![]() |
Citiraj:
|
Pa postoje valjda neki rođaci, tete, stričevi, prijatelji ...
pa članovi foruma, :D:D pa...:fiju: |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Danas mi došla 2 flat kabela za LG KG800. Carinarnica Split. Na omotnici žig "oslobođeno od plaćanja carine". Platio 22$ s poštarinom preko Ebaya.
Paket je poslala firma, napisali su "gift", opis pošiljke "phone accessories", a vrijednost paketa 1$ (to ih nisam tražio, sami napisali) Stiglo uredno na kućnu adresu. |
Meni su slali monopod za fotoaparat, a na kutiji GIFT i COMPUTER accesories :)
Već imaju praksu ljudi koji to šalju |
Sad još jedno i pol pitanje :)
Dakle, ako itemu piše pod postage ovo: http://www.pohrani.com/f/13/MK/18n4Hunb/postage.jpg Dali je to točna poštarina (10 funti) ili "otprilike", pa može i skuplje ili jeftinije ispasti ta poštarina? Nadalje, ako item zaglavi na carini, i nakon toga se riješi, tko dostavlja paket do mene? Dakle, ako seller pošalje nekom službom paket, zaglavi na carini, riješi se i paket treba nastaviti dalje do buyera, tko preuzima taj paket da ga dostavi buyeru? BTW, jel ovo mene oči varaju ili ja vidim da je funta oko ~9 kn (pa i ispod)? (nisam pratio tečaj funte godinama). |
Citiraj:
Izbor je pao na DHL Road Truck delivery(15-20 dana doslo je za 14 :wtf2:) Mene je koštalo 50funti dostava dok su ostale kurirske kuće imale otprilike 2x vecu cijenu a recimo 2 dana brza dostava sto bar meni ne igra nikakvu ulogu... Da odgovorim na pitanje carine.Kada je paket stigao kod nas(znaci stigao je u DHL-ovu poslovnicu) i oni nakon toga nose na carinu.E sad,oni tebe zovu i pitaju te da li bi ti htio da oni posreduju pri carinjenju paketa ili ces ti sam to rjesavati.Ja sam pristao i poslali su mi papir koji potpises i vratis preko faksa/ili scan+mail kombinacije...nakon sto je carina završena oni ti javljaju iznos(meni je carinjeno isti dan uplate iznosa carine u roku od 3h)te nakon toga oni ti to dostavljaju na kucnu adresu.S time da ja imam veliku pohvalu za DHL jer su me nazvali dan prije dostave da provjere da li ce biti nekoga doma a posto nikog nije bilo kod kuce ja sam dogovorio s dostavljacem da paket ostavi kod stare na poslu(makar je to ~6km od moje kuce) i jos je stara potpisala umjesto mene i rijeseno. :D 2 primjer je bilo narucivanje futrola za mobitele od brusene koze,stiglo u malo vecoj omotnici bez ikakve carine i to za rekordnih 7dana(s obzirom da dostavljač ima free shipping cudi me kako je iz Hong Konga stiglo tako brzo :stoopid: ) Nadam se da necete umrijeti citajuci ovaj post :fiju: i nadam se da sam pomogao... |
Citiraj:
|
Citiraj:
Nego čitam linkove o Jadranki Posavec iz carinarnice i bivam šokiran šta žena radi. i nitko joj niš ne može. Srećom do sada nisam ni jedan jedini put platio carinu, a svega jedanput su mi otvarali paket i provjeravali kaj je unutra. |
Citiraj:
A sto se tice doticne, ja sam imao samo jednom sa njom problema kad mi je za MP4 player slala carinsku prijavu. Na kraju sam joj faksirao racun sa PayPal-a i bilo je oslobodjeno carine i stiglo kuci odmah nakon par dana. |
Citiraj:
Citiraj:
Ta dozvola je agencije za telekomunikacije, moze se dobiti - i činjenica da je jedan uređaj i za osobnu opremu ne oslobađa potrebe za dozvolom (s razlikom što uređaj koji je službeno na tržištu ju mora imati). Ako je uređaj u prodaji u Hrvatskoj, atestiran, onda to nije neki problem no ako nije onda ćete teško/nemoguće uvesti. Sve u svemu osobni dojam je da u većini slučajeva kupnja mobitela preko interneta a modela koji su i na našem tržištu nije isplativ potez |
MIslim da sam ja iz Hong Konga uzimao cooler za matičnu staru DFI nf4...dosao je za 2 tjedna. Dok recimo, tenesice iz amerike su stizale i za oko 8-10 dana. Nevjerovatno...
