PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Iskustva s IT trgovinama (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=66)
-   -   Kupovina sa Amazona? (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=162084)

Ninja_Zg 30.07.2018. 22:07

Citiraj:

Autor domina (Post 3215649)
Jel ikome ikad paket završio na krivoj lokaciji? Meni je adresa u njem i sve normalno stiže, i evo sada prvi puta pakt završio u rusiji, a prije toga prošao dva skladišta u njemačkoj. WTF, kako nitko nije skužio krivu adresu? I na kraju.. neka ženska podigla paket :DDDD.

Kruze mi paketi po Njemackoj, poslano po Hermesu, majstori su gori od Hrvatske Poste, ostavili su cedulju u bircu koji je u istoj ulici kao i adresa na koju je trebalo dostaviti!

Nekim cudom je papiric zavrsio kod covjeka kod kojeg je i trebao, kada zove broj s cedulje, nitko se ne javlja.
Divota.

mamutarka 31.07.2018. 11:45

Citiraj:

Autor mamutarka (Post 3215377)
Al kak iz njemacke tolko dugo 3 tjedna, a iz amerike par dana?

Stiglo i iz njemacke, postar takoder dofurao

domina 31.07.2018. 18:00

Dobio odgovor da ću dobit refund nazad i da napravim novu narudžbu.

c-shadow 08.08.2018. 23:08

Jel zna netko preko koje naše službe amazon.co.uk dostavlja?
Piše UPS, danas mi je po trackingu navodno pokušana dostava, ali nikoga nije bilo doma. Nema nikakve obavijesti, poziva, ništa :)

nick praskaton 09.08.2018. 07:12

Citiraj:

Autor c-shadow (Post 3217888)
Piše UPS, danas mi je po trackingu navodno pokušana dostava, ali nikoga nije bilo doma. Nema nikakve obavijesti, poziva, ništa :)

meni kako kad, ovisi o paketu, vecinom mi je posta donosila pakete s amazon.co.uk, al bi se dao okladit da mi je nesto i everseas donio, al se ne mogu sjetit, al sam siguran da mi je HP donio zadnja 4 paketa

riceburner 09.08.2018. 08:10

Citiraj:

Autor c-shadow (Post 3217888)

njima su partneri idioti iz overseasa...

c-shadow 09.08.2018. 20:51

Nisu više, sad je Rhea d.o.o., imao danas iskustvo s njima koje ne bi htio ponavljati. Uglavnom, usluga koma.
Morao sam istraživati po netu tko dostavlja.

2 die 4 14.08.2018. 14:26

Citiraj:

Autor c-shadow (Post 3218131)
sad je Rhea d.o.o.

OMFG pa zar oni još uvijek posluju?
Pa bilo je toliko skandala sa tom firmom i navondog raskida ugovra sa FedExom da mi nije jasno kako još posluju?:wtf2:

BTW, moja sućut tko god s njima mora poslovati.

Ali da pitam i ja jedno pitanjce.

Zanima me item kojeg sam pronašao na co.uk, ali u opisu piše:

Sold by IME PROIZVOĐAČA and Fulfilled by Amazon.

Pa me zanima sljedeće;
znam šta znači ovo "Fulfilled by Amazon" ali nigdje ne piše dali to znači i da je taj proizvod carinjen u EU (jer je UK još u EU) i dali će me klepit na carini radi ovog itema?
Ako netko ima iskustva sa time, zahvaljujem se na objašnjenju.

P.S. proizvođač je iz Kine.:fiju:

thesaint255 14.08.2018. 14:43

Ja sam imao tu situaciju sa spigenom u njemackoj, znaci spigen je proizvode drzao na amazonovom skladistu, i amazon ti direktno sa svog skladista salje prozivod tog prodavaca.

prileee 14.08.2018. 14:45

Fullfiled by amazon je sef, i to znaci da se nemas sta trebas brinit, ko da od amazona direktno kupujes.
Za carinu mislim, tj poprilicno sam sigutan, da te ne bi trebali klepit jer je to jos eu.

Citiraj:

Items "Fulfilled by Amazon" are offered by a third-party seller, but shipped from an Amazon Fulfillment Center to you.]
Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

beli14 05.09.2018. 11:18

Ima tko iskustva s ostvarivanjem jamstva preko Amazona u slučaju da kupim npr. rabljenu matičnu ploču od nekoga iz Hrvatske tko je tu ploču kupio na Amazonu? Kakva je procedura?

zalman1 05.09.2018. 11:21

Procedura je da on treba reklamirati tu ploču jer se reklamacijski postupak provodi preko njegovog amazon accounta.
Nemoj kupovati takve stvari i komplicirati si život.

beli14 05.09.2018. 11:32

Znači, ništa mi ne znači ni kopija računa, ni ništa drugo?
U redu. Hvala. Gledam kao da ni nema garanciju onda.

xlr 05.09.2018. 11:39

Ako ste si dobri ili imas povjerenja da ce sutra imati volje preuzeti paket, poslati ga amazonu itd... Lako je danas reci da je "garancija preko mene", al realno treba imati na umu da se covjek za godinu dana moze odseliti, promjeni mu se zivot, nece mu se dati zajebavati s tim i sl...

