PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Dobra klima (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=70805)

zaki 17.06.2010. 19:59

Mozete li mi dati preporuku neke klime,
novci nisu problem samo da ohladi,
jer cjeli stan ima ogromne prozore ( 8x 2.5m sa 1.5m) svi okrenuti prema jugu

140m2

dakle cjena nije problem,
samo da hladi i da bude tiha pri tome.

Lewis 17.06.2010. 21:27

Citiraj:

Autor zaki (Post 1669719)
Mozete li mi dati preporuku neke klime,
novci nisu problem samo da ohladi,
jer cjeli stan ima ogromne prozore ( 8x 2.5m sa 1.5m) svi okrenuti prema jugu

140m2

dakle cjena nije problem,
samo da hladi i da bude tiha pri tome.

Nesto iz programa:

Toshiba - Daisekai model
Daikin - UruruSarara model
Mitsubishi Electric
Fuji

Odi kod nekog tko se bavi klimama nek ti napravi plan/ponudu kako sto i gdje jer cisto sumnjam da mozes to rjesit sa jednom klimom jer pretpostavljam da nije sve jedna soba ?

nino 17.06.2010. 21:56

Citiraj:

Autor ECHO (Post 1669280)
Evo konačno sam se i ja domogao klime:D kupio sam LG S12AH pa me zanima ima li tko takav uređaj i gdje da nađem korisničke upute na našem jeziku:) ovako mogu samo gledati slike:hitthewal:.

Unaprijed zahvaljujem na bilo kakvoj pomoći:chears:

Hmm, korisnicke upute na hrvatskom si trebao dobiti uz uredjaj.Trazi od trgovca.

ECHO 17.06.2010. 22:45

Hmmm da sam dobio nebi tražio ovdje:D poslao sam mail LG.hr pa se nadam da će oni pomoći valjda:)

Vjeko 24.06.2010. 06:55

Citiraj:

Autor hammer_of_thor (Post 1666579)
Ma jasno da mi samo monter može dati stručan savjet, ali eto, izgleda da će se ciljanje na prijenosnu klimu pretvoriti u fiksnu, u koju opet nemam nekog prevelikog pouzdanja da će uopće svježi zrak dolaziti u drugu sobu sa obzirom na udaljenost i raspored.

Pošto sam najgori tehnički crtač moguć, samo želim predočiti kako to izgleda slikom:

klik.

Prioritet za hlađenje je dnevna soba i soba 1, a nebi bilo ni loše da se i u sobi 2 osjeti koji stupanj manje :)

Dakle na ovakvom rasporedu je praktički moguć jedan scenarij: ovakav, pošto je to jedini način da hladni zrak dolazi do sobe 1.

Nekako sam uvjeren da bi jedna dovoljno jaka zidna parapetna Toshiba sve te prostorije ohladila bez da se umori, ali moraš znati da takva klima košta oko 15.000,00kn.

lidanen 22.08.2010. 19:56

Molim vas za pomoc ,ko ima elektro shemu za Quadro AC-35 CH-SI BIO-I

zarulja1 18.01.2011. 23:47

Pozdrav svima,
Imam 2 klime MIDEA MSE12HRN2 3,5/4.1 kW. stare 6 mj. Jedna za dnevni b. 15 m2, druga za kuzinu 14 m2. Podrucje Split, obe prostorije na jugu, zadnji kat ispod ploce, dakle izolacija ne bas dobra ali...
Problem je u grijanju (za hlađenje jos nisam siguran jer se nisu bas koristile proslo ljeto). Naime, kod grijanja radi 2 min, pa 3 ne radi i tako stalno. Prostorije se ne mogu niti malo ugrijat.Zvat cu servis da mi to dodju pogledat, ali prethodno sam zelio cuti od Vas po koji savjet. Resetirao sam daljinski, 10 min drzao klime van napajanja, probao prvo sa manjim temp. 20,21 C, i sa vecim 28, 29 C. Ali se uvijek isto ponasa. Nisu ni isle u defrost mode u pocetku jer su tem. vani sada oko 10-14 C. Ne mogu ni izmjerit temp na ispuhu klime (procitao sam da bi trebalo bit oko 50 C) jer se vec nakon 2 min klima ugasi (i kompresor vani), pa 3 min ne radi itd. Temp u prostoriji je oko 18, 19 C.
Sta predlazete???
Hvala.

Salamander 06.03.2011. 02:19

Dosta već gledam koju klimu da uzmem i izbor sam suzio na:
1) Mitsubishi - Kirigamine DC Inverter MSZ-FD25VA / MUZ-FD25VA
2) Daiken - Professional FTXS 25 / RXS 25
3) Toshiba - DAISEKAI V RAS 10PKVP-E/RAS 10PAVP-E

Molim Vaše mišljenje i pomoć. Hvala puno unaprijed.

P.S. Realno da li je ovo dovoljno za hlađenje prostorije od 25m2?

