PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Audio, Video, Foto (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=27)
-   -   XBMC aka KODI (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=120024)

fre@k 04.01.2011. 22:50

ako si iskljucio postavke, trebao bi imati tamo di gasis XBMC (govorim napamet) 3-4 ikona s desne strane i pise postavke

Oggy_Hr 05.01.2011. 07:09

E problem što sam bio pametan pa sam i tamo isključio... :(
To s one sve ikone gdje moš restartati XBMC, ići u hibernate, sleep restart i sl?

fre@k 05.01.2011. 18:46

da da tamo se to nalazi

tech 05.01.2011. 22:25

Ziiky,

znaš li išta o instaliranju XBMC-a na Apple TV, konkretno ovaj zadnji(crni) kaj su izbacili?

Na XBMC forumu je sve zbrda zdola nabacano tak da nisam niš skužil.

fre@k 05.01.2011. 22:31

ovdje ja mislim imas najbitnije stvari :)

http://wiki.xbmc.org/?title=XBMC_for_Mac_on_Apple_TV

nadam se da ce ti pomoci

tech 05.01.2011. 22:40

Bedak sam, hvala.

Usput ako vas takvo što bude zanimalo...:D

Note: due to different hardware architecture XBMC does not run on the Apple TV generation 2

Oggy_Hr 06.01.2011. 11:31

Nisam našao kako vratiti nazad postavke pa sam reinstalirao XBMC. U drugom turnusu kreiranja librarya sam zadao odmah u startu da čekira po folderima i sada je sve našao. Ja sam zeznuo nešto prvi put...

Ziiky 06.01.2011. 12:32

XBMC Port From Sigma

Citiraj:

Today Sigma Designs announced(pdf) that they are working to bring XBMC to their popular line of system-on-a-chip models (their new SMP8670 in particular). For those not familiar with Sigma, they are a major player in the set-top box market and their SOCs are the heart of many products from Popcorn Hour and WDTV, as well as countless other consumer media devices

We believe this could lead to many interesting things for XBMC. Not only do we benefit from the source code from their port, but any company interested in developing hardware for XBMC now has another fine choice. Judging by the amount of times we’ve heard the question “does XBMC work on Sigma hardware?”, there is a great amount of interest.

A few of the XBMC developers, myself included, will be checking out their initial port first-hand at CES this week, as well as meeting with some of their developers and project managers. We will keep you updated as details emerge.
Posto je Sigma cipset koji koriste Popcorn, Wdtv i dr. da li to znaci da bi u skoroj buducnosti mogli vrtiti na njima XBMClive :D
Ako portanje ikada zaživi to ce biti uzlet za XBMC kakav niti jedan front end do sada nije imao.
Jos kada bi i realtek shvatio poruke i uhvatio se posla port bi se desio vrlo brzo.

Citiraj:

“The TV has become a platform through which consumers desire to access a wider variety of
entertainment and media, including videos, games, user-generated content, music, and social
networking content,” said Kurt Scherf, vice president and principal analyst at Parks Associates.
“New development environments such as Adobe AIR for TV, and XBMC will enable consumers to
download applications, play games, watch HDTV and visit TV-optimized sites – all from the
comfort of their couch. A flexible and easy-to-use interface is a critical factor in how
consumers will enjoy these new experiences, and Sigma Designs is smart to provide OEMs such
a complete tool chest of rich user interface options.”
At CES 2011, Sigma Designs will showcase four state-of-the-art environments:
· Adobe AIR for TV running media-rich music and video applications
· A preview of Adobe Flash Player 10.1 for the latest Espial TV web browser
· XBMC with its rich user interface and ability to download applications onto the
platform
· A rich 3D graphics framework for next generation hybrid platforms
“The XBMC team welcomes Sigma Designs, a leading provider in the embedded player market,
to our list of working hardware platforms,” said Cory Fields, XBMC Business Relations Manager.
“Together we will give manufacturers a robust solution for development and innovation, which
will in turn bring our highly acclaimed user experience to a new audience of media
enthusiasts.”
:care:

Mad_Duke 06.01.2011. 12:40

Citiraj:

Autor Ziiky (Post 1818066)
Posto je Sigma cipset koji koriste Popcorn, Wdtv i dr. da li to znaci da bi u skoroj buducnosti mogli vrtiti na njima XBMClive :D
Ako portanje ikada zaživi to ce biti uzlet za XBMC kakav niti jedan front end do sada nije imao.

