![]() |
Dobro ali nace se nekako. Ali jeftinija je to sam samo htio rec.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Razlika 192 i 216 i nije tako nevidljiva,radi se ipak o 15% više snage,makar je sam po sebi taj chip odličan i sa 192,za istu cijenu uvijek bi išao na 55mm 216 model. ASUS-ica bi morala ići na solidne taktove,nisu nikad bili neki OC legbreaker proizvođač ali standardnih 700mhz za core bi morali probiti uredno uz minimalne pomake temperatura. http://www.protis.hr/artikl.aspx?id=20935&servisID=1 Ovisno o igrama GTX 216 model je brži od referentnih 4870 10tak %,od 4870 ta razlika je manja,negdje 5-7%, ali problem je u igrama koje su optimizirane za pojedine proizvođače,tipa HAWX,gdje se dogodi da jedna od druge ima 30-40% veći fps,što je pomalo nerealan score. Uglavnom 4870 1gb model je oko 5% generalno gledajući +/- sa GTX 216 modelima. Cijena koja ti odgovara,uz preferenciju proizvođača i iskustva sa driverima,nalažu da sam izabereš,obje su dobre. Znači li ti 200kn više toliko mnogo,kako neki tu pišu,uzmi za 1100kn 4870 1gb,ne znače li ti,za 1300kn,ASUS 216 je tvoja kartica. |
ša ima, ok ja sam ovdje novi i trebam savjet
znaci ovak, trebam grafu (naravno neam tolko para pa kupujem koristene) mislio sam kupiti 8600gt za jedno maximum 250kn. jel to dobra investicija? ak neko ima prijedloga recite slobodno :respekt:
ok znac ovak kupit cu proc intelov 2.6 dual core od frenda za 500kn monitor je sranje od Belinea (4:3) crt-a al sta ces nema se para kriza je. OCU PRZIT PO NOVIJIM NASLOVIMA edit:da 17 incha. usput ostatak para ide na krvavicu i slaninu |
A eo, vruće je, pije se piva i tako...:D Nego bilo bi lijepo da navedeš koji monitor i procesor imaš i s čim misliš gaziti grafu? Novijim naslovima ili Minesweeperom :D
A tu imaš i cijelu temu posvećenu navedenoj grafi pa si prouči malo ;) http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=122270 @roflcopter000 - naveo si CRT monitor ali ne i koliko incha ima. 17''? |
Nije. Sa 8600gt ces igrat najnovije naslove, ali na low/med. Preporucio bih ti da se rastegnes do HD4670, to je dobra investicija.
Pozz. |
4670 je avion u odnosu na 8600GT. Problem je što košta više od 250kn. Čini mi se da su se polovne ovdje kretale 350-450kn. Za tu lovu se isplati uzeti je.
|
da kuzim ja to sve al oce li moj jadni monitor moci to cudo tehnologije (HD4670) podnosit 17inca CRT i oce li moje napajenje od 450w isto to moc podnosit?
|
Da. Da.
|
zasto monitor ne bi podnio...spucas na vga prikljucak i to je to...
a hd 4670 ne trosi uopce puno ni u idel/load,tako da nemas problema meni je codegen 420w,star 5godina vukao hd 4850 tako da nemas beda..:) |
Grafama je lakše 'podnositi' manje monitore/rezolucije nego veće jer se manje 'naprežu' da pokažu sliku na njima. Dakle, kod tebe tog problema neće biti.
Napajanje će izdržati - 4670 ne zahtjeva dodatno napajanje. |
e fala ljudi.
|
Evo mene opet. Muci me grafulja. Nikako se odlucit koju. Ali sad je izbor na ovim pa eto uz vasu pomoc sigurno uzimam jednu. gf gts250 512mb ddr3 vs 9800gtx 512mb ddr3 vs radeon hd4850 512mb ddr3. Ili mozda da prodjem jeftinije pa uzmem 9600gt(ako ce razlika od ovih ponudjenih bit prevelike(lošija) onda otpada) ili mozda neka 8800gt. Molim pomoc. koju igracku uzet. Jo cu naglasit da igram na 17'' eventualno na 19'' ekranu. Bitno mi je da mogu igrat sve na max.
|
|
ne kuzim te gts 250/9800gtx/hd 4850 su overkill na 19"monitoru
osim ako ti se ne rasipaju pare... uzmes ili hd 4670 najeftiniju i ac 1,ili skuplju hd 4830 ili eventualno 4730 |
Znaci najvjerojatnij bi uzeo 9600gt. A ne razumijem sta znaci ovo ac1 uz hd4670?
