PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Razno (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=13)
-   -   Alibaba, AliExpress iskustva? (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=258735)

stops 28.01.2019. 02:42

U subotu napravio 10 narudžbi, u nedjelju (jucer) na 4 već dobio tracking. Vidjet ćemo za ostale danas, iako u Aliexpress appu pise da zbog holiday seasona bude kasnjenja.

buljaka 28.01.2019. 07:33

To piše još od prije našeg Božića

schetz 28.01.2019. 09:05

Mislim da sam to već negdje švrljao ali evo opet: osim golden week-a ,tj Spring festival, kada više manje nema nikoga da radi, odlazak na CNY je recimo to tako, individualan.
Nekih dobavljača nema samo taj tjedan, a neki rastegnu i do mjesec (imao sam i ekstreman slučaj od 3 mjeseca) .
Naravno, ovi Ali dobavljači teško da će ići na toliko, ali nije nemoguće da nekih nema 20 dana recimo.

mcpala 28.01.2019. 14:09

Ja također, naručio u subotu, jučer shippano. Jedino ako njihova pošta (ili čije već usluge koriste) ne odu na kolektivnu proslavu Godine Svinje ;-)

santos 28.01.2019. 15:50

ja sam narucio neke stvari unazad 2 tjedna, neke su shippane, a neke jos 2 tjedna cekaju na pickup... tak da , ovisi o selleru ali i o kuriru.

Colop 05.02.2019. 19:53

Jel može pomoć.

Tražim već danima Xiaomi Gateway da se shipa sa EU skladišta.
Aliexspres pregledao, Gearbest
Jel moguće da se to prodaje samo u Kini ?

robik666 05.02.2019. 20:58

Citiraj:

Autor Colop (Post 3274032)
Jel može pomoć.

Tražim već danima Xiaomi Gateway da se shipa sa EU skladišta.
Aliexspres pregledao, Gearbest
Jel moguće da se to prodaje samo u Kini ?

Da nije goldway?😁

Poslano sa mog Moto E4 plus koristeći Tapatalk

Pupo 21.02.2019. 19:01

Da li je radio tko dispute na aliju?

Naručio bi procesor, a tamo se nemože platit paypalom i nemogu preko njih napraviti dispute pa čisto da znam koje su mi opcije.

Tnx

Brko 21.02.2019. 19:29

Nisam nikad radio dispute, ali sam kupovao pun klinac puta tamo i uvijek sam dobio što sam kupio, čak i prije nego sa ebaya.
Pogotovo procesora ;)
Samo gledaj da ima pozitivan u feedbacku, što bliži 100tki i da ima more prodaja.

A za dispute, srećom, nije mi trebao za sada.

Sent from Usreo Mobara

dadoremix 21.02.2019. 19:32

ja sam radio dispute, nije doslo ili je doslo krivo
sve poslikaš, reklamiras i to je to.
isto ko i ebay/paypal .. čak i brže

vedranzeman 22.02.2019. 01:05

Radio sam čak disputeve zbog slanja kao Small Packet umjesto naručenog Yanwena i plaćanja 4,50k Pošti.
Lijepo objasnio zašto sam na gubitku, fotkao račun od poštara i dobivao nazad 4,50 kn protuvrijednosti.

stops 22.02.2019. 03:22

Radio dispute par puta.
Imas opciju di obrazlozis razlog za dispute i da li zelis vratit robu ili refund te u kojem iznosu. Onda prodavac ponudi neko svoje rješenje, ti se možeš složit ili odbit.
Ako odbiješ i ne uspijete se dogovoriti onda Aliexpress uskace i odlučuje.

silver_tip 22.02.2019. 04:42

Citiraj:

Autor Pupo (Post 3279328)
Naručio bi procesor, a tamo se nemože platit paypalom

Do sad od ovog lika narucio 7 komada, svi uredno stigli i svi rade. Ni jednom 5kn nisam postaru platio.... tamo platim Visom - žiro, bas tekuci da im dajem malo morgen :D

Code:

https://www.aliexpress.com/store/1900483?spm=2114.10010108.0.0.560924a8NjhW84

Pupo 22.02.2019. 19:45

Tnx svima.

lp

acer 17.03.2019. 18:21

Jel fali vama ova opcija na kompu "Confirm Order Recevied"
Meni je nema, na mobilnoj aplikaciji imam tu opciju.

https://i.postimg.cc/2bBPCLLW/viber-...7-17-10-45.jpg

Ag008 17.03.2019. 18:25

da i meni na webu nema, tek kada idem view detail imam opet tu opciju

Vjeko 17.03.2019. 18:43

Citiraj:

Autor Ag008 (Post 3285986)
da i meni na webu nema, tek kada idem view detail imam opet tu opciju

Yep, i kod mene je odjedanput tako. Nesto su promijenili ocigledno.

chief_wolfinjo 06.06.2019. 07:41

Bok

Koliki period imam od trenutka kada je proizvod isporucen za otvaranje disputea ? Vezano za aliexpress...!
Kupio sam iptv za 6 mjeseci, i evo nakon 3 mjeseca je prestao radititi. Seller ne odgovara, a za dispute pise da nemrem pokrenuti.
Pa pretpostavljam da mi jedino pteostaje chargeback

Buger 10.06.2019. 14:14

Traži li vas aliexpress android aplikacija upisivanje broja kartice ili valjanost?

U zadnje vrijeme kod skoro svake kupovine moram ponovno unijeti ili broj kartice ili valjanost.