Da i ne.

To znači da će XBMC biti podržan na njihovom hardwareu, ali ne znači da će firme koje koriste isti (WD, Popcorn il kak se zove sama firma...) dopustiti korisniku da promjeni ili još manje početi sami stavljati XBMC gore.

Naravno, postoji realna šansa da neka nova firma počne stavljati XBMC gore, a to bi bilo jako jeftino rješenje (ne moraju from scratch raditi na svom softwareu)

Ono što se ja nadam da u ovom drugom slučaju ekipa svoje stalno zaposlene ljude ubaci u XBMC tim, te time skrati developement time mnogih featurea. Za to je jako mala šansa, ali, I can hope :P

Ziiky 06.01.2011. 12:59

Citiraj:

Ono što se ja nadam da u ovom drugom slučaju ekipa svoje stalno zaposlene ljude ubaci u XBMC tim, te time skrati developement time mnogih featurea. Za to je jako mala šansa, ali, I can hope :P
Dokle god je rijec o entuzijazmu nekolicine kreativaca-volontera treba biti sretan da se stvari koliko-toliko kotrljaju. Za ozbiljniji i brzi razvoj ipak treba lova.
Po mome fjučre treba ograniciti i srezati na najosnovnije koji ce se razvijati pod okriljem oficijelnih buildova, tu ubrajam i neizbjezne skinove. Mada i njih treba dobro procesljati i probrati. Ostalo bi sve šibnuo vanka uz nightly unofficial bildove.

Mad_Duke 06.01.2011. 17:38

Oj ekipa. Nisam sada na HTPCu pa da pitam prije nego dodjem na njega.

Da li ima neki jednostavan način (ne ručni) da izvadim iz media baze XBMC-a popis filmova koje imama. Po mogućnosti da je po kvaliteti (1080P, 720P, 576P, 480P)

Ziiky 06.01.2011. 17:46

Settings->Video->Library->Export Library

Export as single file obavezno

tutlavi 08.01.2011. 22:32

Još uvijek se zabavljam sa XBMC-om i intteresira me jedna stvar sa skinovima - trenutno koristim Transparency, a volio bi se poigrati i sa drugima samo da vidim u čemu je razlika i dali mi nešto drugo možda i više odgovara.

Interesira me dali će mi svi fanartovi i osnovne postavke ostati sačuvane ukoliko zamijenim skin? Tj. možda bolje pitanje - što gubim mijenjanjem skina, na što moram paziti?
I također - koji je skin ok za korištenje sa mišem, tj. ako upravljam samo sa mišem a ne sa daljinskim? Sa transparency sam u tom smislu skroz zadovoljan, dali su i drugi ok, ili su neki možda preferiraju daljinski?
Kakva su vaša iskustva sa skinovima i koji koristite/preferirate?

fre@k 08.01.2011. 23:31

koristim samo confluence i T! a vidim da je na xbmc forumu Scarfa poceo raditi na novoj verziji Rapier skina, kojeg nikako da docekam jel mi je jos od prije bio najdrazi skin. Svi podaci koje trebas ce ti ostati i mozes slobodno prebacivat skinove jedini koji mi je onak ok bio je Alaska ostali su me samo zivcirali, probaj svaki skin pa ces vidjeti kakvi su ;)

Ziiky 08.01.2011. 23:42

Aeon je jedao među najboljim skinovima ikada.
Mnogi drugi Media Front End-ovi su ga kopirali.
Media portal, medioo. Medjutim, izvorni original je potekao iz xbmc komune

tutlavi 09.01.2011. 00:13

Dečki hvala!

