![]() |
Ryzen 4500U vrti Simse 4 od 40 do 50 FPS-a na max detaljima, dok ce 4700U imati nekih 10 do 15% veci FPS za kojeg ni nema potrebe jer je dovoljno 30 FPS-a.
FPS sa 4500U se vidi u donjem lijevom kutu na prvom videu ispod. The Sims 4 recommended GPU GeForce GTX 650 koja bi okvirno bila u rangu Vege 10 i MX 230 koje se i nalaze malo niže ( 2-3 reda ispod) na grafu ispod 4500U. https://laptoping.com/gpus/wp-conten...-Benchmark.gif |
15.4" gledam, definitivno ryzen ide.. hvala na pomoci
|
Pozdrav svima,
Trebao bi pomoć od vrhunske ekipe s foruma :D Naime želim si kupiti laptop do 6300 kn max. Prvenstveno bi bio za obradu videa, cad i naravno za igrice (većinom RTS, nikakvi FPS). Radio bi video tutorijale. Prvenstveno trebam laptop zbog prenosivosti. Od marki mi se sviđaju dell, lenovo, a otvoren sam za sve sugestije. Kupovao bi preko firme u kešu. Veličina ekrana mi nije bitna ni nekakve druge funkcionalnosti kao 360 itd. Koje su opcije? |
Zadnje sam slago 4 komada acera aspire 7.
I mogu ti reči da jako dobro rade, i5, 16gb, 512gb, ips, 1650ti, alu kučište, osvj tipkovnica. https://www.instar-informatika.hr/no...m_medium=click Samo su bili na akciji pa su izasli 6400kn |
Ekipa bok,
Firma radi donaciju 14 godišnjaku koji je top džak, ali nema svoj laptop. Siguran sam da će bit korišten za gaming, ali ne želim gaming laptop, nije u skladu sa situacijom :) Budžet je 7500 kuna, kvaliteta izrade i ekrana, generalno neki best buy za te novce, ekran preferiram standardne 15'', 17'' ne bih na manje od toga. |
Uzmi 17, nemoj razmisljat uopce o 15. Neki HP.
|
Ola, lap do 7k, možda neke basic bitch igrice ništa zahtjevno, najviše za posao i mejbi Photoshop kakav. Treba koliko toliko okej svjetlina ekrana ako moguće. Možda može do cirka 7100-7200 Max aknse fakat isplati. Ty <3
|
Moze preporuka za novi laptop - 14 inča, treba mi samo za posao, znači neće se na njemu igrat igrice i slicno.
Do sad sam imao Lenovo Yoga 520 80X800SBSC/80X800Y1SC i odlican mi je bio. Budzet 6-7 tisuća kn. Po mogućnosti Lenovo. Ne bi Acer i HP. |
Pozdrav,
dugo je vremena prošlo otkad sam kupovao novi laptop u trgovini, pa jedno takoreći noobovsko pitanje. Dakle, laptop je za sina, koristio bi se za srednju škollu, učenje za maturu i kasnije ako se upiše na faks. Nemogu mu stalno davati svoj službeni laptop jer ga narravno nosim na posao. Uglavnom ovo smo nekako snimili kao moguću kupnju... HP sa Ryzenom 4700U E sad, taj laptop nema windowse, pa ih moram instalirati posebno. Ako se sve radi kao na desktopu, nema problema, skinem instalaciju na USB stick na MS stranica, kupim ključ i to je to... EDIT: zapravo svi driveri su na ovoj stranici. To neće Win10 sami povuć sa ineta? treba ručno instalirati? Jedino me muči, a što je sa driverima za GPU (ok to vjerojatno lako skinem sa AMD stranice), ali što je sa driverima za zvuk, mrežnu. BT.... moram li to skidati sa stranica proizvođača za točan model? |
Sve drivere bi trebao imati na stranici proizvođača iako mislim da će gotovo svi (ako ne i svi) biti odmah gore zajedno s windowsima.
|
Na stranici koju si linkao imaš sve drivere ili klikneš na Detect my drivers i on sam skine što mu je potrebno.
|
Taj dio mi nije jasan. Ako je zvuk od REalteka, znači li to da će Win10 povući driver baš sa Realtekove stranice saineta ili Windowsi instaliraju svoje generičke drivere?