RimtuTiTuki 06.10.2018. 12:50

Da li je netko isprobao koji od ova dva servisa?

Amazon UK ne dostavlja laptope u HR, pa me zanima da li bi to išlo preko njih

prileee 06.10.2018. 12:57

Sta nije da bi do kraja godine ukinit geo blokiranje trebalo stupiti na snagu pa da nema vise "This item does not ship to Croatia".
Cisto ako ti nije zurba za kupovinu sada, da se raspitas pa ako se isplati pricekat.

RimtuTiTuki 06.10.2018. 16:50

Citiraj:

Autor prileee (Post 3236428)
Sta nije da bi do kraja godine ukinit geo blokiranje trebalo stupiti na snagu pa da nema vise "This item does not ship to Croatia".
Cisto ako ti nije zurba za kupovinu sada, da se raspitas pa ako se isplati pricekat.

Ja sam mislio da je to već stupilo na snagu... Ali da postoje neke iznimke...

Hvala za info!

Definitivno mi nije žurba, i pričekati ću...

panasonic 06.10.2018. 17:25

Citiraj:

Autor prileee (Post 3236428)
Sta nije da bi do kraja godine ukinit geo blokiranje

Šta i da ukinu, shippat će ti u hrvatsku, a dostavu će staviti 150 funti, pa ti kupuj.
Isto kao i sada, hrpa stvari ima ogromnu i neisplativu poštarinu.

coconut 06.10.2018. 18:05

Zabrana geoblokinga stupa na snagu tek oko ovog Božića.

prileee 06.10.2018. 18:35

Citiraj:

Autor RimtuTiTuki (Post 3236476)
Ja sam mislio da je to već stupilo na snagu... Ali da postoje neke iznimke...

Hvala za info!

Definitivno mi nije žurba, i pričekati ću...

A mislin da je donesen zakon ali stupa krajem godine, odnosno ovo sta kokos kaze.

@coconut imas li koji link di mogu procitat kad bi tocno trebalo bit? Tenksarica

coconut 06.10.2018. 18:55

"Vijeće je donijelo uredbu o geografskom blokiranju u veljači 2018. nakon konačnog dogovora postignutog u studenome 2017. Uredba će se objaviti u Službenom listu EU-a. Primjenjivat će se devet mjeseci nakon objave."
https://www.consilium.europa.eu/hr/p.../geo-blocking/

Po ovome, trebalo bi biti ukinuto slijedeći mjesec.

sokre10 06.10.2018. 20:25

Citiraj:

Autor RimtuTiTuki (Post 3236425)
Da li je netko isprobao koji od ova dva servisa?

Amazon UK ne dostavlja laptope u HR, pa me zanima da li bi to išlo preko njih

Koristio sam ja forward2me.
Sve je prošlo bez problema.
Dobra i brza usluga.

Poslano sa mog MHA-L29 koristeći Tapatalk

RimtuTiTuki 08.10.2018. 13:58

Hvala na informacijama!

catroot 18.11.2018. 15:33

Htio bi kupiti ova dva kabla sa Amazona, nisam kupovao dosad ništa preko njih. Zanima me jel se može plaćati PayPalom i do koliko iznosa nema carine.

https://www.amazon.com/gp/aw/d/B07DC...ie=UTF8&psc=1#

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk

buljaka 18.11.2018. 15:45

PayPal je u vlasništvu ebaya i posto je Amazon konkurencija tamo nema opcije plaćanja paypalom nego samo kartice

nino 18.11.2018. 16:51

Citiraj:

Autor catroot (Post 3249739)
Htio bi kupiti ova dva kabla sa Amazona, nisam kupovao dosad ništa preko njih. Zanima me jel se može plaćati PayPalom i do koliko iznosa nema carine.

Trazi na eu amazonima, ovdje shipping ubija. 27$

Sent from my CLT-L29 using Tapatalk

coconut 18.11.2018. 18:16

Badave. Koliko se sjećam, Anker ne dostavlja svoje stvari u HR.

