![]() |
svi oni imaju i trgovinu (fizicku) u koju mozes otici i nesto reklamirati. Bemti barem je u Zg lako za to.
|
Aaaa, zato baš! Nije ti svima u Zg lako otić na drugi kraj grada...kome se još to da, ak nije u kvartu koda nepostoji! :)
Al ipak nije isto dal kupiš hardver u recimo vemilu/hgsp/linksu/ADM-u ili hardveraju/disk24...i da dalje ne nabrajam ima ih sad ko gljiva poslje kiše, pa makar bili i 50kn jeftiniji :P! |
istina, dućane s drugog kraja grada možeš slobodno prekrižiti, osim ako si nezaposlen. inače ti treba sat vremena do tamo po gužvi i sat vremena do doma.
|
Citiraj:
a za ovo da nije isto se slazem, kod ovih vecih je veca i sansa da te jebu za reklamaciju :) |
Jel pokusao netko staviti neki aftermarket hladnjak na ovu karticu?
nesto tipa accelero ili neki zalman? |
accelero ne stane bez rezanja.
|
pomalo ot - pisao sam supportu od vtx-a i ljudi mi odma iduci dan odgovorili na moje upite. eto, to volim i cijenim
|
Trebam pomoć ljudi.
Uskoro bi trebao prodati treuntnu grafu i mislim preći na Ati HD4770, najvjerovatnije također XFX nakon dosta nvidijinih kartica. Konfa je navedena u sigu. Napajanje ne mislim mijenjati pa pitam jel taj chieftec dovoljno jak da drži tu 4770 uz ostale komponente (u sigu ne piše da jos imam 2.1 zvučnike,dvje optike , te 2 80mm blue led venta) |
Citiraj:
Ovisi koliko ih misliš staviti unutra, tri će vrtiti bez problema, 4 već nisam siguran |
ne treba pretjerivati :)
no jednu ce sigurno gurati. Jedino je upitna isplativost toga, nije to bas neki veliki skok u performansama. Barem ne toliki da opravda barem 50% nadoplate na ono sto moze dobiti za postojecu karticu. Pogotovo na toj rezoluciji. |
sorry ak gnjavim , al koliko sam ja dosad shvatio , jer nemam vremena za googlanje , 4670<>3850<3870<4770<4830<4850<4870<4890 ?
|
Sve točno osim jednog dijela - hd4830 je slabija od hd4770
|
Nope, 4830 je nešto jača od 4770, ali sitno.
|
Eto ja se upravo vratio iz šetnje i nisam mogo odolit i uzo 4770 sapphire :D
Odma po povratku doma bez da ju isprobam u kompu bubno Accelero S1 na nju :) uglavnom paše bez frke ali se moraju savit oni aluminijski finovi na kraju da bi stalo u kucište inace nema šanse ugradit. Uglavnom nije teško napravit i paše bez pol frke. Temperatura zasad kolko sam vidio u idle su: http://www.imagesforme.com/out.php/t682957_gpu.jpg Odma da napomenem: Na acceleru je jedan 120mm vent na 800rpm. Nije mi se dalo stavljat bržeg i samim time glasnijeg. Vidjet cu kak ce bit u igrama sa temperaturama. |
LUXX previsoka je to temperatura definitivno, da je bez coolera ajde ok ali ovako...nekih 40 max idle je recimo ok uz neprovjetreno kučište
|
Ha jebat ga to mi pokaziva.
Uglavnom nisam stavio ježice na memoriju. Upravo odvrtio 3d čmark i prošlo bez frke. Temp jezgre je bila oko 62 stupnja kolko sam na brzaka vidio. More bit da bi trebo maknut one plasticne nožice(ko cijevcice) koje su između hladnjaka i pcb-a. Onda bi bilo valjda jaceg pritiska. |
Dobro razlika idla i loada ti je super...nemam ni ja te ježiće nije frka zbog njih, a te plastične nožice nemam pojma šta su, na rev1 ih nema il ih se ne sječam
|
stavio sam stock hladnjak nazad.
sad je u idle oko 45, a load nakon 1 sat igranja oko 55-60. uopce nije glasno ovo cudo. gledo sam i skužio da S1 nije dobro sjeo na jezgru. bio je otisak od paste samo od pola jezgre. znaci ipak to neide nikako. probao sam i bez onih prstenova plasticnih i sa ali ista stvar. i jace stegnut i slabije. nemože nikak. eto sad imam jedan S1 višak :D al nema veze. Trebat ce na sljedecoj grafi kad tad |
Uvijek je dobro imati u rezervi jednog Accelera S1 :D
|
Citiraj:
ko ga hebe ak ne paše na ovu bude na drugu :D |
Idu fino cijene HD4770 dolje :D 630kn powercolorke. Samo se nek tak nastavi :D
|
Citiraj:
|
Bilo u diskontu..maknuli :D trenutno stanje
|
Brijem da je to samo još jedna od njihovih patki bila...neam tu oš ovu?.. :D
|