![]() |
Po prvim rezultatima sa HW bota nisam bas toliko siguran da je jaca u Vantageu, bar na visokim zracnim taktovima. Ja imam rez 21859 na 1118mhz i to sa starim 10.2 driverima dok tamo sa puno visim klokom 6870 ima 21092 na 1185mhz sa slicnim procom i taktovima.
Mozda 5850 ipak daje vise bodova overklokom od 6870. Jos je rano al bumo vidli |
A baš vam je referenca...3DČmark, i to na AMD stroju:)
|
Citiraj:
Na stocku je jača. |
|
Imaju i nešto iz HD5xxx ako se ne varam. HD5670 ili HD5450. Al da su misterija, definitivno jesu (bar za nas europljane) :D
http://www.axle3d.com/ |
Vidio sam i neku grdu žuto-crnu endiviju, kobog kinezi:D
Aha-Triple D, ti delaju za Endiviju već duže vrijeme... |
Citiraj:
igre su benchmark evo TU ni jedna 5850 ni u jednom gejming testu nije bolja od 6870 |
Citiraj:
|
Stock voltaža, očito sam dobio dobar primjerak grafe.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
moja stiže u srijedu, pa se nadam sličnom. puno primjeraka HD 6870 po webu ne mogu ići na stocku više o 960 gpu :nono: i to uglavnom VTX modeli, kakvu ja čekam :finger: |
Citiraj:
|
brunex, mogao bi koristit edit ili multiquote, a ne duple postove radit..
Čiku Jeltza boli johny koja je bolja, on je davno uzeo 5850 za cijenu danasnje polovne :D |
Zbenchat par igara i bog, ako se hoćeš špinčit u Čmarku onda se kupuje Intel i Endivija:)
|
AMD dominates the discrete graphics market
Citiraj:
|
ljudovi, hd6850 ili gtx460?? kaj uzet??
ja bi radije radeonku jer ce cijela konfa bit amd ionako, ali, jel ta 6850 tuce gtx 460 1gb?? cijenom su identicne... |
Pogledaj si u IQ GTX 470 po 1800 kn za gigabyte model, ili 1920 kn za brutalni MSI model. Naravno ako imaš dosta love i konfu koja to prati.
|
Citiraj:
na par testova sam vidio da je gtx 460 1gb sitnicu jaca od te 6850 ali pošto je radeon serija 6 još uvijek jako nova, vjerujem da ce se rezultati raznih bencheva popraviti nakon novih drivera... lako moguce da i nece ali moglo bi se desiti... vise od tih novaca ne mogu ici... a radi se o 1570 kn za grafu i to mi je vec navuceno za skoro 400 kn preko prvobitnog plana... |
Neznam jel nisam dobro vidio ali na koju će to MBO ići i koji proc?
Pitam jel možda bolje uzeti tu 5770 pa za 1god. ubaciš još jednu u crossfire ako je moguće:) jel i ta će grafa dobro raditi. I sam sam u takvoj sl. nedoumici jer bi nešto sastavio pa kombiniram što uzeti:) |
ici ce na asrock 890gx extreme3 i athlon II x4 sa 2x2 kingmaxa... pusti ti godinu - dvije, ja zelim igrati bf bc2 na full HD i da to radi glatko :) ako idem na dvije grafe onda ne mogu uzeti ovu plocu nego moram deluxe seriju koja je opet 200 kn skuplja od ove... a ako cemo za godinu, radije onda uzmem 6850 pa za pol god il kad vec jos jednu... ista stvar...
|
Koliko sam skuzio GTX 460 1gb i 6850 su jako izjednacene grafe, po svemu, a zasto onda nebi uzeo GTX460 koja jos kao dodatan plus ima Physx?
|
A kad će ljudi shvatit naslov teme i počet pisat nešto pametno osim "460 ili 6850?"
Imate teme koje su predviđene za to i tamo se prepucavajte oko te "dileme" i fizike/ejfinitija koliko hoćete. |
Citiraj:
znaci uzimam nvidiu samo ukoliko košta isto a jača je... ukoliko ne, necu ju... :) |
Citiraj:
Citiraj:
________________________________________________________________________________________________________________ evo Edit :chears: ________________________________________________________________________________________________________________ Citiraj:
Čekao sam tipa 10 dana iz IQ-a da me nazove "kad stignu", no nije nazvao pa sam naručio 6870. |
Zar je bitno?
