PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Hlađenje (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=63)
-   -   Hladnjaci za Core 2 procesore F.A.Q. (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=70168)

ReNNO 16.02.2008. 11:42

Ma ta garancija je gotovo i nepotrebna.....tesko da ces ti pokvariti C2D procesor.
Nego jedino je garancija potrebna kada se prodaje procesor pa mozes dobiti vise love.

žile 16.02.2008. 12:06

Citiraj:

Autor ReNNO (Post 953681)
Nego jedino je garancija potrebna kada se prodaje procesor pa mozes dobiti vise love.

Što kod proca od 400kn znači šta u brojkama?:D
Ide on pod šmirgl.

Fug33 16.02.2008. 14:17

posto nigdje u osijeku nema za kupit artcic freezer 7, morao sam ga naruciti iz linksa

postarina 55kn na hladnjak od 170kn? wtf, jel to biseri salju hp expressom ili sta?

žile 16.02.2008. 14:19

Da,kurirskim službama oni šalju.
Najčešće overseasom mislim.

Optik 16.02.2008. 15:37

Citiraj:

Autor žile1942 (Post 953788)
Najčešće overseasom mislim.

Uvijek jer imaju sklopljen deal.
Cijena od 55kn je krajnje smijesna ali sta se moze :)

WeD@ 16.02.2008. 21:19

Citiraj:

Autor žile1942 (Post 953640)
Sinoć je došo prijatelj do mene da mu namontiram sonica na AM2 6400+ BE.S sigurnošću mogu reći kako je površina proca neravna jer je njegov sonic nakon 10 minuta orthosa bio topao poprilično ali je svejedno na 1.45v držao na 49-50°.Moj je sonic,s druge strane,mlačan,znatno hladniji od njegovog,a temperature su mi u nebesima nakon istog vremena,što ukazuje na slab prijenos topline.Hladnjak neću polirat pošto je to već napravljeno,znači preostaje mi samo uzet vodobrusni papir i sve ostalo iz onog vodiča i primit se posla idući tjedan na procu.Nitko mi nije odgovorio je li pametnije zadržat garanciju ili ga ispolirati,ali sam se sjetio da taj proc najvjerojatnije niti neće ići na tržnicu jer ću ga bacit sestri kad skupim para za nešto bolje..A poliranje se svejedno mora obaviti:smoke:

ma ima sam ja slicnih problema pa sam zakljucio da je najbolje ostavit box cooler, pa neka svinja pati, sad ga drzim na 3.2 sa naponom 1,41, a kad crkne imama garanciju :-) ako mene pitas, garancija je bitnija od ploiranja, jer nikad neznas had ce ti proc crknut...
a sto se tice poliranja hladnjaka, ako ti ne nasjeda dobro na proc, znaci da ga nisi dobro ispolirao, tj ako ti je cooler ravan a proc konkavan, onda ispoliraj proc tako da sjedne kako treba ili ako se osjecas hrabar, skini heat spreader pa ces imat direkt kontakt proca sa coolerom a i mozda ga uspijes vratit ako budes treba reklamirat...

žile 16.02.2008. 21:48

Ne radi se o nekoj lovi da je garancija ključna,a i pri prodaji tu na tržnici donjela bi mi možda 50kn:D.
Ma ko ga ***e ispolirat ću ga.Ili možda ipak skinem IHS sada kad si mi dao ideju..

Morpheous 19.02.2008. 00:10

Nešto bih pitao u vezi freezera i neravnina...zar pasta ne služi upravo tome da se nanese i da se popune eventualne pukotine, odnosno neravnine radi boljeg prijenosa topline? Možda ako stavite malo više paste (ne baš previše), temp. bude pala i bez poliranja baze. Koliko je točno taj freezer neravan, tj. bi li se vidila neravnost ako bi netko uslikao? Baš me zanima....

SRV 19.02.2008. 00:33

Citiraj:

Autor Morpheous (Post 955715)
Nešto bih pitao u vezi freezera i neravnina...zar pasta ne služi upravo tome da se nanese i da se popune eventualne pukotine, odnosno neravnine radi boljeg prijenosa topline? Možda ako stavite malo više paste (ne baš previše), temp. bude pala i bez poliranja baze. Koliko je točno taj freezer neravan, tj. bi li se vidila neravnost ako bi netko uslikao? Baš me zanima....

