![]() |
Citiraj:
|
Pošto sam ispalio puno puta što po linksu, što po ostalima zbog negativnih stvari dužan sam napisati i pohvalu kad ju zasluže.
Krepao frendici WD HD 1TB Black kupljen na moje ime. Reklamirao sam ga, rekao da je u htpc-u bez ikakvog hlađenja i ako može da zamjenim za green jer se black jako grije. Kažu da obično ne mjenjaju - tek ako crkne dvaput. Kažem nema frke, 5 g jamsta je zato tu)… Nakon nekog vremena zovu me iz ZG servisa da potvrde kvar i da me pitaju da li može zamjena za Black 1TB ali 64 mb cachea („moj“ bio od 32mb). Totalno korektno, s obzirom da nije isti model. No ja sam opet obrazložio i pitao može li green uz nadoplatu (2 TB skuplji od 140 kn po trenutnoj cijeni od 1TB Black, 50 kn po računu) i nakon minutu gledanja (tipkanja) kaže serviser da može. Neće trebati ni nadoplatiti – Sretan vam Božić. Pokupio HD i zadovoljan napustio links. Svakako pozitivno iskustvo….:D Inače, kad tražim zamjenu za drugo jer mi ne paše neki proizvod koji imaju za zamjeniti onda bez beda prihvatim trenutnu cijenu u cjeniku za nadoplatu. Znači da sam bio spreman na 140 kn nadoplate, a dobio 2TB Green bez da nadoplatim. |
Evo i mene, s još jednim pozitivnim iskustvom. Reklamacija je bila u pitanju, sve je riješeno na moju korist i čak sam dobio i besplatnu dostavu. :)
|
A vidiš, u mene obrnut primjer...
Imao sam 2x500GB Samsunga u RAIDu, kako je jedan otegao, a za drugog sam imao kupca, odlučio sam se preć na 2x1000GB cijene su ionako li-la, a prostora ionako uvijek fali. Samsung otputovao u ZG, zovu me da je reklamacija važeća i da nemaju konkretan F1 model, pa da mi šalju F3 ako mi odgovora. Pitao jel moguće da mi pošalju 1000GB uz nadoplatu (nadoplata po računu je bila mislin 2,3 kn, a nadoplata po trenutnim cijenama je bila cirka 100), dobio odgovor da to ne rade?:stoopid: Rekao ok, moja prava nisu povrijeđena, al da su mu mogli izać u susret, mogli su, ionako bi onaj drugi disk za polje uzeo opet u njih... |
Citiraj:
Samo da se nadovežem; 500 kn je minimalni iznos na bilo koju karticu. |
od kada kupujem u linksu do dan danas nikakvih problema nisam imao
s linksom... dva puta mislim da sam imao reklamacije i sve je pozitivno rješeno. :chears: |
Evo, da pohvalim dečke iz servisa Linksa.
Prema perporuci s foruma, otišao sam tamo žicat odstojnike za kućište/matičnu. Ponudio sam novačnu naknadu, koju su odbili. Ne samo da sam dobio šarafe, nego i savjete vezane uz montažu... Svaka im čast! Dućan bi, doduše trebao biti nešto jeftiniji. Neke stvari su preskupe. Npr. Kingmax DDR3 je 30% skuplji od nekih "garage" shopova... |
imam jedno pitanje , dali je istina da neki od zaposlenika ili vlasnik tko zna
da su bivši gejmeri quake 2 : TF ? tak su neki pričali :goood: |
Sa Linksom u Splitu sve pohvale.
Jednom mi je mis krepao (USB steelseries dosao je nekih 250kn) te sam ga reklamirao,uzeli su opis kvara i rekli da nazovem za 7 dana ili ce oni nazvat.To je potrajalo vise od 7 dana,cak 3-4 tjedna jer su morali kontakirat msan da posalju isti takav model jer ga nisu imali u niti jednoj poslovnici,msan nije imao vise takvih modela te su mi ponudili mis od 450 kn (bez ikakve nadoplate)ali mis mi nije odgovorao te sam uzeo MX518 za 340 kn.Skroz su fer i korektni ispali. 2 slucaj,prijatelju sam sastavio komponente i dao na papiru te je on otisao u links i to ujutro pokupio,kod njega sam trebao to popodne sastavit,no u kesama se nasao HDMI kabel koji kosta nekih 100 kn,prodavac ga je pitao jel ima LCD tv,te ako ima da s ovim kabelom moze spajat on je rekao da moze da neka i to stavi.Ali LCD mu je skroz na drugom mjestu te nema mogucnosti spajanja,tako sam sve objasnio i prodavacu te je on za te pare uzeo WirelessUSB ali ovaj put se moralo nadoplatit. |
Također oduvijek kupujem u Linksu, uvijek samo pozitivna iskustva. Jedino su cijene u zadnje vrijeme nesto vise, tako da ipak pogledam za određeni artikl gdje se vise isplati...
