![]() |
Citiraj:
|
Citiraj:
Ako je tako , onda cu lijepo zamoliti Wolwa da mi slozi konfu, da ima 128 giga memorije ,1Tb SSD, 2Kw napajanja i sve to mora i mora kostati 9000kn ni lipe vise. Konfa mora biti za pustanje cajke, obrada fotosopa sa mobitelom i mora tuci Syssa u svim igrama makar i u Simsu? Jel te? Komp mora biti bolji od Syssa i briga me da li place od suza. |
hm...sada cura stisla kontrolu i oce wolwa pošto ja nemrem ugurati 128 :D
hvala lolo na pomoci! |
Citiraj:
|
Citiraj:
to je prosto nemoguće iz jednostavnog razloga što još otplaćujem komp :D :D |
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Stvar je u tome ako uzimaš IB i Z68-icu moraš hitit prvo SB proc na tu ploču da bi updejtao bios s podrškom za IB,zato se @Tiki brine, al velim pošto se radi o @FRipperu da se ne brine.
|
pa g530 ide gore, sto znaci da bios ne bu problem, jer ga imam...
|
Evo odlučeno šta ce i kako ce to izgledati :D
CPU: i5-3570K Spire TherMax II MBO: Asrock Z68 Extreme3 Gen3 RAM: Patriot Viper G2, 1600Mhz, 32GB (4x8GB) GPU: SLI Palit GTS450 1Gb DDR5 Edit: SLI Gigabyte GTX 560 Ti 1Gb OC SSD: Intel SSD 520 Series 180GB Sata3 PSU: Seasonic SS-520GB, S12 II, aktivni PFC AllIn: Zalman Z9 Plus LCD: 2x AOC-I2352VH, on the wall... Tipkovnica Razer Anansi Miš MX518 SteelSeries Qck SC2 Budzet je malo premašen, ali postao sam ovdje jer je to to skoro kada oduzmem stvari koje sam vec imao (grafe,ssd,napajanje,tipk i miš) Inace ova konfa zamjenjuje konfu pod GAMING, mislim da je ok iako sam amd fan odkada znam za sebe...al eto mora se i nesto novo probati Hvala lolofuxy na pomoci pri odabiru i Zagy-ni-me za sve ostalo :goood: Edit: uzete jace grafe da sisa ipak malo ima šta raditi :) |
Taj Siso se neće ni zagrijati u toj konfi, a kamoli oznojiti. Šteta novaca. Uzmi Xilence RedWing 420/480W ili LC Power GP3 460W i uštedi koju kunicu.
|
sisu vec imam...
imam i xp580 ali sisa it is za ovo ;) edit: sisa zato jer je tiša od redwinga...sa paliticama i špirom komp ce biti necujan...sam moram vidjeti ventove od zalmana, jer ga nisam imao u blizini...ali ako oni budu glasni i to cemo zamjeniti necim tisim :) |
Uzmi 2500k i ustedi, dobijas veci OC potencijal, manje temperature itd...
|
ma i o tom sam razmisljao...ali eto idem na ib...sb imao, sb ima previse ljudi, nije to kul vise :D :D treba i ovog probati ocati a ne samo 2500k kako svi rade
a temperature ni po max ljetu nece sigurno biti vece od buldoga...pa ne brinem za to |
Nego ljudovi, recite vi meni jel moj siso bu tu dosta?
