PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Smartphone uređaji i mobiteli (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=49)
-   -   iPhone mobiteli - 1. dio (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=138492)

Amdejac 23.03.2010. 21:42

Citiraj:

Autor ^SuperUnknown^ (Post 1603134)
Bilo je u Algoritmu tih covera (gumenih), nekih 70-ak kn. Imas ful crnih.

http://www.dealextreme.com/search.dx/search.iphone

Ima ovdje svašta za Gejfon. :p

lolek 24.03.2010. 12:08

Da li je netko imao problema sa krcanjem memorije koja se u iTunsima prikazuje kao " OTHER " i sa praznim ikonama na iPhone-u koje se ne mogu brisati ?

Buljo Croatian trafffic & wether sam kupio u AppStore-u za 2,99 $ je nga nigdije drugdije nisam mogao nači, a za aplikacije probaj ovdije:

http://apptrackr.org

V.I.P 26.03.2010. 11:37

Geohot složio untethered jailbreak

evo za sve nas koji čekamo, lik je rijesio JB za 3.1.3 :)
uskoro ce ga izbaciti van,bar on tako tvrdi ;)

http://www.youtube.com/watch?v=__TR86PLiHw

http://iphonejtag.blogspot.com

vin benzin 27.03.2010. 12:37

Citiraj:

Autor zeljkotg (Post 1597650)
Alternativa je apptrackr http://apptrackr.org/
Radi puno bolje od appulous-a.

kako instalirati apptrackr na iphone, ako se uopče može?

flajpan 27.03.2010. 14:02

Apptrackr je samo zamijenio Appulous tako da kad instaliraš Installous automatski se spaja na Apptrackr :)

vin benzin 27.03.2010. 14:31

Citiraj:

Autor flajpan (Post 1606009)
Apptrackr je samo zamijenio Appulous tako da kad instaliraš Installous automatski se spaja na Apptrackr :)

ma kad probam instalirati Installous iz Cydie javi mi sljedeče "host unreac hable" možda neka mala pomoč oko toga?

flajpan 27.03.2010. 15:07

Provjeri da ti ne puca veza na net, a može bit i do njihovog servera... Uglvnom, probaj još koji put.

vin benzin 27.03.2010. 23:34

Citiraj:

Autor flajpan (Post 1606074)
Provjeri da ti ne puca veza na net, a može bit i do njihovog servera... Uglvnom, probaj još koji put.

evo probavao cijelu večer,veza na net je ok,ali kada pokrenem cydiu javi mi slijedeče Error:Refreshing data
GPG error:http://nepo.smxy.org
xena Release:Unable to read
/etc/apt/trusted.gpg.d/-opendir(2:No such file or directory)

Failed to fetch
http:/cydia.instal0us.com/./Release.gpg host Unreachable

Falied to fetch
http://cydia. instal0us.com//fnr.bz2
Cached Fealure
doslovno tako kako sam napisao,na krju tog prozora je potvrda OK jer se ništa ne dešava dok se ne stisne ok,onda se cydia pokrene i otvori do kraja
i kad uđem u Sections ozvorim Instalious kraj njega je ikona u kojoj je upitnik pokrenem instal i ništa HOst Unreachable i tako cijelo večer potrošim na ovu čaroliju.
pa da pukneš...
možda još koji prijedlog kako to instalirati na iphone.

flajpan 28.03.2010. 04:56

Repo je cydia.hackulo.us a Installous se piše sa 2 L :)

vin benzin 28.03.2010. 15:09

Citiraj:

Autor flajpan (Post 1606574)
Repo je cydia.hackulo.us a Installous se piše sa 2 L :)

ma ok,krivo sam napisao:stoopid: ali neznam kako riješiti problem i danas cijelo jutro isto.
možda se nemože Insallous(valjda je sad dobro napisano :) ) više instalirati preko Cydie......pa možda još koja ideja kolega Flajpan bio bih zahvalan.

flajpan 28.03.2010. 15:44

Gle, napisao sam ti repo sa kojeg da skineš jer ovi na kojima ti javlja grešku su neki lijevi.

