PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Gaming (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=38)
-   -   Elder Scrolls V: Skyrim (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=203816)

John Creasy 16.11.2011. 23:23

Jel ima tko za preporučiti neki "hunting place"? Dižem enchanting na 100..imam hrpu soul gemova praznih, moram ih napuniti..imam sjekiru koja puni te gemove ako ubijem u roku 7 sekundi.. znači, negdje gdje ima vukova i svega, laganog za ubit (mage sam, pa mi je armor katastrofa), a da nemoram prehodat pola mape..

Ordem 16.11.2011. 23:42

zanemari sjekiru, nego nauci spell "soul trap" kad si vec mage i njega baci na bilo sta prije nego sto to ubijes i eto
ne moras se zaebavati sa melee oruzjima

i ja sam mage pa mi je armor rating zakon, 120 armor rating sa stoneflesh spellom trenutno imam (moze ici jos vise od toga)

btw upravo sam ubio ovog lika

http://elderscrolls.wikia.com/wiki/Krosis ("He is immensely powerful, so lower level players beware." - ja lvl 15 :D)

tako sto je on skocio sa povece planine (koristio hit'n'run taktiku dok nisam dosao do ruba litice, srecom on prvi pao) ^^

John Creasy 16.11.2011. 23:55

Ma imam i ja taj armor rating..ova sjekira mi je bolja, jer je i dosta jaka.. imam i soul trap, ali eto, sjekira mi draža :D.. smithing na 90, enchanting na 60..to dvoje sredim, napravim dragon scale armor, i eto no mana cost destruction spellovi :)..

donbon 17.11.2011. 00:01

nakon 5 sati igranja.
Nikako se ne mogu naviknuti na novi interface.Stavio sam na Q shortcutove od 1 do 9. U toku bitke prsti lete po tastaturi kao blesavi.
To je jedina zamjerka.
Igra koja me nasmije u prvi par sati dobija od mene veliku šansu.A to je Skyrim.
Hodam okolo po mapi i nije mi dosadilo da pritisnem tipku fast travel.
Osobno mi je prava uživancija hodati okolo i diviti se živosti svijeta.
Koji put napucam zeku ili jelena.Radi gulaša koji diže health za 15. Dobro dođe. Za sada sam nakupio 20-tak side questova i ne znam kuda prije.
O main questu uopće ne razmišljam.
Zbilja ima Epic scena što se tiče zmajeva i samoga svijeta. Izađem iz neke tamo špilje i čujem urlikanje. Okrenem se na desno a tamo na stijeni sjedi zmaj i bljuje vatru. Kuri neke bandite koji su ga napali.

demetrius 17.11.2011. 00:56

kako se postaje vukodlak odnosno vampir??se može još što postat??ja se ni ne sjećam kako sam posto vampir u oblivionu,ima li prijevoznih sredstava osim konja??

Burko 17.11.2011. 01:01

trebam, hm, pomoc :). kako naci sve questove, pa izabrati koji je aktualan? sve mi je ostalo manje-vise jasno (osim mape, to mi je isto losije, kao i cijeli menu naravno, nego u oblivionu), ali mi je skroz blesavo sto klikam i gubim se izmedu E i Taba, a nigdje popisa............

inace, sada sam odigrao dobrih sat i nesto u komadu, malo me i dalje zivcira pjesacenje do xy mjesta, iako je grafika........ njam. popravlja se dojam, na prvu loptu sam cini se ogrijesio, molim oprost :fiju: :D.

potemkin.hr 17.11.2011. 01:13

Citiraj:

Autor demetrius (Post 2027205)
kako se postaje vukodlak odnosno vampir??se može još što postat??ja se ni ne sjećam kako sam posto vampir u oblivionu,ima li prijevoznih sredstava osim konja??

1. Vukodlak - Radi questove za Companione u Whiterunu, ništa više ti neću reći :D
2. Vampir - Koliko sam dosad primjetio, postaješ vampir dok u borbi sa njima pokupiš disease i ne izliječiš ga u određenom vremenu. Možda postoji drugi način, ali igram kao vukodlak pa ne znam...

