PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Smartphone uređaji i mobiteli (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=49)
-   -   Nokia 5800 XpressMusic (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=136879)

V.I.P 05.10.2009. 09:22

jesi sve napisao ovako?

Server Name Nokia
Server ID Nokia
Server password firmupservpass
Access point [Always Ask]
Host address https://dms.update.nokia.com/dms/omadm
Port 443
User name nokiams
Password nokiamspass
Allow configuration Yes
Auto accept requests Yes (ovo sam ostavio na No)

ako jesi mora ti raditi ;)

summus 05.10.2009. 16:33

Instalirao sam XpressAlarm za koji mi treba Python 1.9.4 da bi aplikacija radila, i sve super radilo ali nisam mogao instalirati Sweet Memories jer ta aplikacija zahtijeva Python 1.9.7.
Kada sam instalirao Python 1.9.7. XpressAlarmi više nije radio. Zar ne bi trebalo, ako se instalira zadnja verzija Pythona da sve što je radilo na prijašnjim verzijama radi i na najnovijoj? Da puno ne kemijam, ako netko zna točno u čemu je ovdje problem neka slobodno napiše.:)

Lazo 05.10.2009. 16:40

Citiraj:

Autor Medulin (Post 1447882)
jesi sve napisao ovako?

Server Name Nokia
Server ID Nokia
Server password firmupservpass
Access point [Always Ask]
Host address https://dms.update.nokia.com/dms/omadm
Port 443
User name nokiams
Password nokiamspass
Allow configuration Yes
Auto accept requests Yes (ovo sam ostavio na No)

ako jesi mora ti raditi ;)

jesam sve tako al mi piše da se nemože spojit s poslužiteljem :hitthewal:

Hellsing 07.10.2009. 15:38

evo nisam jos skoknuo do mobisa jer nisam uhvatio vremena pa me zanima ako neko zna prije nego odem do tamo da mi kaze dal oni uzimaju pod garanciju ono zjevanje maske na starim modelima....ono di probija svjetlost?znam da se nesto pisalo o tome prije tu al nemogu vise nac i nisam siguran dal ide pod garanciju to

domy_os 11.10.2009. 14:58

Citiraj:

Jamstvo vrijedi za kvarove na mobilnim uređajima nastale zbog eventualne greške u materijalu, izradi ili dizajnu uređaja.

V.I.P 11.10.2009. 15:46

znam za to domy jer bi ga ja morao poslati jer mi zjeva gore u desnom kutu,ali mi se neda jer cu biti bez moba min 10 dana

Hellsing 11.10.2009. 22:02

odlicno....evo jos par pitanja...

dal kad rjesavaju taj problem stavljaju novu masku il popravljau ovo kako vec je...ako je neko radio ?

dalje...mob ima par musica koje mi se sve cesce javljaju a to su....kad ga palim kad bi trebale one ruke od nokie da se spoje samo se zblesira i baci neku sarenu boju i crn ekran pa onda udje do kraja....dalje...kad me neko zove zna se desit da se javim a necujem nikog,a osoba koja mene zove cuje me normalno,......usred rada zna se zablokirat i bacit crni ekran i nemos nista nego vadit bateriju jer nereagira ni na tipku za gasenje.....mene zanima dal trebam maknut sve dodatne aplikacije koje sam instaliro prije nego im nosim mobitel....da nebi bilo da kazu necemo ti uvazit garanciju jer imas dodatna sranja instalirana tipa garmin xt i brdo drugih stvarcica..?

Matt 11.10.2009. 22:24

Jučer sam kupio rabljeni 5800. Sve super al mu ne svijetli ono svjetlo sa strane. Navodno bi trebalo bit plavo. Mob sam kupio od preprodavatelja tak da mi nezna niš konkretno reći, odnosno nit ga nisam pitao :)

Što i kako treba uključiti, mob je došao sa dosta aplikacijica pa mi ga je žao resetirati.
Nego kao i većini na gornjem dijelu maskica malo zijeva. Dal se to da popraviti ili ne, te kako provjeriti jel mob hacknut i dal ako ga ovako odnesem oni to mogu skužit? Tj. dal mogu napraviti back up i nakon toga hard reset, pa da se hakiranje poništi?