CPU: i5-3570K Spire TherMax II MBO: Asrock Z68 Extreme3 Gen3 RAM: Patriot Viper G2, 1600Mhz, 32GB (4x8GB) GPU: SLI Gigabyte GTX 560 Ti 1Gb OC SSD: Intel SSD 520 Series 180GB Sata3 ODD: DVDRW LiteOn PSU: Seasonic SS-520GB, S12 II, aktivni PFC AllIn: Zalman Z9 Plus, 3-4venta Dosta podrazumjeva se da ce biti tu i nekog oc-a...i mozda jedan dan i neki jači proc tipa 3770k...Bu on to drzao bez beda?? |
Drzat ce
:chears: EDIT: tek sad vidim da je SLI u pitanju, nisam 100% siguran ali mislim da bi trebalo bi biti dovoljno... |
Citiraj:
A i @alengrosevic ima zanimljivu ponudu :D |
Da, bome i ima...Uvijek sam se pitao "da mi je znati tko treba kw-tno napajanje" al eto nikada ne reci nikada :D
Eto, veci dio komponenti vec spreman...pa sada čekamo ostalo da to upogonimo i da se igramo sa potrošnjom struje :D Hvala lolo još jednom, duzan sam cugu/dvije kada dodjem u zg! ;) |
Ostavljaš Sisu na kraju onda ili?
Ma ništa ;) |
Evo u pregovorima za kwatno :D
|
Kolko vidim pala je zamjena za HX elektranu :D
|
:D a morao sam, to mi je bilo najeftinije a bome sam sada miran...budem spojio odma i g530 na to :)
|
Trebao bih pomoć oko gaming konfe ..
BF3 , Crysis 3 kad izadje i vise ove zahtjevnije igre Sapphire HD 7850, 2GB OC Edition, GDDR5 256bit, 28nm, DVI + HDMI Procesor Intel Core i5-3570K 3.4GHz,Socket 1155, box ( Ivy Bridge) Corsair SSD 60GB Force 3, 2.5", SATA 3 6G, R/W:525/490 MB/s, 80k Trebao bi neku maticnu , napajanje , ram ( 8gb ) , kučište ( CM 690 lite ili adv. ili fractal design r3 ) |
Matica Asrock Z77 EXTREME4-M
Napajanje XFX 550W Ram svejedno, uzmi si 2x4gb 1600mhz, corsair npr... Kutija definitivno Fractal R3 i ako nemas, trebao bi si uzeti neki dobar hladnjak za proc |
Jel to ta matična ?
http://www.adm.hr/product_info.php?products_id=11400 i gledao sam za ram nest kao http://www.adm.hr/product_info.php?c...ducts_id=11208 ili http://www.adm.hr/product_info.php?c...ducts_id=10466 posto se ne razumijem u ovo tako pretpostavljam da cim je vise mhz da ce biti bolji ? a tih 100 kuna mi n mijenja nesto previse. Imate nekih preporuka za ssd ? bitno mi je da na njega stane windowsi i bf3 a ostalo me ne brine tako .. |
to je ta matica...
ram neces osjetiti razliku, ako vec imas para, uzmi si radje 4x4 (16gb) Kingmax, 1600MHz uglavnom, uzimaj 1600mhz, nista vise ni manje ssd ce ti 60gb biti malo...uzmi minimalno 90gb ili ako mozes OCZ Agility 3 Solid State Drive 2.5 SATA III-600 120 GB MLC, Retail Reci mi koji ti je budzet, sta ne trebas kupovati? hard imas neki ili ces samo ssd koristiti...optika? i di bi to kupio ili nije vazno? Ovako bi ja to: Intel procesor Core i5 3570K, Socket 1155, 3.4GHz, četiri jezgre Spire TherMax II univerz. high-end hlad. ASRock matična ploča Z77 Extreme4, Socket 1155, Intel Z67/Intel Z77, ATX/microATX 4xCorsair RAM 4GB, DDR3, 1600MHz Sapphire grafička kartica AMD Radeon HD7850, CrossFire, 2GB DDR5, PCIe, DVI, HDMI OCZ čvrsti disk Agility 3, 120GB, SSD, SATA, 2.5", SATA3 Fractal Design kućište Define R3, midi, bez napajanja, ATX, mATX XFX napajanje Core Edition 550 W, 120mm vent. 7.625,88 kn FuturaIt, besplatno sastavljanje i dostava + ako trebaš još neku optiku, uzmeš lg dvdrw te ako ti treba dodatni hard uzmes npr Western Digital, 1TB, Caviar Blue, 7200rpm, SATA 6 Gb s, 32MB To bi ti onda bilo oko 8448kn gotovina |
Citiraj:
Uzimaš gaming konfu, umjesto da ideš na bolju grafu ti ideš na što jači proc i rame od 2000 mhz što nema smisla. |
|
mach nemoj...a i kazem ti malo ti je 60gb...biti ce ti poslje zao sto nisi uzeo vece
koliko novaca trosis i kako kupujes,cash aka ante ili kartica? |
Citiraj:
do nekih 8000 kuna , a neznam vjerojatno kartica ... |
Nemoj ne znam kartica ili keš ... jer za keš dobivaš bolje komponente i opet navedi jer ti treba sve osim hdd-a i optike ili ti treba kompletna konfiguracija?
