PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Hardverski problemi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=41)
-   -   Komponente u rerni? (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=161888)

Mad_Duke 01.09.2011. 13:52

Citiraj:

Autor vale1701 (Post 1967149)
e pa nemogu vjerovat kaj sve radite,pa jel znate da okolina gdje se radi hardware nema ni trunke prasine,i cist je 99,9% na razini neznam ni sam kojoj al sigurno piko ili nano...
bla bla bla

Pomiješao si kruške i jaja pterodaktila te pokazao da nemaš blage veze o proizvodnom procesu u nadi da ćeš ispasti pametan nakon kaj si valjda pročitao prije pol godine jedan članak o proizvodnji nekog GPU-a, CPU-a ili čeg već.

cyclone 01.09.2011. 15:00

Evo da javim da laptop radi uredno, nitko sretniji od mene kada sam ponovno vidio HP logo. jedino su temperature nesto povecane (cca 55 °C proc u idle-u, ostale su oko 55 max). Ima tko ideju kako to rijesiti? stavio sam nesto termalne paste na hladnjak proca, ali ocito nije bas pomoglo.

ShanTech 01.09.2011. 15:38

@cyclone
Ljeto je

Baja 001 01.09.2011. 20:55

Citiraj:

Autor cyclone (Post 1967214)
Evo da javim da laptop radi uredno, nitko sretniji od mene kada sam ponovno vidio HP logo. jedino su temperature nesto povecane (cca 55 °C proc u idle-u, ostale su oko 55 max). Ima tko ideju kako to rijesiti? stavio sam nesto termalne paste na hladnjak proca, ali ocito nije bas pomoglo.

Dobro je to, bar radi ;)
Citiraj:

e pa nemogu vjerovat kaj sve radite,pa jel znate da okolina gdje se radi hardware nema ni trunke prasine,i cist je 99,9% na razini neznam ni sam kojoj al sigurno piko ili nano,a vi pokusavate u masnoj pecnici koja dok se zagrije svu tu necistocu pomijesa s 500 ili neznam kolko bga kontakata na chipovima.totalno nezdrava procedura po meni.barem to radite s IR ili
s vrucim zrakom na lemilicama,al pecnica....katastrofa
http://dl.dropbox.com/u/37030313/fork.gif

Crknuta komponenta > kanta, ako ovom metodom proradi onda ne ide u kantu.

neron888 02.09.2011. 20:05

Nema više polovnih komponenti za mene, ovo je pre bolesno, što je sljedeće komponente ispod peke, komponente sa žara:).
Koliko izdrže ova vaša pečenja nakon popravka?

Albert Wesker 02.09.2011. 20:28

pa ovisi o kvaru,nekima traje par tjedana,nekima mjesec-dva,a nekima i dan danas rade :D

Baja 001 03.09.2011. 12:15

Citiraj:

Autor neron888 (Post 1968143)
Nema više polovnih komponenti za mene, ovo je pre bolesno, što je sljedeće komponente ispod peke, komponente sa žara:).
Koliko izdrže ova vaša pečenja nakon popravka?

Ja ključne komponente uzimam s garancijom. Meni 9400/8600/8400 traju već pola godine, BenQ ~1 misec (i crka je ponovo), RAMovi odavno već bez problema. :fiju:

Timberrr 03.09.2011. 23:31

Citiraj:

Autor Mad_Duke (Post 1967155)
Pomiješao si kruške i jaja pterodaktila te pokazao da nemaš blage veze o proizvodnom procesu u nadi da ćeš ispasti pametan nakon kaj si valjda pročitao prije pol godine jedan članak o proizvodnji nekog GPU-a, CPU-a ili čeg već.

ne,nada mi je bila da dobim tvoj quote:chears:

cyclone 05.09.2011. 11:42

Ni ne ocekujem da ce laptop raditi jos godinu dana. dok radi-radi, kad stane nema veze, ionako je odradio svoje u 4 godine

fre@k 10.09.2011. 17:48

evo ja sam danas "kuvo" :D sinoc doso kod cure upalim laptop provjerim mail, zatvorim ga, idem viditi jel ima odgovora, kad ono samo blinkovi odma mi bilo jasno...5 puta caps bljesnio reko MBO riknil...jutros cijelo jutro rastavljanje (nema sarafcigera haha) i ajd nekak ja to rastavim skinem sve etikete i 9-10min na 200C* (naravno prvo ugrijo pecnicu)...mali radi ko curica, jedino "njesra" nisam imo paste za procesor pa je sada na 75C* u IDLE-u, a prime nakon 10min je 90C*...reko za citati fejs jos pola godine (ako i toliko :p) bit ce dobar dok ne rukne totalno

:D kuvanje uspjesno

Baja 001 11.09.2011. 16:24

Citiraj:

Autor fre@k (Post 1973686)
evo ja sam danas "kuvo" :D sinoc doso kod cure upalim laptop provjerim mail, zatvorim ga, idem viditi jel ima odgovora, kad ono samo blinkovi odma mi bilo jasno...5 puta caps bljesnio reko MBO riknil...jutros cijelo jutro rastavljanje (nema sarafcigera haha) i ajd nekak ja to rastavim skinem sve etikete i 9-10min na 200C* (naravno prvo ugrijo pecnicu)...mali radi ko curica, jedino "njesra" nisam imo paste za procesor pa je sada na 75C* u IDLE-u, a prime nakon 10min je 90C*...reko za citati fejs jos pola godine (ako i toliko :p) bit ce dobar dok ne rukne totalno

:D kuvanje uspjesno

Stavi pastu i produži život jadniku.

fre@k 11.09.2011. 17:11

hahah bit ce i od toga nesto kad uhvatim vremena :D, samo mi jos nije jasno kako je glupo napravljen taj HP (kuciste) ODZRAKA nula bodova

e1ectra_one 29.09.2011. 23:25

Evo jedne anegdote, grijao ja kolegi grafu sa fenom za skidat boju i radio je to skoro pa godinu dana, do prije jedno par dana. No kako ja nisam stigao/zaboravio otići zove on mene danas i kaže da je on probao zagrijat grafiku, ja u sebi mislim čime pak; pa ga pitam ja njega fenom za kosu ili ..., kad veli on stavio u mikrovalnu, I eto ti budući dipl.ing strojarstva. :stoopid:

fre@k 04.10.2011. 20:13

haha dobro da mu nije pocelo frcati sve po mikrovalnoj :D

Pintu 05.11.2011. 15:40

Ljudi, imam Acer 9304. Isto mi je grafa počela bacat drek po ekranu, spojio sam na eksterni monitor da se uvjerim u detekciju kvara.
Vidio sam da spominjete neke pećnice, rerne etc. Vidio sam video kad lik na čip stavi valjda neku aluminijsku posudicu i to.
Pošto mi kompić trenutno nema IR lemilicu da mi pomogne, pokušao bi s ovom alkoholnom metodom.
Može li mi netko objasnit postupak ili zaljepit link da sam pročitam. Na youtubeu imaju samo klipovi di likovi snimaju, nema podataka, objašnjenja i tako.
Također i postupak u rerni me interesira.

Nemam baš neki izbor što se lapa tiče. Ili prodat u dijelove i pokušat produljit život.

Grafa je nvidio Go7600.
Hvala vam puno.

Citiraj:

Autor e1ectra_one (Post 1988007)
Evo jedne anegdote, grijao ja kolegi grafu sa fenom za skidat boju i radio je to skoro pa godinu dana, do prije jedno par dana. No kako ja nisam stigao/zaboravio otići zove on mene danas i kaže da je on probao zagrijat grafiku, ja u sebi mislim čime pak; pa ga pitam ja njega fenom za kosu ili ..., kad veli on stavio u mikrovalnu, I eto ti budući dipl.ing strojarstva. :stoopid:

Isuse.. Čudno mi da ing. strojarstva ovako nešto napravi. Zapravo nestvarno.

w0lfram_ 05.11.2011. 16:48

čisto informativno, da li bi ova tehnika mogla radit za oživljavanje matične laptopa koja je doživila bambus nezgodu?

ShanTech 05.11.2011. 16:53

Bambus nezgodu rješava brzo gašenje, otvaranje i čišćenje laptopa. Sve ovisi kolko se izlijalo tekućine i na koji dio laptopa. Lutrija...

Alvin 05.11.2011. 17:41

Citiraj:

Autor w0lfram_ (Post 2018427)
čisto informativno, da li bi ova tehnika mogla radit za oživljavanje matične laptopa koja je doživila bambus nezgodu?

Ne

Citiraj:

Autor ShanTech (Post 2018434)
Bambus nezgodu rješava brzo gašenje, otvaranje i čišćenje laptopa. Sve ovisi kolko se izlijalo tekućine i na koji dio laptopa. Lutrija...

A onda može u pećnicu na 90 stupnjeva 30min

e1ectra_one 05.11.2011. 17:46

u mikrovalnoj grmi kad staviš tanjurić koji ima malo pozlale na sebi, a kamo li grafiku i to još sa pasivnim kulerom na sebi, nije ni čudo što taj dan nije bilo struje u selu. :D

tutix 05.11.2011. 17:55

Jel probavao tko sa običnim fenom za kosu? Gledam na Jubitubiju ima ekipe kojima je uspjelo, a vidim da se i PS3 popravljaju na taj način. Sad, koliko bi to trebalo grijat fenom, 15 min? Radi se o jednoj 8500GT.

morozinho 05.11.2011. 19:03

Imate u predzadnjem izdanju popularnog informatickog casopisa (ima 3 slova) opis kako su uspjeli popraviti HD3850 u pecnici.

vm@ 06.11.2011. 20:08

@Pintu radilo se o aluminijskoj posudici od stolne sviječe u koju je do pola uliven benzin, stavljen na čip i zapaljen, inače to sam ponavljao svaka dva tjedna dok frend nije odustao od tog laptopa

Baja 001 07.11.2011. 00:45

Citiraj:

Autor tutix (Post 2018464)
Jel probavao tko sa običnim fenom za kosu? Gledam na Jubitubiju ima ekipe kojima je uspjelo, a vidim da se i PS3 popravljaju na taj način. Sad, koliko bi to trebalo grijat fenom, 15 min? Radi se o jednoj 8500GT.