|
znaci najeftinija hd 4670+pasivno hladjenje accelero s1 rev.2
najbolje upiknes kakvoga na trznici and thats all... |
H20 grafa
bok,
jel netko nedavno nabavio grafu sa tvornički montiranim blokom za vodeno hlađenje i tko nudi kod nas, zanima me novije gtx kartice 260 na dalje...? |
U čemu je fora? Kupiš EK blok i karticu i jeftinije te izadje nego da ti neki Tajvanac to monta i napravi drljavo i naravno sve to platiš kao Sv. Petra jaja jer na kartici piše OC/GTD/TDi i štajznam kakvi sve ajšnprici...
|
koja grafa
evo ako mi mozete pomoci pri odabiru grafe
imam 19"monitor to je 1440x900 do 600-650kn moze i rabljeno ako ima nesto ja bas i nisam nasao razmisljo sam si kad bi nasao neku 8800gt ili kupio novu xfx 9600gt pa koja bi bila bolja od te dvije ili ima neka treca... hvala na odgovorima |
|
|
Imaš Omeginu recenziju na ATI podfrumu pa baci oko.
EDIT: našao link http://sobitza.com/portal/content/view/793/32/ |
Citiraj:
|
Ili 4670 g4 ;)
edit: gluposti pričam, uglavnom ja bih na tovjem mjestu ili 4770 ili 4830 . sretno :) |
Pozz u danasnje vrijeme koliko je grafa na trzistu i koliko se cijene razlikuju od prodajnih centra do vrste grafe je nevjerovatno,
Iskreno ja preporucam jednu grafu od nVidi-e GTS 250 with cuda, 512mb DDR3 evo malo detaljnije o njoj: http://www.gainward.com/main/product...0056-00118.pdf platio sam ju 1.007kn a da sam dodo jos 200kn mogao sam uzeti od 1gb a ne 512mb ali nisam imao :(, i bojao sam je radi zahtjeva koje konfe su preporucene za tu grafu: Intel LGA775 Dual Core CPU, AMD Athlon64 X2 CPU or Higher 2GB system memory size or higher (ram) Minimum 550W system power suply with two 6-pin PCI express supplementary power connectors PSI-Express x16 slot motherboard, PSI-Express 2.0 motherboard Suport Win 2000/xp/Vista to su PREPORUCENE konfiguracije mozes imati manje ali onda nije u punom pogonu... ja sam imo 1 gb rama i radila je normalno, i imam 500w napajanje sad sa 3 gb rama crysis dignem very high detalje i ne steka jedino malo kod auto save i ucitavanja. JA imam samo pohvale za ovu grafu, zadovoljan sam s njom. a cijena nije velika toliko, i da vidio sam neku od ATI-a 2 gb memorije DDR5 za 2000kn ali neznam tocno koja je... pozz svima |
Citiraj:
|
Citiraj:
Platio si je previše jer baš te Gainward GTS250 512MB ima i po 800kn http://www.magazinrs.hr//artikl.asp?code=4260183360599 Citiraj:
koliko je ona zahtjevnija od 512MB modela... ?!? Citiraj:
ta grafa radi uredno na tim konfama sa kvalitetnim 350W napajanjima Citiraj:
|
3 x 250 gts ili?
Dakle triple sli gts 250 ili neka druga opcija koja za te novce daje najbolje rezultate u 3d marku? Preporuke?
|
1x GTX295. :kafa:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Uštedi na napajanju i ploči. Uzmi "običnu" a ne neko čudo da goniš triple SLi kak spada.. I kako ti je molim te GTX295 preskupa ako imaš lovu za 3 GTS250, 3-Way SLi ploču i odlično napajanje? :stoopid: |
uzmi jednu GTX295 i to je to
kakav 3-Way SLI od mainstream grafulja (nekoliko godina star G92 čip) izaći će isto jer za 3-way ćeš trebat gledat koju ploču uzet a da ima dobru podršku za takve izlete u nepoznato posebice ako bi uzimao 1GB verzije GTS-ica također uzet to samo zbog čmarka je IMHO glupost no kako to ne plaćam ja ... samo naprijed odgovore si dobio, ako ti misiš da je tvoja ideja najbolja... tako i napravi |
postovanje :D kolega se dvoumi izmedju 2 kartice... planira uzet http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_4_84_228&products_id=7291 (GTX 275) ili http://www.guru3d.com/article/sapphi...porx-review/17 (Sapphire Toxic HD 4890 Vapor-X review)
|
GTX 275 - manji napor za napajanje, manje zagrijavanje, manja buka, slične performanse kao i 4890 ako ne i neznatno bolje :)
|
Citiraj:
|
znaci uzet ce Gainward GTX275... hvala puno
|
Šta će ti to za 19" monitor? I sadašnja ti je previše. A ako misliš nabaviti GTX275, digni malo proc.
|
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 00:18. |