![]() |
Citiraj:
|
Svi oni koji se pitaju kakva je slika prek te male stvarčice... Stvarno vrhunska. Odlične boje, kontrast, oštrina... Ništ nisam trebao dodatno podešavat na telki. Prezadovoljan sam. E, i odma jedno pitanjce. Koje zvučnike da ubodem u njega? Ima ko kakvu preporuku. Ne mora biti nekaj extra, samo da se može mjuza slušat i filmovi gledat, jer su ovi na telki malo preslabi.
|
prednosti WDTV-a u odnosu na HTPC:
1) manji, lakši, prenosiv 2) daje bolju sliku 3) nema potrebe za petljanjem sa programima i setinzima kao na kompu 4) nije potrebno paliti komp, provlačiti kablove itd. (posebno zgodno ekipi koja ne visi cijeli dan na kompui čiji stan ne izgleda kao Borgova stanica) 5) košta 740 kn (gen2) a to nije puno za ono što nudi... 6) mogućnost upgrejdanja softwarea a time i nove funkcije i podrška za nove formate.... |
Ah, ako je doista bolja slika nego preko kompa..onda bi mogao ubost koji primjerak :D..ništa mi ovo ostalo nije toliko važno..ni zvuk, ni dimenzije, ni kablovi..samo me zanima kvaliteta slike..e sad, di kupiti?
|
da li se to nekako moze spjoiti sa dvb t usb-om pa da se gelda i tv preko njega? nisma bas citao cijeli forum pa ne znam, ako nema mislite da ce u perspektivi to biti ukljuceno?
|
Iako nemam uređaj, sumnjam da bi to radilo..jer taj dvb-t mora imat 'odgovarajući' driver i program da bi radio, te to sve mora biti kompatabilno s WD-om...a sumnjam da će se to uključivat u budućim firmware-ima..
|
Pitanje je zašto bi to netko htio? Ali s druge strane, da i naprave da je moguće, opet će biti problemi što mogu raditi samo neki prijamnici, kao i sada sa usb wlanovima...
|
Citiraj:
DVDMOD is a custom unofficial firmware for the Western Digital WDTV, which adds optical drive (cd/dvd drives) and extra filesystem support. I have remixed all official firmware releases and added cdrom support via cd-manager. Yes, this means you can boot with a usb dvd drive connected and play from it on your WDTV now. The only limitation is that since dvd drives are officially unsupported you must have a supported (aka FAT32, NTFS, HFS,…) drive/flashdisk inserted. If there is no supported drive in the WDTV reports ‘no storage present’ and you will be unable to navigate to the browser. DVDMOD also enables the use of ext2/ext3/reiserfs drives, with the same limitations. This firmware is flashed to your WDTV like the updates that have come from Western Digital. If you can perform an official firmware upgrade, the process to upgrade to DVDMOD is identical. There is no Linux knowledge required. There is a version of DVDMOD for each of the major firmware releases, so pick your favourite. |
je moguće u wdtv live ugraditi neki sata disk ili baš mora biti preko usb-a?
ako nije moguće, možete li proporučiti koji media player sa istim mogućnostima ali da ima i mogućnost ugradnje diska (konkretno me zanima wd green serija) upravo čitam recenziju za ovo čudo čini mi se ok, što vi mislite? |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
eh, yebeš mkv player bez mogućnosti ugradnje diska :)
onda definitivno na ovaj Mede8er i nutra lijepo udomim 1-1,5TB disk iz green serije samo me još zanima dal obavezno mora biti njihov wireless stick ili može bilo koji Citiraj:
a i ideja za storage multimedije me ne odbija, upravo suprotno ;) |
cek, sto ce ti tocno disk u njemu? radije taj disk puknes u komp i vuces sve preko lana.
