![]() |
Imam neki watson univerzalni daljinac iz metroa, neki jeftinjak, ali mi se svidio i lijepo radi. TV i Digi (humax) rade OK ali je problem što nema kodova za Nytobox 4001T USB.
Na koju foru radi učenje komandi, da li je moguće dobiti sve funkcije ako uređaj nije podržan preko kodova? I još jedno pitanje - gdje nać što jeftiniju sobnu antenicu... naime, kupio sam USB DVB-t, a nisam dobio antenu. Kad sam doma spojena je na vanjsku, ali u Zg-u moram koristiti sobnu. Pretpostavljam da treba imat pojačalo i eksterno napajanje (sumljam da USB karica može napajat antenu preko antenskog kabla, isprevite me ako griješim) |
Citiraj:
Hvala puno :beer: EDIT: Isključio LCN i sad je sve super =) |
Jel ima neki firmware koji popravlja odrezani drugi red titlova u vivaxu 410?
Imam sad Abeo i isti je kao stock samo sto sad mogu i snimat sto mi uopce netreba Zar je takav problem napravit firmware da normalno prikazuje titlove? |
Ne mogu sad naći a mislim da je pisalo već, kad sam snimao program sa digitalnim video je u 15,16,17 dijelova (ovisno o veličini)...pitanje glasi: kaj to samo spojim s nekim programom (može preporuka) i onda gledam na kompu/dvd-u/... ili?
|
Citiraj:
(kod nekih daljinaca se tranzistor nalazi pored emitirajuće diode - dakle "sprijeda", a kod nekih "otraga" no svakako piše u manualu) i kad aktiviraš u meniju learning obično te pita da odabereš tipku na koju ćeš nešto snimit, pa onda stisneš željenu komandu na originalu, "učenik" javi jeli razumio i to je to. Barem na ovih 10-tak kina modela s kojima sam radio. Ne mogu se uspješno presnimiti sve komande sa svih daljinaca zbog ograničenja u memoriji, načinu rada daljinca (npr postoji bitna razlika daljinaca za klime od ovih za npr dvd player) ili npr, dijela spektra na kojem radi original u odnosu na "učenika". Ja sam npr, imao da neke komande istog originala prođu sasvim OK a neke neće. E sad, ovdje se radilo o no name kinezima tako da... suvišna priča, iako sam imao jednog smartvisiona 8u1, koji podržava i klimu (iako su komande malo izmiješane ali navikne čovik pa se s vremenom počne uglavnom njega i koristiti jer se original obično negdi gubi a ovaj je stalno u ruci) i nisam naišao na nijedan aparat kome nije vidio ispravne komande putem učenja (cijena bila 100kn) tako da se prije raspitaj ako ideš kupiti kineza. Sjetio sam se da sam prije par mj, u lidlu kupio za 50 kn/kom, 10-tak komada i bili su neloši, iako bez opcije za klimu. Mislim neki silvercrest ili sl. Uglavnom ko ima malu djecu neka ne baca lovu na ultra daljince jer kad završe u pitaru za cvijeće umjesto cvijeta i naravno budu zaliveni (jer mama je rekla da se cvijeće zalije kad se posadi) nema razlike između ultra modela i najgoreg kineza. Crknu SVI.:amen: |
NytroBox 4001T USB teleteks
pozdrav svima
dakle imam receiver iz naslova i kad god sa teleteksta vratim na sliku teletekst se vrati na index page 100. jel zna netko jel postoji neka fora da mi ostane zadnja stranica koju sam gledao. hvala unaprijed na odgovoru |
To je normalno ponašanje, da po otvaranju txt ide na osnovnu tj. index page 100, druga je sad stvar šta bi želio.
Prekopaj manual i opis txt funkcija. |
DVB-T prijamnik USB NTFS
pozdrav. ako netko možda zna dal postoji koji dvb-t receiver, a da nije mpeg4 (znači da košta do 200kn) s USB priključkom, a da podržava NTFS sistem na externom hardu?
hvala |
Citiraj:
|
Citiraj:
http://www.ffprojects.net/tssplitter/index.htm |
Citiraj:
Na mom TV-u je u analognom sustavu bilo normalno da kad s teleteksta prebacim na TV, pa opet na txt, onda mi ostaje ucitana stranica, pa ne kuzim kak je to sad "normalno ponasanje" ? |
Zato jer pri ulasku u txt (nebitno jesi li već bio ili nisi) automatski zove page 100, samo kod novijih txt "rješenja" postoji mogućnost da odmah prikaže zadnju gledanu stranicu i tu funkciju treba odabrat / upalit ako je želiš.
" Prekopaj manual i opis txt funkcija" ili se žali supportu da to dodaju u slijedeći fw update. |
Digitalni reciver + TV
Pozdrav svima!