Ziiky 09.01.2011. 00:54

Transparency Gray theme

Kome je dosadio plavi T! evo sivo osvjezenje :D

http://www.pohrani.com/t/40/iA/2edIyzk8/grey-theme.jpg

Instalacija:
Zip se sastoji od 2 fajla
- kopirati sadrzaj 'colors' foldera u 'addons/skin.transparency/colors' folder
- kopirati sadrzaj 'media' foldera u 'addons/skin.transparency/media' folder
- restart xbmc
- odaberite grey color temu: Settings > Appearance > Skin > Theme

Download: link

tutlavi 09.01.2011. 04:55

Citiraj:

Autor Ziiky (Post 1820007)
Transparency Gray theme

Instalacija:
- restart xbmc

Imam problema sa ovim grayem - naime u addons nalazim samo skin od confluence, a imam instalirano bar 7-8 skinova...
gledam u prog files/xbmc/addons etc...
Imate li ideju što bi mogao biti problem?

Ziiky 09.01.2011. 07:34

Citiraj:

Autor Ziiky (Post 1820007)
Transparency Gray theme

Instalacija:
- restart xbmc

Citiraj:

Autor tutlavi (Post 1820054)
Imam problema sa ovim grayem - naime u addons nalazim samo skin od confluence, a imam instalirano bar 7-8 skinova...
gledam u prog files/xbmc/addons etc...
Imate li ideju što bi mogao biti problem?

Hebemu misa kolega :stoopid::D ne taj addon folder vec onaj koji se nalazu u:

C:\Users\korisnik\AppData\Roaming\XBMC

tutlavi 09.01.2011. 14:15

Citiraj:

Autor Ziiky (Post 1820063)
Hebemu misa kolega :stoopid::D ne taj addon folder vec onaj koji se nalazu u:

C:\Users\korisnik\AppData\Roaming\XBMC

:(

:fala:

A zaboravio sam da mi je appdata hidden na kompu pa zato nisam ni mogao naći folder ni sa trražilisom...
koja početnička greška :)

hvala još jednom

RaneZ 09.01.2011. 14:41

Jel vama neki put neke filmove stavlja u library 2 puta ? barem.
ne kuzim zasto.

cak i rucno izbrisem iz njega drugi (lazni) ali cim skenira, opet ga stavi...

fre@k 09.01.2011. 15:28

napravi clean library, meni je to prije radio, ali sam koristio neku beta verziju, ali nakon reinstall-a je bilo sve oke.

warlock25 09.01.2011. 16:26

koja je zadnja verzija xbmc-a?

Ova dharma 10.0?

fre@k 09.01.2011. 16:30

da zadnja je 10,0

Gabre 09.01.2011. 19:24

koji skin preporučate? osim transaprencya, koji meni, ruku na srce, i nije baš nešto privlačan

da li postoji kakav način da mi složi filmove u thumbnail prikaz, pa onda kad kliknem na njega otvori veliki wallpaper o filmu, te nisam vidio, ali ne povlači sinopsis o filmu (opis radnje)

tech 09.01.2011. 19:35

Koji god ti se svidi...

Ziiky 09.01.2011. 19:52

Sve to moze T! u Slide nacinu prikaza. Sam prikaze info nakon 2 sec zadrske na coveru.
Jedan od mojih favorita je, kao sto rekoh Aeon, medjutim da li ces ga znati pokrenuti na Dharmi, pitanje je posto migracija na dharmu jos nije zavrsena. Ja sam ga probao, ima dosta novina.
Radi se par podvarijanti, a spomena vrijedni su Aeon MQ 2, Aeon Showmix. Zahtjevaju rucnu instalaciju i jos uvijek ih nema u addonsima.