|
Citiraj:
|
pa zato jer je sa diskom unutar puno praktičnije nego vući preko lana za svaki film/pjesmu i neću disk pokraj jer imam takve frendove koji me za svaku sitnicu žicaju da posudim, trenutni verbatimov disk je više kod frendova nego kod mene -.-
|
Citiraj:
a govore da mora biti njihov, budem probao sa svojim pa javim ili ispitaj na www.mede8erforum.com |
Citiraj:
Sretno onda u potrazi za necim drugim. |
Citiraj:
thx na trudu :) btw, razlika je velika, nabolje ili loše? :D |
Citiraj:
|
kužim ja to, ali velim ti da mi je praktičnije sa diskom unutar kućišta (jednostavnije prenijeti do cure ako imaš movie night, odnosno ak ju mučiš sa lotr produženom verzijom :lol2:)
|
Citiraj:
|
Citiraj:
a dobiš i torbu za prijenos :-) |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Čudi me da se do sada nitko nije žalio na problem reprodukcije
mp4 datoteka H264/AAC. Kod firmware-a 1.01.11 i novijih je problem u tome što se gubi sync zvuka sa slikom nakon premotavanja filma. O tome se uvelike raspisalo na WDTV forumu: http://wdtvhd.com/index.php?showtopic=8778 To je i kod mene bio slučaj, kojeg sam po uputama odandje riješio vraćanjem na originalni FW 1.01.00. Čeka se slijedeći FW koji će riješit out-of-sync. (ako Bog da). Drugi problem kojeg sam uočio je da ne prepoznaje .sub subtitlove. |
prepoznaje .sub, samo nije svaki .sub isti.
|
Ne bih htio otici u OT, ali WD live kosta oko 950, a mede8r kosta oko 1200, tako da ako gledas iste mogunosti (lan i wifi) razlika i nije tako velika, i jos umede8r mozes staviti HD, no dobro... ja trenutno ne znam sto kupiti, pa me zanima ako hrki moze reci kakva je kvaliteta prikaza, jer ljudi hvale prikaz kod wd i tvrde da je puno bilji neko s PC-a... unaprijed hvala i sorry ako sam otisao OT :chears:
|
|
Nije mi jasno zašto bi (ja) želio imati HDD u uređaju poput wd (live) tv. Ništa ne može snimati jer i nema nekih ulaza tako da ne vidim smisao. Ovako disk prikopčam na komp, prebacim šta treba i playam tamo. Onako bi morao prebacivti preko mreže i ne bi mi disk mogao za ništa drugo poslužiti.
|
jebo ja vas, svi ste navalili na snimanje digitalnih programa ko muhe na govna...
imal sam tv karticu i ukupno sam snimio 0 (nula) minuta sadržaja, kaj da snimam? dnevnik, dadilju, kralja kvinsa, glupu trgovku bibu? jedina emisija koja se na hrv televiziji isplati snimati je "TV Kalendar", ostalo je veći debilizam, a i radije "kupim" preko neta 1080p ili 720p filmove/serije koje me zanimaju i pogledam kad me volja |
vidis , i to je jedan nacin gledanja . meni isto netreba snimanje programa jer ne vidim poantgu u istom , a cak imam dosta programa .ak je nesto tolko mi zanimljivo "nabaviti" cu to , ak je neka nasa emisija , "tajm-šiftat" cu to iskon.snimalicom.
citam ovaj topic al nist nema novo , periodicno se javi netko tko suuuuuumnja u instituciju wdtva pa ga svi odmah poklope , pa se javi netko s manifestiranim nekim bagom i tak to ide u krug.. kaj ja znam , meni se neda davat sto eura za uredaj za reprodukciju . fakat , nebudilijen spajanje HDMI i optickog kabla u lap mi je nekih 20 sekundi posla, bezicni mis je tu , ionak mi nikad nije ugasen lap nego je na sleepu . mislim da je lakse nac i mjenjat subtitlove(tu misim stelat velicinu , sinkronizaciju , poziciju) kad si u nekom mocnom programu nego na definiranom wdtvu. sto se kvalitete slike tice , probao sam razne media playere , probao sam Bluray sto mislim vecina korisnika ipak nije , i ne vidim neku razliku od gledanja kvalitetnog 4.5gb 720p ripa sa svog laptopa. mozda je to do dobre telke :rtfm: |
Ne znaš ti koja je drama kada ženska osoba mora propustiti sapunicu, a reprize nema hahaha :D
|
miliš da neznam? moja više voli ove glupe kuharske emisije na RTL-u nego mene :lol2:
|
Kakav je wd live za slušanje glazbe, dali prepoznaje mp3 i flac tagove i jeli pregledno pretraživanje (po izvođačima i albumima).
