![]() |
Citiraj:
To nisu ni developeri rekli:fiju: |
Najgori dio je stisnes da ude u igru stoji ti na press enter to continue, odaberes profil i onda jos jedno desetak sekundi loadanja. Jednostavno loadanje je neprihvatljivo. A i ono upozorenje zesce iritira, ono vidio sam ga 10ti put makni to vise.
|
I meni je instalacija najnovijih Physx drivera pomoglo da riješim smrzavanje i crni ekran. Fala na savjetu.
Kaj se igre tiće, ja zadovoljan. Inače ne volim vozit iz kokpita zbog nepreglednosti (inače vozim sa haube il nekad s branika) al ovaj kokpit je meni odličan. Mislil sam da seru kad su govorili o tome al najvjerniji osječaj da si za volanom (dinamičan kokpit). Igra je lagana, zabavna i po meni daleko bolja od GRID-a koji me razočaral nekim nelogičnostima i sitnicama zbog kojih sam gubil živce i igral svega par sati. Je, fali otvoreni grad i malo zezanja sa 'žandarima' al je prava mozak-na-pašu-i-volan-u-ruke igra. Za sve ostalo tu je RBR :). |
Nije mi vrag dao mira pa sam išao mjerit koliko vremena treba za učitavanje staze :D
Konfa iz Moj komp ali sa Intel E5300 @3,25GHz instalirana na WD6400AAKS kad loadam igru i pokrenem recimo SPA GP stazu igra troši 1GB memorije evo vremena loadanja staza Driver Duel LP640 vs LP560-4 (1na1) učitavanje = 33s | quit to menu = 14s Race SPA GT (10 natjecatelja) učitavanje = 47s | quit to menu = 14s mislim da je 47s učitavanja staze fakat previše idem pokrenut fraps da vidim kako se GTS G92 bori s tom igorm :D EDIT: pa fino se drži 8800GTS 512 na def taktovima Race at spa gt (fraps benchmark na cijeli krug) 1680x1050 sve na high vsync on 2x AA / 8x AF -min- 35 FPS -max- 60FPS -avg- 47,4FPS 4x AA / 8x AF -min- 30 FPS -max- 58FPS -avg- 44,8FPS |
Moj G92 daje oko 30-40 frejmova(1680x1050, sve haj, 4xAA, v-sync upaljen(iako ne kuzim sto je to :))). Napravio sam od starta igre kardinalni zajeb jer sam krenuo igrat sa starim Nissanom GTR-om(srebrnim :D)...to slajsa okolo po zavojima kao da si na ledu, katastrofa ziva. Mislio da ce ga neki tuning popraviti, ali kiton, isti vrag.
Loading...i tako sigurno minutu cekam, znam da je disk koji mi je sitemski dosta los(Hitachi 320GB), ali toliko bas i nisam ocekivao s obzirom na superbrza ucitavanja u GRID-u. Vozim naravno na "expirienced" sa svime pogasenim, upravljanje preko Logitech Rumblepada 2 koji uopce nije podrzan od igre, vec moram predefinirati tipke, svasta. |
Kako se gasi frame limiter u igri? Sorry ako je već bilo.
|
razer jesi zgasil v-sync?
v-sync ti sprječava tearing slike tj trganje slike |
I locka fps na 60 =)
|
Aha znači tako. Upaljen mi je upravo iz tog razloga jer je trgalo sliku, nekako mi je to izraženije sad na ovoj kartici nego je prije bilo, možda radi SLI-ja?
|
Evo malo sam kloknuo GTS-icu
Race at spa gt (fraps benchmark na cijeli krug) 1680x1050 sve na high vsync on 700/1000 4x AA / 8x AF -min- 34 FPS -max- 60FPS -avg- 49,1FPS 750/1000 4x AA / 8x AF -min- 35 FPS -max- 60FPS -avg- 53,2FPS pristojno za takvu grafu obzirom na detalje i AA/AF Citiraj:
nejde z mesta a rita se ko mazga :D Ja sam pak uzeo Cossie za prvi auto jer mi je to jedan od najdražih non-american fordova autek ide pristojno Sad sam složio Audi RS4 i nije baš da me oduševio handlingom za AWD auto Drfitat sam probao sa RX8 no mislim da ću tu ipak uzet Silviu.... iako je taj drift totalno syeb za vozit preko tipkovnice |
Citiraj:
|
neznam kaj se svi bunite sa tim loadanjem, ja iskreno nit ne obracam pozornost na to, jucer sam kupio Logitech momo racing wheel i osjecaj je predobar, trebalo mi je jedno vrijeme da se naviknem al eto sad bih mogao stat uz bok Schumaheru, igrica nije nikakva simulacija, al je zanimljiva i puno bolja od zadnja 3-4 nastavka nfs-a, jako mi se svida pogled iz nutra, i sto su stavili origi cukice od svakog auta
Inace igra mi radi na 1920x1200, anti alasing 8aa,antistropic 16, sve na high, nema nikakvog stekanja ni u najvecim guzvama |
Citiraj:
|
Citiraj:
meni treba manje od 10s za ulaz i jos manje za izlaz sa staze... |
Citiraj:
dobro da mi je bila rikla 8800gtx, pa sam uzeo 295gtx :) |
meni isto ulazi 30s al to mi opce ne smeta koliko me iritira sta na nekim mapama mi fps neide preko 25 dok je na vecini sve normalno.