Visage 06.03.2011. 10:01

Citiraj:

Autor Salamander (Post 1864163)
Dosta već gledam koju klimu da uzmem i izbor sam suzio na:

Naredo si popis odluke po finesi top modela. Time je i izbor upravo takav > cista finesa. Jesu li sva tri imena uredno pokrivena u tvom gradu? Jer to bi te najvise trebalo pribliziti odluci kojeg uzeti. Takodjer odgovor na pitanje sezonskog koristenja ili vise od toga. Posteni mestar bi te u slucaju sezonskog, vjerojatno nagovorio i na manje zvucna imena. Posebno ako za njih ima najbolje uvjete. Ali dobro.

Moj izbor je Toshiba, ali s ovim modelima ti zapravo izadje na isto. Mitsubishi vanjska ce vjerojatno biti (po praksi zadnje dvije serije) neznatno tisa od ostalih. Ali mislim na pola, ili decibel plafon razlike naspram Toshibe.

Neovisno o pitanju, Mitsubajši je konacno usminkao daljinski a i same Krigle su trenutno najsexipilnije dekorom. Uzmi klimu koju ces najbolje moci odzavati u svom gradu! Svake godine ces ih zvati i to ne smijes zanemariti. Na sve ostalo ti je odgovor potvrdan.

Na tvom mjestu bih pitao Robija i ekipu za najbolju preporuku izvodjaca u tvom gradu. I od tuda bi krenuo finalnom odlukom. Napravi izvid i onda lako listas kataloge i donosis informiranije odluke.

...

Lewis 06.03.2011. 11:01

Visage - to u linku sto is poslao je "Krigla" ali ZEN verzija koja je dizajnom drugacija a i vjerujem skuplja od ovog "normalnog" Mitsua kojed Salamander navodi.

Ali sto se tice izbora slazem se, treba uzeti onaj koji ima najbolji support u njegovoj regiji :).

Visage 06.03.2011. 11:12

Stima, zato sam i napisao da je neovisno o pitanju i dao jubitubi link da se vidi razlika. Iznenadio me najvise zbog daljinskog, jer Mitsubishi je posebno ostao zarobljen na satelitskim daljincima iz kataloga Letnja Kolekcija 79' :D

Salamander 06.03.2011. 23:06

Društvo, hvala puno na odgovoru, najviše su mi zapeli za oko Mitsubishi i Toshiba, Toshiba je kojih 1.500kn skuplja, a nisam siguran da toliko više nudi. Visage, inače sam u Rijeci, hvala za sugestiji gdje da se dalje raspitam oko kvalitete servisa.

Lewis 07.03.2011. 08:14

Kolko se sjecam kod vas na Rijeckom podrucju je dosta dobro zastupljen/pokrivne Fujitsu pa mozda da pogledas i njihove modele.

Visage 07.03.2011. 08:33

Citiraj:

Autor Salamander (Post 1864717)
inače sam u Rijeci, hvala za sugestiji gdje da se dalje raspitam oko kvalitete servisa.

Ah, onda si u najboljem gradu uopce za klimu :)

zayzo 08.03.2011. 13:18

Održavanje klima uređaja

Ovako pošto ce još malo sezona klime, zanimam me sta sve treba napraviti prije pocetka ponovnog puštanja klime u pogon.

Znam da treba filtere usisati ili oprati ,

a sta je sa dezinfekcijom. Sa cime sve treba klimu poprskati, gdje se ta sredstva mogu kupiti?

RAUL 08.03.2011. 15:06

Citiraj:

Autor zayzo (Post 1865813)

Ovo bi trebalo barem dva puta na mjesec radi vlastitog zdravlja:fiju:

zayzo 08.03.2011. 15:10

ok to znam, ali ovo za dezinfekciju me muci

syss 08.03.2011. 15:22

klima sept ili ona radioaktivno žuto/zeleno ultra skupo sredstvo ili ako ti se ne da ništa kupovat nešto što se dobro bori protiv masnoće (pur ili tako nešto) + voda.

zayzo 08.03.2011. 15:44

kako se zove ovo žuto /zeleno? A sta je sa terasolom? i gdje ima taj klima sept u zg kupiiti

Visage 08.03.2011. 15:44

Citiraj:

Autor syss (Post 1865932)
klima sept ili ona radioaktivno žuto/zeleno ultra skupo sredstvo ili ako ti se ne da ništa kupovat nešto što se dobro bori protiv masnoće (pur ili tako nešto) + voda.

Ta 'mirisna' sredstva ostavljaju trag u srcu i dusi hemijom opustosene audofilske sobe Syssa.

A ceznja domovine zova, kad se spoji brigom za okolis, daruje Syssa zdravljem i plechima alpskog junaka :)

Teoretski bi se moglo i popiti bez posljedica za covjeka. Ali to ne preporucujem. No ja ih odnedavno koristim za auto/hižu/sabor...

Nanoteh

syss 08.03.2011. 15:52

lol :D

eto taj nanoteh nije ni skup, klima sept zovni ove instalatere klima i pitaj di ima, a ovo žuto/zeleno je pakiranje od 3-5l i mislim da je blizu ili preko soma kn, tako da za kućnu upotrebu je neisplativo.

novi79 26.03.2011. 16:09

koja klima?