Ordem 17.11.2011. 01:58

Citiraj:

Autor Burko (Post 2027208)
trebam, hm, pomoc :). kako naci sve questove, pa izabrati koji je aktualan?

stisni J i onda mozes klikati s lijeve strane na questove i onda desno na tocno koji hoces
pojavi se strelica kraj trenutno odabranog questa

btw dosad sam rijesavao neki quest gdje moras poraziti trojicu brace da bi dobio amulet
4 prokleta dungeona i cijelu mapu sam morao prijeci za amulet koji i nije bog zna sta

al dobro ajd, bar je bilo golda :D

i btw teze sranje da se ne dobiva EXP za zavrsene questove, nego cisto za levelanje skillova.

housel 17.11.2011. 08:14

Onda mijenjaj stil borbe i oružja i oklope jer što više ideš na jednu stranu to sporije ideš level gore.
Shauti su mi nekako slabi s obzirom na to kakav jeziv zvuk proizvedu.
Malo previše sam lutao istraživajući pa mi se nakupilo dosta quest itema za koje još nemam quest. Fora su mi karte sa blagom, već dvije skinuo

Clifton 17.11.2011. 09:30

karte sa blagom su fenomenalne, baš kak bi trebale bit. rukom črčkane na komadu papira, pa ti lutaj brajko :D

jesam li ja bedast (jesam vjerojatno), ili mi se samo čini da se silver weapons ne mogu unapređivat kovanjem? pokupio nešto oštrica i srebrnih ingota na onom prvom questu za Companion sa Farkašem, dođem nazad u WR i u kovačnici mi jednostavno uopće nema ponuđenih silver oružja za spimpat ih malo. pa se bacio u kovanje bižuterije. kakva sramota za kršnog Norda :D

@potemkin: je, glup sam. točno iza priesta, Talosov shrine. boktepitaj kaj sam još dosad tak očitog propustio :P

-_Bad$ector_- 17.11.2011. 09:49

Hocu moci igrati na ovoj konfi sa strane na 1680x1050?

Ordem 17.11.2011. 11:52

Citiraj:

Autor housel (Post 2027258)
Onda mijenjaj stil borbe i oružja i oklope jer što više ideš na jednu stranu to sporije ideš level gore.

sta mi vrijedi levelat nesto sto uopce ne koristim (tipa two handed, block, restoration)? jedina korist od toga je da cu moc sa svakim levelom birati ocu ulagat bodove u magicku, health ili staminu (sto mi nije bitno)
a skillove koji mi trebaju (destruction, alteration, archery) necu moc upgrejdat vise posto ih puno manje koristim, tj necu moci koristiti njihove naprednije perkove i tako necu moci koristiti puno jace spellove

Citiraj:

Autor -_Bad$ector_- (Post 2027322)

imam gotovo istu konfu i igram na toj rezi na high detaljima

feri 17.11.2011. 11:58

Citiraj:

Autor -_Bad$ector_- (Post 2027322)

Nebudu postavke na high ali bi trebalo raditi bez problema.

doky 17.11.2011. 12:24

:roller::roller::roller:

Facelessone 17.11.2011. 13:12

To se dogodi i meni kad me Giant napuca. I onda gledam cijelu mapu iz visokog :D

scp 17.11.2011. 13:58

Citiraj:

Autor Ordem (Post 2027145)
zanemari sjekiru, nego nauci spell "soul trap" kad si vec mage i njega baci na bilo sta prije nego sto to ubijes i eto
ne moras se zaebavati sa melee oruzjima

i ja sam mage pa mi je armor rating zakon, 120 armor rating sa stoneflesh spellom trenutno imam (moze ici jos vise od toga)

btw upravo sam ubio ovog lika

http://elderscrolls.wikia.com/wiki/Krosis ("He is immensely powerful, so lower level players beware." - ja lvl 15 :D)

tako sto je on skocio sa povece planine (koristio hit'n'run taktiku dok nisam dosao do ruba litice, srecom on prvi pao) ^^

Lol, ja sam isto tog lika ubio, jednostavno naisao na njega dok sam ganjao zmaja. Iskoci iz neke kutije ko klaun. Mislim da sam bio lvl 13-14. Bugovi su mi pomogli, nekad uopce ne napada lik, i koristio sam storm call shout da ga lagano pecka. Sad nosim njegov helmet dok ne nađem nešto bolje. Trenutno sam lvl 19.

