PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Operativni sustavi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=36)
-   -   Windows 7 - problemi, troubleshooting (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=160055)

Astral 17.11.2009. 13:16

Citiraj:

Autor Tri upitnika (Post 1486865)
znaci ostale bi mi npr sve igre instalirane, saved games, eset smart security antivirus, itd itd ? i dal bi moro drivere instalirat ponovno ?

sve drivere ponovo i vecinu igara, vrlo vjerojatno nebi radile vise, saved games kopiraj u neki drugi folder i onda vrati u igru kad je ponovo instaliras
Citiraj:

Autor Tri upitnika (Post 1486865)
kad bi to napravio, i izbrisao xp sa C-a, dal bi tako onda zbrisao i sve fajlove i programe sta imam na C-u ?

ako imas samo jednu particiju onda bi moro bez formatiranja tog diska jednostavno nac folder od windowsa i zbrisat ga rucno, programi iz "program files" 90% nebi radili tako da ih je najbolje izbrisat i ponovo instalirat, sta ako imas broadband internet i nije neki veliki posao

RaNz0 17.11.2009. 16:25

Citiraj:

Autor V.I.P (Post 1485670)
evo da i ja napisem dojmove,nisam prije pisao namjerno jer sam zelio cekati jedno vrijeme, proslo je mj dana na stolnom i malo vise na laptopu.
za sad,da pokucam,nikakvih problema nisam imao niti na jedno kompu i jako sam zadovoljan sa svime,radi se od 32 bitnoj. buraz se jedino zalio da mu se monitor zacrni svako toliko.radi se o acer laptopu i jos nismo nasli u cemu je problem,a rijesi ga tako da ga zatvori i ponovno otvori. jel ima netko iskustva sa tim?

control panel --> power options --> dim the disply --> never

meni nije radilo sa driverima od grafičke koju su win7 instalirali, pa sam instalirao sve drivere od proizvođaća laptopa i od poslije mi radi dobro...

Tri upitnika 17.11.2009. 18:18

Citiraj:

Autor Astral (Post 1486877)
sve drivere ponovo i vecinu igara, vrlo vjerojatno nebi radile vise, saved games kopiraj u neki drugi folder i onda vrati u igru kad je ponovo instaliras

ako imas samo jednu particiju onda bi moro bez formatiranja tog diska jednostavno nac folder od windowsa i zbrisat ga rucno, programi iz "program files" 90% nebi radili tako da ih je najbolje izbrisat i ponovo instalirat, sta ako imas broadband internet i nije neki veliki posao

ok, hvala na savjetima, odlucio sam kako cu napraviti.... znaci prebacit cu sve datoteke, filmove, glazbu, install fajlove za igrice, saved games itd na D: disk, formatirat C: disk i instalirat sedmicu, tako bi mi svi podaci na D: trebali ostat sačuvani , jel tako ? pošto cu dirat samo C: disk

crn 17.11.2009. 18:27

Ne nalazim nigdje 'Do not cache thumbnails' opciju ?

The Comedian 17.11.2009. 21:27

Citiraj:

Autor Tri upitnika (Post 1487197)
ok, hvala na savjetima, odlucio sam kako cu napraviti.... znaci prebacit cu sve datoteke, filmove, glazbu, install fajlove za igrice, saved games itd na D: disk, formatirat C: disk i instalirat sedmicu, tako bi mi svi podaci na D: trebali ostat sačuvani , jel tako ? pošto cu dirat samo C: disk

da

Citiraj:

Autor crn (Post 1487203)
Ne nalazim nigdje 'Do not cache thumbnails' opciju ?

evo pa se igraj
i citaj upozorenja :D

crn 17.11.2009. 22:35

Citiraj:

Autor The Comedian (Post 1487377)
evo pa se igraj
i citaj upozorenja :D

tnx ;)

fre@k 17.11.2009. 22:51

evo ovak palo mi napamet pa mozda netko zna kako to napraviti, kada idem misem preko taskbara kada je program aktivan koji je u taskbaru pojavi se mali ekrancic, e sad jedina opcija na prozorcicu je "X" dali bi mogao napraviti minimize dali je netko probo??

