PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Intel (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Koji procesor kupiti? (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=100747)

musso 17.01.2008. 14:23

Citiraj:

Autor Jerry (Post 928019)
Mislim da cete malo pricekati 45nm ponudu iz Intela: ;)
http://www.dailytech.com/Intel+Expla...ticle10362.htm

Izgleda da Intel takodjer ima Phenomenalne proceve! :goood:

To se misli samo na quadove. E8xxx stizu...

Neo-ST 17.01.2008. 14:39

Citiraj:

Autor Jerry (Post 928087)
I ti mislis da je to aplikacija koja u potpunosti iskoristava CPU?:fiju:

ne

Citiraj:

Autor Jerry (Post 928087)
Citiraj:

UnrealTournament3 heavily taxes the CPU with artificial intelligence of the bots and PhysX calculations and runs easily up to about 80% CPU utilization whenever the scene gets crowded with bots. Even on a quad core system, multiple bots in the same scene can cause the system to choke

Ali zato je ovdje Crysis bolji, on nema tih problema, kod njega je uvijek "choke" :D

Jerry 17.01.2008. 14:53

Citiraj:

Autor Neo-ST (Post 928138)
Ali zato je ovdje Crysis bolji, on nema tih problema, kod njega je uvijek "choke" :D

Da, Crysis je tako optimiziran da za njega je najbolje uzeti SC Celerona 4xx i naclockati ga na 3.5GHz a ekipa s DC i QC procevima mogu se samo cupati za kosu jer su dali 5x vecu lovu za svoje spore i neoptimizirane proceve! :D

Malo sam otisao u OT ali TLB bug je do sada samo jedanput prijavljen i korisnik nije otkrio pod kojim se uvjetima manifestirao te kako ga ponoviti.
Inace vec 3 dana se igram s jednim strojem u kojem se nalaze 2x Opteron 2347 i 8GB DDR667 (@800MHz) i stroj nema nikakvih musica (load je cijelo vrijeme 100% i VT je ON).
OS je Win 2008 Server s HyperV 64bit i na drugom stroju je Ubuntu 7.10 x64.
Evo SS s jednog od strojeva trenutno rade (gore je trenutno ABAQUS koji vrti simulaciju crash testa (malo jednostavniju) i Vistu Ultimate te WinXP):
http://img231.imageshack.us/img231/3848/sslc4.th.jpg

PS. Ako koga zanima mogu napraviti mali review ovog stroja:
http://img217.imageshack.us/img217/4...0278nl4.th.jpg

Naravno ne na ovoj sekciji foruma! :D

tbradaric 17.01.2008. 15:22

nisam ja za***ant ja sam 70% ozbiljan u svemu što sam napisao....a 80% neozbiljan....i jastojim iza svega što sam rekao

Neo-ST 17.01.2008. 16:00

Citiraj:

Autor Jerry (Post 928151)

PS. Ako koga zanima mogu napraviti mali review za ovog stroja:
http://img217.imageshack.us/img217/4...0278nl4.th.jpg

Naravno ne na ovoj sekciji foruma! :D

:eek::sweating:

elvis again 17.01.2008. 16:12

Citiraj:

Autor Jerry (Post 928151)
PS. Ako koga zanima mogu napraviti mali review za ovog stroja:

Pa i mogo bi da cisto vidimo kak se server nosi sa benchevima :D

Wolverine 17.01.2008. 16:33

Citiraj:

Autor tbradaric (Post 928189)

A vidim i matematika ti nije jača strana

Citiraj:

Autor tbradaric (Post 928189)

I ja također, iako se nisam načitao tablica sa Tom&Jerry-a

Nego ne razumijem čemu uletavaš u tuđi thread sa anti-overklokerskim tezama o kojima nhf ali ne znaš ništa, kada je osoba koja je otvorila temu dala do znanja da je zanima overclocking i da tu stavku uzmemo u obzir.

I onda ti uletiš sa: Ne Želim U Svom Je..nom Kompjuteru NiŠta Klokati Narednih 100 Godina

Pa tko, brate mili, tebe pita za tvoj kompjuter....ovdje se striktno priča o račnalu korisnika marko69 te se daju smjernice što bi njemu bilo isplativo.