Mislim da ne. Ja san najbolje rezultate dobio trenutno s onim IC fenovima ili kako se već zovu. Uglavnom duže komponente rade nego s pećnicom, na stranu problematika kod hw, ali još ništa od ICa nije ponovo na tamnoj strani za raliku od pećnice.

Pintu 07.11.2011. 00:59

Citiraj:

Autor vm@ (Post 2019138)
@Pintu radilo se o aluminijskoj posudici od stolne sviječe u koju je do pola uliven benzin, stavljen na čip i zapaljen, inače to sam ponavljao svaka dva tjedna dok frend nije odustao od tog laptopa

eee hvala ti. Znao sam da je posudica od svijeće al nisam znao kaj je unutra. Pokušat ću nemam kaj izgubit. Sutra ću i bug kupit da vidim kako funkcionira ta pećnica.
Možda na kraju budem imao sreće pa eventualno popravljeni kvar potraje.
Koliko dugo moram zagrijavat?

potemkin.hr 07.11.2011. 02:02

Citiraj:

Autor w0lfram_ (Post 2018427)

Dok sam svoj acer slučajno zalijao kavom, doslovno je grafa, memorija, te pola matične plivalo u kavi :D

Brzo sam ga ugasio, rastavio do zadnjeg šarafa, sve brzo počistio medicinskim alkoholom i ostavio da se polako posuši na sobnoj temperaturi.
Tipkovnica se za to vrijeme čistila u destiliranoj vodi.
Idući dan nakon sušenja sve skupa sastavio (usput zamijenio na procu i grafi termalnu pastu i raspuhao ventove), te lap već sretno radi godinu dana od incidenta.

Evo i slikica za znatiželjne (Acer Aspire 6930ZG kupljen u 2. mjesecu 2009)
SLIKA

swordfish 07.11.2011. 02:06

Citiraj:

Autor Pintu (Post 2019359)
eee hvala ti. Znao sam da je posudica od svijeće al nisam znao kaj je unutra. Pokušat ću nemam kaj izgubit. Sutra ću i bug kupit da vidim kako funkcionira ta pećnica.
Možda na kraju budem imao sreće pa eventualno popravljeni kvar potraje.
Koliko dugo moram zagrijavat?

je ovo neka zajebancija ili stvarno mislis zapaliti posudu sa benzinom i ocekivati da ce se nesto pametno desiti??!

vm@ 07.11.2011. 03:32

:D

http://www.youtube.com/watch?v=a2zdg_l0akc

@Pintu ostaviš da izgori sav benzin i pustiš da se ohladi, samo pazi da ne zapališ nešto

kyz0 07.11.2011. 07:09

Citiraj:

Autor potemkin.hr (Post 2019370)
Dok sam svoj acer slučajno zalijao kavom, doslovno je grafa, memorija, te pola matične plivalo u kavi :D

Brzo sam ga ugasio, rastavio do zadnjeg šarafa, sve brzo počistio medicinskim alkoholom i ostavio da se polako posuši na sobnoj temperaturi.
Tipkovnica se za to vrijeme čistila u destiliranoj vodi.
Idući dan nakon sušenja sve skupa sastavio (usput zamijenio na procu i grafi termalnu pastu i raspuhao ventove), te lap već sretno radi godinu dana od incidenta.

Evo i slikica za znatiželjne (Acer Aspire 6930ZG kupljen u 2. mjesecu 2009)
SLIKA

A prije si ga upaljenog poslikao :lol2: pa tek onda ugasio.

Pintu 07.11.2011. 20:49

Citiraj:

Autor swordfish (Post 2019371)
je ovo neka zajebancija ili stvarno mislis zapaliti posudu sa benzinom i ocekivati da ce se nesto pametno desiti??!

Ja ovdje nisam došao pametovati.
Imam problem sa grafičkom na laptopu, novca trenutno nemam da kupim novi laptop i vidio sam raznorazne videozapise ljudi koji su doista na taj način na dan ili koji mjesec produžili život svom laptopu.
Nisam neki tupan i znam da je donekle procedura besmislena i vjerojatno neučinkovita, ali šta me košta probati kad sam već na brisanom prostoru. Možda se i zabavim.

domy_os 08.11.2011. 11:22

Okani se toga i posao prepusti stručnim osobama, npr. Alvinu s ovog foruma. To će napraviti puno kvalitetnije nego što bi bilo u slučaju home madea.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 17:26.