Citiraj:

Autor Medulin (Post 1453138)
znam za to domy jer bi ga ja morao poslati jer mi zjeva gore u desnom kutu,ali mi se neda jer cu biti bez moba min 10 dana

Što se samog servisa tiče, oni ga poprave u roku 2 sata. Makar za to uzmu 3 dana. Dao sam e66 dva puta na popravak i svaki put bi potrajalo dva tri dana, ali su mi ga zadnji put maestralno složili da mi je tipkovnica bila napeta i slide predaleko od dozvoljenog rasklapanja. Nakon što sam došao tamo i propisno ih izvrijeđao mob je bio gotov u roku 3 sata.

mislav_os 11.10.2009. 22:52

Moja 5800 je imala tu "djecju bolest" sa zijevanjem maske,nakon prvog puta je ostao isti(iako su navodno promijenili prednji okvir) pa sam ga onda opet slao i onda su ga sredili,napravili kako treba...

Matt,na koje plavo svjetlo sastrane mislis?? Nije on imao nikakvo plavo svjetlo :stoopid:

Matt 11.10.2009. 23:08

Ma onaj obrub, jel to svijetli ili ne? Kupio sam od lika koji je kupio u Vipu i navodno ima plavi obrub. Dal taj obrub svijetli plavo? On je sad siv. Mislim glupo pitanje, al da vidimo.

Hellsing 11.10.2009. 23:14

Citiraj:

Autor Matt (Post 1453553)
Ma onaj obrub, jel to svijetli ili ne? Kupio sam od lika koji je kupio u Vipu i navodno ima plavi obrub. Dal taj obrub svijetli plavo? On je sad siv. Mislim glupo pitanje, al da vidimo.

nesto si ti pobrkao,nis nesvjetli na nijednoj a imas plavu,crvenu i sivu...o obrubima pricam

Corporal Clegg 11.10.2009. 23:27

Ovisi o product codeu. Tvoj je ocito Balkans black (ili gray?). Ali ne, ne svijetli nista, samo je izrazenija pod odredjenim kutem.

http://nokiaexperts.com/articleimage.../5800blue2.jpg

http://dailymobile.se/wp-content/upl...ssmusic-08.jpg

Matt 11.10.2009. 23:28

Ok, onda imam sivu :D

Corporal Clegg 11.10.2009. 23:30

Citiraj:

Autor Matt (Post 1453574)
Ok, onda imam sivu :D

Lijepo tebi, dobro izgleda.

domy_os 12.10.2009. 01:55

OMG, pa bacio bih ga da mi to svijetli plavo... :D

miro... 12.10.2009. 18:27

µTorrent mobile

instalirao sam µTorrent mobile 1.60 i nemogu nista skidati dok ne namjestim server ip, server port, user name, pasword... sta treba upisi da proradi?

DamageHigh 13.10.2009. 15:33

Citiraj:

Autor miro... (Post 1454142)
instalirao sam µTorrent mobile 1.60 i nemogu nista skidati dok ne namjestim server ip, server port, user name, pasword... sta treba upisi da proradi?

µTorrent mobile ti ni nije za skidanje torrenta na mobu nego za kontrolu µTorrenta koji radi na nekom kompu...za skidanje torrenta za 5800 imaš SymTorrent.

Hellsing 13.10.2009. 16:11

koja stoka ovaj u mobisu na servisu,odnjeo sam mu mobitel i rekao za ono zjevanje maske a on samo uzo kutiu i raskopo mob,poklopac bateriju i samo pobaco djelove doslovno u kutiju ko kad bacas nesto u kantu.........Mobis Rijeka

domy_os 13.10.2009. 17:49

Klasika, to i ja napravim kad mi netko na popravak donese notebook u torbi sa sto čuda u njoj. Meni treba samo notebook, isto kao i njemu mobitel i ne želim voditi brigu o nepotrebnim stvarima. Kad se nešto izgubi, može biti problema...

miro... 13.10.2009. 20:41

Citiraj:

Autor DamageHigh (Post 1454927)
µTorrent mobile ti ni nije za skidanje torrenta na mobu nego za kontrolu µTorrenta koji radi na nekom kompu...za skidanje torrenta za 5800 imaš SymTorrent.

thx, ovo je pomoglo

Hellsing 13.10.2009. 23:44

vidjet cemo za 7 dana sta ce napravit....

prijavio sam sljedece:
-zjevanje maske
-nekad necujem kad me neko nazove
-cesto blokanje telefona u radu
-cesto nestajanje sata u kutu
-kod paljenja greska sa uvodnom animacijom....dodju neke boje i onda zacrni....