Gjurovski 17.01.2008. 16:37

Evo ja sam vlasnik tog NEisplativog 6550 :D
Ja bas i nisam imao nekoga izbora pa sam ga uzeo... velika mana mu je taj mnozitelj koji dosta nizak pa trazi vece ulaganje u maticnu i rame....
Tako da evo ja sam naletio na nekakav WALL pa nece FSB preko 470mhz sto mi ostavlja trenutacno mogucnost brzine procesora na 3200MHZ (nisam bios maticne mjenjao pa mi se cini da je to upravo problem, a i jos sam zelenkast u tim vodama pa i ovo smatram uspjehom)...

@tbradaric naravno nitko tebe ne tjera da clockas proc naravno to ostaje na tebi izbor ali je tu i druga strana, zasto ne clockati?? ako imas mogucnost a to se pokazalo sa svim novijim intelima da bez i kakvog straha i mogucnosti ostecenja samoga hardvera mozes postici podosta bolje performanse zasto ne, evo sebe mogu konkretno navesti kao primjer...

Imao sam 7950gx2 graficku koja je jednostavno bila prejaka za moj nekadasnji 3700+ SD + tj. na tom procesoru moja graficka je radila na nekih 50-60% (recimo CoD2 u rezi 1280x1024 bez ikakvih detalja se vrtila kao na nekoj 7600GT znaci 125 konstantnih FPS-a sve preko toga su bili drasticni padovi sa 250fps pa do 130 sto je osjetna razlika)

Takoder i sada dok mi je 6550 bio na default-u sa 8800GTX sam dobivao u svim igrama 10-15% slabije rezultate nego sada kada je na 3200mhz...

To mi je slicno kao da kupis terenca pa nikada ne protjeras po makadamu malo a znas da moze i puno teze uvijete podnijeti :stoopid:

panaso 17.01.2008. 20:36

Citiraj:

Autor tbradaric (Post 927514)

Ma kupi šta očeš, briga nas očeš ti ocat ili nečeš.
Ali bogati ko je tebe pitao očeš li ti ocat ili nečeš.Ali utupi u svoju glavu E6550 je skupliji od 4500 za 42% to jest 362 kune
a brži je možda??? 10 % na stock postavkama a to šta ima malo više casha neče nitko primjetit pa ti računaj

i čovjeku smo zagadili post sa bezveznom raspravom
a ako očeš nešto raspravljat otvori svoj post jer je nekulturno na tuđi post od čovjeka koji je tražio pomoč uletat sa nekom bezveznom raspravom.
Napisao si svoje mišljenje i dobro sada dosta sad ti otvori svoj post neču ocat ni za 100 godina pa ako ko ima volje če ti odgovorit

Swarm dude 17.01.2008. 21:12

Jerry, jako lijepa mašina. Koje kućište? Koja matična? :)

Bubba 17.01.2008. 21:35

Citiraj:

Autor Wolverine (Post 928103)
Intel je skužio grešku i odgodio prodaju...za razliku od AMD-a koji još uvijek prodaje bugovite procesore dok ne stignu nove revizije

Ajde, ajde, sto si se uzvrzmao. Svi grijese. Sa stotinama milijuna tranzistora - i nije neko cudo. Taj isti Intel ima popis mikrokodova ko kineska glasacka kutija tako da o tome nemoras posebno plandovati; a AMDov bug, koji se ionako najcesce manifestira kod virtualizacije (na stranu sto izdrkatori kupuju kvadove za geymanj i kloukanje), je vec davno bez znatnih penaltya rijesen direktno kroz tzv. "L2 Eviction Linux kernel performance patch", primjerice...

Wolverine 17.01.2008. 21:46

Citiraj:

Autor Bubba (Post 928573)
Ajde, ajde, sto si se uzvrzmao. Svi grijese. Sa stotinama milijuna tranzistora - i nije neko cudo. Taj isti Intel ima popis mikrokodova ko kineska glasacka kutija tako da o tome nemoras posebno plandovati; a AMDov bug, koji se ionako najcesce manifestira kod virtualizacije (na stranu sto izdrkatori kupuju kvadove za geymanj i kloukanje), je vec bez znatnih penaltya rijesen direktno tzv. "L2 Eviction Linux kernel performance patchem", primjerice...