Cydia>Manage>Sources>Edit>Add>upiši cydia.hackulo.us>Ok (Done ili što već). Otvori taj repo i naći ćeš što ti treba.

vin benzin 28.03.2010. 16:46

Citiraj:

Autor flajpan (Post 1606873)
Gle, napisao sam ti repo sa kojeg da skineš jer ovi na kojima ti javlja grešku su neki lijevi.

Cydia>Manage>Sources>Edit>Add>upiši cydia.hackulo.us>Ok (Done ili što već). Otvori taj repo i naći ćeš što ti treba.

evo probao ni Hackulo.us se nemože otvoriti,znam da sam dosadan ali sam u ovome totalni početnik pa sam neznam puno više od ovoga što mi ti preporučuješ ako imš još kakvu ideju molim te napiši :chears:
cydia.hackulo.us nemogu otvoriti ni sa kompa.

evo riješio danas,instalirao ....Installous i spaja mi se na apptrack,znači sve 5
uključio neku opciju u cydiji i to je to,valjda je blokalo spajanje na stranice koje sam trebao.
velika zahvala kolegi Flajpanu na pomoči :chears:

danc00 30.03.2010. 16:45

Imam jedno pitanjce!

Jel zna netko nekakav dobar software za umetanje TITLOVA u video, konkretno u mp4.
Sa BADABOOM-om si konvertiram video za iPhone i samo mi onda treba da ubacim titl u taj video, točnije seriju. Pošto se titlovi nemreju stavljat naknadno na iPhoneu, onda moram ovak.
Jel ko to več radil?

spawn 30.03.2010. 17:02

Citiraj:

Autor danc00 (Post 1608946)
Imam jedno pitanjce!

Jel zna netko nekakav dobar software za umetanje TITLOVA u video, konkretno u mp4.
Sa BADABOOM-om si konvertiram video za iPhone i samo mi onda treba da ubacim titl u taj video, točnije seriju. Pošto se titlovi nemreju stavljat naknadno na iPhoneu, onda moram ovak.
Jel ko to več radil?

Jednom sam to radio sa allok video converterom cini mi se. Probaj.

vin benzin 31.03.2010. 23:47

možda netko zna kako gledati fikmske zapise u browseru,pošto flash player vjerovatno neče doči za iphone.
još jedna stvar me interesira,kako otvoriti privitak u pošti ako je privitak recimo neki filmić

isprika ako sam postao na krivom mjestu.

akagirl 01.04.2010. 19:11

Koje sve opcije treba isključiti na iphonu 3g da mi ne guta lovu? Za internet koristim isključivo wlan.

Kimi 01.04.2010. 20:05

Citiraj:

Autor akagirl (Post 1610787)
Koje sve opcije treba isključiti na iphonu 3g da mi ne guta lovu? Za internet koristim isključivo wlan.

mene isto to zanima,,,do sad sam skinuo dosta toga da blokira EGDE promet,al bezuspjesno

buljo 01.04.2010. 20:08

iphonenodata.com

Taj je kod mene radio.

akagirl 06.04.2010. 11:32

Upalim iPhone i T-mobile signal mi jako slab, jedna crtica ili mi piše No Service, a kad stavim u drugi mobitel signal je pun, u čemu je problem? Mobitel sam tek aktivirala.

V.I.P 06.04.2010. 11:50

to ti je do sim kartice.. treba biti ova nova,odi u t centar neka ti naprave novu

akagirl 06.04.2010. 11:58

kartica je nova, stara godinu dana, već sam ju koristila u iPhonu 3G 16GB prošle godine i sve ok, sad imam iPhone 3G 8GB i taj problem.

V.I.P 06.04.2010. 12:06

e jbg.. neznam onda.. jesi ga ukopcala na komp? neznam zasto, ali tako je bilo mom burazu bez signala sve dok nije ukopcao na komp :stoopid:

akagirl 06.04.2010. 12:09

jesam, ali ista stvar, možda da napravim Restore u iTunes?