Matt 14.10.2009. 13:19

Eto da javim dojmove sa servisa :)

Jučer sam u 12h predao mob u mobis i danas u 11h je bio gotov.
Prijavio sam zijevanje kučišta i da mi ažuriraju FW na 31.XXX

Epilog:
Zamjenjen je samo okvir, ne i prednja maska. Posao obavljen odlično. Nema više zijevanja.

Stavljen je FW v31.0.008.C02.01 Bojao sam se da će mi raditi probleme radi VIP-a al sve je prošlo u najboljem redu. Mob nisu zaključali te je sad unutra TELE2.

Ukratko ocjena servisa za 5800mx 5/5

Hellsing 14.10.2009. 13:31

ja sam pitao dal mjenjau okvir za otklanjanje tog zjevanja on je rekao da nesto oko zvucnika se radi i stavlja se neki vijak koji drzi to da nezjeva.....nikakvo mjenjanje okvira...a kamo li prednjeg djela

mislav_os 14.10.2009. 14:18

I meni su isto promijenili prednji okvir kad sam imao taj mob i poslao ga,al je opet zijevanje maske bilo tu...a takodjer i prasina ispod maske displaya

Hellsing 14.10.2009. 15:09

a vidjet cu,samo mi je pre bzvz da za to im treba 7 dana,a ove ostale probleme sto sam naveo je rekao da ce uklonit stavljanjem novog softa a gore je novi...v31...hhh

Matt 15.10.2009. 09:50

Pa i meni su rekli da se to ne mjenja nego da se priteže šaraf, al eto kolko vidim na mobu su zbilja promijenili okvir. Nemam više oštećenje na njemu, a i novi su poklopci za memoriju i karticu.

Međutim ako netko može malo bolje pogledati taj desni čošak. Meni se pod svjetlom vidi onako da je šaraf na silu pritegnut pa se plastika po sredini kud se šarafi šaraf u masku raspukla. Jedva primjetno al picajzli ko meni vidljivo!

Hellsing 15.10.2009. 13:49

nosi ga opet tamo nemas sta cekat,ja to od ma cu gledat u ducanu i ako nije ostavljam tamo.....jbe mi se

Matt 15.10.2009. 14:35

Pričekat ću do sljedećeg tjedna. Trebam mob ovih dana a pogotovo oko vikenda.

Al opet nek netko pogleda, možda je samo maska tako izlivena pa da ne bi bilo zahebancije uzalud.

Hellsing 19.10.2009. 16:33

mislim ovaj mobis u rjeci katastrofa...dodjem danas po mob lik mi ga da i ja odma upalim da vidim dal je odklonjeno ovo sa maskom kad ono sve ko i prije...i mogu rec da nije nis ni dirano oko toga,ja mu odma kazem pa isto je ko i prije a on doslovno pogleda i kaze "to ti je tako" i ode iza u prostoriju....ja se pokupio i otiso a malo mi falilo da mu neodem iza...ugl mob je ko i prije i sad neznam sta da radim,dal sam trebo mu rec da necu podignut dok se neukloni nedostatak il sta....

srale7 20.10.2009. 02:08

Ja sam isto od prije dva mjeseca vlasnik doticne Nokije, sto se tice problema sa famoznim desnim kutem, meni je jos uvijek ok, nije doduse kao lijevi, ali nista jos ne zjeva i ne probija svijetlo.
Ja sam svoj uzeo kod dilera i dobio sam garanciju od mobisa, ali ne ovjerenu, znaci totalno je prazana, pa me zanima jel ima tko iskustva sa takvom garancijom? I jel ona uopce valjana?

Mobitel mi je iz T-mobile svijeta,(ali otkljucan je) pa tako da po sebi ima poneku rozu ikonicu i kad ga palim/gasim pojavi se njihova animacija.