Ravan je freezer, ali je baza uzasno hrapava. Skoro pa da mozes turpijat nokte na njoj. :D

Da, pasta sluzi da popuni neravnine, ali u ovom slucaju su to jako velike neravnine, jos kad se uracunaju neravnine na procesoru...uhhhh :D

Freezer je za 10C bolji kad se ispolira baza, a ako kazem da je inace bolji za 15C od box coolera (uz nizi nivo buke!) kad se nadoda tih 10C od poliranja, dobije se 25C.

Vjerojatno ni zaostatak za top coolerima nije tako velik kad se ispolira, jer je to cooler sa kriminalno lose obradjenom bazom.

Morpheous 19.02.2008. 10:03

Citiraj:

Autor SRV (Post 955726)
Ravan je freezer, ali je baza uzasno hrapava. Skoro pa da mozes turpijat nokte na njoj. :D

Da, pasta sluzi da popuni neravnine, ali u ovom slucaju su to jako velike neravnine, jos kad se uracunaju neravnine na procesoru...uhhhh :D

Freezer je za 10C bolji kad se ispolira baza, a ako kazem da je inace bolji za 15C od box coolera (uz nizi nivo buke!) kad se nadoda tih 10C od poliranja, dobije se 25C.

Vjerojatno ni zaostatak za top coolerima nije tako velik kad se ispolira, jer je to cooler sa kriminalno lose obradjenom bazom.

Razmišljam o tom freezeru, ali ne znam da li se više isplati uzeti pro verziju od kakvih 180kn ili "low profile" verziju od nekih 150kn? Nije sad da je u pitanju ta razlika u 30kn, ali ponekad jeftiniji cooleri znaju bolje hladiti od skupljih. Eh, da- može li se namontirati neki 120mm fan na njega i da li će imati bolje performanse? I zadnje pitanje:D, s čim si polirao bazu i da li se mora polirati i low peofile verzija?

žile 19.02.2008. 10:55

Citiraj:

Autor Morpheous (Post 955829)
Razmišljam o tom freezeru, ali ne znam da li se više isplati uzeti pro verziju od kakvih 180kn ili "low profile" verziju od nekih 150kn? Nije sad da je u pitanju ta razlika u 30kn, ali ponekad jeftiniji cooleri znaju bolje hladiti od skupljih. Eh, da- može li se namontirati neki 120mm fan na njega i da li će imati bolje performanse? I zadnje pitanje:D, s čim si polirao bazu i da li se mora polirati i low peofile verzija?

Vjerojatno se može namontirati 12cm.Osobno bih uzeo pro pošto je 30kn neznatna razlika...
Vodič za poliranje baze.
Za zadnje pitanje,zavisi.Ponekad se desi da nemoraš niti pro polirati,zavisi sve kakav te kuler zapadne.Mislim da te neravnine nastaju u procesu varenja heatpajpi na bazu,tako da je teoretski moguće da te dopadne i neki koji je taj postupak preživio:D

Morpheous 19.02.2008. 11:55

Citiraj:

Autor žile1942 (Post 955840)
Vjerojatno se može namontirati 12cm.Osobno bih uzeo pro pošto je 30kn neznatna razlika...
Vodič za poliranje baze.
Za zadnje pitanje,zavisi.Ponekad se desi da nemoraš niti pro polirati,zavisi sve kakav te kuler zapadne.Mislim da te neravnine nastaju u procesu varenja heatpajpi na bazu,tako da je teoretski moguće da te dopadne i neki koji je taj postupak preživio:D

Gle, pa ekspert ima i vodič za poliranje:D Hvala na linku i odgovoru;)

Fug33 19.02.2008. 12:17

kupio artic freezer 7 pro

temp u idle 25~C, temp u loadu ne prelazi 43C (mjereno everestom i coretemp)

sa box coolerom u idle mi je bilo 35C a u loadu preko 70C

zakon hladnjak, necuje se nesto pretjerano, i nisam jos vidio da se vrtio preko 1100rpm

jedino ne kuzim ono kod montiranja sto je pisalo da se prvo makne ventilator sa hladnjaka, postavi baza i onda namjesti ventilator da ona naljepnica na njemu ne bi bila okrenuta naopako?

ventilator uopce nisam dirao, nego sve postavio "out of the box" na maticnu
jel to bitno ili?