EDIT: 1440x900 2xAA High Min, Max, Avg 26, 63, 43.709 |
Citiraj:
(nisam probao loadati NFS s HDD-a pa ne znam kolika je razlika konktetno) |
Citiraj:
|
Citiraj:
jel tebi isto RWD auti tako stalno slajdaju ko meni? tesko mi ga je iskontrolirat ne znam zasto... makar nemam previse vremena da igram ali mislim da cu se danas i sutra malo uvatit tog volana da skontam to kako treba... |
Citiraj:
Rješenje problema: logitech formula force gp :D Citiraj:
Jači grafički setup=više FPS-a=vidljiviji tearing tekstura :) (crt je zakon :p) |
Jedna molba za vlasnije nvidie :). Mislim da su problemi na ATIu upravo zbog nepodrzavanja physx-a. Pa ako moze neko da pokrene igru sa ukljucenim gpu physx-om i sa iskljucenim physxom u physx properties pa da javi ima li razlike :D . Hvala!!!!
|
Dečki o čemu vi?
Igra ne želi delati bez physxa(win 7) neovisno o tome el nutra matrox, ati ili pak nevidia kartica. Instalirati physx i bok, ako i dalje ne radi probat compabillity mode a ako opet ništa, onda promijenite dilera:D |
Citiraj:
|
evo i ja imam problem prvo mi je sralo za fiziku ono pa sam skino sad mi udje u igu sve dobro i kada treba krenut trka me izbaci van iz igre a jucer kad sam ju nabavio sam igrao normalno sve odvozio 2-3 trke i danas nece skino sam zadnje drajvere za grficku a imam win xp sp3 i izbaci mi neki eror nfs.exe i ono send dont send
|
stavi PhysX_9.07.20_9.09.0720 koji dodje na dvdu igre.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
ima "elemente" jel... http://pc.ign.com/articles/102/1023587p1.html a jedan od tih elemenata onda sigurno nisu "full oštečenja" |
Nije isto ima elemente simluacije, pa biti full simulacija, ista ti stvar i s gridom etc
Oni su rekli da ce igra vuc prema simulaciji (kao kazes da ima elemente) ali nikad nisu rekli da ce bit full simulacija, i ne kuzim kako netko moze ocekivat punokrvnu simluaciju od NFS-a lol |
Jel zna ko zakaj mi NFS koristi samo jednu jezgru?? koji mu je? sa ovom konfom i 3870u crossfireu dobivam 25 fpsa kad sam sam na stazi :S 19 dok sam u guzvi
|
Citiraj:
Baš je nekom ko vozi simulaciju jako bitno oštećenje! Onaj tko želi i vozi simulaciju uglavnom zna vozit i većinom ne udara okolo tako da taj faktor gotovo uopće nije bitan. BTW: ja ne vidim elemente realnosti. Il je realno il nije i gotovo! Ova igra je na sredini. Bar nije ubrzanje ko u gridu da je za pola sekunda auto na 570 km/h... |
Citiraj:
|
i sto nitko nezna rjesenja za moj problem ajojjj a neda mi se rusit winnn
|
Citiraj:
1680x1050 sve na high vsync on PhysX Enabled 750/1000 4x AA / 8x AF -min- 35 FPS -max- 60FPS -avg- 53,2FPS PhysX Disabled (CPU obrađuje fiziku) 750/1000 4x AA / 8x AF -min- 36 FPS -max- 60FPS -avg- 50,7FPS u principu razliku ne vidim Vi koji imate ATi trebate samo instalirat PhysX ''drivere'' koje skinete sa nVidia stranice i po mogućnosti reinstal igre vama će CPU obrađivat fiziku |
Citiraj:
|
jok
|
Ak se nekome događa kao i meni da mu igra ne radi, krene se učitavati pa crni ekran ili stane kod loadanja utrke ili slična sranja, treba na "shift.exe" staviti compatibility mode za win98...
|
Citiraj:
Uglavnom, mislim da optimiziranost igre nema veze sa physx-om sto se i vidi iz Wolverinovog testa.. Jednostavno igra radi bolje na nevidijinim grafama, kao sto i neke druge znaju, tako da nista cudno. Navodno ce biti bolje optimizirana kad izbace fix.. Glavno da meni ne steka :D |
Ja se ne žalim na štekanje, ali me užasno živcira drift. Nemogu složit niti jedan normalan drift. Ili me okrene ili sam u zidu/na travi. Drift je po meni najgore napravljen.
|
Citiraj:
|
Hmm, kupio sam igru, skinuo sam najnoviji physix i ne želi da uđe u igru. Restartao sam comp i dalje banana.
Što još mogu napraviti osim javiti se na EA support :D |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 19:07. |