![]() |
Ma cek, ak dobro kužim koma nudi optiku za 1e 3 mjeseca? To mi naravno nisu spomenuli. Bit ce ili to ili fibernet pa nek odfakofaju.
Edit: dakky, fala za info. Idem zvat SOBs da vidim sta kazu. |
Tako je, kom nudi 3mj/3€ (mjesečno 1€), ako imas maxtv onda racunaj +2€/mj za najam STB-a ako ne gledas preko aplikacije ili smartv-a.
|
he he. kako muljaju da je to strasno. znaci jucer su mi rekli da moze 26e mjesecno, ali mi ni u jednom trenutku nije spomenuto da je to cjena u magenta paketu. danas su me vratilli na 29e mjesecno obzirom da nemam magentau. ali da je ne 3 nego 6mj za 1e, ako se potpise na 24mj.
Naginjem na fibernet samo da vise nikada nemoram slusati njihov aparat. |
Pogledajte si i A1 ako možete na njih, oni su još jeftiniji:
Prvih 6 mjeseci 0,10 €/mj. Preostalih 18 mjeseci 25,61 €/mj. |
neznam dal a1 nudi optiku preko rune-a (grobnik)? iskon isto ne iz nekog razloga. njih preferiram jer mogu bez ugovora, ali eto nis od toga. na drugoj lokaciji imam njihovu optiku vec 2g (bez ugovora) i zadovoljan sam.
|
Citiraj:
Mislim da pomalo ulazimo u fazu da svi nude preko svih... |
Jeste sigurni da Iskon ne nudi optiku preko RUNE-a? Pol zgrade kod nas na Iskonu, i pol zgrade uzelo optiku jer su ih dečki (monteri) uvjeravali da Iskon daje...
A isti ti dečki uvjeravali da RUNE još nema ugovor s A1... |
Afaik a1 nema optiku na grobniku. Ostavio sam im br. da me zovu da ih pitam ako nude preko rune. Javim ovdje ak me zovu.
Iskon sam zvao pred 2 dana i rekli su da ne nude preko rune na mom području. U gradu (rijeka) je nesti drugo. Tamo je afaik svugdje od svih svasta provuceno. Recimo na pećinama imam sve opcije za birati. I bakar, i optika i coax. |
Znam što imamo u zgradi u centru Rijeke, a to je samo RUNE i to od jučer kad su sve pospajali. Nema iskona sa svojom optikom niti coaxa niti ikog drugog osim rune. A ekipa je uzela rune jer su im ovi rekli da mogu ostat na Iskonu. Bude veselo.
|
da napišem iskustvo sa Rune. Od početka sve je išlo preko Telemacha, jer smo njih odabrali.
27.05. potpisujemo ugovore digitalno (Rune i Telemach) 30.05. (na praznik) Rune izlazi na teren i rješava svoj dio 14.06. Telemach spaja optiku https://www.speedtest.net/result/16375634103.png |
Vau, to je stvarno bilo brzo. Možda je ulogu imalo to što si potpisao ugovor i sa ISP-om.
|
meni je receno da nemogu sa ISP-om nista dok ne zavrsi Rune, koji cekam vec 10ak dana da se jave. zvao sam ih prekjucer i rekla mi zena da cu cekati i do 3 mjeseca sto je krajnji rok (Čavle). nadam se da nece toliko trajati.
a za ISP-a za sad fibernet ili tkoma-u (samo radi one akcije 6mj za 1e ih razmatram). iskon nema, a1 nema, telemach nema. edit: neki dan je bio tkoma tehnicar jer imamo stalno problema sa paricom i popljuvao je rune i njihovu infra. dal drobi il ne, neznam. nadam se da ne. da kad je problem da je samo ping pong loptica i da se to moze rastegnuti bla bla bla. |
Telemach ima 3 mj po 1 € i plaća mi Rune. Tako da mislim da mi je to sasvim ok.
Citiraj:
|
Citiraj:
Ali to se odnosi na bilo kojeg operatera preko RUNE-a |
Nisam još dobio račun za instalaciju. Je li to normalno?
TF kabel do zgrade dolazi zračnim putem. Znači li to da će RUNE povući novi kabel od stupa do zgrade? |
a to sam i pretpostavio. nadam se da nebu doslo do toga nikada.
i nadam se da im oprema nije u stanju kakva je od tkoma-e. npr. ormaric na ulici koji je 10m od moje kuce. to jedva da stoji vise. trulez ziva, ruzina. kad je nevrijeme, ude voda i sve ode kvragu, a i ovak jedva da daje nestabilnih 20mbit (parica). ne odrzavaju nista, al zato naplacuju ko suvo zlato. i tako godinama stoji i ceka, neznam koga i sta. prodes malo tu okolo po ulicama i vidis druge ormarice. boze sacuvaj. ima ormarica koje su sa izolir trakom omotali na stup pa onak se sve rastegno ko zvaka i ormaric samo ceka malo jace nevrijeme il sunce da upece da to ljosne dole i hop, evo ti problema sa ko zna koliko user-a :roller::hitthewal: |
Ormarići su im stvarno koma. Blizu mene, na stupu gdje se spajaju podzemni i nadzemni kabeli stoji ormarić koji je stalno otvoren, ruzine na i u njemu k'o u priči,...
|
Citiraj:
|
21.05. sam potpisao ugovor i suglasnost
|
Meni je račun od strane Rune poslan kada je sve proradilo.
|
Citiraj:
|
Zvali su me iz Telemacha da i oni nude sad preko Rune (u principu kaže da sad svi operateri nude preko Rune) i imaju prilično dobru ponudu - gigabit i 500mbit uploada za 22,90.
|
Koje podrucje?
Ja sam ih pitao pred cca.mjesec dana na Grobniku i nisu imali. Rune mi se jos ne javlja za instalaciju :-( |
Meni već prošlo mjesec i pol dana od potpisivanja, od Runea ni traga ni glasa. Po ugovoru, imaju još mjesec i pol za instalaciju.
|
Meni su dosli par dana prije isteka tri mjeseca.
Onda sam jos skoro mjesec dana cekao T-com da me prebaci, tako da sve skupa skoro 4 mjeseca od podnosenja zahtjeva Rune-u i spajanja T-coma. |
mnogo losa vijest :-(
|
Citiraj:
|
Koji dio Opatije? Ja sam u Spinčićevoj, 100m od Pošte tj. tf centrale i znam da optika prolazi ulicom jer sam ih gledao s prozora kada su je stavljali.
|
Ja sam gore, tj moji su, od Ugostiteljske skole pa gore preko ceste
|
Vjerojatno nije ispravna tema ali....
Optički kabel koji ide kroz moj stan do susjeda(ne izolirana udica kabel, totalno glupo riješenje općenito) je puknuo. Slučajno vidio jer nije još u pogonu srećom. Postoje li neki konektori za to riješiti ili moram zvati Rune na ponovno bušenje zida? Tnx. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 14:29. |