![]() |
Osim ako neces laptop u pol tanji i laksi.
Quada i 850m treba i hladit. Svako ima svoje kaj trazi od laptopa. Ja mimo beštija od 17" i dual fan hlađenja nist ni ne gledam :) a to kaj imaju 4-5kg me ne interesira previse :) |
Desktop replacement mi ne treba. Jednom sam takav imao i to je muka teglit okolo, baterija drži jedva dva sata i još se grije ko blesavo.
Zasad Z30, Z40 i Z50 od Toshibe izgledaju kao najbolji omjer cijene i onog što nude. Uz 3 godine garancije |
Kad su prije skoro desetak godina izašli prvi cor2duo procesori masno sam platio laptop. Taj uz nadogradnju rama i jedan SSD dan danas radi.
Onda me je primila manija ultra lakog i štedljivog laptopa i uzeo Lenovo U350, 13,3", (3600 kn). Nakon 3 godine nemožeš normalno surfat po fejsu. Dao ga kumu za smješne novce. Čak ni sa dodatnim ramom i SSDom nema ubrzanja. Jedina svjetla točka da sa novom malo jačom baterijom i linuxom drži 15 sati. U tih 10 godina prošlo mi je još podosta laptopa. Ko što kaže @darkydark prijenos mi je najmanji problem i ne sječam se da sam došao negdje di nema struje. |
Zato i gledam nešto s jačim i5 ili i7 procesorom, dovoljno RAM-a i SSD-om. Prije preporučeni Lenovo je savršen, ali ide preko 10 000 kn, što je ipak previše. Dell koji sam našao ima brutalne performanse, ali su štedili na svemu drugome.
Jedina dilema zapravo ostaje između trenutno nedostupnih Asus Zenbooka i Toshiba Z... Imamo na tržištu masu konfiguracija od 4000 do 8000 kn, onda slijedi rupa u kojoj bi se trebalo nalaziti ono što mi treba, koja ide sve 10 000 kn gdje počinju ovi koje si ipak ne mogu priuštiti. |
Pa svako ima kaj mu treba,moj precision dok se malo poigram s potrosnjom ima bat koja traje 6-8 sati uz uvijet da sam na integriranoj. Kad bi jos mogo undervoltat cpu jaooo. Po meni najveci zajeb su ulv procesori koji istina trose manje, ali haswell i3 4010u je tek mrvicu brzu od starog c2d p8600 i to iskljucivo ako se ht koristi. Bez i5 xxxxU koji ima turbo mi ti procesori bas nemaju smisla, ratumijem zakaj ih oemi guraju, ali ko korisniku su mi totalna pusiona, a vidim da intel drzi cijene tek dolar ili dva jeftiniju nego na M varijantama.
Ako je njuskalo opcija imasdosta hp folio modela gore po niskim cijenama, nadje se i elitebook 840 stvarno nisko, onak za 3500-4500 kn sa 1600x900 rezom, a uz hdd ima mjesta i za m.2 ssd. EDIT: Ako zelis jos par dodatnih opcija mimo trgovine, odnosno ides na rabljeno/outlet resellera evo par mojih iskustava: Neznam jel kupujes na firmu ili keš, ali ako je keš u igri preporucio bi ti da pogledas preprodavaće na ebayu za Dell Latitude laptope E6440, E7440 i ostale. Radi se u pravilu o laptopima iz Dell UK Outleta koji dolaze sa 3 godine (odnosno fali par tjedana/mjeseci, jer jamstvo trece od trena kad ga reseler uzme od Della) onsite jamstva koje najnormalnije funkcionira u RH - koristio ga par put na svojoj koži i s obzirom da moj M6600 (kupljen u usa) ima probleme i dalje mjenjaju mi ga za M6800 koji dolazi tokom iduceg tjedna (nemoram ni reci da supo svim specifikacijama dobivam duplo jaci stroj :)). Dok s druge strane curin M6600 koji smo prodali prosli mjesec je radio cijelo vrijeme savršeno. Njoj sad uzimamo E5430 iz razloga kaj s njim dolazi M procesor, sama debljina oj ne smeta, a hoce manji laptop. Isto tako kod HP-a, barem sto se tice Elitebooka i Zbooka jamstvo mozes kod nas ostvariti samo putem serijskog broja u MRservisu. Osobno sam za 2570p koji sma prodao ovdje na forumu zatrazio recovery CD-e preko njih i poslali su mi ih DHL-om overnight shippingom i drugi dan ujutro su bili kod mene. Lap kupljen vani, originalni racun nisam imao. Sto se tice NBD onsite jamstva koje imaju svi Precision modeli, Latitude e6xxx i e7xxx serija nakon razgovora s njihovim agentom šalju ti servisera doma i makar je NBD kratica za Next Business Day kod nas ipak moras cekati 3-5 radnih dana da novi dio dodje iz Nizozemske sa skladišta. Frajer te nazove i fino kod tebe doma (barem u ZG je tako) ti zamjeni kaj treba. |
@Iv@n mozda ti je nesto od ove serije zanimljivo samo neznam cijene kod nas. http://www.dell.com/us/business/p/xps-laptops.aspx
|
Ebay i rabljeni ne dolaze u obzir jer se uzima na firmu. Mora biti domaća trgovina, nažalost. Ostaje mi još jedino nino, ali onda nit imam punu garanciju, nit imam lokalnu tipkovnicu.