Spojen bi bio digitalno na vanjski DAC. Jel ima "bitperfect" digital out, i dali vanjski dac ili receiver mora kužit mp3, flac i sl. ili ga wd odsažme u standardni PCM (ne kužim se baš u standarde digitalnog izlaza). Sorry ako je to već bilo spomenuto ali nisam uspio naći odgovore ni preko tražilice. Pozz! |
Evo budući da svi tvrde da je puno bolje slika sa wd-a nego s kompa..odlučio sam to i osobno provjerit..donio je frend svoj WD Live..i spojili smo ga na telku..imam HD5850 grafičku i koristim KMPlayer s kompa..to smo gledali kroz par 720p i 1080p materijala...ja apsolutnu nikakvu razliku nisam skužio, kao ni frend..ne znam kakve ste vi konfiguracije spajali te uspoređivali s WD-om al ja nikakve razlike ne vidim..imam jako dobar vid, i uvijek mi je kvaliteta slike najvažnija...a da ne govorim da na ovom KMPlayeru mogu namjestit svaki mogući aspekt filma..od aspecta ratia..veličine, položaja, fonta i čega već ne titlova..pan scan, zoom..i to sve u postotak se može namjestit..jedino prednost koju vidim ovog uređaja je portabilnost...i dajte molim vas prestanite govoriti..''joj pa onda moraš palit komp, pa se zezat s codecima''..dajte ljudim, molim vas, nemojte biti tako lijeni..a i da ne govorim da je to sve skupa možda pola minute posla i to ako popiješ kavicu usput..al eto svatko ima svoj ukus i mušice :D
|
Citiraj:
|
Citiraj:
onda pišete: "U ovom trenutku, ovaj uređaj ima najbolju optimizaciju reproduciranja 720p i 1080p sadržaja za skoro duplo manju cijenu od konkurencije." Dalje se ograđujete i kažete da mislite u odnosu na Popcorn hour...a kaj je sa WDTV Live i gen2??? gen 2 košta 700 kn.... Spominjete kako je prednost mogućnost plejanja blu ray iso datoteka...u nekoj budućnosti...možda...ako i bude siguran sam da će ljudi skužiti razliku između zapremninom duplo "težeg" bluray ISO fajla i kvalitetnog blu ray ripa od 3-4 gige...... na kraju spominjete i besplatnu dostavu....zašto niste napisali gdje se sve može kupiti i gdje preporučujete da se kupi...možda je vaših 20%... |
Citiraj:
|
ne svađam se već uspoređujemo WDTV LIVE sa jednim drugim uređajem....ja znam da ste vi frende s njima....a ako je to oftopic onda to nije jedini post ovdje koji je oftopic...
i hvala ti što si me podsjetio na najljubaznije moderatore ikad...svih foruma....od pojave interneta u hrvata sad slijedi brisanje jelda? |
makar je to topic o wdtv live, gdje piše da nemogu pitati za usporedbu sa nekim drugim sličnim uređajem? tome uostalom i služi forum, neki koriste wdtv live, neki su isprobali više uređaja.
a sad da za svako pitanje otvaram temu u kojoj bi feedback bio nikakav, neda mi se ako je tebi bitno, pitanje - odgovor, imaš to ovdje ps, plaćen mede8er, dolazi sutra u vž pa isprobam dlinkov i airlive wireless stick, ako ne rade...slijedi narudžba sa neta :) |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 07:22. |