|
Kakva su vam iskustva sa uzimanjem robe putem pouzeća? Koliko ste čekali, da li ste bili zadovoljni pakiranjem i uslugom??
|
Ja sam kupovao neke stvari pouzecem od njih,ali bilo je do pred nekih 2 godine tako da ne znam jel moja preporuka stoji i danas. Ali tada je sve bilo 5. Cekao sam neka 3 dana. Naravno ako narucis u petak cekat ces preko vikenda i mozda jos ponedjeljak,ali uglavnom dodje brzo.
|
ja samo jednom uzimao preko neta, i to iz linksa kad su imali ujedacene cijene sa drugim trgovinama (i kuciste koje sam ganjao - rebel9). uglavnom doslo drugi dan od narudzbe oversisom, spakirano sve u originalne kutije i sve u jednu veliku. potpises, platis i otvaras kao bozicni poklon :). unutra sve sto je trebalo doci + racun sa garancijom, nista posebno i ekstra.
|
Citiraj:
Jednom sam cak dobio paket od 10x Traxdata DVD-R medija gratis :) Od garancija: jedna zamjena unutar 30 dana i jedan obavljeni servis s produzenom garancijom. Nitko zadovoljniji od mene. |
U splitu sam imao 3 reklamacije jer sam eto izgleda baš te sreće da dobijem neispravnu grafičku 2 puta za redom i još nešto sa matičnom nevezano.Naći dobijem prvu grafičku a ono puno artefakta, neispravna.Daju mi zamjenu istu karticu, s njom na prvi pogled sve uredu ali ispadne da ne radi ventilator uopće i 3. sreća daju mi 4870 koju su testirali i koja mi je sad u kučištu.Uglavnom kroz sve to su ispali korektni i nije bilo suvišnih pitanja tako da ja dajem preporuku.Najbitnije kod ovakvih stvari je da se s ljudima možeš normalno dogovorit pa će se sve rješit ;)
|
Evo jos jedna pohvala za links. Frendu crkao jedan keks Blackline Mushkin (3x2GB) i dobio je u zamjenu Redline set koji je 200-tinjak kn skuplji, bez nadoplate. Svaka čast!
|
Imam i WDTV Live iz linksa sa 12 mjeseci garancije... žuta etiketa msan na wd passport i upute za ugradnju hd-a i 24 mj. (pod naziv piše Media Playerni Disk).
Ako tko ima žutu ceduljicu na WD-u iz linksa sa ispravnim proizvodom, molio bi da mi kaže tko je uvoznik i koliko je jamstvo na ceduljici.... jer neki shopovi daju 24 mj. Nije prvi proizvod sa krivom etiketom iz linksa. Imam i Desktop Wave sa 24 mj racunom (opet mala garanicja za logitech) sa etiketom od genius na kutiji.... Slučajnost? (također, ako tko ima Desktop Wawe Pro iz linksa sa ispravnom etiketom molim da mi kaže koliko jamstvo daje distributer) |
Evo pogledao sam, moj je iz ADM-a ali ima istu etiketu :D
Ne znam gdje mi je račun da pogledam na njega... |
Citiraj:
Ne znam koliko piše jamstvo ali ako me sjećanje služi pisalo je 24mj.:) EDIT:Provjeril sada, na Msan etiketi piše 12 mjeseci dok na računu piše 24mj. |
Aha. Meni je links znači skresao jamstvo. Dobro je znati da svi imaju krive etikete ako bi mi Msan odbio zbog toga servisirati uređaj nakon 12 mj od linksa.
|
Imam grafu HD5750 kupljenu prije 5 mjeseci i na računu piše jamstvo 24 mjeseca a na kutiji jamstvo 12 mjeseci (uvoznik isto Links). Grafa radi uredno i sve, samo malo čudna situacija.
|
Citiraj:
Možda neka taktika da veleprodajno Links kao uvoznik garantira samo 12 mj kad prodaju drugim shopvima. |
Citiraj:
|
Čini se da Msan i MR servis nešto muljare sa tim Jamstvenim tako da lijepe krive žute ceduljice pa onda možda odhebavaju ljude na temelju toga... ili se nadaju da ljudi ni neće tražiti garanciju zbog toga.
Rekli mi u mailu da ne gledaju serijski nego da obvezno moram imati Jamstveni list, a za sad ne žele potvrditi da isti vrijedi ako piše passport a ne wdtv live (a nisam jedini koji ima to). Za sad šute... @xXxSsS - Thnx |
Ja imam negativna iskustva u zadnje vrijeme sa Linksom.