XPS kod nas ima samo u 15" varijanti i kreće od 11 000 kn tako da sam ga u startu već otpisao. 12" i 13" su mi od početka bili zanimljivi, ali ih nema. |
Ako uzmes Dell latitude 6xxx ili 7xxx cak i xps jamstvo nejde preko nine, nego preko della direktno.
Isto tak za hp elitebook i lenovo thinkpad. Znaci radi se o proizvodjacevom jamstvu, a servis imas rjesen u rh. |
A acer nitro v15?
|
Laptope o kojima kolega gore prica su potpuno druga kategorija od acer nitra :-)
Ima on lepe komponente unutra i solidan je to laptop, ali nakon svega gore spomenutog nije to isti rang. |
Evo još dva 14" kandidata na razmatranje. Lenovo T440s i Asus BU401LA. Možda netko više zna o ta dva modela...
http://www.adm.hr/product_info.php?products_id=14298 http://bagira.hr/asus/15195-asus_bu4...di__usb3_.html Oba imaju i5, ali Lenovo u startu dolazi s 12 GB RAM-a |
A da uzmeš Yogu i riješiš se dvojbi? :D
|
Čitam o Yogi i tom famoznom QHD ekranu, pa sam naišao na probleme sa žutom bojom i s trajanjem baterije gdje preporučaju uzeti FHD ekran umjesto QHD. Ista stvar s Asusom UX303LN, tako da sam ih oboje izbacio iz izbora.
Jedina Yoga koja dolazi s FHD ekranom je model s i3 procesorom. Ostali su: Asus UX303LA Asus BU401LA Toshiba Tecra Z50 Lenovo L540 Lenovo T440s |
Nisam procitao sve postove, vidio da se spominje neki quad i 850m..
T440S je jako dobro napravljen i definitivno kategorija iznad L540 po izradi. Oba mi prosla kroz ruke. Da kupujem laptop tog nekog ultrabook stila, definitivno bi njega uzo. S ostalima nemam iskustva. |
Hvala svima na prijedlozima, T440s je postavljen kao #1. Nadam se samo da ADM ima tipfeler oko garancije. Svi T440s koje sam gledao imaju 3 godine, ovdje piše 1.
|
Ako ti išta pomaže trenutno koristim Toshibu Portege Z30 (i5-4200U, 8 GB RAM, 256 GB SSD, FHD mat IPS ekran) i izrazito sam zadovoljan. Ekran je odličan, kutevi gledanja su jako dobri i razina svjetline koju postiže je izvrsna. Kvaliteta izrade je na visokom nivou, laptop je čvrst unatoč maloj masi. Tipkovnica je dobra, ali nije na razini ThinkPada (ipak, nije ni jako daleko). Nedostaci su primjetno uvijanje prilikom jakog pritiska i nedostatak scroll tipke za Accupoint (TrackPoint). I konačno baterija - meni najimpresivniji dio laptopa. Na srednjem osvjetljenju ekrana traje 8-10 sati, a zbog malog kapaciteta se brzo puni.
Ako tražiš prenosivi laptop bi u svakom slučaju preporučio ovaj. I ja sam razmatrao T440s, ali sam odustao zbog razlike u cijeni i loše izvedbe touchpada i TrackPoint tipki (problem na novoj ThinkPad seriji). |
Gdje nabaviti Z30 kod nas?
|
Ja sam nabavio u Microlineu. Čini mi se da su oni generalni distributer pa možda znaju kakvo je stanje sa Z30.
|
Z30 sam našao u HgSpotu danas, ali je slabija konfiguracija. Izgleda odlično. Zenbook nisam nigdje uspio uživo vidjeti, a T440s sam vidio u Mikronisu, stvarno nemam riječi primjedbe, osim na cijenu.
Verzija T440s koju sam linkao ovdje i koji mi savršeno paše je....EOL. Divota. |
Pošto su neki dan najavili w550s i w541 vjerojatno ce uskoro i T ekipa doci u istim varijantama s "popravljenom" odnosno vraćenom na staro tipkovnicom i trackpad tipkama, nisam siguran hoce li vratiti gornji red tipkovnici.
|
Pozdrav, odlucio sam kupiti laptop pa bih Vas zamolio ako mi mozete dati koju preporuku. Laptop ce biti koristen za obradu videa te fotografija, modeliranje, simulacije te povremeno koja igra kad se nađe vremena. Isao bi max do 15000kn
Unaprijed hvala |
Lenovo W540 i ne moraš dalje više ni gledati ;)
|
Citiraj:
|
Ako je Lenovo (IBM) po nečemu poznat, onda su to neuništivi workstation laptopi kod kojih znaš zašto koštaju toliko koliko koštaju.