Ja bi sad napravio updte softwarea, ali koliko sam upucen moram mjenjati product code, pa ako mi netko moze pomoci. Znaci trebao bi staviti gore zadnji soft, naravno da nije brand.. Sada je na njemu V21.0

Koje vi programe koristite na ovom mobitelu koristite, odnosno koji su po vama must have programi?

hvala i pozz

syss 20.10.2009. 10:09

fyi... ako se nekome više ne drži stylus u kućištu, tj. ispada van na najmanji dodir, morat će mijenjat zadnju masku koja naravno ne ide u garanciju pošto je fizičko oštećenje (to je do nokia-e koja se ogradila unaprijed jer je princip rada drek) i izaći će ga 50ak kn u mobisu.

RAUL 21.10.2009. 22:45

Izasao v31.0.101

Corporal Clegg 21.10.2009. 23:30

Koliko citam, nista znacajno novo.

srale7 22.10.2009. 00:44

Moze netko meni pomoć?

pozz

senior_citizen 22.10.2009. 00:50

Pozdravljam sve forumaše !
Pročitao sam sve stranice ovog posta i budući da nisam našao ono što sam tražio postaviti ću pitanje i zamoliti vas koji imate iskustva ili znate odgovor da mi isti napišete. Dakle, prije nekoliko dana sam kupio telefon Nokia 5800 XpressMusic jer sam surfajući internetom u potrazi za nekim dobrim telefonom slučajno naišao baš na ovaj model. Pogledao sam tehničke podatke i nekoliko filmića na Youtube-u i moram priznati da mi se sve to svidjelo, a posebno zbog mogućnosti da se SMS-poruke tipkaju preko virtualne qwerty tipkovnice. Upravo o toj tipkovnici i pisanju SMS poruka bih i želio postaviti pitanje. Budući da je na telefonu koji sam kupio izvorna tema, kad želim pisati SMS sa punom qwerty tipkovnicom, podloga na kojoj se prikazuju napisana slova je svijetloplave boje, a sama slova na toj podlozi su bijela što je prilično teško čitati (barem meni). Raspitivao sam se ima li načina da se to promijeni, da se pojača kontrast, da se povećaju slova ili da se promijeni boja slova ili boja podloge - i svi odgovori su upućivali na promjenu teme na aparatu. Tražio sam po internetu i našao tisuće tema što je nemoguće za pregledati. Zbog toga bih zamolio nekoga tko je eventualno imao sličan problem i riješio ga da mi preporuči neku određenu temu kojom bih riješio svoj problem. Dakle, ukratko, traži se naziv teme koja ima bolju vidljivost slova na podlozi kad se piše SMS poruka sa punom qwerty tipkovnicom.
Najljepša hvala!

DamageHigh 22.10.2009. 11:51

Citiraj:

Autor srale7 (Post 1461035)
Ja sam isto od prije dva mjeseca vlasnik doticne Nokije, sto se tice problema sa famoznim desnim kutem, meni je jos uvijek ok, nije doduse kao lijevi, ali nista jos ne zjeva i ne probija svijetlo.
Ja sam svoj uzeo kod dilera i dobio sam garanciju od mobisa, ali ne ovjerenu, znaci totalno je prazana, pa me zanima jel ima tko iskustva sa takvom garancijom? I jel ona uopce valjana?

Mobitel mi je iz T-mobile svijeta,(ali otkljucan je) pa tako da po sebi ima poneku rozu ikonicu i kad ga palim/gasim pojavi se njihova animacija.

Ja bi sad napravio updte softwarea, ali koliko sam upucen moram mjenjati product code, pa ako mi netko moze pomoci. Znaci trebao bi staviti gore zadnji soft, naravno da nije brand.. Sada je na njemu V21.0

Koje vi programe koristite na ovom mobitelu koristite, odnosno koji su po vama must have programi?

hvala i pozz

Da, mislim da je za t-mobile-ov product code v21 zadnja. Znači ako hoćeš novi moraš mjenjat product code. Staviš si balkans blue ili red (koje već boje mob imaš) i napraviš update. Maknut će ti se svi tragovi t-mobile-a.
Must have programi:
-ScratchPad (Virtualni papiri za pisanje)
-Handwriting calculator
-Google Maps
-Shazam (Ko TrackID)
-Quickoffice (office)
-Timer
-FreeUnRAR
-Adobe PDF
-Converter
-Garmin Mobile XT
-eBuddy
-BrightLight (za upalit ledice)
-SymTorrent (download torrenta)
-UA Change (Mijenja user agent browsera)
-SmartMovie (Video player)
-X-plore (File explorer)
-ROMPatcher
-Key Lock Clock (veliki sat na ekranu dok je tipkovnica (ekran) zaključana)
...i još hrpa drugih manje bitnih:D:D