Ista stvar za APU? da bi radio GPU dio full kapacitetom mora instalirati AMD driver, nemože dobro raditi sa #generičkim VGA driverom" od Microdofta (malo karikiram) |
Citiraj:
|
Ako za laptop piše:
Memory 8 GB DDR4-2666 SDRAM (2 x 4 GB) Memory slots: 0 Transfer rates up to 2666 MT/s Ovo znači da se memorija nemože proširivati? Memory slots 0. |
Prije će biti da nema više slobodnih slotova (piše 2x4Gb) jer većina laptopa ionako ima samo 2 slota za RAM. Čisto sumnjam da je netko lemio RAM direktno na mbo. Jedan keks još i nekako, ali oba teško vjerovatno.
Ne bi bilo loše da malo proguglaš model, pogotovo siteove gdje ga otvaraju pa da točno vidiš šta ima. |
Pozdrav,
Cura bi si kupila laptop. Lenovo IdeaPad Flex 5. Ima li tko iskustva s njihovom Flex serijom? Hvala |
Molim prijedlog nekog optimalnog (uključujući cijenu:)) prijenosnika za studenticu, veličine 15"-17", a da može svu multimediju pogoniti.
Ovisno što smatrate boljim. Smatram ove od 17" teškima, ali i nije da će se svaki dan nosat uokolo, više kao prijenosni desktop:) Da ima dobar ekran, bateriju i općenito izradu. Ne mora biti gejmerski! |
Provjeri Lenovo ThinkPad E14 s novim Core i5 Tiger Lake procesorom i Intel Iris Xe iGPU-om. Prije možda mjesec dana sam kupil isti ovaj model bratiću za poklon, također za potrebe škole i studiranja.
IMHO sasvim fino zaokružena kombinacija hardvera za tu cijenu.:) Eventualno, ako za koju kunu više ima model s 512GB NVMe + 16GB DDR4 kombinacijom, ali sve skupa općenito odličan laptop. |
1 privitaka
Pozdrav,
gledam neki gaming laptop do 7k. Imam mogućnost kupovine laptopa u Njemačkoj pa me zanima da li se isplati uzeti ovaj hp pavilion 15 za 900€ (cca 6700kn)? Ili možda ipak nešto drugo? |
Ja bi razmišljao o većem ekranu te o Asusu ili Lenovu.
|
1 privitaka
Citiraj:
|
1 privitaka
Nedavno dobio novi poslovni: HP ProBook 455 G7 (R7 4700U). Windows 10 preloaded.
Ako nekog interesira kako to klapa na Fedori 34, mogu napraviti recenziju. Danas puknem gore Quake3 / RTCW / UT2003 čist da vidim kak APU diše na Linuxu ... for the science. Inače, lap će biti nadograđen s još 16GB memorije i služit će za lab (kvm/libvirt, vagrant, Docker ...) |
Trebao bih za klinca u obitelji koji igra igre ala Fortnite, gaming laptop. Budget je do 7000 kn. Malo sam izvan igre što se tiče komponenti, a osobito kvalitete izrade određenih serija.
Prioriteti: Kvaliteta izrade(hlađenje) Grafička CPU sve ostalo Gledao sam nešto ala 15", 1650ti + 4600h/4800h + 16gb ram, ne znam može li nešto bolje dobiti za te novce (vidio sam da može bolje u refurbished segmentu ali to ne bi). Također zanima me produljeno jamstvo na 5 godina, može se to u nekoj trgovini dobiti. Vidio sam da Lenovo ima tipa sa 1 na 3 i 2 na 3 godine, ali ako je moguće dobiti 5 išao bih radije na to ako doista pokriva sve isto kao i tvorničko jamstvo. Prijedlozi? |
Imao sam Legion i bio sam zadovoljan sa kvalitetom izrade, ovo je skuplje al mislim da se isplati dati te novce.
Lenovo Legion 5 15ARH05H AMD Ryzen 7 4800H 15.6" FHD IPS 250nits Anti-glare, 120Hz 16GB DDR4-3200 512GB SSD M.2 2242 PCIe 3.0×4 NVMe GeForce GTX 1660 Ti 6GB NoOs 82B1006XPB Phantom Black Jeftinija varijanta: Lenovo Legion 5 AMD Ryzen 5 4600H 3.00GHz 8GB 256GB SSD + 1TB HDD FreeDOS 15.6" Full HD 120Hz nVidia GeForce GTX1650 4GB |
Dečki nisam toliko u toku više - frend treba laptop za posao - uredski rad, znači može i nešto više od 6000kn (pretpostavljam nešto kvalitetniji office lap), jedini uvjet je cd/dvd rw, te eventualno windowsi instalirani, al to nije must uvjet ako je neki bez bolji deal
|
Zna li tko - kvaliteta, kućište usporedba
Fujitsu Lifebook A3510 vs hp g7. Komponente iste, samo što fujitsu ima orginal win10 pro, te preko 1200kn skuplji. Dali je fujitsu kvalitetniji, odnosno klasa iznad G7? |
Pozdrav, mislio sam uzeti ovaj laptop.