Evo imam jedan malen problem u vezi spajanja jednog TV-a na onaj famozni popularni DIGI uređaj koji se kupuje vako u dučanima po 100 kn naime riječ je o uređaju STRONG ( koji točno broj neznam ) ... naime spojim uređaj preko SCART kabla na TV i vanjsku antenu na taj uređaj ... e sad upalim tv i uređaj i pojavi mi se logo STRONG i treba odabrat regiju jezik itd nego kada odem pretraživat kanale ne nađe mi ništa... ...ako pomaže primjetio sam da oko 20 % pretraživanja zastane znači "nađe" ih kao ali nema na popisu ono ... spajao sam drugi uređaj ( koje točno marke nezz ) ugl trebalo je u postavkama uključiti "AKTIVNA ANTENA" i onda je radilo ... e sad kod ovog ima opcija "NAPAJANJE VANJSKE ANTENE" ( ili slično ) i kada to uključim kaže nešto " molimo ugasite uređaj i provjerite sve kablove i kablove antene " i nemogu ništa radit više ( po meniu i opčenito ) eto ja ugasio i upalio opet ista poruka ali kada maknem "NAPAJANJE VANJSKE ANTENE" opet sam na starom i ništa ne nađe eto pa bih molio za savjet ako je netko imao sličan / isti problem da pomogne koliko može bio bih mngo zahvalan Hvala svima na odgovoru ! Pozdrav . Opix EDIT: Ispricavam se modovima sto sam kreirao novu temu i hvala na premještanju ! :) |
Kakav setup imaš doma? Vanjska antena, unutarnja antena, točna lokacija?
Napajanje antene ti služi za napajanje DVB-T pojačala (naravno ona pojačala koja podržavaju i trebaju takvu vrstu napajanja). U suprotnom to ne trebaš uključivati jer nema efekta. Bilo bi dobro možda da nađeš točan model Stronga i updateaš firmware sa proizvođačevih stranica. |
@ Opix : Jamačno imaš vanjsku logaritamsku antenu pa za nju ne smiješ uključivati tzv. aktivnu antenu tj. napajanje od 5V. Odaberi opcju pretraživanje programa, gdje možeš na dva obojena stupca, vidjeti kvalitetu i jačinu signala. Antenu u ruke i vrti dok ne postogneš najbolji rezultat. Ja također imam Strong i jednom sam jedva "izašao" iz navedenog moda aktivne antene. Usput, provjeri sve spojeve od rec. do antene.
Kad sljedeći puta postavljaš pitanje, obavezno navedi model uređaja. |
zahvaljujem tutixu i panoramixu na odgovoru
RIJEŠENJE : Antenu u ruke i vrti dok ne postogneš najbolji rezultat. :) nema druge ^.^ Hvala još jednom :) |
Koji prijemnik preporučujete za nekih 200-300 kn, da ima normalne menije, u redu daljenski i OK podršku za HDMI, da daje dobru sliku i da ne prčka po slanju slike (fix 4:3 itd., danas vidio nekog vivaxa kod bake, živi očaj).
Snimanje programa i sve ostalo uopće nije bitno, neće se koristiti. |
Slijedi ukor, vrati se na početak jer već piše, HDMI + SD ili HD, . . .
|
Citiraj:
Kaj je fakat tesko napisat par slova modela i ja odem i kupim ga i sve gotovo? |
Pada mi na pamet jedino Infinity 7070T. On je oko 250 kuna, obični MPEG2 tuner.
|
Citiraj:
Ja na Trnju hvatam HRT1,2 RTL NOVA (sve X2) + HrtHD, Kapital i Nova HD (1X) Maloprije skenirao ponovno i ni traga z1, Jabuci (šta je ovo :)), NetTV-u i Rijeci . Idem sad instalirat stick za komp, možda on bolje vidi. Edit: jok, isti programi i na kompu, a spojio sam bolju/veću antenu |
Citiraj:
|
S kojeg odašiljača su koji programi?
Imam sobnu antenu i lovim 2 odašiljača (pretpostavljam da su HRT dom i Sljeme). Sa oba je Strength 95-99% a Quality varira od 75-90% Edit: našao, Sljeme. Ne znam zašto mi ne nalazi Jabuku i Z1. Edit: Kanal 25: Hrt 1, Hrt2, Rtl i Nova Kanal 48: Hrt 1, Hrt2, Rtl, Nova i Kapital Kanal 56: HDTV Promo i Nova TV HD |
Da li je netko sa Strongovima (81xx, vivax 410 ili slični) probao staviti Lifeview NotOnly LV6TMPVR4 firmware gore? Radi li daljinac nakon toga?
Ili još bolje: molio bih vlasnike da isprobaju mogu li sa Lifeview daljincem raditi na strongovima, vivaxu, ili obrnuto: mogu li sa strong daljincem raditi sa Lifeview. S obzirom na građu i dužinu lifeview firmwarea ispada da se radi o još jednom strong klonu poput ABEO, AKIRA, XORO i cijelog niza sličnih kineza. |
Prvi prijedlog / molba i nije baš pametan jer ako se ne radi o klonu a kontrolni mehanizam je loše napisan ili ga nema dobit ćeš nefunkcionalnu ciglu.