1v@n 18.11.2018. 18:27

Citiraj:

Autor catroot (Post 3249739)

Uzmi si Aukey s Aliexpressa
https://aukey01.aliexpress.com/store/1830134

Imam već 6 njihovih kabela i prezadovoljan sam

catroot 19.11.2018. 03:40

Aliexpress šta je to, nešto kinesko tipa ebay. U biti htio bi kupiti kvalitetan usb c kabl za punjenje galaxy a8 2018. Tronsmart mi je preporučio neko tu u drugoj temi, odličan micro usb, sad mi treba taj usb-c za punjenje, malo duži od metra, bar metar i pol. Imam opcije plaćanja PayPal, a može i Amazon, reći ću rođaku u Austriji nek naruči, pa kad bude dolazio nek ponese. Do 100kn neki kvalitetan, unaprijed hvala na preporuci.

stops 19.11.2018. 16:35

Uff sta je to...
Kad smo vec kod Aliexpressa ja sam vrlo zadovoljan sa Ugreen kablovima, pogotovo USB-C

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

coconut 19.11.2018. 16:53

Ja sam si uzeo Baseusa

franzD 19.11.2018. 19:34

Ugreen ima dobru robu. Bluetooth-na-RCA adapteri rade odlično.

Usams isto ima kvalitetne USB kablove, neovisno o konektoru, kupio sam ih preko neloliko i provjereno pune s 1.5A. Kvaliteta izrade je puno bolja od većine jeftinog smeća koje se prodaje.

catroot 19.11.2018. 20:32

Citiraj:

Autor stops (Post 3250015)
Uff sta je to...
Kad smo vec kod Aliexpressa ja sam vrlo zadovoljan sa Ugreen kablovima, pogotovo USB-C

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

:) nisam naručivao sa drugih online trgovina, samo eBay i plaćao preko PayPala pa mi je to sve nepoznanica, a između ostalog načini plaćanja, dostava itd. Na Wikipedii sam pročitao o aliexpress, znači slično ebayu. Vidit ću anker ili tronsmart kablove sa amozana, pa neke bratić ponese kad bude dolazio za blagdane. Tronsmart micro usb za 30kn je najbolji cable koji sam imao dosad. Tnx na preporukama.

pci_e3x 19.11.2018. 22:43

Jos 1h 15min:

https://www.amazon.de/gp/product/B01LWVT81X/

FerrZG 22.11.2018. 21:43

Pozdrav!

Koje su pogodnosti i koliko se isplati sada recimo uzeti Prime, kad vec nude free mjesec dana ? Rade li probleme/otezu prilikom ukidanja usluge, tj. dali je stvarno skroz free, pa otkazes prije nego se naplati ili moras koristiti bar tih mjesec dana za 8 funti ?

:fala:

Princ288 23.11.2018. 00:24

Stvarno je free, ne moras platiti nista, samo ne zaboravi otkazati na vrijeme.

xlr 23.11.2018. 10:06

Aktiviras danas, kupis, deaktiviras sutra i vrijedi ti punih 30 dana i ne gnjavi oko reaktivacije. Provjereno.

Nisam jedino probao, a vjerujem da bi radilo, free mjesec primea na drugim amazonima (tipa, iskoristio si .de, a zelis .it).

Imho isplati se uzeti free mjesec kada naletis na dobar popust na artikl. Tako sam kupio Kindle za 100 eura, a kod nas su jos uvijek soma kn.

FerrZG 23.11.2018. 20:49

Citiraj:

Autor xlr (Post 3251266)
Aktiviras danas, kupis, deaktiviras sutra i vrijedi ti punih 30 dana i ne gnjavi oko reaktivacije. Provjereno.

Nisam jedino probao, a vjerujem da bi radilo, free mjesec primea na drugim amazonima (tipa, iskoristio si .de, a zelis .it).

Imho isplati se uzeti free mjesec kada naletis na dobar popust na artikl. Tako sam kupio Kindle za 100 eura, a kod nas su jos uvijek soma kn.

Hvala. A vezano uz ovo sto pise free shipping, na sto se to tocno misli :) ?
Kada krenem narucivati, nije mi free shipping iako sam se prijavio u prime.

adaksinjo 24.11.2018. 06:54

pise da prime vrijedi samo za GER i AUT, a free shipping se odnosi isto samo za njih. imas tablicu s cijenama dostave po zemljama.

prije tocno godinu dana kupio sam logitech g430 slusalice direktno od amazona. nedavno lijeva strana pocela proizvoditi neki piskutavi zvuk, znaci slusalice rade, ali u pozadini kao da netko busilicu koristi :D

javio sam se customer supportu, u 2 recenice objasnio o cemu se radi, nakon 2 sata dobivam odgovor da se ispricavaju i salju mi nove, odmah su prilozili tracking number paketa. imam 30 dana da vratim stare slusalice postom, a naknadno ce mi vratiti trosak postarine na karticu kojom su placene.

reklamacija da ti pamet stane :)

danijel_b 24.11.2018. 11:58

Ja sam na njemačkom Amazonu kupovao ankerove pletene kablove za punjenje mobitela. Mislim da su dobri, i cijena nije bila više od 15€

Gesendet von meinem TA-1012 mit Tapatalk

Sva vremena su GMT +2. Sada je 04:21.