V.I.P 06.04.2010. 13:17

probaj.. nadam se da ce ti onda proraditi

buljo 06.04.2010. 13:20

Evo da se ja javim sa sličnim problemom.
Mene se nekad nije moglo dobit na iphone, obično nakon petljanja po Edgeu i 3Gu, a kako sam imao karticu staru više od 6 god zvao sam službu za korisnike i preporučili da odem zamjenit, a kao pretplatnik imam pravo na to i besplatno je.
Upravo sam stavio karticu u mob i vidjet ćemo dal će se kaj promjenit.
A ženska mi je rekla da se to dešava bez nekog pravila, ovisi i o telefonu i kartici.
Tako da ako si isto pretplatnica, odi u T centar neka ti zamjene karticu, to traje 10 min i besplatno je. Bolje nego petljat po iphoneu :)

akagirl 06.04.2010. 13:31

Nemam pretplatu. Ne kužim zašto bi sa ovom karticom bilo problema kad mi je ta ista kartica prošle godine u drugom iPhonu radila super, kartica je stara samo 1 godinu.

V.I.P 06.04.2010. 13:32

Citiraj:

Autor buljo (Post 1613896)
kako sam imao karticu staru više od 6 god zvao sam službu za korisnike i preporučili da odem zamjenit, a kao pretplatnik imam pravo na to i besplatno je.

to sam i ja morao napravit kad sam uzeo 3gs.. imao sam onu prvu,crvena,cronet je pisalo na njoj :D

buljo 06.04.2010. 13:44

Citiraj:

Autor akagirl (Post 1613906)
Nemam pretplatu. Ne kužim zašto bi sa ovom karticom bilo problema kad mi je ta ista kartica prošle godine u drugom iPhonu radila super, kartica je stara samo 1 godinu.

Rekla mi je ženska iz SZK da ovisi i o telefonu i kartici.

Citiraj:

Autor V.I.P (Post 1613909)
to sam i ja morao napravit kad sam uzeo 3gs.. imao sam onu prvu,crvena,cronet je pisalo na njoj :D

Moja je prva generacija narančaste :D
I piše Simpa a ja na pretplati već 6 god

akagirl 06.04.2010. 13:49

Napravila sam restore, ali ista priča sa signalom. Kaj sad?

buljo 06.04.2010. 13:52

A sad poslušaj V.I.P.a i mene :)

akagirl 06.04.2010. 13:57

Citiraj:

Autor buljo (Post 1613936)
A sad poslušaj V.I.P.a i mene :)

Probala sam i sa tatinom sim karticom , ali ista stvar. Možda je problem u mobitelu, ne u kartici.
Nisam ranije napomenula, mobitel nije nov, već rabljen i nema garanciju. Tako da mi je malo glupo otići u T-com.

V.I.P 06.04.2010. 13:58

Citiraj:

Autor buljo (Post 1613921)
Rekla mi je ženska iz SZK da ovisi i o telefonu i kartici.

Moja je prva generacija narančaste :D
I piše Simpa a ja na pretplati već 6 god

da da.. imao sam je i ja ali mi je mob pao u more .. ugl trebali bi za ekipu kao sto smo ja i ti dati neki znak paznje :) jbt stvarno,ja sam 10 god kod njih :nono:
Citiraj:

Autor akagirl (Post 1613929)
Napravila sam restore, ali ista priča sa signalom. Kaj sad?

napisao ti je stricek moderator,odi tamo rjese ti za 5 minuti..

edit:

Citiraj:

Autor akagirl (Post 1613941)
Probala sam i sa tatinom sim karticom , ali ista stvar. Možda je problem u mobitelu, ne u kartici.
Nisam ranije napomenula, mobitel nije nov, već rabljen i nema garanciju. Tako da mi je malo glupo otići u T-com.

hmm... e to si tribala prije reci.. taj si mob tek sad uzela ili ti je normalno radija do sad?

buljo 06.04.2010. 14:06

Citiraj:

Autor akagirl (Post 1613941)

Koliko je stara ta kartica? Jel to zadnja generacija kartica?
U SZK kažu da je preporučljivo da je zadnja...

Citiraj:

Autor V.I.P (Post 1613946)
da da.. imao sam je i ja ali mi je mob pao u more .. ugl trebali bi za ekipu kao sto smo ja i ti dati neki znak paznje :) jbt stvarno,ja sam 10 god kod njih :nono:

Znak pažnje je što nisam niš platio, tak da su me skupa sa suncem ugodno iznenadili :D
Jer sam mislio da ću se morat svađat za novu karticu.

