![]() |
Citiraj:
Osobno sad gledam upgrade svoje kombinacije MBO+CPU+RAM |
Citiraj:
Di se to nađe za 3007kn? |
Vjerojatno uzishop
taj xeon nema integrušu te ima i podršku uz obične i za ecc rame, a po nekoliko stotina kn jeftiniji |
Sad već stvarno imam filing da je ovo marketing DDR-a u igri...
Pa nije da pada prodaja ddr4 :kafa: |
Igor_zg, Rodriguez
To je iz Uzi shopa, tamo imate i pravo na 3 posto popusta kao clanovi ovog foruma, ja sam odma pisao cijenu sa ta 3 posto popusta tako da je to to 3007kn. |
Ne radi se samo o ddr4 priča im je ista i za ddr3 (u falloutu 4 1600mhz vs 2400mhz)
|
U kojim se procesima na računalu osjeti razlika i5 i i7 istog radnog takta? Odnosno, kome je i7 isplativ?
|
U onima koji mogu iskoristit vise jezgri, obrada videa i slike, renderiranje... Lewis ce ti to najbolje znat objasnit ( i bubba :D )
|
U winraru je tu negdje s konkurencijom :D
|
Citiraj:
2400mhz vs 2880mhz ddr4. To mogu, to je max sto sam izvuko. I jos uvijek ne vjerujem da to radi takvu razliku naspravm recimo 3,9ghz vs 4,6ghz cpu... Možda starimo, možda se vremena mjenjaju :chears: |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Prema njima potreban je cpu bottleneck i high end grafička da bi se toliki boost vidio
|
Treba vidjet kak igrica hendla ram i ne donositi zakljucke na jednom testu.
Da nedjemo u kombinaciju titan x sa i5... |
Stranicu dvije iza ima link u kojem je u masu igara testirano. Ja kao što sam rekao u to ne vjerujem dok i drugi portali ne potvrde, zasad je to priča jedno te istih likova. Ionako je sve sa titan x testirano tako da ono...
|
Dođe mi na otpakiram neku plocu i skylake cpu i upogonim sa safirovom furry tri x da testiram sam 😄
|
Slatke muke :D ako nemas vremena posalji za os, budem ja :D
|
Ne mora uopće biti skylake cpu i ddr4, princip je isti i sa ddr3 i starijim procesorima, ram može testirati skoro svatko (overclock i underclock) samo rijetko tko ima tako bjesne gpu. Ovo bi sve možda trebalo ići u neku temu sa ramima
Ovdje ima i3 4130 sa ddr3 1600 i 2133 mhz (titan x) Te ovdje za fallout 4 - i5 4690K i titan x na ddr3 Citiraj:
|
Neznam, malo mi je ovo predobro da bi bilo istinito. Kupis brzi ram s opustenijim latencijama i dobis 10fpsa...
|
Ma i ja u to nevjerujem, dosada to nigdje nisam vidio, recimo, ovaj video vise ima smisla, tocno se vidi koja kombinacija GPU i CPU daje vise performansi. Sto je i logicnije, po meni.
Ali tko sam ja tu da se pitam, inace jos sam u nabavci ploce+proc+ram i neznam ni sam sta da uzmem, uzi i xeon mi je nekako najblizi, ali dok se ja odlucim ostace oni bez procesora :) |
EDIT:
Krivo objavljeno! |
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Lemiti po matičnoj i procesoru te tako izgubiti garanciju je prava ludost !
Razlika između non K i K procesora je 300 kuna , a onaj tko bi radije gubio garanciju nego platio tih 300 kn je blago rečeno budala . |
Citiraj:
src |
Intel Skylake CPUs are bending due to cooler mount pressure
http://hexus.net/tech/news/cpu/88628...edium=facebook |
To je feature. Ako je grbava baza hladnjaka, kapa procesora se prilagodi prema njoj i tako je dodirna površina veća i toplinska vodljivost bolja :)
|
Uhh, ovo nije lijepo za vidjeti. Nadam se da će Intel zamijeniti ljudima procesore.
|
Oce oce. Ako skylake po specifikaciji zahtijeva manju vrijednost pritiska na procesor nego npr. Haswell onda odgovornost leži na proizvođačima coolera. Jedino ako su specifikacije iste a intel je mislio da će sa tanjim pcb-om moći zadržati istu izdržljivost i nisu to testirali, što bi naravno bilo ekstremno glupo. :D a inače je intel u financijskim problemima i konkurencija ga jako stišće pa mora poduzimat ekstremne mjere i rezati troškove proizvodnje kako bi jadan opstao. :D sva sreća da se netko dosjetio i prepolovio pcb, zato skylake i je sada tako cjenovno pristupačan. :D
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 20:01. |