DirectHit 17.11.2009. 23:20

Ja nemogu demistificirati ovaj problem.

Naime, od kada imam Windows 7 i stavim ga u "Sleep mode" kada ga npr. nakon 40tak minuta pokušam uključiti (računalo) onda se ono nakratko upali (ventilatori itd. možda radi 4 sekunde) i onda se ugasi. Onda se ponovo pokuša upaliti i tako u nedogled. Ovo mi se samo događa kad koristim "Sleep mode" odnosno kad budim računalo iz njega. Na Visti je dobro radilo.

E sad, kad se to dogodi ja nakratko isključim PC iza na napajanju (crvena sklopkica) i onda ga opet upalim i onda se i upali iz početka (vjerojatno zato jer ponovo boota a ne diže iz sleep modea).

Inače, postavke što se tiče Power optionsa u control panelu na "High Performance" i još sam stavio u slučaju da kad se stisne "Power" tipka da se ništa ne događa jer sam sumnjao da je u tome problem (da ga gasi jer je bilo na "Turn off PC") ) no očito u tome nije problem.

Eto toliko, ako treba napisati još informacija samo kaži, inače čitao sam o Windowsima 7 da su stvarali korisnicima problema sa sleepom ali ne izričito ovakav problem.

Konfiguracija je:

CPUIntel Core 2 Quad Q6600 na 3.0GHz
Grafička:Powercolor Radeon HD4870
Napajanje: Chieftec 600W
Hard Disk: Seagate Barracuda 320GB .11
Matična ploča: Gigabyte EP35-DS3

Hvala!

The Comedian 17.11.2009. 23:30

Citiraj:

Autor fre@k (Post 1487489)
evo ovak palo mi napamet pa mozda netko zna kako to napraviti, kada idem misem preko taskbara kada je program aktivan koji je u taskbaru pojavi se mali ekrancic, e sad jedina opcija na prozorcicu je "X" dali bi mogao napraviti minimize dali je netko probo??

ne moze se napraviti
ali mozes poduprijet ideju da se napravi --> link :D

crn 18.11.2009. 09:06

Kako pokrenuti program 'as administrator' prilikom startupa ?
Konkretno da bi VFD ekran na kučištu proradio trebam pokrenuti LCDSmartie sa 'run as administrator' opcijom koju sam postavio u Compatibility tabu. Kad ručno pokrenem program sve radi kako treba ali problem je što se kod startupa ništa ne desi i program se ne pokreće

fre@k 18.11.2009. 11:22

si gledao mozda postavke startup-a, ako nisi provjerio u samim windowsima, siguran sam da koristis glary ili tuneup pa pogledaj s njima

EDIT: mozda pomogne

http://www.ehow.com/how_5215115_chan...s-windows.html

crn 18.11.2009. 11:36

startup je u redu, problem je u administrator modu... kad stavim da se program pokrene normalno (bez 'as administrator') onda se program pokreče prilikom startupa a kad postavim administrator mode ništa se ne desi. Pretpostavljam da je to neki sigurnosni feature u Win7 ?

novell 18.11.2009. 13:24

Win7 i Ati x1900

jel netko uspio instalirati x1900 na Win7 64 bit?

pokusavam instalirati driver, kaze da je sve ok proslo, ali drzi genericki driver
od windowsa cijelo vrijeme

danij3l 18.11.2009. 13:34

Citiraj:

AMD’s DirectX 9 ATI Radeon graphics accelerators are not officially supported under Windows 7. If the user chooses to, they can install the ATI Catalyst Windows Vista graphics driver under Windows 7. Please be aware that none of the new Windows 7 graphics driver (WDDM 1.1) features are supported (as the Windows Vista level graphics driver is limited to WDDM 1.0 level support). Using the ATI Catalyst Windows Vista driver under Windows 7 is not officially supported by AMD, and as such AMD will not provide any form of customer support for users running in this configuration
skini ovo, pa probaj:
https://a248.e.akamai.net/f/674/9206...win7_64_dd.exe

Mihael 18.11.2009. 14:10

Meni uredno radi na x1950pro

danij3l 18.11.2009. 14:13

9.3 su zadnji s podrskom za W7 na R500 seriji. (ako netko ima tocnije info neka me ispravi)

DirectHit 18.11.2009. 15:24

Citiraj:

Autor DirectHit (Post 1487525)
Ja nemogu demistificirati ovaj problem.