Morpheous 19.02.2008. 12:29

ako radi, ne diraj

Filip 5 20.02.2008. 21:30

jel valja kaj ovaj asus v60 za 250kn???

pimpinjon 20.02.2008. 21:45

a čuj za te novce bi našo boljeg... pa ak nemisliš nešt pretjerano klokat, sasvim ti je dovoljan freezer koji je dost jeftiniji (nekih 180kn), a možeš dodat nekih 20 kn na ovih 250kn i kupit sonic tower (samo bi ti trebo vent za njega) što ti je iviše nego dosta...

mihovil 21.02.2008. 13:39

ovako zanima me je li bolje postaviti TT bigtyph vx na 1 ili 2 nacin - slike dolje
http://www.hiim.hr/~mihovil/pva.jpg
http://www.hiim.hr/~mihovil/dva.jpg
znaci da li da bude okrenuto napajanju ili ispusnom hladnjaku (12 cm silent blade) - inace kuciste ja Chieftech Aegis CH-02B-BM....

mihovil 24.02.2008. 23:08

?

to me zanima jer sam vidio nekoliko mjesta sam vidio drugacije nacine postavljanja... i nije mi jasno sto je pravilno...

MP950 25.02.2008. 00:07

ja smatram da je bolje na donjoj slici jer i ovaj kuler na zadnjoj stranici kucista pomaze u protoku zraka kroz tajfun vjerojatno, tako sam ga i ja drzao, a ako okrenes kao na gornjoj slici, onda napajanje vuce topli zrak iz tajfuna,

thedream 25.02.2008. 08:53

..Freezer kažeš..a dobro,odo po Freezer:chears::D,imao sam 64...bio prezadovoljan..treba mi za ić preko 3.4,3.6 čak...ne usudim se sa stockom..makar je i on odličan..bar meni...

450x8 zveknem..i mirna bosna..

Matth€w 28.02.2008. 16:32

Nakon svog silnog čitanja, pregledavnja revija ( :D ), razmišljanja, mislim da ću ipak uzet Freezera. Dakle tražim, što tiši hladnjak s ventom, i da kvalitetno hladni naravno. :)

To se za Freezera može reći, jel?

Cijena nije problem, iako ne bi sad ulazio u one preko 400kn tj. u one "profi" hladnjake kako piše u stickyu.

Inače nad matičnom mi bdije 3x120mm ventova, iznada proca čak dva, s gornje i desne strane, pa sam čak u kombinaciju mislio uzet ST, bez stavljanja venta na njega pošto iam ova dva dodatna oko njega. Mislim da ću jedan svakako zvadit ako bi uzeo Freezera.

Stvarno više neznam ni sam kaj hoću, sav sam izbezumljen. :S

P.S. se da obavit njegova instalacija i skidanje stock coolera bez odvajanja matične od kučišta?

Pezzaa 28.02.2008. 17:10

Jap Frezzer ide gore bez skidanja ploce, montira se po istom principu kao i stock intel hladnjak ....:) pozz

Astral 28.02.2008. 20:52

@Matth€w, ovisi na kolko ga rpm drzis, ali na full speed, freezer definitivno nije nesto sta bi se moglo nazvat tihim

Milentije 29.02.2008. 10:10

http://www.imagesforme.com/images.ph...1_Image012.jpg

http://www.imagesforme.com/images.ph...0_Image011.jpg

TT ST. Poliran vodobrusnim gradacija 600, 1000, 1500 i 2000. Bez polir paste. Danas ga moram dokrajčiti jer imas jos nekih sitnica na njemu. Onda prelazim na procesor.

Slike su loše jer nemam digitalac kraj sebe, pa sam slikao telefonom.

žile 29.02.2008. 10:28

I provjera ni manje ni više nego s čim to :lol2:
Odokativna procjena select :D
kralj :banana:

Filip 5 29.02.2008. 10:48

jel valja ovaj zalman 9500 AT http://www.links.hr/index.php?option...kl=050.903.097

Milentije 29.02.2008. 10:52

Citiraj:

Autor Filip 5 (Post 963475)

http://www.silentpcreview.com/article284-page2.html

Kad mu napravis nesto takvo onda valja.

Filip 5 29.02.2008. 11:01

vrlo zanimljiv novi ventilator al ja mislim jel valja stardardno bez dodataka

Filip 5 29.02.2008. 11:07

samo sam pitao jel valja bez preinaka.
P.S. jel tebi valja kaj ovaj sonic tower Milentije

žile 29.02.2008. 11:18

Bez preinaka možeš naći i bolje od njega za istu lovu.Sonic tower je super,ali uračunaj još na njega cijenu od 50kn za 12cm vent.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 07:03.