|
Citiraj:
|
Citiraj:
http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=189647 Citiraj:
|
Citiraj:
Citiraj:
i da su SM malo inteligentniji prvo bi skočili pa onda rekli, HOP :goood: |
Citiraj:
|
a jako je pismen taj koji je pisao uvijete :roller:
|
I onda buš se čudil kad te ne pusti na tržaka?:D
Nećemo više u ot... |
Citiraj:
Sorry na OT (iako je moj post još normalan u odnosu na neke :D PS: Mojne da se netko uvrijedi na ovo :D) Btw., da ne bude potpuni OT,nadam se da će cijene 6850 pasti između dva gtxa 460 (1300-1400 kn) do siječnja. Nemam neku informaciju kojom bih to potkrijepio, to je samo my hunch. |
vidiš vidiš, to mi nije palo na pamet ni pogledati, razliku x8 i x16... kao sto testovi kažu, ima je samo na jako velikim rezolucijama, sve ostalo je zanemarivo...
|
PowerColor PCS+ HD6850 1GB GDDR5 (CALL OF DUTY EDITION)
|
ATi Radeon HD 6800: Generation Next? - Rusi si ko i obično uzmu vremena za recenzije.:)
|
Mogle bi cijene ATI-a pocet cak i padati, e sad koliko je tocno ili ne (neznam) ali vec sljedeci tjedan bi nvidija trebala izdat GTX580, a ja vjerujem da bi to rusilo cijenu ATI karticama...no nekako sumnjam da ce ju izdat tako brzo (posto su svi pricali da nvidia kasni za ATI-em 3-6mj) tako da mi se nekako logicno cini 1Q 2011
Overclockersclub EDIT: Techspot |
Mogu ju izdati i može svaki recenzent imati doma po kutiju novih GTX 580 modela, ali to ništ ne znači, ako "običan" kupac ne bude u stanju kupiti karticu odma nakon službenog predstavljanja. Osim toga HD 6800 serija već sad, tj. odma u startu ima prihvatljive cijene, a jedini modeli koji im konkuriraju su GTX 460 i GTX 470, a njihove cijene je nVidia već srezala. GTX 580 je u istom razredu s HD 6900, a za razliku od GTX 580, novi Cayman modeli budu se mogli (baš ko i HD 6800) kupiti odma nakon službenog predstavljanja. Sve ovisi kakve performanse i cijenu budu imali HD 6900 modeli naspram "nove" GTX 580 kartice.:) Tek onda se mogu poklati s cijenama, a AMD može bezbrižno zarađivati s prodajom HD 6990, jer nVidia za to nema ništ kao protumjeru, isto kak nemaju ništ za HD 5970.
|
Nvidia jedino ako zeli nesto napraviti bi trebala ponuditi uz gtx580 i ostale derivate u isto vrijeme kao sto su gtx 560 i gtx 570, pa bi onda bila konkurentna normalno uz pristojne cijene, a sa druge strane sto god nvidia izdala ati amd ima odgovor na to.
|
U slučaju da nVidia stvarno predstavi GTX 580 tek tolko da pretekne AMD s predstavljanjem HD 6900 modela, tj. da predstave GTX 580 koji budu imali i vidjeli samo IT novinari i recenzenti, a ostali ljudi budu trebali čekati siječanj 2011. - onda im je totalno svejedno kolko super bude ispala nova GTX 580. Tim više, jer (određeni) recenzenti i novinari već od lansiranja HD 6800 serije imaju kod sebe i HD 6900 modele, samo kaj niko živ ne smije pisnuti radi potpisanog NDA ugovora, pa svi čekaju 20.11. da mogu kak spada objaviti recenzije.
Kaj se tiče derivata "osvježene" Fermi arhitekture, izgleda da o tome znaju samo Faud i slični samoprozvani IT analitičari, koji u nedostatku vijesti bez ikakvih problema izmisle svoje verzije. Isto kak kruže priče o HD 6670, HD 6540 i HD 6350 karticama, mada o tome nije prozborena ni jedna jedina riječ prilikom službenog predstavljanja HD 6000 serije. AMD je svima dal do znanja da ove godine ide s HD 6800 i HD 6900 modelima, dok stariji HD 5700 modeli i sve ispod njih, idu dalje kao srednji i niži tržišni segment. Makar bi kod AMD-a priča o derivatima čak i imala smisla (da nisu odlučili i dalje ići s HD 5700 i da im sljedeće godine ne stižu APU rješenja koja eliminiraju slabije kartice), jer je AMD ko i s HD 5000 serijom u stanju od "par" mjeseci ponuditi kompletnu paletu proizvoda. nVidia je derivat GF100 čipa, napravila tak da su išli dizajnirati kompletno drukčiji čip u vidu GF104. Izdali budu GTX 580, a za derivate (ako ih uopće i bude, jer su tek nedavno izdali GTX 460 modele) Isus Bog ne zna kaj su isplanirali. |
Citiraj:
inače da budem on topić, evo, uzeo sam godišnji i čekam isporuku moje 6870. obećali su da će stići danas, a ne bude li stigla, j*/(&%%#$%%&& im sve po spisku :D |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 05:03. |