Naime, od kada imam Windows 7 i stavim ga u "Sleep mode" kada ga npr. nakon 40tak minuta pokušam uključiti (računalo) onda se ono nakratko upali (ventilatori itd. možda radi 4 sekunde) i onda se ugasi. Onda se ponovo pokuša upaliti i tako u nedogled. Ovo mi se samo događa kad koristim "Sleep mode" odnosno kad budim računalo iz njega. Na Visti je dobro radilo.

E sad, kad se to dogodi ja nakratko isključim PC iza na napajanju (crvena sklopkica) i onda ga opet upalim i onda se i upali iz početka (vjerojatno zato jer ponovo boota a ne diže iz sleep modea).

Inače, postavke što se tiče Power optionsa u control panelu na "High Performance" i još sam stavio u slučaju da kad se stisne "Power" tipka da se ništa ne događa jer sam sumnjao da je u tome problem (da ga gasi jer je bilo na "Turn off PC") ) no očito u tome nije problem.

Eto toliko, ako treba napisati još informacija samo kaži, inače čitao sam o Windowsima 7 da su stvarali korisnicima problema sa sleepom ali ne izričito ovakav problem.

Konfiguracija je:

CPUIntel Core 2 Quad Q6600 na 3.0GHz
Grafička:Powercolor Radeon HD4870
Napajanje: Chieftec 600W
Hard Disk: Seagate Barracuda 320GB .11
Matična ploča: Gigabyte EP35-DS3

Hvala!

ttp://www.sevenforums.com/network-sharing/2959-sleep-issues-fixed.html

Nažalost, ovo nije riješilo problem (iskljucivanje te opcije).

Ima jos netko kakvih ideja?

fre@k 18.11.2009. 15:59

Citiraj:

Autor crn (Post 1487876)
startup je u redu, problem je u administrator modu... kad stavim da se program pokrene normalno (bez 'as administrator') onda se program pokreče prilikom startupa a kad postavim administrator mode ništa se ne desi. Pretpostavljam da je to neki sigurnosni feature u Win7 ?

baci oko ovdje malo

http://www.sevenforums.com/tutorials...nistrator.html

DirectHit 19.11.2009. 20:11

Znači, onaj tko je imao moj problem neka promjeni da se hard disk ne gasi kada računalo ide u sleep mode i sve šljaka.

E sad neznam koliko koristi od sleep modea kad se ne gasi HDD(ali barem se ugase ventilatori i ostale nepotrebštine dok "spava" :) ) i neznam zašto mi je ovo funkcioniralo u Visti normalno?

Vuco 19.11.2009. 21:18

Išao baš sada probati Sleep funkciju i meni ugasi cijelo računalo skupa sa HDD-om (znači kao S3 standby).

U Power settingsima sam narihtao da mi se disk nikada ne gasi (ali to nema veze sa Sleep-om).

EDIT:
Čak mi na Sleep-u, za razliku od S3/STR standby-a na Win XP probudi i TV karticu :). To prije nije bio slučaj.

DirectHit 20.11.2009. 16:18

Ipak ne, sad sam opet probao no ovaj puta je bio sat vremena i vise pod sleepom i opet zeza na isti nacin...mozda je cak i random no vise nisam pametan sto bi moglo biti.

Mozda dio : "USB Settings - USB Selective suspend setting" ili nesto, nisam više ni sam pametan :D

Što znači uopće ova opcija vezana uz USB?

nino_z 20.11.2009. 16:36

Jedini problem s Sedmicom, namješteno je da se monitor ugasi nakon 10 minuta i kada pomaknem miša ili stisnem bilo koju tipku na tipkovnici pojavi mi se desktop, ali oko minutu tipkovnica ne reagira, a kursor miša se kreće, ali klik ne reagira. Znači pritisnem Win tipku, a start menu se opojavi za minutu tek. Kasnije je sve u redu. Probao sam sve moguće kombinacije Power Optiona (USB Selective suspend setting, Processor Management...), diskovi su namješteni da se ne gase, Windows Search ugašen, Index također, u servisima sam isto isprobavao sve moguće isključivati (npr. AMD External Events Utility, za koji sam pronašao na net-u da zna zezati), ali ništa ne pomaže. Miš je USB, a tipkovnica ps2.
Ima netko ideju?