Slušalice za Nokiu su jednom mjesec i sitno dana dolazile, to je baš bilo užasno. o.t. koliko je % carinjene?Znam da je iznad 300 kn carinjenje, ali me zanima postotak...30%? Moram nosač motora za civik(c)-icu naručiti. Kod nas je 900 kn, a ovako bi me bez carine došao 300tinjak kuna. |
ovih 300kn svi uzimate kao apsolutno - međutim 300kn vrijedi samo za one narudžbe koje pošiljatelj šalje bez naknade (što bi se odnosilo samo na poklone a to sve ove stvari koje narucujete nisu), drugim riječima ovisno o procjeni i volji carinika carinu možete platiti i za narudzbu vrijednu 50kn.
druga stvar je sto se uglavnom sitnicama i jeftinijim stvarima bne zamaraju. Kad se pak govori o carini onda se misli na carinu (čija stopa ovisi o pojedinom artiklu, pdvu te carinskoj naknadi (10tak kn) no trošak se penje još i na plaćanje našoj pošti dostavu i slanje novaca ili špediteru svega i svačega. Carini se vrijednost (artikl + poštarina) |
upravo stiglo...covjek rekao za 7-14dana doslo za 8...
http://www.imagesforme.com/out.php/t...0820091437.jpg koverta http://www.imagesforme.com/out.php/t...0820091438.jpg pažljivo umotan sadržaj prema mojem zahtjevu zbog "pažljivih" ruku u pošti... http://www.imagesforme.com/out.php/t...0820091440.jpg i sadržaj...mislim da sam trenutno jedini vlasnik ocz blade kita u nas :goood: btw to je low voltage(1.8v) serija... Ok sad cinjenice oko poste: Cijena:99$+10$ shipping Navedena cijena:40$ s time sto gore shipping ne piše :wtf2: Navedeno kao gift. Carina: 0kn :D Znaci stiglo je za 8 dana iz SAD-a i sve cisto ok...jedino sto jos nisam stavio u komp jer cekam da se torrent skine do kraja :fiju: Ovo je vec 5 ili 6 paket koji sam primao i samo je jedna stvar (receiver vrijednosti +2500kn i jos s time sto paket ima 19kg)je bila carinjena,a bilo je stvari u cijenovnom rangu od 30ak$ do 250$ |
Evo vražji carinici! Lijepo na carinskoj deklaraciji piše vrijednost 225kn i piše da je kompjuterski dio (tipkovnica) i svejedno mi naplate porez 51kn!!
Nema pravila do koliko kuna se ne naplaćuje. Jednostavno kada vide veći paket odmah naplate! |
Ja sam u iscekivanju dvije dostave. Jedna zvucna X-Fi i jedne cvike polarized sunglasses. Prpa me jedino za zvucnu jer je u origigi kutiji i izgleda dosta velika. :fiju:
Valjda nece. :D Edit: Zvucna 46$, cvike 9,95$ :fiju: |
Koja ti je vrijednost?
