![]() |
Kaže Jayz:
It's essentialy the exact same cooler with it's 3D vapor chamber, with heatpipes that are actually extension of the vapor chamber Samo umjesto tekućeg metala ima termalnu pastu EDIT: Al ipak mu je nešto čudno jer je 200 grama lakša :D |
Pa to je ljudi moji čudo tehnike, saunu su inkorporirali u GPU hladnjak, sada mi je tek jasno kakvi mozgovi stoje iz one jakne :D
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Ali moram.priznat ovako slabe perf 5080 nisam ocekivao |
Ma ne direktno na tebe, vidija san jos komentara ljudi (mozda ne u ovom topicu nego nekim drugima) di ljudi govore da ce to bit top jer dobijes peformanse 4090 za cijenu 750$ :D
|
Ma takvi su nasjeli i kad je nVidia svojevremeno reklamirala RTX 3090 kao 8K gaming mašinu, nema tu pomoći i zato su brže-bolje stavili RTX 4090 na prodaju.
Kaj se ostatka publike tiče, već smo na prvoj stranici ove teme, tj. otkad su procurile prve prave specifikacije, krenuli komentirati da bi moglo ovak završiti. |
|
Ima adm 1960eur asus tuf rtx 5080... znaci 5090 partner kartice 3500?
Nego imam jednu msi 4090 za 2500 ;))))) |
Citiraj:
I 2 MILIJARDE R&D buđeta nisu odmogli :) |
Skidaju se novi driveri, jel onaj DLSS override dostupan u svim DLSS igrama, ili samo onih 75 koje se spominju? Nisam shvatio taj dio kako funkcionira.
|
|
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Pa nije valjda da ti je Jensen prodao maglu?! :D
|
Paper launch samo takav, do te mjere da se Intel ARC Battlemage B580 i B570 čine kao odlični primjeri raspoloživosti.:)
https://i.postimg.cc/hfpVd3Xq/n-Vidia-01.pngOut-of-stock uzduž i poprijeko, jer tzv. stock zapravo i ne postoji.:frend: |
Citiraj:
|
Radeon RX 9070 XT i obični modeli su komotno prema ovome mogli biti u prodaji od 23.01. kak je i bilo planirano, ali s nekim normalnim 500€ do 600€ (ne Frank Azor) cijenama.
Nažalost, RTX 5000 serija izuzev 5090 modela nema ništa konkretno za ponuditi, niti se kartice mogu kupiti, a cijene su ionak lišene i ono malo zdravog razuma. |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Pa ja nemogu virovat da su u 5080 stavili samo 16gb vrama.... ocekiva sam 24 nakon sta je 5090 32...
|
:fiju:
|
Citiraj:
|
Za to je AI kriv odn. Nvidia koja debelo naplacuje extra vram. 16gb je taman dovoljno za ucitat neki posten model/checkpoint i generirat neku slicku ili video u polu-pristojonoj rezoluciji ali za nis vise od toga. Za neke naprednije opcije i personaliziranje toga sta se vec radi treba 24gb. Nema sansi da bu Nvidia dala 24gb za tak malo love, za sad..
|
kaj će onda 5070 i 5070ti imat, isto 16?
baš zajebano za 5080 ownere, a valjda bude neka 5080 super |
5070 samo 12, i možda bude slabija nego 4070 super.
5070 ti će možda biti "najisplativija" jer ima 16 Nadam se da amd neće totalno zajebat stvar s prevelikim cijenom za konkurenta Poslano sa mog SM-S928B koristeći Tapatalk |
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 12:11. |