Dragi forumaši šta mislite pri odabiru klime dali je bolje uzeti slabiju (po kw) brand name ili jaču (po kw) tipa Gree?
Konkretno što bi ste izabrali Panasonic Re12jkx ili Gree GWH18KG oba invertera.
Bitno mi je grijanje i hlađenje površine 32m2.

syss 26.03.2011. 16:12

ako je uniformna/ija prostorija, 12ica bi bila dovoljna... svakako panasonic.

novi79 28.03.2011. 02:23

Citiraj:

Autor RiSbO (Post 1358341)
Evo ja sam bas nedavno kupio panasonic re12hke..
hlađenja 3.50 kW, grijanja 4.25 kW invert,ionizator,a klasa vanjska i unutarnja..
Super zadovoljan za sada...cijena klime je bila okok 4800kn + ugradnja...
Nije mi žao kaj sam dao 1200 za ugradnju jer su dečki koji su došli staviti klimu stvarno sve uredno napravili...imali sav alat sa sobom...čak i usisavač,sve pospremili za sobom...dosli su oko 8 sati a otisli oko 12...
I sve to na 4 kat bez lifta donjeli....
http://img196.imageshack.us/gal.php?g=dsc00538hyz.jpg

Dali mi možeš reći kako se ova klima pokazala u grijanju zimi na temperaturi ispod 0?
Kakva je po pitanju buke vanjska i unutarnja jedinica?

7822381 22.04.2011. 08:31

Citiraj:

Autor novi79 (Post 1880501)
Dali mi možeš reći kako se ova klima pokazala u grijanju zimi na temperaturi ispod 0?
Kakva je po pitanju buke vanjska i unutarnja jedinica?

Ja nisam pobornik kupovanja klima slabije kvalitete,pa imam Toshibu.Sve klime ti imaju raspon rada od -10 do 45*C u režimu grijanja(barem ove bolje).Najtiše na tržištu su mitsubishi klime.

7822381 22.04.2011. 08:34

Citiraj:

Autor zayzo (Post 1865813)
Ovako pošto ce još malo sezona klime, zanimam me sta sve treba napraviti prije pocetka ponovnog puštanja klime u pogon.

a sta je sa dezinfekcijom. Sa cime sve treba klimu poprskati, gdje se ta sredstva mogu kupiti?

Imaš sredstava za čišćenje i dezinfekciju za kupiti u prodavaonicama koje prodaju klime,vidio sam na branimirovoj u Veka ingu kad sam kupovao klimu.Nekakve žute i plave kante.

The Pill Man 22.04.2011. 10:07

Ima nekoliko godina kupio od

http://miloc.hr/klima-uredaji/

Imaju i neki CD sa uputama o redovnom održavanju klima.

Visage 14.05.2011. 12:39

Vjerujem da nisam jedini?

Jucer digao lojtre i okinuo osigurac za klime na budjenje. Oko 19h je bilo prilicno sparno. Dobro, kombinacija uredjaja po sobi i malo grupno slusanje. Ali, rekao bih da je sezona pocela.

Na ciscenje i provjeru vlasnici :)

kasper_sky 08.06.2011. 13:25

mene zanima ako će mojoj klimi biti ovo treće ljeto a prošlo nisam zvao majstora da ju pogleda očisti tj napuni ili šta već treba napravit... dali bi trebao sada, prije ovog ljeta tj pakla...
(pitam za vanjsku jedinicu koja ima nešto u sebi šta treba napunit ako se jako koristi?! il šta već. dok unutarnju jedinicu sam očistio. tj pripremio.)

Amdejac 08.06.2011. 13:28

Citiraj:

Autor kasper_sky (Post 1921733)
mene zanima ako će mojoj klimi biti ovo treće ljeto a prošlo nisam zvao majstora da ju pogleda očisti tj napuni ili šta već treba napravit... dali bi trebao sada, prije ovog ljeta tj pakla...
(pitam za vanjsku jedinicu koja ima nešto u sebi šta treba napunit ako se jako koristi?! il šta već. dok unutarnju jedinicu sam očistio. tj pripremio.)

Ako ti je vanjski hladnjak čist, ventilator se vrti, unutarnju jedinicu si očistio, klima hladi znači ima plina ne vidim razloga zašto zvati majstora da ti uzme pare.

Citiraj:

Autor Visage (Post 1907730)
Vjerujem da nisam jedini?

Jucer digao lojtre i okinuo osigurac za klime na budjenje. Oko 19h je bilo prilicno sparno. Dobro, kombinacija uredjaja po sobi i malo grupno slusanje. Ali, rekao bih da je sezona pocela.

Na ciscenje i provjeru vlasnici :)

Kasniš. Klimu koristim od kad je zatoplilo.
U pravilu bi klima uređaj trebalo upaliti jednom mjesečno. Bilo da hladi ili grije. Isto tako i na autu, ako nije klimatronic.
To je inače preporuka većine majstora.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 02:46.