![]() |
e da i ja pitam... trenutno imam E8400... racunalo se koristi za obradu videa i slike, ponekad neke igre, muzika i filmovi... unutra je 4GB rama, diskova ko kenje, EP45 ploca, 4850 graficka...
razmisljam o tome da zadjoram proc za quad... e sad, gledam da ima i q9550, i q6600 i slicni... htio bi da bude sto bolji za navedene poslove i da bude sto perspektivniji za buducnost... dakle pretpostavka je da ce se software razvijat i unaprijedjivat a ja necu kupovat novi hw, osim ako ne krepa... ne planiram clockat... sta je preporuka? ostavit E8400, uzet q6600 ili q9550... recimo da lova nije problem... bar ne preveliki... tx |
e ovaj bi bio savrsen,a q9650 nije vrijedan 2.100kn jer za te se pare kupi core i7
iako bi isao na core i7+x58 ploca:) |
Citiraj:
Samo sto i7 dobije za min. 3000 kn, a ovaj gore navedeni za 700-800 :) |
pa rekao je da mu pare nisu problem,barem ne preveliki
pa zasto ne ode onda na tu kombinaciju?! |
Citiraj:
Mislim da nije mislio na potpuno novu platformu. |
Citiraj:
Ja bih na tvom mjestu bolje ulupao pare u veci monitor jer mi je 206BW kao tvoj jednostavno postao premalen...a ako bas imas love na bacanje uzmi najbrzeg Quada, tj. Q9650, ja ne bih ni gledao ove ispod ;) |
Tako je, nisam bas planirao mijenjati platformu, bar ne jos sljedecih mozda godinu dvije... zato i trazim nesto sto bi moglo hendlat malo blizu buducnost... Sto se tice monitora, zasad me ovo zadovoljava iako na knap... u planu mi je uzet 2 komada 23" al jos nisam nasao nista povoljno... imam priliku dost povoljno dobit Acer H233HAbmid fullHD monitore, ispod 1500 kn....
|
[QUOTE=Dizel;1358924a ako bas imas love na bacanje uzmi najbrzeg Quada, tj. Q9650, ja ne bih ni gledao ove ispod ;)[/QUOTE]
zasto 9650 kad je 9550 600-700kn jeftiniji, za 0.5 multija stvarno bacanje novaca! |
dali što dobivam ako zamijenim cpu 4400 za 6300???
|
e4400 za novi e6300, nesto brzi i hladniji rad dobijes i to je u principu to. ako ti vt nista u zivotu ne znaci (a vjerojatno ne znaci obzirom na pitanje) onda nista zbilja korisnoga ili da vrijedi 200-300kn doplate.
|
ma stvar je nabava rabljenog 6300
|
Hmm, o kojem E6300 pričamo? Stari 65nm Conroe ili novi 45nm Wolfdale?
Ako se radi o starome E6300 onda se ne isplati jer osim VT-a ne dobivaš ništa, čak i "gubiš" jer prelaziš sa 10x množitelja na 7x i ako hoćeš dobiti neki solidan clock treba ti memorija koja može potegnuti 900MHz+ i ploča koja može preko 450MHz+ FSB-a |
Oba E6300 imaju VT.
|
istina, ali electrou to ocito nista ne znaci.
a za stari e6300 ce vjerojatno morat nadoplatit nesto sitno, za iste performanse po taktu i slicnu potrosnju, a novi za nesto bolje performanse je doplata vec osjetna (logicno, novi je, nema rabljenih jos, hehe) pa je pitanje isplativosti |
Moze za nas seljake objasnjenje sto je to VT? :D
|
Virtualizacijska tehnologija...
|
Citiraj:
Znas i sam koliko nas to koristi, pogotovo na ovim <1000kn procesorima... |
Ma znam, samo velim da ga oba procesora imaju, koliko god to nekom značilo u kupovini procesora.
|
što se tiče virtualizacijske tehnologije, znači li to da se na računalima koja nemaju procesore sa VT ne može koristiti VMWARE ili sličan program ili znači samo da će rad u takvom okruženju biti sporiji?
|
Ovo drugo.