čuj ako ti misliš da sam ja sav uzvrpoljen stao u obranu Intelove časti onda te moram razočarati.... znam da i jedni i drugi imaju popriličan popis bugova i iskreno zaboli me kurje oko na malom prstu zbog njih i njihovih ''problema''

aski 17.01.2008. 22:10

E8200 i E8400 stigli u Links :goood:

tor 17.01.2008. 22:35

tbradaric; malo hlađenja za tebe, vidim da ti je vruće.

marko69 17.01.2008. 23:29

http://www.tomshardware.com/2007/10/...ame_benchmarks

Evo direktno benchmarks između tri ista proca po MHz i 1,2 i 4 keša. Razlike od 1 i 4 od 0 do 10%

Jelc 18.01.2008. 01:15

Dobio si ban od Tora na 10 dana ali si se morao praviti pametan i otvoriti još dva acca...sad imaš lijepu šansu da ti se tih 10 dana promjeni u "banan za stalno".

tor 18.01.2008. 07:18

Upravo se promijenio, fanovi dotičnog mogu uputiti posljednji pozdrav.

Baja 001 18.01.2008. 08:56

Citiraj:

Autor Jelc (Post 928794)
Dobio si ban od Tora na 10 dana ali si se morao praviti pametan i otvoriti još dva acca...sad imaš lijepu šansu da ti se tih 10 dana promjeni u "banan za stalno".

Stvarno ljudi nemaju :respekt: prema modovima/adminima!

Jerry 18.01.2008. 10:39

Citiraj:

Autor Swarm dude (Post 928551)
Jerry, jako lijepa mašina. Koje kućište? Koja matična? :)

Ploca je Supermicro H8DAi-2 nForce Pro 3600
(Up to 32GB DDR2-667, 2x GB LAN, 3x PCIe 16x slot - SLI tko hoce,...)
http://www.supermicro.com/Aplus/moth...55/H8DAi-2.cfm
Kuciste je Enlight SR 506
http://www.superwarehouse.com/Enligh...6101/p/1493362

Zalmane ste vec vidjeli, tu su i 4x Hitachi 320GB te Samsung 2032BW a grafika je Quadro FX1500 koja je definitivno precijenjena grafa (4k kn a nema sanse protiv 2600XT@V5600 - obje sam benchao na SpecViewPerf 10).
Najvece iznenadjenje je bila buka stroja odnosno nedostatak iste za jedan WS stroj! ;)

Swarm dude 18.01.2008. 11:02

Izvrsne performanse i nedostatak buke...Za prste polizati :goood:

Bubba 18.01.2008. 11:20

Citiraj:

Autor Jerry (Post 928975)
a grafika je Quadro FX1500 koja je definitivno precijenjena grafa (4k kn a nema sanse protiv 2600XT@V5600 - obje sam benchao na SpecViewPerf 10).

Ajde "bencaj" neki veci projekt u tvom omiljenom programu pa nam javi artefakte, pucanje tekstura, kvalitetu prikaza (subpixel precision, gamma-corect antialiasing...), problemi sa clipingom, ne selektiranjem tocaka/poligona, lakocu prikaza hrpe poligona i slicno, a o driverima cemo neki drugi put, jelda...

Jerry 18.01.2008. 12:10

Citiraj:

Autor Bubba (Post 929004)
Ajde "bencaj" neki veci projekt u tvom omiljenom programu pa nam javi artefakte, pucanje tekstura, kvalitetu prikaza (subpixel precision, gamma-corect antialiasing...), problemi sa clipingom, ne selektiranjem tocaka/poligona, lakocu prikaza hrpe poligona i slicno, a o driverima cemo neki drugi put, jelda...

Bez uvrede...ali o cemu ti pricas? :stoopid:
Imao sam problema s Catalystima pri benchanju 2600XT ali s modanim driverima ne.
Za test sam koristio modane Cat 7.9@Fire GL a za Quadro zadnje drivere s sluzbenog sitea.
Uostalom, ne znam gdje si ti bio zadnih par mjeseci ali mislim da bi trebao malo pogledati ovaj site:
http://www.3dprofessor.org/index.htm

Ako ti se neda:

Citiraj:

The ever so Precious Diamond studded golden crown of the professional graphic card arena. Now remains powerfully in the grasp of the ATI FireGL Team’s claw, who firmly hold the status of being the Dominate Force in all arenas.