Ako imaš hdd i optiku dal su oni sata ili pata? |
Citiraj:
Grafa: HD7850 sad neznam saphire verzija ili MSI Twin Frozr oc , oba dvije su u cijeni skoro pa iste CPU: Intel i5 3570k 3.4ghz Kučište: Fractal design r3 Napajanje: XFX xore edition 550w Matična: Asrock Z77 Extreme4-M Hladnjak-nemam pojma :D preporuke pls :D SSD-vjerojatno 60GB OCZ Vertex 3 monitor i ostalo netrebam nista ... |
Ovo ti je konfa za keš:
cpu: i5 3450 mbo: AS ROCK B75M ram: TRANSCEND 1X4 GB 1600 MHZ (X2-8GB) ssd: KIGSTON 60 GB vga: MSI GTX 670 2GB psu: XFX 550W dvd: LG DVD-RW SATA case: FRACTAL DESIGN DEFINE MINI ukupno: 7529 kn (besplatno slaganje i dostava) SSD veći od 60 gb ti nije potreban pošto ti je komp za gaming i sve ide na hdd. Ovo ti je odlična gaming konfa zbog GTX 670. |
Da, konfa je bolesna! eto ne trebas vise kemijati, gornja konfa i amen...na karticu ti je to oko 8360kn
|
nisam vidio gornje postove , nije za oc-anje imam hdd , samo za igre bf3 i to ...
do nekih 8000 kuna to negdi oko toga |
Citiraj:
|
Pa dobro hebate reci na kartice ili ne na kartice
Ako ćeš uzimat moju konfu i želiš da ti ju slože i da bude 8 tkn na kartice stavi ZALMAN Z9 i SILVERSTONE STRIDER 500W umjesto Fractal Design Define mini i XFX-a 550W i to će te ispast 7981 kn. Ako znaš slagat sam konfu onda seli u portiu jer tamo vrijedi ista cijena za keš/kartice. |
Intel procesor Core i5 3570K, Socket 1155, 3.4GHz, četiri jezgre
Spire TherMax II univerz. high-end hlad. ASRock matična ploča Z77 Extreme4, Socket 1155, Intel Z67/Intel Z77, ATX/microATX 4xCorsair RAM 4GB, DDR3, 1600MHz Sapphire grafička kartica AMD Radeon HD7850, CrossFire, 2GB DDR5, PCIe, DVI, HDMI OCZ čvrsti disk Agility 3, 120GB, SSD, SATA, 2.5", SATA3 Fractal Design kućište Define R3, midi, bez napajanja, ATX, mATX XFX napajanje Core Edition 550 W, 120mm vent. 7.625,88 kn FuturaIt, besplatno sastavljanje i dostava evo ovo mi se cini super za ono sto ja trebam ... |
ma nije problem moze se i na keš srediti ...
|
Citiraj:
i5 2500 GTX 670 MUSHKIN Essentials 8GB 1600mhz Asrock H67 M Fractal core 1000 LG optika OCZ Agility3 - 60 gb XFX 550w Links, 8.138,00 kn, sve raspolozivo u ZG |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 04:34. |