EDIT: Zapravo, lažem, zaboravio sam. Ne nosim njegov helmet, jer je njegov light armor. Nosim Vokun, od slicnog neprijatelja, isto izgleda samo nije zlatni helmet vec obicni crno-srebrni + heavy.

demetrius 17.11.2011. 17:50

Citiraj:

Autor Facelessone (Post 2027462)
To se dogodi i meni kad me Giant napuca. I onda gledam cijelu mapu iz visokog :D

ja samih htio ić sredit i one mamute s njima ali sam isto letio u zrak,težina mi je na aprentice,možda bi se dalo na easy ih sredit.

Facelessone 17.11.2011. 18:59

Ma nije ga problem sredit (LVL 5), al ak te dohvati samo jednom letim ko ptičica.

ivan77 17.11.2011. 19:04

igra zbilja ima "ono nešto". Igram na master lvl 18 , nord pola melee pola mag.
Jednostavno te povuče--kreneš obavljat quest..završiš na savsim drugome mjestu istražujući neki tamnicu od nekog nekromancera...sve 5 jedino bi volio da su ostavili onaj sistem "reputacije" u svijetu..gdje je pisalo koliko te vole/mrze..kakav imaš status u kojem guildu--nebitno al je čovjeka veselilo

TheProfiler 17.11.2011. 19:24

E, jel se ne bi oni 3d modeli stvari u inventoriju trebali okretat i to? Meni samo stoje u mjestu....

Ordem 17.11.2011. 19:59

Citiraj:

Autor TheProfiler (Post 2027821)
E, jel se ne bi oni 3d modeli stvari u inventoriju trebali okretat i to? Meni samo stoje u mjestu....

moras ih rotirati lijevim klikom misa
takodjer ih mozes zumirati preko cijelog ekrana

TheProfiler 17.11.2011. 20:08

Citiraj:

Autor Ordem (Post 2027844)
moras ih rotirati lijevim klikom misa
takodjer ih mozes zumirati preko cijelog ekrana

Mmmm, ne uspijevam, ni lijevi ni desni klik, ni middle button.....samo mi radi equip/unequip kad kliknem na 3d model. Niš se ne rotira....:stoopid:

Necto 17.11.2011. 20:17

zaskrolaj malo misem, kao zoom in

TheProfiler 17.11.2011. 20:21

Citiraj:

Autor Necto (Post 2027854)
zaskrolaj malo misem, kao zoom in

Neće. Čak ni kad držim left+right button. Niš. :hitthewal:

blava 17.11.2011. 20:35

Instaliraj patch od 128mb upisi na google meni je to rijesilo problem.
vjerojatno zbog jogurt verzije

Facelessone 17.11.2011. 20:37

Neče ni kod mene. I živcira me kaj mi ne radi volume control i mute na tipkovnici dok sam u igri -.-

edit: probam uskoro s patchem

edit2: radi rotacija nakon patcha. Thx.

TheProfiler 17.11.2011. 20:44

Budem probo, thnx.
Btw, još jedna čudnovatost: lijevi klik mi je napad desnom rukom , a desni klik napad lijevom rukom...:stoopid:
Disleksija FTW!

demetrius 17.11.2011. 20:44

logički zaključujem da istovremeno ne mogu vampir i vukodlak jer se u vukodlaka pretvaram kad hoću,kad je pun mjesec???a vampir sam stalno,pretvaram se iz vampira u vukodlaka i nazad u vampira.:D

TheProfiler 17.11.2011. 21:26

Evo stavio patch od 128 mb i ppravio mi inventory problem.
Doduše, čitam da ljudim pohebe druge stvari, od textura do crashanja. Nekima, nekima ne. Idem zaigrat pa ću vidit.

potemkin.hr 17.11.2011. 21:53

Citiraj:

Autor TheProfiler (Post 2027878)
Budem probo, thnx.
Btw, još jedna čudnovatost: lijevi klik mi je napad desnom rukom , a desni klik napad lijevom rukom...:stoopid:
Disleksija FTW!

Lijevi klik je za napad, a desni je block još iz Morrowinda. Sad su zbunili ljude sa left hand i right hand equipom u Skyrimu, ali sistem ima smisla i logičan je.
Stare igrače se ne zbunjuje sa inverznim kontrolama, a i lijevi klik se puno češće koristi te je prirodnije ga koristiti kao primarni attack button, a desni klik za povremeni block ili cast.
Ako ti smeta, lako si rebindaš keyeve, tako da u krajnosti si svatko lako podesi kontrole koje mu odgovaraju.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 10:52.