With these thoughts in mind, need we say anymore……

Ekipa iz ATIa je napravila strasan posao s R/RV6xx na podrucju profesionalne grafike i ovakvo pljuvanje definitivno nije zasluzila! :kafa:

EDIT:
Upravo sam vidio sto imas u sigu pa mislim da je svaki komentar bespotreban!

Bubba 18.01.2008. 12:47

Citiraj:

Autor Jerry (Post 929052)
Bez uvrede...ali o cemu ti pricas? :stoopid:

O tome da usporedjujes nekakav modani ATIjev entry level proizvod sa Quadro serijom kartica, sto je nonsens samo po sebi, no dobro, s obzirom na kojem smo forumu...

Citiraj:

Ekipa iz ATIa je napravila strasan posao s R/RV6xx na podrucju profesionalne grafike i ovakvo pljuvanje definitivno nije zasluzila! :kafa:
Bravo za njih. Koga briga, uostalom. Ti ne koristis njihove profesionalne produkte, koliko vidim.

Citiraj:

EDIT:
Upravo sam vidio sto imas u sigu pa mislim da je svaki komentar bespotreban!
Opet si pusio linoleum iz kuhinje? O cemu ti pricas?

Jerry 18.01.2008. 13:08

Citiraj:

Autor Bubba (Post 929101)
O tome da usporedjujes nekakav modani ATIjev entry level proizvod sa Quadro serijom kartica, sto je nonsens samo po sebi, no dobro, s obzirom na kojem smo forumu...

Ispod coolera FX1500 se nalazi G71 koje je nista do 7900GT chip kao sto se ispod coolera V5600 nalazi RV630. Onaj tko ne vidi da je to jedan te isti GPU/PCB/RAM nema sto vise razgovarati.

Citiraj:

Bravo za njih. Koga briga, uostalom. Ti ne koristis njihove profesionalne produkte, koliko vidim.
Ne koristim zato jer nitko u ZG mi nije mogao garantirati da moze isporuciti bilo koju Fire GL grafu unutra mjesec dana. A o tome koga briga....tebe ocito ne tako da onda ne trebas nista ni komentirati! Sve one koji mogu kupiti V8650 za 1800$ i koji pojede FX5600 koji dodje 4000$ mogu reci da su ustedjeli za 2 quada, plocu, 16GB RAMa, SAS diskove,... ukratko cijelu konfu!

Citiraj:

Opet si pusio linoleum iz kuhinje? O cemu ti pricas?
Mislio sam na Quadro u tvom sigu a tvoja reakcija je .... no comment! :kafa:

Bubba 18.01.2008. 13:21

Citiraj:

Autor Jerry (Post 929129)
Ispod coolera FX1500 se nalazi G71 koje je nista do 7900GT chip kao sto se ispod coolera V5600 nalazi RV630. Onaj tko ne vidi da je to jedan te isti GPU/PCB/RAM nema sto vise razgovarati.

Mucek, jos puno svega papati dok ne shvatis razliku. Koja, na tvoje nevjerojatno cudjenje, nije iskljucivo vezana za performanse.

Postoje oni kojima je presudna pouzdanost, support, kvaliteta prikaza i ostale mogucnosti koje pruza Quadro/FireGL/MV.

Naravno, uvjeren sam da si detaljno proanalizirao performanse tvojih modarija u zahtijevnim scenama u kakvom programcicu 3D namjene? Da, i mislio sam si... No ni nemoras - jer bi se mogao iznenaditi kako chip tvoji isti cipovi mogu imati vrlo razlicite performanse...

Citiraj:

Ne koristim zato jer nitko u ZG mi nije mogao garantirati da moze isporuciti bilo koju Fire GL grafu unutra mjesec dana.
Znam.

