![]() |
Kakav 3D, mani se corava posla. Pogotovo kad vidim "mogucnosti monitora" koje govore da radi 2D --> 3D konverziju kroz LG-ev software :D To mora da izgleda do jaja i vrijedi te pare... Ako je 2D film konvertiran u 3D loš u kinu, ne želim ni pokušat sanjat kako izgleda na monitoru za 1/100 para kolko kosta sustav u kinu.
Procitaj reviewe tih 3D pi__darija i kupi pošten IPS panel. |
Hvala zwer.. Budem ipak pogledao della..
EDIT: jos samo sitno pitanje, kolika je razlika u opterecenju grafe kod igranja 1080/1200px?? Ne planiram nadogranju grafe, a ne bi htio ubit performanse grafe.. |
molio bih vas za preporuku monitora lcd tv do nekih 1500 kn. hvala
|
Kupi si rađe malo bolji IPS monitor i usb telku i sve si naštimaš u 5 min u Windows Media Centru. LCD TV kao monitori nisu najbolji što se tiče kvalitetne slike.
|
Hvala na odgovoru. A neznam ni sam šta bi.. Koji bi mi ips monitor preporučio?
|
Ovo što u tekstu izgleda kao podebljano (boldano) je link koji upućuje na monitor, a drugi upućuje na USB TV.
|
Hvala, nisam išao za tim.. Znači ovaj bi bio najbolji izbor za nekih 1200 kn. Ako jos imate kakvu preporuku slobodno predložite.
|
Od 23" novi monitor sa IPS-om s 3 godine garancije, Dvi-em, Hdmi-em ćeš teško nać jeftiniji ili za istu lovu a da je drastično bolji, tako da da ovaj AOC ti je trenutno best buy.
|
Što mislite da li je bolje dodati jos 100,150 kn i odabrati neki od ova dva:
http://www.protis.hr/products/detail...ms-black/49391 http://www.protis.hr/products/detail...ms-black/44410 |
Tih 100-tinjak kuna više ne garantiraju da se bude dobio bolji monitor. Svi ovdje spomenuti monitori dolaze s LG-evim panelom.
Možeš uzeti jedan od ta dva s tvojih linkova ako ti je ergonomija bitna. |
ako zelis bolji stalak i podesavanje uzmi della, lg slobodno preskoci za tih 70kn razlike (ja imam taj lg, al kad sam ja kupovao razlika je bila 300kn i jos nije bilo ovog nego dell modela stara verzija).
Ak ti nije bitno to sve idi na aoc. |
Evo ja kupio dell u2312hm prije tjedan dva i mogu reć da je solidan monitor samo ona antiglare folija je užasno prejaka! Čim se pogleda sa malo većeg kuta odmah izgleda da ima light bleed.
|
to je ips glow, imaju to svi ips monitori
|
nemaju bas svi ;)
ali cim jeftiniji model matrice, tim izrazenija pojava. |
Citiraj:
|
da barem dode neki noviji pva monitor kod nas
|
kao npr?
|
Citiraj:
|
Citiraj:
kod nas je bio samsung f2380 jedino ali to je stari glomazni model i jedan hp malo skuplji i jos glomazniji. recimo nec EX231Wp-BK, realna cijena 1500 kuna pricam gluposti, nije dell los, jedino je glow malo iritantan po noci |
Taj Zmazung s C-PVA panelom je drek. Vidio ga, radio malo na njemu i drek je. :) Viđao sam TN-ce s boljim gradijentima.
|
Recite mi, da li ima razlike izmedju ova dva monitora? kvaliteta mislim ili je svejedno koji uzmem?
LG 23" Wide LED IPS235V IPS panel LG 23" Wide LED IPS231P Pivot Graphic dobavljač mora biti microline, a ne vidim da imaju neki drugi ips osim ta dva a cijena mora biti tako oko 1300kn ili imate neku drugu preporuku do 1300kn? |
Ja bi uzeo IPS231P jer nudi swivel, pivot i podešavanja po visini.
Pošto veliš da si limitiran na Microline nemam ti ništa drugo za predložiti. Kakva bude kvaliteta slike ovisi od primjerka do primjerka monitora, ne ovisi o modelu ili imenu koje piše s prednje strane. |
IPS231P will be pošto je AOC-I2352VH nedosupan
|
Jel li ASUS ML239H, 23" dobar monitor za gaming?