Citiraj:

Autor senior_citizen (Post 1463309)
Pozdravljam sve forumaše !
Pročitao sam sve stranice ovog posta i budući da nisam našao ono što sam tražio postaviti ću pitanje i zamoliti vas koji imate iskustva ili znate odgovor da mi isti napišete. Dakle, prije nekoliko dana sam kupio telefon Nokia 5800 XpressMusic jer sam surfajući internetom u potrazi za nekim dobrim telefonom slučajno naišao baš na ovaj model. Pogledao sam tehničke podatke i nekoliko filmića na Youtube-u i moram priznati da mi se sve to svidjelo, a posebno zbog mogućnosti da se SMS-poruke tipkaju preko virtualne qwerty tipkovnice. Upravo o toj tipkovnici i pisanju SMS poruka bih i želio postaviti pitanje. Budući da je na telefonu koji sam kupio izvorna tema, kad želim pisati SMS sa punom qwerty tipkovnicom, podloga na kojoj se prikazuju napisana slova je svijetloplave boje, a sama slova na toj podlozi su bijela što je prilično teško čitati (barem meni). Raspitivao sam se ima li načina da se to promijeni, da se pojača kontrast, da se povećaju slova ili da se promijeni boja slova ili boja podloge - i svi odgovori su upućivali na promjenu teme na aparatu. Tražio sam po internetu i našao tisuće tema što je nemoguće za pregledati. Zbog toga bih zamolio nekoga tko je eventualno imao sličan problem i riješio ga da mi preporuči neku određenu temu kojom bih riješio svoj problem. Dakle, ukratko, traži se naziv teme koja ima bolju vidljivost slova na podlozi kad se piše SMS poruka sa punom qwerty tipkovnicom.
Najljepša hvala!

Pozadina svijetloplave boje?? Meni je to sivo (sound waves blue), a sivo je i sa sound waves black....

senior_citizen 22.10.2009. 12:41

Citiraj:

Autor DamageHigh (Post 1463521)
... Pozadina svijetloplave boje?? Meni je to sivo (sound waves blue), a sivo je i sa sound waves black....

Manje je važno kakve je sad boje pozadina. Važno je to da se na njoj bijela slova slabo vide!

Ima li netko možda ovu temu? -> http://www.symbian-guru.com/welcome/...oody-good.html

greenfly 24.10.2009. 20:37

Može netko bacit link (izgled ) za free File explorer....:fiju:

aski 25.10.2009. 19:07

Citiraj:

Autor Hellsing (Post 1455415)
vidjet cemo za 7 dana sta ce napravit....

prijavio sam sljedece:
-zjevanje maske
-nekad necujem kad me neko nazove
-cesto blokanje telefona u radu
-cesto nestajanje sata u kutu
-kod paljenja greska sa uvodnom animacijom....dodju neke boje i onda zacrni....

Ovo boldano i mene pocelo muciti + sto mi se dogadja da po sredini ekrana kad ga dodirnem izbija svjetlost tj. ono kao kad PC monitor prstom bocnes :D I cuje se kao da se odvaja ekran od ostatka kucista, strasno :D A da ne pricam o onom stajlusu koji se jos neako drzi iza...
Inace i ja bi morao u Mobis u Rijeci, a sad kad vidim tvoje iskustvo frknuo bi ovo smece u smece :D I jos nikako ne uspijevam sa onim programom za mijenjanje koda ocitati isti... a crveni kod je na plavoj verziji...

Sto bi bilo da odnesem mob u t-mobile? Oni bi me naprasili u Mobis pretpostavljam :stoopid:

brunci-vg 01.11.2009. 17:19

pozz ekipa, nedavno sam vlasnik nokie 5800, uspio sam instalirati garmin gps navigaciju. Htio bih staviti igo 2009, ima netko link za igo 2009? Moze i na pm objasnjenje kako i sta napraviti za instalaciju igo..

Da li bi cardinale radio na noki-i, pretpostavljam da ne?

Sva vremena su GMT +2. Sada je 22:28.