![]() |
http://www.pohrani.com/t/B/FM/WwfY1bf/h10048.jpg
1.36v,4.8ghz, preko sat i pol samllFTT przenja u pravoj verziji primea95 pa BSOD nakon par sati surfanja i gluposti. Nema sansi da sad mozes znat da je sve ok. Mozes pricat, pisat ali znat ne mozes. |
Citiraj:
|
Mislim da tu najveće prste ima ova promjena voltaže u idle i load, kao da nekad vcore zakasni porasti za clockom pa se to desi. Takav dojam imao kad sam tražio minimum Vcore za 4.5, malo se poigravao sa tim postavkama, mada mi nisu sve najjasnije, ovaj CPU Capability ide od 100% do 140% nije mi najjasnije za šta je to, i Spread spectrum, od 300 do 500khz, kao nešto za stabilnost bla bla
http://www.pohrani.com/t/1q/gh/2oVksDgI/capture.jpg |
Da i to je jedan od najcescih razloga. Ta capability moras povecat jer ce ti spusta multi pod opetercenjem jer je ogranicena potrosnja.
Nisam mogao izdrzat da ne upogonim Extreme 6 i ploca je mrcina u svakom pogledu. Voltaze su poprilicno zacementirane i hoce se klokat. brzinski max. multi sa dve jezge zbog zagrijavanja. S obzirom da je na 24/7 sedmici sa Steamom, Originom i ostalim glupostima i da su na ploci 4 sticka, nije lose. Proc je zderonja voltaze ali kad se ohladi ide jos bolje i treba mu nesto manje za relativno dobru stabilnost.. http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=2200152 |
Ma samo isprobavam po malo dok me sve ovo još drži, dok je svježe, inače će to biti za sad samo na default+turbo.
Auf, pa sprćit ćeš ga :D negdje sam čitao da su više voltaže na 0.35nm procevima dosta destruktivnije za proc nego li oni stariji procesi.... |
|
koliko stvarnih volta imas na cpuu?? 1.36 nije sigurno.
|
Moguće je, ali samo za validaciju. Za nešto više sigurno ne.
|
1.37 i boota u win. Pri bootu se restartirao 2 puta ali onda je usao u win i prosao 30min primea bez ikakovih problema. Meni isto nije bas jasno!?
|
Citiraj:
E-mil nije ne ver 26.6 dobra. Tek 27.xx na dalje.. |
Citiraj:
|
http://www.pohrani.com/t/i/J5/4b0CQA...picture001.jpg
Cinebench je dobar za provjerit dal sve stima. Oko 9.7 bi trebal bit rez na 5ghz. Nove Asrockice hoce throttlingat ak se ne porihtaju dobro i radit na x43 pod opterecenjem. |
zanimljivo.. ne da mi se postavljat slike ovamo uglavnom.. (CINEBENCH)
i7 2600k stock HTon = 6.85 i7 2600k stock HToff = 5.56 Neka mi jos netko kaze da HT ne povecava performanse!! Uuuhh, moja throttlinga na x39/40.. :) |
Citiraj:
Zar nisu te 27.xx beta verzije. Ova je skinuta sa http://www.mersenne.org/ Naći ću sutra i to, pa ćemo izvrtiti. Ili još bolje linX pa da završim priču o stabilnosti na 4.5GHz i 1.27V. |
Kaj se uopce hebes sa tim primeom.To je ok za pogledat temp, 20min, pol sata ili okrvirno stabinost. Ne sjeceam se da sam daval linkove al nema veze.
|
Za neku okvirnu "stabilnost", uz Cinebench koji je spomenuo Magarac, dobar je i x264 HD Benchmark 4.0 koji dobrano optereti procesor. Recimo na nekim frekvencijama mi je prolazio Cinebench 10.5/11, dok se rušio na spomenutom testu. Tako da, to je još jedan solidan "brzinski" pokazatelj stabilnosti.
@ E-Mil - dobar primjerak procesora si upecao, pogotovo jer si uzimao na neviđeno :) A ploča, što drugo reći nego - vrhunska za te novce :) |
Citiraj:
lp |
idle 1600mhz 0.950, 4500mhz 1.31 +/-0.01, ovisno o loadu... cpu senzor ide do 59-60 u aida stress testu, ventovi na kuleru idu do nekih 1100-1200, max je 2200.
|
Ček, podigo si mu max multiplier, no ploča ga i dalje spušta u idleu? Ja čim sam ga stavio na 42 non stop je na 42, bez obzira na Speedstep/turbo postavke u BIOSu.
