![]() |
e7200 na 3.8ghz glatko... i da, dobio bi puno overclockom
ako vec ides na nize, tipa 3.5ghz onda ti mozda ni netreba novi hladnjak jer neces trebat ni povecavat voltazu ako ces kupovat novi hladnjak vec onda kupi neki koji ce ti koristit i kad ces novi komp kupovat |
Zanimljivi prijedlozi mozda mi je ti pametnije. Koja grafulja je za preporucit..
|
ovisi za kolko para...
polovno bi ti mozda taman sjela neka hd4850 buduci da imas samo 19" ekran za cca 450kn imas stari komp (ali jos uvijek dobar...) i nove grafe su gotovo neisplative pogotovo za taj ekran ako bi nesto malo jace i skuplje onda gledaj na hd5770, takodjer polovno mislim za cca 700kn a kao najjaca opcija i najbolja naravno gtx460 768mb polovna za nekih 900kn koju god da uzmes, razlika u odnosu na sadasnju bi bila neopisiva (u igrama jel...) takodjer moras racunat da ti treba novo napajanje, osim ako ovo tvoje 400w nije neko brand name tipa fortron i slicno |
Ovisi koliko para misliš potrošit. Moraš i napajanje mijenjat, tj. prodaš tu svoju grafu i napajanje i kupiš neko za 300-500 kn napajanje npr. SEASONIC 430W i grafu Gigabyte HD6850 i deri. :) Kasnije ako oćeš promijeni cpu, mbo i rame.
EDIT: Spor sam, al pucam previsoko. :) Ovo je dobra opcija ako nađeš neku gtx460 polovnu s garom. A za kuler se slažem, ako se ne diže napon procu i lako se kloka onda nema potrebe mijenjat, a ako misliš uzimat kuler onda gledaj ubuduće za daljnju konfu neki od 300-tinjak i malo više kn. |
Ma treba mi malo bolja graficka, nisam ni skuzio da nisam napisao lg lcd 32"
FullHd. Ova HD5770 mi se cini jako dobrom. Malo cu procackat trziste za njom. Uglavnom skratili ste mi muke.:)))) |
Gtx460 768 ti je skoro 2x jaca od 5770 i bit ce puno bolja za full hd rezu, a samo 200kn je razlika u cijeni u oglasnicima
|
A imam neku kombinacij s nekim tipom za tu graficku pa da nebi pretjerao:)))Jel mi dovoljno napajenje ovo gore navedeno seasonic430 za sve to. Pa kad se malo vise oparim da barem nesto od toga iskoristim...
|
je, i vise nego dovoljno
|
Ima ovih gtx-ica ko u prici koju da uzmem jel svejedno
Gainward Geforce, Palit, POV... Jel bitno to??? |
nije bitno jer te su vise manje sve iste
za tebe ce bit i vise nego dobre, a neki jaci modeli bi bili gigabyte, msi, asus i slicni, al oni ce bit i skuplji vjerojatno...vidi sta nades, ali slobodno uzmes najjeftiniju |
Mbo preporuka
Pozdrav ekipa.Sinoc mi gromic spalio mbo.Trebao bih neku preporuku da uzmem drugu.Vidim da se krecu na njuskalu od 200kn na dalje.Socket 775 proc je intel e6300 na 2.8.,mem. ddr2 800mhz.Do sada je bila u midi toweru microatx ploca, al je bio malo problem jer imam pata disk pa sam morao graficku "nabiti" da uđe u slot,jer je konektor za IDE bio ispod nje.Ako mi možete preporučiti neku ok plocu.,želja mi je da ima 4 slota za memoriju jer sam s ovom bio ograničen na samo dva.Hvala,pozz.
|
a bilo koja p35 ploca ce bit dobra, vise gledaj ono sta ti uleti da je dobro, nemres bas "trazit" odredeni model
|
|
Tražim dom za i5 760 koji zadovoljava skromne uvjete:
- barem 6 SATA portova - da su portovi posloženi s bočne strane (kao na Gigabytici P55-UD4 -> http://www.gigabyte.com/fileupload/p.../3239/1244.jpg ) - košta do 1k Kn (što manje to bolje) |
Citiraj:
Ok,hvala,pozz. |
socket 775, ploca za overcock E6550 (2,33GHz) na 3,10GHz, oko 400kn, po mogoćnosti DDR2 memorija, ATX preferiram ali nema veze ak je mATX.