Deathwish 10.06.2019. 14:23

Citiraj:

Autor Buger (Post 3309468)
Traži li vas aliexpress android aplikacija upisivanje broja kartice ili valjanost?

U zadnje vrijeme kod skoro svake kupovine moram ponovno unijeti ili broj kartice ili valjanost.

Samo jednom, ak sam te dobro skuzio tebe dva/vise puta?

Facelessone 10.06.2019. 16:26

Traži u random vremenskim intervalima. Nisam primjetio da ima nekog pravila kada.

vedranzeman 10.06.2019. 16:38

Definitivno random, bilo je dva puta za redom, pa sad jedno vrijeme nije tražila.

Buger 10.06.2019. 21:29

Traži me često u zadnje vrijeme...

Poslano sa mog Redmi 6 koristeći Tapatalk

santos 11.06.2019. 14:28

da, i mene vise puta u zadnjih par transakcija...

birra 12.06.2019. 08:39

Citiraj:

Autor chief_wolfinjo (Post 3308235)
Bok

Koliki period imam od trenutka kada je proizvod isporucen za otvaranje disputea ? Vezano za aliexpress...!
Kupio sam iptv za 6 mjeseci, i evo nakon 3 mjeseca je prestao radititi. Seller ne odgovara, a za dispute pise da nemrem pokrenuti.
Pa pretpostavljam da mi jedino pteostaje chargeback

Bas sam se mislio uzeti to nekidan. Kako uopce radi?
Jel ti seller objasni kako ga namjestit ili? Takoder me zanima, radi li samo na smart tv ili se moze gledat preko icega sto imas spojeno na net? Npr. mob, tablet, pc.. A ako ti nije problem, mogao si i napisati kvalitetu slike, kolicinu programa, itd.

Svakako, bio si dobre ruke, koliko sam shvatio iz komentara na aliexpressu, ljudima bi radilo po tjedan dana, tako da mozes biti više nego zadovoljan sa 3 mjeseca :D

santos 12.06.2019. 08:56

mislim da se additional feedback moze dati u roku mjesec dana od prvog feedbacka. sad dal se tolko dugo moze i dispute otvoriti, ne znam. ali trebalo bi se moci, makar preko customer supporta, jer neki itemi imaju i po godinu dana garancije. tak da... treba provjerit.

FerrZG 12.06.2019. 09:33

Imao tko iskustva da su mu lockali account?
Metoda verifikacije im je samo putem poruke na mob, koju nikada ne posalju..
Obratio sam se customer supportu, rekli se javiti povratno u roku max 5 radnih dana.. nisu se javili :lol2:

chief_wolfinjo 12.06.2019. 09:38

Citiraj:

Autor birra (Post 3310147)
Bas sam se mislio uzeti to nekidan. Kako uopce radi?
Jel ti seller objasni kako ga namjestit ili? Takoder me zanima, radi li samo na smart tv ili se moze gledat preko icega sto imas spojeno na net? Npr. mob, tablet, pc.. A ako ti nije problem, mogao si i napisati kvalitetu slike, kolicinu programa, itd.

Svakako, bio si dobre ruke, koliko sam shvatio iz komentara na aliexpressu, ljudima bi radilo po tjedan dana, tako da mozes biti više nego zadovoljan sa 3 mjeseca :D

samo da javim da je proradilo ponovo. znači tri mjeseca nije bilo nikakvih problema, i onda odjednom cijeli dan nije radilo. seller ne odgovara na poruke, aliexpress ne dozvoljava dispute... i ja sam već bio spreman otvoriti chargeback putem banke. kada odjednom ponovo proradilo dan kasnije i evo sve opet po starome.

inače radi fakat dobro, ja sam ugodno iznenađen da za tu cijenu radi super.
programi ne štekaju, a ima ih fakat hrpa uključujući i naše domaće kanale

imaš sky uk, sky itali,a sky de, američke, nizozemci, francuzi itd...

pa možeš gledati na smart tv-u ako ima aplikacija za iptv.

ja osobno imam na android boxu, i na satelitskom receiveru VU+ zero 4k.

Citiraj:

Autor santos (Post 3310152)
mislim da se additional feedback moze dati u roku mjesec dana od prvog feedbacka. sad dal se tolko dugo moze i dispute otvoriti, ne znam. ali trebalo bi se moci, makar preko customer supporta, jer neki itemi imaju i po godinu dana garancije. tak da... treba provjerit.

probao sam preko custom supportda, ali ne daju.... uglavnom sada kada mi istekne IPTV preplata od 6 mjeseci koju sam uzeo preko aliexpressa za 15$. onda prelazim na ebay jer ebay nudi 180 dana zaštite znači cca 6 mjeseci. a tamo ima isto to za par dolara više

daki 09.09.2019. 17:33

Zna li netko moze li se na aliexpressu dodati adresa sa mailbox.de i shippat tamo da sve prode ok? Zelim kupiti navigaciju za auto, a seller ima neku shemu tax free shippinga za njemacku. Buduci da nije mala cifra, zelim izbjeci jos dodatan trosak carine

EDIT: Registrirao sam se na mailbox.de i procitao uvjete, primaju samo posiljke iz EU, salju svuda

santos 09.09.2019. 22:37

to je do prosle godine ili kad vec jos funkcionirala ta shema sa nekim fast shippingom koji je bio tax free, al prokuzili su ih s vremenom. (tak su se mobiteli narucivali). tako da se dobro informiraj prije kupovine.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 00:51.