Prema specifikacijama (2 ms, 50000:1, hdmi) nije loš. Jel ima netko možda iskustva s ovom napravom? |
prema specifikacijama je 5ms gtg ;)
ok su za gejming, film izgleda ok na njemu (samo to sam vidio, jedan se prosetao kroz ured neki dan), isto ko i na ostalima s tim panelom. Ali zasto radije onda ne uzmes u2312 ili jeftiniji ips231p, puno bolja ergonomija. Sam hdmi i nije bas nesto obzirom na cijenu dvi - hdmi kablova. |
Citiraj:
|
Kod nas se pojavio još jedan IPS. To je Philips 237E3QPHSU koji nema mogučnosti podešavanja te ima D-SUB i dva HDMI konektora.
specifikacije PDF cijena na nabavi |
Makli s nabave, vidim u Stinksa po 1300kn.
Neloše za monitor s IPS matricom (trebalo bi doduše pronjuškati koji review prije kupnje). Doduše ja i dalje ne žalim za 1500kn potrošenih na Dell (LG :D) U2312HM |
Nikako ne mogu shvatit zašto im je problem ubacit kvalitetan stalak. Uzet ''kvalitetan'' panel a imat drek od stalka koji nudi mogućnost jedino tilta je fail.
|
Ja osobno imam U2312 i nema mu premca za novce koje košta, a LG IPS model je isto dobar, no Dell je Dell. Postolje vrhunsko, čvrsto, ima sve moguća okretanja i micanja, ma vrhunski.
Cijena je znam veća no opet, vrijedi svake lipe :):) |
Citiraj:
Panel je ionako isti. |
bok svima, trebam preporuku nekog 23" monitora i stalka za njega da ga mogu stavit na zid. Gledam malo ovaj LG spomenuti gore i Dell, i AOC monitori su mi upali u oko al ne znam kakva im je kvaliteta, bitno da je dobar monitor s dobrim stalkom da ga mogu pričvrstit na zid. Cijena do 1500 - 1600 kn.
|
da wolv, al taj lg je osjetno klimaviji od della, ok je al nije toliko robustan jednostavno.
@reedy.. nijedan od njih nema stalak za pricvrstit na zid, al svi imaju standardne vesa rupice pa mozes na bilokoji stalak stavit, a ima ih od 50-ak kn na vise. (moras pripazit na razmak rupica, al pise ti na monitorima i na stalcima sta podrzavaju u specifikacijama sve tocno) Sto se tice kvalitete, sve ti je to isto, aoc su isto skroz ok sta god ti netko isao pricat. Ne umiru nista vise od ostatka i imaju podjednake garancije. Drugim rijecima, biraj najbolji omjer dizajna i cijene koji ti se svida |
Citiraj:
|
vecinom mozes potpuno skinuti stalak, da. Recimo stalak za ovaj ips231p sto je wolv spomenuo ima doslovno vesa mount na sebi i samo ga zamjenis sa zidnim.
Ne treba ti dell ako ces ga kacit na zid, njegova jedina prednost je dobar stalak za stol. |
Pozdrav, od pogledanoga svakako zapinje za oko Dell U2312HM i mislim da će to biti i moj odabir. Dva su pitanja:
Koliki je minus (i jeli uopće) nedostatak HDMI konektora kod Della? Hoće li za početak moj laptop (HP6715s) s ovom prastarom grafičkom karticom ATI Radeon X1250 moći prikazati na tome monitoru sliku na nekoj većoj rezoluciji bez preopterećenja i mogućeg kvara grafičke/matične/nečeg trećeg? Monitor bi služio isključivo za dulja čitanja, obradu teksta kao extend postojećeg monitora na laptopu :) Zahvaljujem |
Citiraj:
A od digitalnih ulaza ima ionako DVI i DP Citiraj:
BTW koristi opciju edit |
A ništa onda, ovih dana do Linksa, uzeti monitor pa javiti dojmove. :)
|
pozdrav moze li mi netko objasnit razliku izmedu ova 2 monitora odnosno dali su te milisekunde toliko vazne,hvala
http://www.portio.hr/index.php?page=...d=100300047537 http://www.portio.hr/index.php?page=...d=100300045510 |
Bolje ti je ovo
LG IPS231P-BN 23" Wide LED Monitor 1.336,61 kn Odličan monitor samo sa jednom manom, nema hdmi...ali ako ti nije hdmi potreban,go for it! |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 18:15. |