Nego, ne znam kak Aida optereti proc, no jesi probo Prime ili još bolje Y-Cruncher? Ja sam inače na 4.2, napon oko 1.35, ventovi na 5V svi u kućitu, CPU vent je na 600 RPMa (Ninja 3 btw, sad ću to stavit u "moj komp") i pod Primeom, max CPU test, jezgre veriraju onak između 65 i 70. U ovom trenutku, idle, između 40 i 45 su. |
naravno da ga spušta... speedstep + c1e enabled, turbo ugašen.
prime daje koji stupanj više, ali ništa revolucionarno + ne da mi se palit 4 prozora, ovak elegantno stisnem start :D 1.35 ti je previše za 4.2... mislim stabilno je sigurno, ali bezveze ti troši struju i grije se + još ako se ne spušta onda niš nisi napravio ;) meni je idle 28, cpu ventovi 800rpm, a bio sam uhvatio i cpu jezgre pri loadu istog tog stres testa i nisu prešle 70. |
Da, nisam se nikad poigro s tim, postao sam lijen s godinama :) Moguće da sam C1E ugasio onda.
Budem se poigro s naponom, u biti takt ću povećat jer mi je to i cilj takionak. fala i lp |
Ne znam šta radiš za tako visoke taktove, ali ok.. nikako nemoj gasit one c1 i ostale gluposti.. ostavi sve upaljeno.. dobro je za procesor, dobro za grijanje proca dobro za sve a ne utječe na stabilnost OCa.. i scythe ga nemože hladit na toj voltazi u full loadu. Ne igraj se vatrom.
EDIT: Pomijesao sam katanu3 sa ninjom3.. Moja greska! |
Citiraj:
ostavio sam occt da radi i u windowsima sa asusovim programom kaj dode uz plocu skidao voltaze, svakih par min malo skinem i gledam jel radi dalje i dosao sam na to da na 4.4 bez problema radi na 1.27V, na 1.26V je bacilo neki error... |
Taj asusov senzor pokaziva temp za cpu packah ne za jezgre!
|
pa on je tu negdje kao i jezgre po vrijednostima.
|
Citiraj:
Evo jedna jutrošnja validacija sa baka-klok sistemom. http://valid.canardpc.com/cache/banner/2202608.png Sad se trebam detaljnije pozabaviti svim onim opcijama u BIOS-u, da vidimo koliko ploča može potegnuti. |
pa ti ćeš popalit i sobu i komp i cpu sa tih 1.6 :D
|
Nebu mu nist. Za dve jezgre je temp 30,40c u idelu sa tom voltazom. Voltaza nije problem ako je temperatura normalna. Do 1.7v procesori podnose bez problema sa svim jezgrama i HTom ako su adekvatno hladeni. Naravno za to vise nije dovoljan zracni hladnjak cak ni vodeni, nego treba otic u minus..
idle 1.65v http://www.pohrani.com/t/K/Cj/1M0DY9di/untitled.jpg |
:nono:Ja još nisam prešao prako 1,39V. Ne hrani mi ego to overvoltiranje i validacija da može validirati.
|
Složio kolegi sljedeću konfu:
Core i5 2500k AsRock P67 Pro3 2x4GB Kingston DDR3 1600MHz Proc na 4GHz@1.208V, (moj stari TT BigTyphoon gore) temp. idu do 52C max. na jednoj jezgri dok druge ne probijaju 50C...pa me zanima jel ok da mu to ostavim tako za 24/7...kolega svira u bendu, pa će mu komp služiti za Cubase i sl. programe, za koje vjerujem da ne mogu iskoristiti ni 50% tog proca. |
nemas uopce potrebe za OC za navedenu namjeru..
|
Stigao 2500k...koji bi bio prosjek za postavku voltaže na 4ghz ?
|
Stavi automatski pa vidi šta ploča kaže..a jedno 1.2 V. Što manje to bolje..
|
A to sam si i mislio da bi tak nekak trebalo stavit...imam stock hladnjak...do koje voltaže mogu ići s tim hladnjakom ? Max temperature ?
|
4.0ghz, 1.2v +/- 0.02v..
|
Moram priznat da sam ostao "paf" kad sam usporedio aida reze sa svojim bivšim Q9550...brojevi su ohoho veći...negdje duplo pa čak i više !
Stvarno sam se ugodno iznenadio. A temperature ? Do koliko su dopuštene bez obzira na vmax 1.36v ? |
Ja ne volim kad mi je prime95 iznad 72,3 stupnja. Recimo 65c loadu u nekom 100% opterecenju, rendanje ili sl..Mislim da je po spec. 72c granica, samo nisam siguran koja je to temp, jezgre ili proc..
|
Ma to je nemoguće sa stock hladnjakom...malo sam izvratio prime...temperature idu do 75°C ! Morat ću što prije naručit 1155 bracket za TUExtreme.
|
nemoj ga dizat uopce na stock hladjenju.. Ostavi sve na stock dok ne rijesis neki hladnjak..
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 13:43. |