Skin subforum, Help & Suport
Skin Development dosta projekata, naisao sam na stvarno odlicna rjesenja

Oggy_Hr 09.01.2011. 19:53

Ima problem sa levelom zvuka... Naime, kada gledam film jedan je level glasnoće, no kad stavim aktiviram addon za slušanje radija prek Neta ListenEU onda je zvuk abnormalno pojačan. Jel se to da kako ujednačiti?

Oggy_Hr 11.01.2011. 08:54

Od onih mojih problema evo par rješenja:

1. Maknuti "All seasons" iz TV serija:
kreirati advancesettings.xml file putem npr. notepada i u njega iskopirati:

PHP kod:

<advancedsettings>
<
videolibrary>
<
hideallitems>true</hideallitems>
</
videolibrary>
</
advancedsettings

File snimiti u xbmc\user data folder.

2. Radio na glavnom meniju:
instalirati npr ListenEU addon, odabrati željene stanice i zadati da su favoriti. Otići u postavke skina (ja sam na T!) i na postavkama glavnog menija dodati pod posebni meni te stanice...ovo je okviran put, ali uz malo truda se da posetirati

3. RSS je pljuga, mislim da tu nema šta posebno se za pojasniti. Otići u RSS settings i utipkati link na željeni RSS

4. evo jedan zanimljiv pregled sezona unutar jedne TV serije: http://forum.xbmc.org/showthread.php...hlight=seasons

Ići po uputama sa topica. Ako se želi može se maknuti početni, prazni case u popisu sezona stavite slijedeće opcije: http://i56.tinypic.com/2irx4jk.jpg

Htio bi nekako razdvojiti fanarte serija i filmova: ima slijedeći link, ali ne kuzim kako http://xbmc.org/skins/transparency/3/ FAQ_21
Htio bi da se u poseban folder spremaju fanarti serija, a u poseban filmova no nemam ideju kako...

Ziiky 13.01.2011. 19:50

Citiraj:

Sigma hired a 3rd party company to do their initial port, which is shown in the picture below. A proof-of-concept is up and running on their SMP8670, and while the GUI is choppy and playback is still not working, it is an impressive effort so far. There was a significant amount of interest in the port from CES attendees, who quickly appreciated XBMC’s rich experience compared to the user interfaces usually found on Sigma-based hardware.
LINK na clanak

Portanje je krenulo, a odradjuje ga unajmljena od strane Sigme, 3rd party company. Impresivan "napredak" mada je GUI trzav i playback ne radi :D LOLCINA

http://xbmc.org/wp-content/uploads/2...igma-small.png

Nedo bog da XBMC-ov linijski media player bude ovako proziran :fuming: odmah cu uvalit u njega plavu neonku :goood:

Mad_Duke 13.01.2011. 19:53

Jel zna netko kako maknuti opcije "watched" "unwatched". Stvarno mi nemaju smisla na privatnoj kolekciji od koje sam 95% stvari pogledao, a znam napamet kaj budem i kad. Ovak mi kvačice ili prazni kvadratići šugavo izgledaju :P

Ziiky 13.01.2011. 20:12

Citiraj:

Autor Mad_Duke (Post 1823897)
Jel zna netko kako maknuti opcije "watched" "unwatched". Stvarno mi nemaju smisla na privatnoj kolekciji od koje sam 95% stvari pogledao, a znam napamet kaj budem i kad. Ovak mi kvačice ili prazni kvadratići šugavo izgledaju :P

Mozda ja samo da iskopam negdje iz arhive jer se ne sjecam vise sta od koda treba pobrisati. Nekada sam to disable-ao po default-u

EDIT:
... evo ti. Samo napravi backup tog fajla obavezno jer ne znam da li radi sa novom Dharmom.

otvori /720p/ViewsVideoLibrary.xml nadji ovo < texture>$INFO[ListItem.Overlay]< /texture> obrisi sve linije iznad i ispod. Znaci od < control type=image> do < /control>

Mad_Duke 13.01.2011. 20:28

Thnx, probam večeras ili sutra ak se napijem! :)