MBO mi treba za koristenje kojih 2 godine, a onda idem na novu platformu...znaci trebam MBO da iz procesora izvucem nesto vise GHz-a...ploca mora imati opcije za dizanje voltaže :D EDIT: MSI N460 ( nVidia GTX460) Hwak , 1 HDD, 1 DVD-ROM, 1 PCI karticom ( kartica ua 4 USB 2.0 prikljucka), 4 ventilatora ( 2+2 s LED diodama). Ploca uz ove komponente i overclockan CPU mora raditi na 450W tj. 450W mora biti dovoljno |
Kakav je H61 chipset?
Tražilica ništa ne govori, ameri se hvale sa H/P67 pločama, nigdje nikakvog reviewa nema. Ovo mi je interesantno: Asrock H61M-VS U kombinaciji sa i5-2300. Fičuri odgovaraju cijeni. Overklok i slične pizdarije mi nisu važne. Jel se netko susreo sa tom Asrokicom? |
pa nije li to malo "srezani" H67 za poslovna računala gdje hrpa fičura nije jako bitna već veličina ploče. osim ako ne trebaš ITX ploču ne vidim neke prednosti H61 nad H67.
|
rastegni se bar do ove: H61M-S
Ima dvi, ona prva nema, a razlika je 10 kn... I mrvicu je opremljenija... EDIT: Tek sad vidim da je ipak malo veca od ove tvoje, eh, steta... Steta sto nema Sandybridge cpu-ova za nekih 500-600 kn.. |
Moram pitati u M-sanu jel imaju S model.
Ne znam ni sam, IGP ne mislim koristiti, tak da mi je DVI ne važan. A VS model mi dimenzijama graniči sa ITX-om Nisu problem procesori, ja ću prije štediti na ploči nego na procesoru. Za tih 200-300 kuna rađe uzmem i5 2300 nego i3 2120. Cijene ploča kod nas su katastrofa, u njemačkoj za 400 kuna dobiješ dobru H67 ploču, a da ne pričam o boljim P67 pločama kojih kod nas ili nema ili koštaju ko da su od zlata. Da ne peglam karticu, bez razmišljanja bi tamo uzeo nekaj bolje. :) |
Gledam mbo u koju bi stavio i5 2500K i vidim ih (u hg spota) po cijeni od 400+ kn, gigabyte po izboru za 600-700kn?? Da li sam ja nešto propustio, ili se zaista mogu naći 1155 ploče za taj novac?
Koju ploču bi mi preporučili za i5 2500k, OC-ao bi ga na 5 te stavio 2x 460 u SLI. Thnx! |
Takvu ces platit bar 1000kn. Gledaj Asrock Extreme4, najbolji "bang for buck". Ploce od 600,700kn su h67 ploce na kojima se ne moze overklokirat i stavit 2500k na tako nesto je grijeh. Najjeftinija giga P67A UD3 je oko 900kn i nema SLI ili ima ali samo x4.
Druga stvar. 5.0ghz za 2500k je puno. Treba bit izuzetan primjerak da bi to odradio sa prihvatljivom voltazom ili vodeno hladenje. Realnost je 4.5 do 4.8ghz, posto se blizi ljeto blize prema 4.5. Ne znam kako mozes ocekivat plocu za 600kn na kojoj bi ganjao 4jezgreni proc na 5.0ghz i jo SLI. Dosta si toga propustio. Do sada sam slozio 4 kompa sa 2500k i najboljii od njih je isao 4.8 sa Venomusom. Tako da je tak visoke taktove prilicno nerealno ocekivat. S druge strane je tih 4.5 do 4.8 je jako visoko u usporedbi sa starijim procevima i vise nego dovoljno. |
|
postoji li ploča sa 1155 socketom, a da podrzava x16x16 u crossfireu ??
|
mislim da ne, sve su x16, x8.
|
Nebih rekao da ce ti to napajanje bit dovoljno(imao sam ga al na s1366 ) .Nije bas neko olicenje stabilnosti i umjesto sli , kupi bolji PSU .:chears:
|
Sad je ok, komp. doslovno radi 24/7, nikad nikakvih problema.
SLI ide obvezno jer bi 460 uz 2500k bila bottleneck. S jednom 460 na BFBC 2 1920*1080 high (16x aa 16x af,..) bi dobio jedva 30fps, a ja želim najmanje duplo kako bi na BF 3 imao oko 60fps. Upitno je hoću li to dobit i s 460 oc u sli + 2500k @4.8, ali ok AA može bit 8x, neću toliko cjepidlačit, ipak ne bih volio imat značajnije fps dropove. ps. a da ne bi bio off-topic, razlika između P67 i Z68 je samo u tome što Z može aktivirat grafiku s cpu-a, poput H, a klokabilna je kao i P. Ali, s obzirom da imam posebne grafičke kartice, nema svrhe kupovat Z68? |
Citiraj:
|
Imaš fetiš na napajanja?