Vise za posao (office, pdf, inkspace, visual studio) i nesto manje za igru (cod4, c&c). E ono sto me muci je nadogradnja rama i da bude u garanciji. Zvao sam ASUS i ako sam diram ode gara, preporucuju da se obratim u Mikroline, dok recimo Links ne zeli otvarat laptop. Ako imate pametniju preporuku pruzio bi se do max 7500kn s PDV. EDIT: i bitno mi je da bude racun iz jedne trgovine koja nudi periferiju, monitore, docking, hdd... jer necu samo laptop narucivat. |
Mani se tog Asusa, loš je ekran...baci oko na Lenovo Ideapad gaming 3, uzeo ga sa ryzen 5600h, rtx 3050ti 4gb 95w grafikom i 16gb ram 512gb ssd + 1tb HDD akcija u Instaru.... nadogradivi rami i diskovi/2 x m2 i 1x2.5"
Ekran je 300nit 165Hz, ips, odličan ekran u tom rangu sa cijenom. To je novi model ideapada sa poboljšanim hlađenjem i ekranom. U balance modu se ne čuje nišpta posebno a razlika naspram performance moda je do -15% ne više. Jako sam zadovoljan, minus mu je baterija ako ti je to bitno zaobiđi ga. :chears: edit: sada vidim da je post iz 10mj :) |
ima li smisla kupovati ovaj laptop? odnosno da li ima nešto bolje za te pare?
https://www.links.hr/hr/prijenosno-r...sivo-015000684 |
Nikako ne bi uzimao laptop za više od 3500 kn bez 16 gb rama.
Uzmi ovo https://www.adm.hr/acer-aspire-7-a71...m_medium=click Ili ovo https://www.mikronis.hr/Proizvod/len...m_medium=click |
Bok ekipa,
Da li mi netko može reći koliko je isplativ ovaj laptop? Čine mi se sasvim ok perfomanse za ovaj cijenovni rang, ali nisam bas na "ti" trenutno sa specifikacijama. https://www.links.hr/hr/laptop-hp-pa...crni-010101037 Hvala unaprijed. |
https://consumer.huawei.com/de/lapto...=8249140003701
vidim cijena 50% off jel ima tko iskustva, da je negativno ? ili odem kupit ? |
13,4"? a kupi :D
|
Sad imam x230 thinkpad i duso dalo za teren
A ovo razmisljam, mogo bi bit zamjena za desktop pc Gledam ga vec duze vrijeme Za po doma ga spojim na dell monitor Ako postoji usb c na display port ? |
Pozdrav, trebam preporuku prijenosnika do max. 14". Idem uskoro na teren i uz firmin laptop mi treba i moj privatni. Koristio bih ga za gledanje filmova, surfanje. Spojio bih ga u hotelu na tv pa mora imati hdmi ili DP izlaz ili USB-C za spojiti dongle. Mozda je 7000 kn previse za ove zahtjeve ali ako mogu proci za manje novaca to je samo plus. Hvala svima
|
Da si se bar toga sjetio prije par tjedana kada su Lenovo laptopi u Mallu bili na popustu 30%.
|
Citiraj:
Ovako nešto..iz outlet ponude..PT tipkovnica, gravirani HR znakovi |
Trebam lap za poznanicu koja ima konzalting firmu i bavi se EU natječajima. Treba lap sa 17,3" ekranom (min. FHD rezolucija), čim više RAM-a i winsima jer ga kupuje na firmu. Cifra može biti i veća.
|
Ispao skroz iz štosa laptopa, chipseta, mobilnih procesora....
Tražim laptop, Office i multimedia, nikakve igrice. Recimo oko 5-6000 Kn. Pretpostavljam da je 16GB, SSD 500GB-1TB standardno. Kako će laptop biti prvenstveno stacionaran slobodno 15,6" min FHD. Ima i da je ostala još koja isplativa ponuda od crnog petka? |
Gledam si upiknuti gaming laptop do cca 10000kn!
Ima li možda neki znalac po tome pitanju da mi sugerira koji mi je odabir najbolji. Pošto ga mislim koristiti nekoliko godina pretpostavljam da bi bilo bolje uzeti kombinaciju sa ryzen 7,16gb rama ,512gb m2 ssd. Največi mi je problem grafika jer sad tu više nisam pametan po pitanju modela i koliko vata ima koji model. Pa ako netko može preporučiti neke modele koji dolaze sa boljim modelima ,odnosno jačim gpu-ovima. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 00:38. |