Ja sam si mogao ovo u sloveniju naručit ali je bila mala vrijednost pa nisam i ipak me carinili |
Citiraj:
|
Imam problem. Kupio sam jedan Item iz UK i poslan je Royal Mailom 20.7. (tako kaze seller)
Rekao je da ima tracking broj i da moze pogledati di je ako ne stigne za 14 radnih dana. Poslao mi je i status preko paypala da je poslano, ali mi nije dao tracking broj. Vec je proslo 20 radnih dana, a posiljka jos nije stigla. Sto da radim? Ima vise razloga: 1. Kasni zbog prosvjeda radnika Royal Maila (7.-10.8. Ali tad je vec posiljka trebala biti izvan UK) 2. Posiljka se izgubila 3. Seller me mulja U trenutku kupovanja, seller je imao 100% feedback, ali samo kao buyer, nije imao niti jedan feedback kao seller. Reko dobro, ovo mu je prva prodaja, imam paypal valjda me nece sjebat. Gledam malo jucer, do sad je dobio jos 3 feedbacka kao seller, 2 pozitivna i 1 negativan da kupac nije nikad primio posiljku. Poslao sam poruku selleru neka pogleda di je posiljka, ali vec mi 5 dana ne odgovara. Mozda je covjek na moru, pa nemoze na net. Sto ja da radim sad? Da otvorim dispute na paypalu? Da cekam jos mozda mi se javi, da sacekam jos malo pa da vidim hoce li stic? Vidio sam ima i na eBayu i na Paypalu da otvorim "case" ako ne dobijem posiljku ili me seller prevario. Na kojem da otvorim, ebay ili Paypal, ili na oba? Hvala na pomoci. |
Pipe, Kolka je vrijednost paketa?
Čekaj da prođe 30 dana i onda prijavi na ebayu. Meni se to jednom dogodilo - nisam dobio paket u roku mjesec dana, prijavio sam na ebyu, objasnio situaciju i dva tjedna kasnije vratili su mi s ebaya lovu na paypal. Mislim da do vrijednosti 200 USD po paketu vraćaju lovu. |
Da vraćaju lovu bez beda. Ali se takve stvari znaju zadržati kod nas na carini. Ja sam naušnice za malu koje su od željeza i imaju vrijednost 3 funte čekao mjesec dana i vratila mi je novac, a taj dan popodne mi poštar donese.
Sve u svemu znaju stvari kasniti al to je većinom kriva naša carina koja to gomila na hrpici |
Item kosta 15 funti a postarina 7, tako da sam 22 funti platio.
Paket se dostavlja kod mog tate u Njemacku gdje radi tako da nema ni carine ni granica. Vec je 10 puta sve proslo ok na tu adresu. Prije bi pjeske otisao po paket. Sad kad bolje razmislim, za 7 funti nadam se da nije poslao najjeftinijom postom tj. "po zemlji". Ali za tu kilazu za 7 funti ima i Airmail. |
Pitanjce.
Dakle kada sam stavio svoje adress podatke na ebay i kupujem nešto, dali i za Hrvatsku moram staviti kakav "postal code" Konkretno primjer Ime i Prezime Adresa 35000 Slavonski Brod Croatia Dali je to dovoljno ili ispred Croatia ide još nešto? |
Dovoljno je to što si naveo. (Inače, postal code je poštanski broj :) = 35000)
|
dovoljno
|
Citiraj:
Hvala flajpan & munjara :) |
Vjerojatno si mislio na ISO kod zemlje - može se upisati ispred poštanskog broja, ali to se koristi kod automatske razrade.
U tvojem bi slučaju bilo: Citiraj:
|
Ok. Sad ce proci 30 dana. Nista od paketa. Prijavit cu. Dal da prijavim na ebayu ili na paypalu?
|
Citiraj:
Imaš Dispute i Claim Dispute - službeni prigovor prodavaču i dužan ti je odgovoriti Claim - zahtijevaš povrat novca, čeka se da paypal utvrdi što se točno dogodilo i onda se vraća novac ako je buyer u pravu. |
Citiraj:
Mozda je bolje Claim zato sto nemam sto reci selleru, vjerojatno se posiljka zagubila. Seller ne odgovara, tako da cu ici na povrat novca. |
dispute je prvi korak u kojem druga strana ima mogućnost odgovora i komunikacije putem paypal konzole, claim je drugi korak gdje prenosis arbitrazu na paypal a komunikacija prodavac kupac putem paypala se prekida
|
Ja sam probal nekaj novo prilikom kupnje p4c800. Kinez mi je ponudli slanje DHLom za dodatnih 12.99$, ploča i obično slanje su bili 105$. Rekel je ako neću DHL da ploča dođe za ~8 tjedana. Ja mu platil 12.99$, on mi dal DHL kod i sad ja gledam kak to ide.