Imagine 17.01.2011. 12:48

Može li mi netko jednostavno reči na koji način (što kako postaviti ) da dobijem DTS-MA ili TrueHD bitstream? Na Win to radi a nakon što sam instalirao xbmc na komp ( nemam htpc) , lagano ludim. :hitthewal:

Ziiky 17.01.2011. 13:51

Citiraj:

Autor Imagine (Post 1826487)
Može li mi netko jednostavno reči na koji način (što kako postaviti ) da dobijem DTS-MA ili TrueHD bitstream? Na Win to radi a nakon što sam instalirao xbmc na komp ( nemam htpc) , lagano ludim. :hitthewal:

Mada kazu da je ...

Citiraj:

truehd - full support
dts-hd - only dts core can be decoded.
Citiraj:

With full support for THD, anyone have any luck getting TrueHD to work on ATI video cards. I think ATI has full 7.1 support via PCIe vs nVidia (which I have) has SPDIF audio over HDMI so no luck for me yet.
... do sada sto sam probavao od DTS-MA ili TrueHD materijala, Denon HD audio identifikator nije zasvjetlio plavo kako treba vec ga registrira kao DD ili DTS ovisno u cemo je zakodirano.
Sve su to bili .mkv materijali, a komp je povezan optickim toslinkom na denona za koji cak nisam siguran da moze transportirati DTS-MA ili TrueHD ?! (moze li?)
Za HDMI pretpostavljam da moze, a kako mi je setup odavno na optickom linku, a lijenost i šuma kabela su moja najveca barijera u novom pohodu kod testiranja :D

tech 17.01.2011. 13:59

Jok, HDMI vozi DTS-MA i True HD dok optikaner ne može.A sve serije Denona počevši od 1610 pa nadalje bi trebale svirati haj definišn sound.:)

I mislim da se od HD4xxx serije, valjda, može bitstreamati oboje preko HDMI-a.

Ziiky 17.01.2011. 14:04

Ko sto sam i pretpostavljao, budem testirao HDMI kad otklonim gore opisane "barijere" :D

Imagine 17.01.2011. 14:48

Citiraj:

Autor tech (Post 1826542)

I mislim da se od HD4xxx serije, valjda, može bitstreamati oboje preko HDMI-a.

Kod mene je HD5xxx serija i kao što rekoh s Win & MPC-HC to radi.

Nego, baš sam maloprije tražio savjet za sastavit htpc a sad ovdje čitam da ništa od HD zvuka. Baš super :fuming: Medija plejeri s čipovima od pola kune to rade , a htpceve koči softver koji bi trebao bit prednost.
Ne vidim puno smisla u sklapanju HTPCa pa da njemu moram gledat film iz Win ako mi je do HD zvuka. To mogu i sad s ovim što imam.

btw, ima li kakvih naznaka da se na tome radi ( da je to iza ugla) ili ne ?

tech 17.01.2011. 14:53

Odgovoril sam ti na toj temi u vezi htpc-a.

Možeš si složiti xbmc da koristi MPC-HC kao primarni player, ili da prije pokretanja nekog filma odabereš sa kojim ga plejerom želiš pokrenuti.
Tako možeš imati MPC-HC za filmove na kojima imaš DTS-HD audio zapis a za sve ostalo koristiš xbmc.

Imagine 17.01.2011. 15:07

Citiraj:

Autor tech (Post 1826599)
Možeš si složiti xbmc da koristi MPC-HC kao primarni player, ili da prije pokretanja nekog filma odabereš sa kojim ga plejerom želiš pokrenuti.
Tako možeš imati MPC-HC za filmove na kojima imaš DTS-HD audio zapis a za sve ostalo koristiš xbmc.

Ok, več se osječam malo bolje. :beer:

Maloprije me 'kolap uvatila' kad sam pomislia da moram otpisat XBMC :D

Sva vremena su GMT +2. Sada je 08:17.