|
Da li je e7300 na recimo 3,0ghz dovoljan da zadovolji potrebe 8800gtx na 22" monitoru i na visokim detaljima, ako nije koji preporučujete?
|
neki e8xxx serija oc-ana na nekih 4ghz bi bilo ok
|
dovoljan je da preko 3ghz c2d ili dual core
nema potrebe za e8xxx serijom |
Citiraj:
|
ja sam imao prije e6400 @ 3.0GHz i grafu 8800GTX i kako sam stavio e8500 @ 4ghz...razlike su bile dosta velike...recimo u gta 4 mi je malo malo znalo štekat s e6400 na istim detaljima..i kako imam e8500 na istim detaljima nikad ništa nije zaštekalo ili neš slično...:D
mada bi ja radije umjesto e7300 uzeo e5200 ili e6300 wolfića |
pa gta je cpu zahtjevan,te razlike u taktu i kolicini kesa dosta skaliraju kod gta 4
vidio bi da stavis core i7 920 na 4 ghz,tek onda bi bilo prave razlike no,za 8800gtx je e5200 preko 3.0 dovoljan,a ovi ostali isto tako |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Molio bi pomoc oko kupnje proca.
Sad imam E6300(to je onaj stari conroe) na kojem je AC freezer 7 pro.I htjeo bi to zamjenit za neki noviji model. Maticna je p35-ds4 ,graficka je 4850 na kojoj je s1 sa dva venta i ima jako malu temp pa bi htjeo nesto bolje da iz nje mogu izvuci koliko se moze u igrama.Monitor je SM 932 GW 19" pa tu nebi trebalo biti problema ali kasnije ga planiram zamjenit za nekog barem 22".Napajanje je 530 W od Typera.4 gb memorije od kingmaxa (800 mhz) Dok je nov ja ga ne planiram clockat mozda nesto malo ali kasnije ako bude potrebe doci ce nova memorija i ide na clock. Moze do nekih 1500 kn max 1650 kn(moze i za prijedlog nesto sto je i skluplje samo da se moze nac polovno za te pare ali po mogucnosti novo). Ducan nije bitan u zg sam ali po meni najbolje adm, links ali moze i neki drugi. Davajte prijedloge!! :chears: |
nesta od ovoga E8400, E8500 ili E8600 uzmi na trznici polovnog sa garancijom i teraj stroj!
|
potpis na mdrla iako bi ako preferiras isao na quada jer ipak 1500kn,uzmes si kakvog quadica:D
|
Imao sam u planu nekog quada ali neznam ni kako se cijene krecu,ni kakva je razlika jer nisam pratio nista vec pola godine.A koje imate preporuke za quadove i dal se isplati uopce za moj komp jer mislim ja odigram koju igru nes malo radim u photoshopu i ostalo je sve na mozili i downloadam tu i tamo nesto.
Izgleda da nista od quada uvjerio sam se da je E8x00 seriju cak i previse za mene pa nema potrebe bacat novce. Probat cu nabavit E8600 a ak nebude on svejedno ce ici nesto iz E8x00. Hvala svima |
kakav je q8400,i dokle ide stabilno uz katanu 3
http://www.ripping.org/database.php?cpuid=1034 jel moguce ovako nesto dobit |
koji proc da uzmem, e8200 ili e7400?
da li je bolje uzeti e8200 od e7400 zbog razlike u cashe-u i fsb-u? razlika je 150kn pa se nemogu odlučit... |
Ni jedan, nego E6300?:)
|
Kasnije ces za vise love prodati E8XXX
|
Citiraj:
@Tomislav Č->bolje kao sto McG rece e6300,ili ako hoces e7200;) |
Citiraj:
Intel je VT do sada ugrađivao uglavnom na mainstream-premium procesore (P4 672, Penium D 9x0, C2D E6xxx, E8xxx i sve C2D Q osim Q8x00, i7 ). Kod AMDa je to nešto raširenije - svi procesori počevši od F2 revizije (AM2 socket), osim Semprona. |
Ne treba zaboraviti da Q8x00 serija nema VT. ;)
|
popravio :)
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 13:46. |