http://www.dhl.hr/publish/hr/hr/eshi...type=fasttrack U subotu navečer zaprimljena u Hong Kongu a uz ponedeljak u jutro je već bila u ZG -> fakin nevjerojatno !!! I onda im je trebalo još 8 dana da je na carini otele i ocarine, i sljedeći dan mi je dostavljena doma, još me kurir zval na mobitel da provjeri dal sam doma. Zvali su me u međuvremenu dva puta, jednom dok je došlo na carinu da im napišem punomoć da oni riješe carinu (tj ja nisam moral ići u ZG), to sam isprintal - popunil- poslikal s mobitelom - poslal im na mail. Drugi put su me zvali da potvrde dal sam na mail dobil podatke za uplatu troškova+carine, to sam dobil u utorak, posljepodne sam im to uplatil, poslikal s mobom potvrdu i poslal im na mail. Sljedeći dan sam dobil ploču. Da ovi na carini brže obave svoj posel dobil bi ju za manje od tjedan dana. Normalno to ima i svoju cjenu, carina je bila 205kn (na kraju su sami procjenili vrijednost matične na 892kn ?!? i naplatili samo PDV)a troškovi DHL-a su bili 135kn. Ako to usporedimo s običnim slanjem nebi platil 135kn DHL-u i 12.99$kinezu == ~205kn na carini bi išlo po 105USD = 21USD carina + 29USD PDV =~275kn == 70kn više povratna za vlak za ZG = 100kn TOTAL platil sam 30kn više negoli bi inače, matična je stigla 7 tjedana prije negoli bi običnim slanjem, nisam moral gubiti pol dana na odlazak u ZG ni gubiti živce sa carinicima. Sve u svemu jako pozitivno iskustvo s DHLom. |
Ako mi netko šalje paket iz Amerike i to USPS-om (United States Postal Service) te paket stane na carini, dali USPS kad završi carinjenje to i dalje donosi na moju adresu ili netko drugi?
|
to sto ide USPS-om ide preko HPa i HP ti dostavlja bilo bez troskova bilo uz troskove svoje dostave i carine, pdva...
U pravilu oni su mi najdrazi jer nema spedicija, skladištenja, punomoći itd čime ovi drugi kuriri redovito vole nagraditi... |
Aha, hvala :)
Munjara care, znaš sve :beer: Sad još jedno: Seller je stavio da šalje worldwide ali je cijena shippinga na upit. Pitao sam ga cijenu shippinga da mi pošalje sve zajedno sto sam od njega kupio te mi je odgovorio sa cijenom. I OK, kupio sam te iteme, ali mi je sami ebay (dakle ne seller) poslao na mail kao kao "račun" - ti itemi i shipping, te total cijena. Dali ja čekam seller-ovu potvrdu i račun ili ova od ebaya "vrijedi" |
Ma kakvi; kaze jedna da svi ljudi znaju sve a svatko zna nešto :)
Ako imas trosak itema, shippinga za Hrvatsku i total plati. Ako si u sumnji ili nisi siguran imas opciju request invoice from seller pa to napravi ukoliko nema automatski ponuđenog troska shippinga za Hrvatsku tako da ti prodavac posalje tocan racun zajedno sa troskom poštarine. |
jeste primjetili da "istocni" selleri u praivlu imaju puno nize shipping costove od USA, pa i europskih sellera ? tolko da kad trazim nesto rjede , stavim da mi rezultate poreda po Distance pa trazim kinu i hong kong :)
i drugo , ameri ceste ne zele shippat u Europu?da ne spominjem Hrvatsku , najcesce mi stave free shippinga ono zemlje ponudene su USA i mozda canada . sta su tulavi tolko postoji zivot i van amerike . |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 07:23. |