer 08.04.2015. 20:09

To je EU zakon, tj. pravilo ili kako god želiš prevesti "rule".

link

Ovdje u DE su ljudi na temelju ovoga bez problema vraćali GTX 970:

Citiraj:

Within six months from receipt of the goods, you just need to show the trader that they are faulty or not as advertised.

Dunja10 28.05.2015. 13:32

Boki, ima tko preporuku za mene? Iz Varaždina sam, a da ne idem u ZG na servis racunala.. pa ako tko zna negdje u mojoj blizini da mi popravi komp :)
p.s. znam za njih; http://www.integragroup.hr/usluge-i-...rska/it-servis .. ali mi nisu bas blizu

srale7 28.05.2015. 13:56

Sta treba popravit?

1v@n 28.05.2015. 13:59

Traži preporuku servisa koji treba izbjegavati :)

Dunja10 28.05.2015. 14:09

Ma neznam ni sama. nakon sat vremena ili manje ili vise, ne znam tocno, mi sve zablokira i pojavi se sivi ekran. A nije napajanje a ni baterija u pitanju. Kad ga prislino iskljucim, onda nakon ukljucivanja mi se pojavi pozadinsko svjetlo i radi 15min tako dok se sam ne restarta i pokrene normalno ili pokrene onaj neki popravak startup windows, tako nesto. Bio je laptop prije pola godine na rastavljanju zbog istog problema i sad opet ista greska :( :wtf2::fala:

estugarda 29.05.2015. 07:42

I sto su rekli da je bilo prije pola godine?
I koji je to servis bio? (s obzirom na temu).

mstaglicic 29.05.2015. 20:56

Imam neugodno iskustvo sa servisom System One.

U kolovozu prosle godine sam kupio u ADM-u putem webshopa Dell Inspiron 3542 laptop . Uredno je sve radilo par mjeseci dok se nisu poceli javljat problemi - sporo bootanje/spori rad te na kraju disk vise nije bio vidljiv u BIOS-u .

Kontaktiram ADM i navodim kako uz to jos imam probleme da touchpad ne radi.
Kazu mi da moram slat laptop direktno u System One servis putem njihove pick-up&return usluge.

Kontaktiram i System One, dogovorim kad da pokupe laptop .Taman taj dan prilikom zadnjeg paljenja - laptop se upali ali ispusta beep konstantni.

Također navodim uz sve kvarove i to da pusta beep .

Vrag mi nije dao mira, surfam o tom servisu i vidim kako ima jos ljudi koji su nezadovoljni i za svaki slucaj poslikam laptop iz svakog ugla da se vidi stanje kucista.

Uredno oni pokupili laptop, stigao u servis i javljaju za par dana - nova maticna ploca, testirano i ispravno sve radi.

Laptop dolazi putem Overseasa k meni .Vec pri prvom paljenju - cujem kako disk i dalje ispusta zvuk kliktanja i zujanja te sama instalacija Windowsa prolazi jako sporo.
Isto tako vidim da i touchpad ne radi nikako.

Obavjestavam servis da laptop ne radi i opet kazu da ce doci iz Overseasa po laptop. Uredno krenem slozit laptop kad vidim ostecenje na plastici i to bas vece ostecenje i pokidano/potrgano kod donje plastike , vidi se da su ga na silu rastavljali/sastavljali .

Odmah javljam servisu da je laptop ostecen te da se odmah ogradim navedem i da sam slikao laptop prije slanja i trenutno stanje.
Obavjestavam i Dell da budu upoznati s radom ovlastenog servisa , naravno i njima saljem slike stanja prije i poslije.

Pokupi Overseas laptop te on sutradan stigne u ZG u servis i od tad pocinju problemi .

Jave mi odmah kako je laptop najvjerojatnije ostecen u transportu ( kuciste,disk ) te da ga vracaju Overseasu da nadoknadi stetu pa ce ga tek onda servisirat i popraviti sto sam naveo da ne radi.

Kontaktiram Overseas - oni mi potvrde da im je laptop vracen jer je navodno ostecen u transportu.Oni ga salju u drugi servis gdje su dobili jeftiniju ponudu popravka pa ce me obavijestiti.

Nazovu me iz Overseasa i pricam s njihovom djelatnicom te joj posaljem i slike, na sto mi ona i sama kaze kako je jako mala vjerojatnost da je to nastalo prilikom transporta a da kutija ostane citava, bez tragova.

Svakodnevno kontaktiram i s Dellom, Overseasom i sa System One servisom ali od servisa nikakav odgovor nisam dobio osim da se ceka to sa Overseasom da srede.

Mene zanima, imam li kakvo pravo putem trgovca/servisa trazit novi laptop ili cekat da se rijesi ova situacija ?

Laptop je prestao raditi 21.4. , pokupljen je od strane Overseasa 28.4. te meni 11.5. dosao " popravljen " .Ponovno ga preuzima Overseas 14.5. te stize 15.5. u servis. Od tog dana oni skroz odugovlace, ne zele priznat krivnju nego sve prebacuju na Overseas .

wooden 29.05.2015. 21:06

Citiraj:

Autor mstaglicic (Post 2785428)
Svakodnevno kontaktiram i s Dellom, Overseasom i sa System One servisom

Klasična greška, kontaktiraš sve moguće osim onih koje bi trebao, jedino s kim ti trebaš pričati je ADM i njima si trebao poslati laptop, bez obzira što su ti oni rekli da šalješ u servis.
Ovako se navlačiš s drugim firmama s kojima nemaš ama baš nikakve veze.

Nazovi ADM i traži njihovu intervenciju, neka oni to riješe sa tim servisom jer kod njih si kupio laptop.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 22:01.