Net je prepun vlasnika i5 2500k koji ga drže na 4.5 24/7, to ni ne zovu overclockom. GTX 570 je slabija od 460 sli. http://www.sweclockers.com/image/dia...a32bcd56cdda9e I evo ti potvrda za bottleneck gpu-a. Stock i5 2500k + gtx580 daju 71fps na sve high 8x aa i 16x af. GPU je bottleneck. http://www.guru3d.com/article/core-i...600k-review/21 Citiraj:
|
Citiraj:
Citiraj:
No, dzaba prepirka s vjetrenjacam, od volje ti . |
Slazem se. Istina je da je pun net ekipa sto se hvale sa 5.0 24/7 i sl. Sigurno kod nekih to i je. ALi u realnosti to nije tako. Koliko kod ima 5.0 toliko ima sasvim drugacijih tema u kojima ljudi dolaze do spoznaje da su SB procsori samo prividno stabilni i da se to pokaze prije ili kasnije. Realnost je od 4.4 do 4.6ghz u velikoj vecini slucajeva i cak ni to nije tako jednostvano zbog musicavih ploca. Po tom pitanju ma najugodnije iznenadio Asrock sa kojim su stvari najjednostavnije iako nisu savrsene.
Vidit cete da ce se nakon pocetnog dojma i ta fama oko 5.0 24/7 kloka lagano slegnut. Sve je jos to novo i ljudi su pod dojmom a da ne kazem da moze proc i mjesec dana do prvog BSODa. Ovo ce se sve vise i vise pisat po netu "2500k/2600k BSOD STOP 124" pogotovo kod ekipe koja ganja proceva 5.0 i sl za 24/7. |
Citiraj:
|
Citiraj:
I na stock 3.3 u kombinaciji s gtx 580 je gpu bottleneck, pa nema ni svrhe uopće oc-at cpu i tim gpu-om. Eto da ti duša bude mirna držat ću ga na 4.4Ghz. |
Citiraj:
Ekipa iz anandtecha i guru3d-a (ai ostatak) daje u biosu procu 1.3-1.33 v i load line postavlja na extreme ili na 1 sto znaci da im ploca i do 0.4 overvolta ;) ;Btw boli me bas na koliko ces ga drzati, tvoj proc , tvoja stvar.Sretno s OCanjem istog i nadam se da kad to sve kupis nece bit postova u hardverski problemi... |
Citiraj:
http://i358.photobucket.com/albums/o...dd_01/45_2.png |
Sto ti znace ti SSovi? 4min primea95 ne znaci apsulutno nista.
Sa tom procevima mozes vrtit prime 24h pa ti ujutro nece upalatit komp sa tim postavkama ili ce bacit bsod zbog Youtuba ili sl. Na Asusuovim, Asrockovima, MSIjevim plocama ukljucen LLC overvolta za 0.03 do 0.04v i voltaza nije stalno ista nego ima spikove i dropove tako da je jako tesko iz bilo kakvog SSa vidit koliko zapravo procesor treba voltaze za odredeni takt. Prime95 tek nakon 15-20min pocne derat posteno po procu sto se moze vidt po temperaturama, neovisno o testu. 45min LinX je minum za neku pretpostvaku o stabilnosti na odredenom taktu. Ne znam na osnovu cega pretpostavljas da ces bas ti bit taj sretnik koji ce dobit procesor sto radi na 1.2v 4.5. Sanse su ti bar 1:20. |
Kada če Z68 ploče od Asusa, hoče doć prvo samo socijalni modeli ili će odmah biti Evo. Deluxe...?
|
Citiraj:
|
Evo pa si malo prouci, BF2 i 580 sa 8xaa i 2600k. Posto te BF2 najvise zanima. Imas tu raznih grafi 460, 570, 580, 6950 2gb.
http://img64.imageshack.us/img64/459...ture077.th.jpghttp://img204.imageshack.us/img204/2...ture078.th.jpghttp://img805.imageshack.us/img805/6...ture079.th.jpghttp://img607.imageshack.us/img607/4...ture080.th.png Voltaza potrebna za odredeni takt podosta ovisi i o samoj ploci tako da je moguce da na nekim boljim plocama treba osjetno manje. |
Da malo ohladim atmosferu imam jedno pitanje....
Koliko je realan porast perfomansi prelaskom sa sadašnjeg procesora E6850 i DDR2 na neki tipa i5 2500 ili Phenom II X6 i DD3? I jel ta investicija ima smisla za rekreacijsku potrebu, odnosno koliko FPS više ću imati? Hvala |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 13:49. |