Proba sa daljincem može jer nema potencijalne štete, ili radi ili ne. |
Z1, Jabuka i Net su na 642 MHz
|
Nisam uspio naći programe na 42. kanalu, a navodno postoje dva i na 57. Najvjerojatnije mi treba jača antena. Trenutno imam malu od 10ak cm :D Naivno sam mislio da će to biti dovoljno za sve digitalne programe grrrrr
Edit: u biti nije mi jasno. Ako hvatam odlično ove na 48. sa Sljemena, zašto nema ni naznake ovih na 42. (ako je to isto sa Sljemena):stoopid: |
Citiraj:
Izgleda da ćeš morat jaču antenu. |
Citiraj:
|
Vuco, to mi je bila prva vijest o tim programima uopće :D Sad me žulja što ih ne mogu uhvatiti.
Jedino šta mogu zaključiti je da postoje 2 odašiljača na Sljemenu, ako jedan kanal vidim odlično, a drugi nikako. Sad od dosade pokušavam spojiti 2 antene, jednu ću izbaciti na balkon :D EDIT: Ništa. Balkon/lođa je prema istoku, a kad izbacim antenu, mislim da bi trebala i vidjeti Sljeme. Signal na 42. kanalu - 0 (nula) Pitanje je postoji li sobna antena kojom bih dobio ta 3 glupa programa, razmislit ću još o penjanju na zgradu :D Siđiite s krovova - FAIL |
Citiraj:
Sudeći po veličini firmwarea (a i nazivu) 99% sam siguran da je klon! Dakle, molim nekoga da istestira daljinski... |
problem?
imam dva dvb-t prijemnika (radi se o nytru 4001t usb i infinityju 6000t)
antena je spojena na zidnu ant. uticnicu/splitter (1 in/ 2out) i dalje na oba prijemnika e sad, od jucer pocelo sa sr****a i to na nytru:fuming: (i prije je znao kenjat ali sad ide na zivce dobrano) dakle, ako na oba prijemnika gledam isti program sve u redu, ali cim promijenim programe nytro pocinje blokirati, krcati, kockice... na infinityju signal 98/82 , a na nytru 17/60 (probao zamijeniti prijemnike i opet na nytru lose a infinity super) takodje na nytru najnoviji f/w (stavljen novi cim je pocelo sr*** medutim isti qur**) napominjem do jucer sve radilo bez problema jel ima ko slicnih problema?..ili mozda rjesenje da me cuje onaj ko je uveo digitaliju mislim da bi se krstio i rukama i nogama:grrr: |
Ajde si probaj isključit napajanje antene ako je slučajno uključeno na bilo kojem prijemniku. Možda zbog toga imaš smetnje.
|
@agent orange
Kakva zidna utičnica ? Obično su bile TV + Radio splitter dakle ne 2 TV i generalno ih treba izbjegavat zbog velikog gušenja. Ako trebaš dijelit signal na dva prijemnika onda stavi kvalitetan razdjelnik, sve spajaj F konektorima uključujući i F-RF Adapter jer tako imaš najmanje gubitke / gušenje signala. @All Odašiljači za lokalce tj. MUX D radi sa manjom snagom u usporedbi sa MUX A i B i zato ih je teže ulovit u nekim situacijama / lokacijama. |
Citiraj:
|
2tutix
iskljucio/ukljucio - ista stvar 2nikky evo ovakva slicna uticnica http://mke.hr/shop/product_info.php?...roducts_id=544 i onda sam ovim http://mke.hr/shop/product_info.php?...roducts_id=321 dalje razdijelio evo probao sam staviti od kolege prijemnik strong 5200 umjesto nytroboxa i sljaka bez problema izgleda da cu kupiti novo prijemnik, a nytrobox reklamirati kad budem isao u zg decki hvala na savjetima |
Svakako baci / nekom drugom uvali taj razdjelnik i stavi gore sugerirani, baš nekidan susjedu na kabelskoj napravio istu stvar (isto djeljenje u stanu) i signal mu se značajno popravio (prije mu se pol kanala kockalo).
U vezi nytro prijemnika, najbolje je da ga pri reklamaciji trampiš za Strong 520x. |
svakako cu staviti taj sto si linkao
daj me samo molim te ispravi ako grijesim dakle na ovaj razdjeljnik idu 3kom f-konektora, a f-rf adaptere muske ubadam u digi prijemnike? sorry ne vidim bas najbolje sa slika edit: 2mymoon - ispravljeno |
prijemnik. ;)
|
@agent orange
Da, ispravno si zaključio, pri nabavci F konektora obrati pažnju da odabereš po coax kabelu tako da sjedne kako treba. Ako zbrajaš koliko F - ova ti treba onda dodaj i ove prema prijemnicima (na kabelu prema prijemniku F konektor + F-RF adapter). |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 20:59. |