Citiraj:

Sve one koji mogu kupiti V8650 za 1800$ i koji pojede FX5600 koji dodje 4000$ mogu reci da su ustedjeli za 2 quada, plocu, 16GB RAMa, SAS diskove,... ukratko cijelu konfu!
Fantasticno. Ti sumom, ja autocestom. S kime se ti svadjas, sam sa sobom? Ne shvatjas da moj reply nije zelio potaknuti tvoj fanboy trollovski flag u glavi, zbog kojeg mi objasnjavas kako neznam-ni-ja-koji model FireGL-a jede tamo neki Quadro, nego da tvoja "modanja" mozes raditi doma kako bi pokaz'o frendovima da si zajeb'o sistem i da ti imas Kvadro/FajrDziEl za pecto kuna. Ali za nista vise...

Citiraj:

Mislio sam na Quadro u tvom sigu a tvoja reakcija je .... no comment! :kafa:
Kakve veze ima Quadro u mom sigu s mojom reakcijom? Cini li me posjedovanje nVidijine kartice losim covjekom? Bih li imao vise zivotnog elana i uspijeha da imam FireMV, koji je nabavljiv kao papa u bordelu za Bozic?

Jednom, mozda, moooozda, ali vrlo mozda, kada prevazidjes lokalna potkusurivanja na temelju brendova, shvatis moj point. Do tada...

Jerry 18.01.2008. 14:00

Citiraj:

Autor Bubba (Post 929148)
Mucek, jos puno svega papati dok ne shvatis razliku. Koja, na tvoje nevjerojatno cudjenje, nije iskljucivo vezana za performanse.

Postoje oni kojima je presudna pouzdanost, support, kvaliteta prikaza i ostale mogucnosti koje pruza Quadro/FireGL/MV.

To sto si ti naveo se PODRAZUMIJEVA kod bilo kojeg hardwarea kojeg kupis danas bila to stvar za 300kn ili za 30000kn! I jedina stvar po kojoj se ravnam jest da za sto MANJE ulozenog dobijem sto VISE ili ako ti je draze - da dobijem MAX za lovu koju sam platio! Tu nema mjestu fanboismu ili cemu vec. Barem ne kod mene.
Sve ostalo je nevazno!!!
To sto si ti recimo platio Intelovu plocu 1700kn koja ti radi probleme koje Intelov support ne moze/zeli rijesiti je primjer toga da PREPLACEN proizvod ne mora znaciti VRHUNSKU USLUGU/KVALITETU/STABILNOST (ili sto ti vec podrazumijevas)?
Zar ne? :kafa:

Citiraj:

Naravno, uvjeren sam da si detaljno proanalizirao performanse tvojih modarija u zahtijevnim scenama u kakvom programcicu 3D namjene? Da, i mislio sam si... No ni nemoras - jer bi se mogao iznenaditi kako chip tvoji isti cipovi mogu imati vrlo razlicite performanse...
Kao apsolvent/sistemac na FSB ne bi vjerovao ali naletio sam na par 3D programcica (Pro/E od 2000i do Wildfire 3, Catia V5 od R7 do sadasnje R18, SolidWorks od 2000-08, Algora, MSC NASTRANA, Inventora,... primjetio si da ne spominjem svemoguci ACAD? :D ). Kako sam na konstrukcijama radio sam na vecini od navedenih i neki su mi ostali u dobrom a neki u ne tako dobrom sjecanju. Moglo bi se reci da imam ipak neki ... rudimentalni uvid u 3D aplikacije? ;)

PS. Sad sam skuzio da sam previse generacija softwarea vidio na faksu i da bi bilo vrijeme da se ode odavde! :D

jurbAs 18.01.2008. 16:51

Citiraj:

Autor Neo-ST (Post 928227)
:eek::sweating:

kolega zamisli jos 3 ultre u SLI modu mislim da bi se onaj banchmark izmorio od brojanja poena :D de napravi neki review i jel se daju ta cudesa clockat?!

Neo-ST 18.01.2008. 18:01

Citiraj:

Autor jurbAs (Post 929320)
kolega zamisli jos 3 ultre u SLI modu mislim da bi se onaj banchmark izmorio od brojanja poena :D de napravi neki review i jel se daju ta cudesa clockat?!

Ultra više nije u modi, sad je GX2 ;)

aneznam 18.01.2008. 18:27

Jel će bit možda nekih sniženja sad kad su novi procesori u prodaji?