Raven_1 20.11.2009. 18:09

Citiraj:

Autor DirectHit (Post 1490000)

Mozda dio : "USB Settings - USB Selective suspend setting" ili nesto, nisam više ni sam pametan :D

Što znači uopće ova opcija vezana uz USB?

Znaci da moze pojedini port poslati u suspend. To je recimo korisno kod laptopa, ali moze utjecati i na C3 standby. Vise detalja imas tu.

domy_os 20.11.2009. 23:01

Čitam temu od početka, svi imaju neke čudne probleme, nevjerojatno, očito zbog različitih izvora instalacija, brdo podverzija itd. pa da se i ja malo pridružim... Radi se o buildu 7600 instaliranom na notebook no.1 iz siga.

Zanima me kako riješiti ovih par problema koji se pojave iz čista mira:

1. kod logiranja u account nekad nema ikona na desktopu pa treba kliknuti na Show Desktop Items koji u tom trenutku bude bez kvačice
2. kod spremanja ili izmjene dokumenata mi zna dati poruku da nemam admin prava; ponovim postupak i onda radi

Ovo dole mi se događa stalno:

1. što veći uptime, sustav postaje sve sporiji i sporiji, a u tom periodu ne radim ništa posebno
2. imam dojam kao da mi 3D akceleracija ne radi punom snagom pa se osjeti lag npr. kod pomicanja prozora, scrollanja i sličnog (nešto između onoga kad koristimo službene i Microsoftove drivere za grafičku), najviše se osjeti u Firefoxu
3. sustav pomoći mi je kompletno pobrkan, linkovi i ono što se krije iza njih nemaju veze s vezom

Drugih primjedbi zasad nemam ili se ne mogu sjetiti svega... U odnosu na XP, ovo mi se sviđa i bolje je riješeno nego na XP-u:

1. power management; baterija traje i preko 20% duže
2. lokalna mreža ima manje laga i jednostavnija je za konfiguraciju
3. kad se na neke cake navikneš, dosta dobiješ na brzini (npr. Windows Explorer, Windows Search, pinanje aplikacija, hotkeyevi,...)
4. malo oštriji ClearType

fre@k 20.11.2009. 23:49

pa svoj prvi problem sporosti mozes rijesiti gasenjem nekih registrya, da ti nije mozda hdd u power menagmentu namjesten da ti se gasi/pali...upravo na laptopu ASUS K50IJ sve radi perfektno i meni se znalo pokazat na lapu par puta da nisam kao administrator no ponovim kao i ti i idemo dalje

evo ovdje imas jako puno toga napisano i mozes ubrzati svoj pc na razne nacine
http://www.sevenforums.com/tutorials/

EDIT: trebo bi neki program za pracenje potrosenih mb-a...znaci kad se upali lap da prati sve ulazne i izlazne kb - mb - gb trebam za win 7 x32

domy_os 20.11.2009. 23:52

Ma znam za tu stranicu, nema ništa pametno što već nisam sam otkrio...

imaticx 21.11.2009. 00:25

jel radi DVB-S kartica Skystar na Windows 7? Prije sam citao nesto da je bilo problema nekih?

The Comedian 21.11.2009. 00:45

Citiraj:

Autor domy_os (Post 1490263)
1. kod logiranja u account nekad nema ikona na desktopu pa treba kliknuti na Show Desktop Items koji u tom trenutku bude bez kvačice

probaj ovo, ako vec nisi

tocka 21.11.2009. 21:24

skystar radi jer su izdali novi driver.
Odi na technisat.com i skini najnooviji driver

Baja 001 21.11.2009. 21:25

Kako postavit temu, patchirao sam UXTheme patchom, i opet mi ne pritzna temu. O ovoj se radi.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 22:18.