Nego kad sam zvao SZK kažem ja ženi da imam neku prastaru karticu i kažem da bi mogao bit problem u njoj, MOŽDA, i kaže ona da da moguće je odite je vi zamjenit, a ja njoj, nema problema ali ja za nju ne mislim dat niti jednu lipu nit produživat ugovor za još koju godinu, a ona samo zašuti nakratko :D :D

akagirl 06.04.2010. 14:11

Kupila sam ga tu na forumu, došao mi je danas.
Moja sim kartica je bijela 64k, kupljena prije godinu dana.

Nakon što sam stavila karticu u iPhone, upalila ga, tražio me da se spoji na iTunes, spojila ga, pitao me dal da ga stavila kao new iPhone ili kao prijašnji iPhone (imala sam prije 3G 16GB), odabrala new i aktivirao se.
I sve ok, samo taj problem sa signalom.

V.I.P 06.04.2010. 14:23

Citiraj:

Autor buljo (Post 1613962)
Nego kad sam zvao SZK kažem ja ženi da imam neku prastaru karticu i kažem da bi mogao bit problem u njoj, MOŽDA, i kaže ona da da moguće je odite je vi zamjenit, a ja njoj, nema problema ali ja za nju ne mislim dat niti jednu lipu nit produživat ugovor za još koju godinu, a ona samo zašuti nakratko :D :D

to za karticu ti je normalno,i to jedino mozemo zamjeniti mi koji samo na pretplati.. imas pravo ja mislim 3 puta zamjenit na njihov trosak :)

Citiraj:

Autor akagirl (Post 1613968)
Kupila sam ga tu na forumu, došao mi je danas.
Moja sim kartica je bijela 64k, kupljena prije godinu dana.

Nakon što sam stavila karticu u iPhone, upalila ga, tražio me da se spoji na iTunes, spojila ga, pitao me dal da ga stavila kao new iPhone ili kao prijašnji iPhone (imala sam prije 3G 16GB), odabrala new i aktivirao se.
I sve ok, samo taj problem sa signalom.

da da.. to je onda ta zadnja njihova kartica..imam je ja u mobu i sve normalno radi ..
gle,stvarno vise nemam ideje sa kojom bi ti pomogao,jedino ako oces broj od jednog lika sa mackorisnika koji se bavi sa servisom iphona pa da cujes njegovo misljenje..
mozda je iphone pao i bog zna sta mu je..
btw. od koga si ga kupila tu na forumu?

akagirl 06.04.2010. 14:25

kupila sam ga od Romano.Cule

V.I.P 06.04.2010. 14:31

i jesi li ga pokusala kontaktirati i vidjeti dali je njemu iphone radio pizdarije?
makar pretpostavljam da ce on reci da je savrseno radio..
i ne kuzim zasto je editirao oglas :stoopid:

akagirl 06.04.2010. 14:33

Citiraj:

Autor V.I.P (Post 1613996)
i jesi li ga pokusala kontaktirati i vidjeti dali je njemu iphone radio pizdarije?
makar pretpostavljam da ce on reci da je savrseno radio..
i ne kuzim zasto je editirao oglas :stoopid:

Poslala sam mu PM, čekam odgovor.

V.I.P 06.04.2010. 14:37

javi se onda kad dobijes odgovor ..

akagirl 06.04.2010. 14:47

Odgovor: Ne znam stvarno zasto je signal na jednoj crtici.Jedino sto mi pada na pamet da nije mozda lokacija pokrivena dobro mrezom pa je mozda zato los signal.

Meni je opcenito signal bio dobar.Jedino sto mislim da bi mozda moglo pomoci je da probas iskljuciti 3G u postavkama mreze,jer je mozda moguce da nema dobro pokrivenu 3g mrezu pa prebacuje sa edge na 3g sto izaziva prekide.
Takodjer isprobaj wireless spajanje na bezicni ruter.

Edit:
Probala to sve, ništa ne pali.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 03:56.