Tejo.Hr 18.01.2008. 19:32

novi stari procesor

Došlo je vrijeme za posljednju nadogradnju moje stare kante. Trenutno ima 1GB rama (nadograđeno) i 5900XT grafičku (nadograđeno) ali procesor je još uvijek dobri stari 1.6Ghz Willamette.

Everest kaže da mi je matična ploča PlatiniX 2D(533), a na službenoj stranici QDI-a za 2D/533 kažu:
http://www.qdigrp.com/qdisite/eng/pr...tiniX2D533.htm

Izgleda da jedina serija sa jačim taktom je Northwood, razmišljam o 2.6,2.66 ili 2.8Ghz. Koliko vidim pri kupnji moram paziti da je socket 478 koji radi na 533MHz FSB.

Ima li još nešto na što bi trebao pripaziti i ima li netko kakav savjet?

nino 18.01.2008. 19:38

Napajanje?

Edit: I da, nadogradnja biosa vjerojatno, neki od prva 3 na listi bios-a.

Tejo.Hr 18.01.2008. 19:41

300W. Znam, slabo. :(

Crash009 18.01.2008. 19:51

Preporuka da si uzmes Fortron 350W PNF, 200kn ako se ne varam, mislim da moze i u buducnosti posluzit za neku normalnu konfu. Pogledaj na cemu ja vrtim ovaj svoj komp iz siga

Dizel 18.01.2008. 20:17

Moja preporuka ti je 2.4B Northwood. Imao sam doticnog na Abit BH7 svojevremeno. Ti su bili ujedno i najcesci i najvise ih bude na lageru ovdje ili jos vise na news grupi hr.ponuda.hardver ;)

Tejo.Hr 18.01.2008. 21:14

A što me imaš špijunirati na news grupi? :P

Enivej hvala dečki, izgleda da nitko nema ništa protiv proca niti da sam išta propustio. Ako jesam spomenite. Za napajanje budem vidio kada zatreba, vjerojatno budem uzeo neko rabljeno.
Iskreno ne znam koja su no-name a koja su kvalitetnija. Nadam se da mogu pronaći neko koje će služiti svrsi za 100kn? Znam da je off topic ali ako netko ima preporuke slobodno. Inače ne OC komponente ako to dolazi u obzir prilikom odabira.

Swarm dude 18.01.2008. 21:22

Citiraj:

Autor aneznam (Post 929409)
Jel će bit možda nekih sniženja sad kad su novi procesori u prodaji?

Ne. Cijene starih procesora ne padaju previše kad novi stignu. Praksa je i pokazala, da stara generacija ima višu cijenu od nove :D

bambi56x 19.01.2008. 10:20

E4500 čudak ili?

imam 2 problema...
naime, cpuz i speedfan pokazuju čudne stvari... eo vam slike da vidite...

[img=http://img26.picoodle.com/img/img26/4/1/19/t_SpeedFanErrm_2bd21ba.jpg]

[img=http://img253.imageshack.us/img253/3227/cpuzerrorae0.th.jpg]

elvis again 19.01.2008. 10:26

Po meni CPUZ je ispravan a speed fan nekaj serga. Jesi kaj mrdal po biosu?

bambi56x 19.01.2008. 10:29

ne nisam ništ mrdo u biosu...nisam ni ulazio skoro... ništ klokano ( još) a kak moze cpuz bit normalan kad piše 1200mhz? i multiplier je 6 :S

inače kad igram krajsis sve ide super ultra dobro, sam me brine to što pokazuju...da možda nije neki senzor il nest slicno oslo...

nino 19.01.2008. 10:46

Citiraj:

Autor bambi56x (Post 930005)
ne nisam ništ mrdo u biosu...

Niti nemoj
Citiraj:

ništ klokano ( još)
Niti nemoj
Citiraj:

a kak moze cpuz bit normalan kad piše 1200mhz? i multiplier je 6 :S
C1E & eist
Citiraj:

...da možda nije neki senzor il nest slicno oslo..
Jedino senzor kod tebe, sto do sada nisi cuo/vidio/procitao o cemu se radi kod Intelovih procesora, a forum niti ne citas kako vidim. Zato fino u podforum Intel pa procitaj 50-tak stranica unazad dvije/tri godine pa ce ti puuuno stvari biti jasnije. :chears:

Sva vremena su GMT +2. Sada je 23:40.