Frend je po želji birao komponente za komp od cca 1000 eura. Čekao ga je 2 tjedna, ali nije problem čekat 2 tjedna, nego malo ide na živce kad ti govore svaki drugi dan da sutra treba stić i tako 2 tjedna. Oni su ga sastavili. Kad je krenio stavit Win odmah BSoD. Naime nisu postavili latencije memoriji. Kad je pokušao u Bios da postavi latencije naišao je na password. Da ne gubi vrijeme na pw krenio je izvadit bateriju da resetira Bios, tada je naišao na naljepnicu. Koliko je znam ako se kupe gotove konfiguracije onda ide naljepnica, ali ako ti biraš komponente, i još da nemaš problema daš njima da sastave, onda imaš na svaku komponentu posebno garanciju i nejde naljepnica. On je dobio sve kutije sa garancijama i onda čemu ta naljepnica. Ili ja krivo zborim. I glavno da su stavili šifru, a što latencije nisu postavili to nikom ništa. Iz dosade ide probat pw za Bios 1234 i uspije (znam da je to klasika pw ali opet čemu?!), dođe na latencije i naravno nisu namještene. Nakon što ih namjesti uspije stavit Win. I sad da bude siguran 100% pokrene MemTest i odma pocne izbacivat milijun errora. Još gore on je htio Corsair a trgovac ga nagovorio na G-skill. Zatim, kupio je posebno zvučnu, ALI da bi mu oni prednje izlaze na kućištu za micc i slušalice spojili na zvučnu od matične. Sad čeka radni dan da im donese popis... To je sve sitnica, zamjene rame, skinu naljepnicu i gotovo, i nebi pisao ovaj post da to nije treći puta da sam naišao da su dali neispravnu robu (2xmemorija i 1xhard). Links je iz OS. |
Izete to su sve stvari zbog kojih večina ljudi ovdje sama sastavlja svoje mašine.Sve male
stvari , al kad ih se skupi počmu živcirat.To je vjerojatno neko sastavio u 15min, iz navike zaljepio naljepnicu i šalji dalje. |
Znam, ali čovjek nije vješt u sastavljanju kompa i još je komp po poprilično velikoj cifri i baš zato je dao njima da sastave.
To su sitnice sa latencijama, zvukom, naljepnicom i šifrom al kad ih se skupi..... Poanta je da su 3 puta isporučili neispravnu robu :D |
Mene od svega najviše nervira šta Links svu robu pod garancijom šalje u Zagreb na servis, naime prije neko vrime čoviku kojem sam ja sastavlja konfu kupljenu u Linksa krepa matična, ja je donesem u Linksa(Split), opišem šta se dogodilo i lik mi kaže nema problema bit će riješeno za 7-10 dana, dođem ja nakon 15 i pitam šta je s pločom, gleda on i kaže da je servis ustanovia da je ploča neispravna i da je šalju dobavljaču, ja kažem OK dajte mi onda novu, ali on kaže da ne može nego kad dobiju drugu od dobavljača.Mislim, :wtf2: di sam ja kupia ploču u Linksa ili M-San-a, zaboli mene kad će oni dobit drugu ploču(i oće li uopće), ali ništa nije pomoglo tako da je nova ploča stigla točno 33 dana nakon šta je predana na reklamaciju. Pa sad ti ajde sastavi nekom konfu u Linksa i reci mu "Čuješ ako nešto krepa pozdravi se s kompom na misec dana". Nije mi jasno da ne mogu otvorit servis u ostalim većim gradovima u Hrvatskoj !
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Evo samo da kratko napisem, nedavno sklopia komp i krepalo napajanje nakon 2h rada. Nije davalo nikakve znakove zivota. Donesem na reklamaciju u servis i lik spoji i njemu se zavrti vent od napajanja. Ja sav zbunjen ali isto ostavim na reklamaciju. Prije par dana stize poruka da je zamjenjen. Dodjem danas i kaze lik da su testirali na nekoj konfi i da im je krepalo nakon 5 min. Dobio novo napajanje i sve ok.
|
MalI OT vezan za post iznad.
Što kada bi takvo napajanje za sobom povuklo i matičnu, grafičku, nešto treće? Garancije se priznaju na sve? |
Ma da, još ti se i ispričaju :D
Naravno da ne. Mislim dobiš li džabe povrat podataka ili naknadu ako ti rikne disk? Jok! :D |
Citiraj:
gubitak podataka kada rikne disk nema veze s ovom situacijom..... |
Citiraj:
Sjecam se da je prosle godine dosao naputak od jednog veceg uvoznika/servisa da takve komponente niti ne saljemo na reklamaciju. Ako iskopam taj mail, prikacim ga. |
Citiraj:
|
Citiraj:
Samo da nadjem taj mail danas, lakse je za skuzit jer su i slike kao primjer. |
Citiraj:
Ako imaš garanciju na taj komad hardvera onda ti je apsolutno svejedno ubilo ga napajanje ili nešto treće sve dok nije fizički oštećena. |
Stalno kupujem nešto u linksu i sve super samo me zanima kad nešto dobijem novo pod reklamaciju (u mom slučaju disk), vrijedi garnacija od onog prvog diska ili za novi garancija teče od početka?
Zaboravio sam pitati. |
pa nazovi i pitaj.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 02:03. |