Ajd, imaju mali dizajnerski izlet u nove čudne trackpade i tipkovnice, ali kvaliteta je na razini gdje ih nitko nikad neće doseći. Naravno, to ne vrijedi za budget modele nego za poslovnu T seriju i workstation W seriju. To je i razlog zašto još nisam uzeo HP, Dell ili Toshibu. Čekam T440s, iako me nagovaraju i na T540s. Jednom kad probaš koristiti IBM (Lenovo), ne gledaš dalje, osim ako ne štediš. Kad smo se već dotakli Lenova, tko im je ovlašteni servis i imaju li razumijevanja za posebne molbe? Htio bih da mi ugrade vlastiti mSATA SSD u budući laptop, a pošto na T440s treba skidati cijeli donji poklopac da se do njega dođe, to ne smijem sam raditi dok je pod garancijom. |
Citiraj:
15.6'' IPS 1080p ekran i7 4710hq - 2.5-3.5ghz geforce gtx970m 16gb ddr3 samsung 840 evo 500gb ... oko 12kkn |
Ako cemo strogo gledat kvalitetu izrade - Osobno bi prvo stavio Elitebook 8570w i novi Zbook 15, onda Dell Precision i za kraj Lenovo T/W seriju. "Fit and finish" je jednostavno na 8570W fenomenalno napravljen i dok ga covek vidi i prime zna da nema igracku u rukama i nakon toga i Precision i T/W TP više nisu takve "mrge". (Cisto da se zna, imam Precisiona, a ne Elitebooka)
XMG 505 ti je Clevo P651SE - odnosno svi koriste barebonese koje proizvodi Clevo. Osobno bih ako se ide na Clevo radije uzeo W504 s obzirom na namjenu kolege Najbolji topic za informirat se o Clevo laptopima, kao što rekoh, sam Clevo je veliki OEM za hrpu ostalih i netreba imat straha. U svojoj ponudi imaju i nešto ovakvo: Klik uglavnom, sli 980m, 4960X desktop CPU :D |
Ima i Compal, ali najbliže gdje će naći oba su tek u Njemačkoj.
Alienware isto ima takav hardver koji traži i dobavljiv je kod nas. Jedino o izradi ne znam ništa. Meni izgleda jako plastično, ali tko zna što je ispod plastike. |
AW je na visokoj razini, kolega prije par mjeseci donio svoj m17 iz kanade i fakat lepotica prava, kombinacija plastike i aluminija, dve-tri stepenice iznad g750 serije, ali opet sveeetli :D
|
Citiraj:
|
Imam cijeli postupak ovdje, ali čim vidim "pry the bottom off", to je posao za servis :D
Koliko god bio spretan, kad nema odvojeni poklopac za pristup disku i RAM-u, radije ostavim servisu da to napravi. |
Ti se pripremaš ko da kupuješ K Plus laptop :D
Evo ti službeni Hardware Maintenance Manual: http://download.lenovo.com/ibmdl/pub...0a25360_01.pdf |
Riječi "pry" se plašim ko vraga :D
Uvijek mi u ruci ostane nekakav komadić plastične kopče :lol2: Isti princip ima i Apple, ali tam skineš šarafe i donja ploča se samo skine. Nikakav pry, pull, twist i ostalo :D |
Jel mozda ima ko Asus ROG G751JY? neznam zasto Asus mi nekak ima najljepsi dizajn i za te komponente kaj ima mi izgleda nekak naj pristupacniji
|
Gaming laptop do 2000 eura
Pozdrav
Treba mi savjet koji od ponuđenih laptopa na našem tržištu da si uzmem. Nema potrebe da mi govorite kako bi si trebao uzeti stolno računalo, pošto sam pomorac i često sam na putu. Inače sam zadrti igrač wow-a... 😀 Hvala |
Ajde da vas pitam : isplati li se uzeti Lenovo Y70-70? Kako vam se čine specifikacije/kvaliteta/cijena?
Gledam neku zamjenu za desktop koja bi mi bila malo dugoročnija investicija. Većinom vrtim autocad i ps te wot i bfb2 :D S tim da zbog posla ovo prvo dvoje ipak više :D Naravno touchscreen je samo prednost zbog žena i djece koji vole tapkati po ekranu :D |
Asus rog g751jy
ili Asus rog g750jz |
Jel zna netko dali navedeni lap ima mogucnost dodatnog hdd-a, nemogu nigdje naci, samo za 15'' model
https://www.svijet-medija.hr/art/pri...qrex-064/60904 |
ima jedan slot za m2 ssd, jedan 2.5" slot za hdd/ssd i mozes mu izvaditi optiku i staviti ladicu sa 2.5" slotom za jos jedan hdd/ssd.
sve isto ko 15" model, osim jos ovo s optikom. |
Hvala, evo bas potrazio malo m2 diskove tako da mu budem ugradio neki cin dode lap!
EDIT: gdje bi tocno trebao biti m.2 slot? http://www.notebookcheck.net/fileadm..._33_von_41.jpg |
sa druge strane maticne (treba odspojit sve zice s nje i otsarafit ju, izvadit), tamo je i ram.. tako da bi bi mozda bilo bolje da das u ducanu da ti ugrade to. osim ako ti nije bed sam to radit :)
i ssd ti mora bit 80mm duzine. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 18:37. |